Službeno predstavljen iPhone 4

poruka: 742
|
čitano: 142.577
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Službeno predstavljen iPhone 4".
17 godina
neaktivan
RE: Službeno predstavljen iPhone 4
BUGojno kaže...

Nazad na temu...

iPhone 4 nema:

- flash (kako softverski tako ni harverski, to danas barem nije problem, imaju ga i fotoaparati od 500 kuna)

- odvojivu bateriju

možda ima još šta, ali meni je ovo dovoljno da ga ne kupim.

Ako misliš na bljeskalicu, a izgleda da misliš, ima led bljeskalicu.

Što se baterije tiče obzirom da je to sad po spec ponajbolja u klasi ne vidim problem, zamijeniti je možeš u servisu, iako malo ljudi za trajanja ugovora mijenja bateriju.

evo nekih usporedbi ( spec only ) sa trenutnim vrhom ponude.

http://www.engadget.com/2010/06/07/iphone-4-vs-the-smartphone-elite-evo-4g-n8-pre-plus-and-hd2/

A.
16 godina
neaktivan

BUGojno tvoj tekst je malo veći pa te nisam citirao. Evo pa da ja odgovorim na neka tvoja pitanja. Smijeh

Cijena iPhona

Skup je jer ipak oni ( Apple i ostala kapitalistička gamad poput AT & T, T-mobile itd... ) žele da više ljudi bude na pretplati. Više para za njih. Smijeh I ja se slažem s tim da je iPhone jednostavno preskup! Kvalitetan , ali ipak skup. Plač

aplikacije sa iPhonea na Androidu...

JOK... A kad smo kod toga. Več imaš aplikacije za sve što ti srce poželi.

Postoji li na Appleu aplikacija slična aplikaciji "Hermes" za Nokijin linux Maemo?

Narano da postoji. A znaš ti da postoji jedna stranica koja se zove Google i tamo možeš naći infomacije koje trebaš... Čudesno zar ne? Ma daj samo te malo zezam... Npr. Bump za iPhone ili možda Orbit social phonebook za iPhone a ima ih još tone... Daj molim te sad budi iskren. Si uopče probao tražiti za bilo koju aplikaciju koja ima tu svrhu????????????????

Na kraju će aplikacje prodavati uređaj...

Zar nije software bitan? Evo npr. da ti nemaš zanimljivih programa za Windowse bi ih i dalje koristio???

Napisao si da:

iPhone 4 nema: flash (kako softverski tako ni harverski, to danas barem nije problem, imaju ga i fotoaparati od 500 kuna)

Pa si ti slijep? Daj molim te pogledaj specifikacije iPhona 4 , ali ovaj put pažljivo čitaj. Jer piše ovo:  Primary Camera  5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash

I ono o bateriji- Na iPhone 4 če se lakše vaditi baterija nego kod iPhone 3G ili 3Gs... BUGojno trebaš se bolje informirati...

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 10:30 (Njambris).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...
BUGojno kaže...

Nazad na temu...

iPhone 4 nema:

- flash (kako softverski tako ni harverski, to danas barem nije problem, imaju ga i fotoaparati od 500 kuna)

- odvojivu bateriju

možda ima još šta, ali meni je ovo dovoljno da ga ne kupim.

Ako misliš na bljeskalicu, a izgleda da misliš, ima led bljeskalicu.

Što se baterije tiče obzirom da je to sad po spec ponajbolja u klasi ne vidim problem, zamijeniti je možeš u servisu, iako malo ljudi za trajanja ugovora mijenja bateriju.

evo nekih usporedbi ( spec only ) sa trenutnim vrhom ponude.

http://www.engadget.com/2010/06/07/iphone-4-vs-the-smartphone-elite-evo-4g-n8-pre-plus-and-hd2/

Pogledaj na sluzbenoj stranici specifikacije za 3G i 3GS. To je daleko od realnog stanja baterije, tako da ja ne bi vjerovao

"Appleovim specifikacijama".

Bas me zanima kakva ce bit baterija. Ako ce biti dobra, ja cu skinut kapu Apple-u i Apple ce dobiti svoj prvi, pravi i kompletni smartphone. :P ;)

- Psiho246
17 godina
Čist ok uređaj ;)
Nisam nigdi videl bude se mogel koristit ko usb HD, opet ništ s toga? To mi je ultimativna debilana. Imam 32 GB iphone i nemrem na njega drag and drop kaj me volja.
Btw je Jobs ozdravili ili kaj? Izgleda ko da je iz konc logora pobegel.
16 godina
Pa jeste vidjeli slike otvorenog iphona, ona baterija je preko cijele duzine mobitela unutra, rekao bi 2 do 3 puta fizicki veca od ove moje u desiru. Ako sa tim baterija ne bude duze trajala neznam dali da se smijel ili placem. Da li je mozda netko iskopao info o kolikom kapacitetu baterije se radi tocno? Ovo po meni ima sigurno preko 1800mah sudeci po velicini.
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Onaj A4 sigurno ne radi na dobre vibracije a sigurno ima performanse formule, znači jede struju pa bi to sve skupa trebalo biti kak oni reklamiraju 40% bolje trajanje baterije.
Mene zanima kolko tom sad uređaju treba da pokrene Navigon. 3G i 3GS imaju ono jako veliku razliku u brzini pokretanja navigacije pa me zanima kolko je to izraženo kod 4G.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 11:03 (NEW_MAN).
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

iPhone 4 je i dalje vezan uz operatera?

u USA da. Mislim da im traje ugovor još nešto kraće od godine dana sa AT&T

A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Znači, ako vas zanima iOS 4, zgooglajte filename... Može se instalirati bez registracije UDIDa, jedino me brine to što nema iTunes 9.2 za pc iphone_os_4_gm_seed__iphone_3gs__8a293.dmg (3GS) iphone_os_4_gm_seed__iphone_3g__8a293.dmg (3G) iphone_os_4_gm_seed__ipod_3g__8a293.dmg (iPod 3G) iphone_os_4_gm_seed__ipod_2g__8a293.dmg (iPod 2G)
Vir prudens non contra ventum mingit...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...
artfull kaže...
Alex55 kaže...

iPhone 4 je i dalje vezan uz operatera?

u USA da. Mislim da im traje ugovor još nešto kraće od godine dana sa AT&T

I zašto onda Apple tvrdi da je to prv mobitel koji nije vezan uz operatera, nego kakav ljudi žele, kada to uopće nije istina.

Vezan si za jednog operatera i nemaš mogućnost promjene.

Neznam tko to tvrdi i gdje. iPhone je telefon koji je promijenio način poslovanja operatera i navike kupovine telefona. Ljudi su prvi put masovno birali operatera zbog aparata. Fokus se sa paket ponude operatera prebacio na aparate. Operater (AT&T a onda i ostali po svijetu ) su morali prilagoditi mrežu i napraviti izmjene na način koji je apple tražio ( recimo glasovne poruke koje prije nisi mogao preslušavat ipo redosljedu koji sam želiš etc ) da bi dobili ekskluzivu. Dakle prvi put je proizvođač diktirao termine operateru. Možda misliš na to?

A.

0 0 hvala 0
16 godina
artfull kaže...

Neznam tko to tvrdi i gdje. iPhone je telefon koji je promijenio način poslovanja operatera i navike kupovine telefona. Ljudi su prvi put masovno birali operatera zbog aparata. Fokus se sa paket ponude operatera prebacio na aparate. Operater (AT&T a onda i ostali po svijetu ) su morali prilagoditi mrežu i napraviti izmjene na način koji je apple tražio ( recimo glasovne poruke koje prije nisi mogao preslušavat ipo redosljedu koji sam želiš etc ) da bi dobili ekskluzivu. Dakle prvi put je proizvođač diktirao termine operateru. Možda misliš na to?

A zašto onda nisu dali mogućnost i ostalim operatirima kada prilagode svoju mrežu mobitelu da i oni doe uređaj? Ili hićeš reći da vip/tele 2 kod nas još nisu sposobni da imaju iphone u ponudi? Meni je glupo da bi zbog mobitela prešao na drugog operatera kad mi je praktički cijela obitelj na vipu, i ako ja pređem na t-mobile njima će biti skupo zvati mene zbog glupih cijena od vipa, ali ovako nam je svima povoljno. A da li je moguće da vip dobije iphone, jer se nešto govorilo da bi ipad mogao dobiti, i nude one microsim kartice za prebilježiti ih?

Stoja
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...
artfull kaže...

A zašto onda nisu dali mogućnost i ostalim operatirima kada prilagode svoju mrežu mobitelu da i oni doe uređaj? Ili hićeš reći da vip/tele 2 kod nas još nisu sposobni da imaju iphone u ponudi? Meni je glupo da bi zbog mobitela prešao na drugog operatera kad mi je praktički cijela obitelj na vipu, i ako ja pređem na t-mobile njima će biti skupo zvati mene zbog glupih cijena od vipa, ali ovako nam je svima povoljno. A da li je moguće da vip dobije iphone, jer se nešto govorilo da bi ipad mogao dobiti, i nude one microsim kartice za prebilježiti ih?

Pa pregovarali su ... Apple je tražio da na neviđeno naprave ustupke koje nikada prije nisu radili isprva ih je verizon u USA odbio, a AT&T je odlučio riskirati. Sad bi ih naravno svi operateri htjeli.

http://www.usatoday.com/tech/news/2007-01-28-verizon-iphone_x.htm

A.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 12:42 (artfull).
15 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Isto tako i T-mobile ima katastrofalne cijene prema Vipu i ostalima :)))

Ništa od iPhona nebi bilo da nema ludih amera kojima se da čekati u redu 2 dana prije.... Na svim vijestima u svijetu su to prikazali i gle novi smartphone, a tada nije imao ni a od aplikacija a kamoli SDK obijavljen....Niti je imao 3G, niti je imao GPS, niti je imao MMS, niti je imao multitasking,  niti je imao mogučnost snimanja vide-a, niti je imao veču kameru od 3, niti je imao copy & paste, niti je imao govorno biranje.....I da to su ljudi nazvali smartphonom HAHAHAHA, da je tako što napravio HTC i to nazvao tako....0 bodova

Al ugl..... Cijene su previsoke u svim mrežama da je to katastrofa, a skoro svi imaju mobitele na pretplatu (barem 1)

15 godina
neaktivan

Ružan je sprijeda, stari dizajn s ogromnim crnim prostorom iznad i ispod ekrana, a između 3,5 inča ekran. Sve ostalo izgleda odlično

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nes mi ti ocekiva sam malo vise opet prodaju isto govno u drugom pakovanju mogli su se vise potrudit

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Niti malo me ne cudi, izmisljaju toplu vodu, iPhone 4 nema niti jedan novi "ficr" s obzirom na druge smartphonove!

Nahvalili su iPhone 4 kao da ime milijarde novih stvari..ali nista nista sto vec ne postoji.

Full HD Addict :)
17 godina
neaktivan
benko kaže...

Niti malo me ne cudi, izmisljaju toplu vodu, iPhone 4 nema niti jedan novi "ficr" s obzirom na druge smartphonove!

Nahvalili su iPhone 4 kao da ime milijarde novih stvari..ali nista nista sto vec ne postoji.

neki ljudi su stvarno smješni sa tim očekivanjima ... nema nijedan novi fičr? žiroskop? isp lcd sa najvišom rezom trenutno na tržištu? high durability staklo sprijeda i straga + stainless steel ( dakle kompletno kučište od kvalitetnih prirodnih materijala u komercijalnom telefonu a ne nekoj spešl seriji ). iOS4 isto ima plenty of new features ... Sve ostalo je po specifikacijama tenutni vrh ponude ili u samom vrhu. Što bi to apple trebao predstaviti da ne bi bila topla voda?

A.
16 godina
protjeran
artfull kaže...
benko kaže...

neki ljudi su stvarno smješni sa tim očekivanjima ... nema nijedan novi fičr? žiroskop? isp lcd sa najvišom rezom trenutno na tržištu? high durability staklo sprijeda i straga + stainless steel ( dakle kompletno kučište od kvalitetnih prirodnih materijala u komercijalnom telefonu a ne nekoj spešl seriji ). iOS4 isto ima plenty of new features ... Sve ostalo je po specifikacijama tenutni vrh ponude ili u samom vrhu. Što bi to apple trebao predstaviti da ne bi bila topla voda?

pa nakon tolikog hype ocekujem da cu dobiti 3d hologramski prikaz sa multitouchom umjesto ekrana

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

Dionice su svoje rekle.

Isp LCD moze Apple lijepo bacit u smece pored AMOLED-a.

Nisam ja rekao da oni trebaju predstavit nesto novo..ali hvalit aplikaciju za telefoniranje kao i video pozive je zesca bedastoca...

15 godina
protjeran
benko kaže...

Sad je vec "nema nove ficre u odnosu na ostale", a prije je bilo "nema pola ficra sta ostali imaju", sta nije to velik napredak? Ne zelim ni pomislit kako ce tek ovaj iphone gazit konkurenciju kad je dosadasnji bez pola "ficra" dominirao trzistem..

16 godina
benko kaže...

Dionice su svoje rekle.

Nisam ja rekao da oni trebaju predstavit nesto novo..ali hvalit aplikaciju za telefoniranje kao i video pozive je zesca bedastoca...

To se i ja slažem da su overhypali nešto za što znamo već par godina, ali ono što je artfull nabrojao stoji na mjestu, i još je na to zaboravio reći da ima i jaču bateriju, što ako se pokaže točno, je za mene best win, ako su uspjeli osnažiti hardver i povečati autonomiju. 

Stoja
15 godina
protjeran
benko kaže...

Zanimljivo, to kazes ti, a oni sta su ga probali govore da je najbolji display na mobilnom uredjaju ikad. Kome vjerovat sad? Belji se

17 godina
neaktivan
ansha kaže...
benko kaže...

Zanimljivo, to kazes ti, a oni sta su ga probali govore da je najbolji display na mobilnom uredjaju ikad. Kome vjerovat sad? Belji se

Najbolji LCD ekran je....ali di je to od AMOLED-a...

15 godina
neaktivan
artfull kaže...

Realno, žiroskop mi ne znači ništa. Ne vjerujem da se to za išta osim igara može iskoristiti a ne igram se na mobitelu niti me to imalo privlači. Za ekran im svaka čast, ali nisu toliko baš ispred ostalih, da su prošle godine taj ekran stavili bilo bi odlično, ali ove godine je malo kasno, ako mene pitaš. Kvaliteta kućišta je isto vjerojatno na mjestu, ali neke stvari su mi bitnije od stakla i čelika. Novi mu OS Ima plenty of new features, ali ima i mnoštvo boljki iz prošlosti koje i dalje ne ispravljaju. To je valjda dio politike Applea, ali zbog toga ga jednostavno ne mogu uzeti u obzir.

Da se razumijemo, napokon mogu reći da je iPhone ok telefon, ali u meni jednostavno nije izazvao onaj "wow" faktor, nema ništa posebno na njemu a zadržava mnoge minuse prošlih modela.

15 godina
protjeran
benko kaže...

Najbolji LCD ekran je....ali di je to od AMOLED-a...

Ovi novinari sta su vidjeli govore da je bolji, zato bi bilo bolje da ne kaki* jer ispadas tuzno frustriran...Sramim se

17 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ovi novinari sta su vidjeli govore da je bolji, zato bi bilo bolje da ne kaki* jer ispadas tuzno frustriran...Sramim se

Da da imas ti pravo..zato se svi okrecu AMOLED-u....

17 godina
neaktivan

telefon je taman takav da se prodaje koliko im treba ... mislim da je cca 70 miljuna gen4 iPhoneova do proljeća 2011. sasvim izvjesno.

Što se ekrana tiče neznam sve prednosti i mane AMOLEDa u odnosu na isp LCD pa mi je teško nešto reći ... AMOLED ima predost po manjoj potrošnji energije al je daleko lošije vidljivosti na danjem svijetlu, a ne postoji u ovako visokoj rezoluciji. Dakle mislim da je LCD u ovom trenutku odličan odabir. Pogotovo kad vidim da AMOLED zasad nije donio nikakve mjerljive uštede na bateriji u telefonima koji ga koriste ... a isp je donio još bolju vidljivost i konzistentne boje pod svim kutevima gledanja. Novi iPhone je vrlo, vrlo, solidan komad hardwarea s kojim u kombinaciji sa iOS4 mogu bez bojazni očekivati daljnji rast  na tržištu. Ako se obistini steveov plan da kroz brže updateove sw i hw od konkurencije ( androida ) drže svoju poziciju, u apple-u se nemaju čega bojati. Upgrade plan na androidu, ovisno o proizvođaču nije ni izdaleka tako jednostavan i bezbolan kao na iPhoneu.

A.

3 0 hvala 0
16 godina
artfull kaže...

telefon je taman takav da se prodaje koliko im treba ... mislim da je cca 70 miljuna gen4 iPhoneova do proljeća 2011. sasvim izvjesno.

Što se ekrana tiče neznam sve prednosti i mane AMOLEDa u odnosu na isp LCD pa mi je teško nešto reći ... AMOLED ima predost po manjoj potrošnji energije al je daleko lošije vidljivosti na danjem svijetlu, a ne postoji u ovako visokoj rezoluciji. Dakle mislim da je LCD u ovom trenutku odličan odabir. Pogotovo kad vidim da AMOLED zasad nije donio nikakve mjerljive uštede na bateriji u telefonima koji ga koriste ... a isp je donio još bolju vidljivost i konzistentne boje pod svim kutevima gledanja. Novi iPhone je vrlo, vrlo, solidan komad hardwarea s kojim u kombinaciji sa iOS4 mogu bez bojazni očekivati daljnji rast  na tržištu. Ako se obistini steveov plan da kroz brže updateove sw i hw od konkurencije ( androida ) drže svoju poziciju, u apple-u se nemaju čega bojati. Upgrade plan na androidu, ovisno o proizvođaču nije ni izdaleka tako jednostavan i bezbolan kao na iPhoneu.

Zato je samsung izbacio Super Amoled koji ispravlja problem gledanja na suncu(koji po mom mišljenju nije toliko problematičan). A to što kažeš da nema uštede, ne bi rekao jer svi noviji mobovi imaju veće ekrane od iphon-a od 3,7, do 4,3'' i traje baterija kao i na 3gs-u, što znači da očito ima neke štednje. Ovo što kažeš za updateove bi bilo dobro ako bi ubrzali tempo, samo neznam koliko će biti dobro za one kojima treba jailbreak, jer bi onda stalno morali čekati da se probije zaštita. A na androidu nije problem updateova do google već do onih koji rade mobove i njihovaa nemarnost+operateri koji žele blokirati određene funkcije, pa se zato sve komplicira. 

Ma iphone će se sigurno prodavati ko vruće kifle je sigurno, jer ipak prvo što ljudi vide je izgled, da nekažem da većina ljudi na temelju izgleda i kupuje(a izgleda+čvrstoća su nešto što je odlično napravljeno). Ali nije mene toliko za to briga, koliko samo da bude konkurencije da ostali ne spavaju, neka se svi trude tako da mi svi profitiramo sa boljim mobovima, ionako vidite da loptica sa vodstvom stalno mijenja, malo ovaj, malo onaj i tako se svi trude napraviti što bolji proizvod.

Stoja
17 godina
Bigkix kaže...
NEW_MAN kaže...

Btw je Jobs ozdravili ili kaj? Izgleda ko da je iz konc logora pobegel.

Koji si ti idiot! Čovjek je mršav jer je teško bolestan, dobro da je živ, a ti glupane komentiraš kako izgleda kao da je iz konc logora. Dabogda bio tako bolestan pa ti se drugi iščuđavali da što si tako mršav... Konjino!

ROFL!

Smiri se, dobit ces cir na zelucu...

- Psiho246
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

iPhone 4HTC                                           Evo 4G

Zaslon                         3.5" 960 x 640                            4.3 "800 x 480

Procesor             Apple A4, speed unknown                       1 GHz Qualcomm Snapdragon

Dimenzije vך×d         4.5"×2.3"×0.37"                                  4.8"×2.6"×0.5"

Masa g                  136g                                                    170g

OS                                  iOS 4                                                    Android 2.1

Mobilna mreža                    3G                                                         4G

Kapacitet memorije       16 ili 32GB                                             8 GB microSD u paketu, max. 32 GB.

Kamera                     5MPix + prednja                                           8-MPix+1.3MPix prednja

Snimanje Videa        720p, 30fps, ugrađen video editing.                 720p 25fps

Video Konferencije   Da. FaceTime app putem WiFi                       Preplata za bolju kvalitetu videa; preko 3G/4Gmreže

Senzori                     3osni žiroskop, kompas, akcelerometar,        digitalni kompas, akcelerometar, senzor  udaljenosti

senzor distance, senzor osvjetljenja GPS        senzor osvjetljenja, GPS.

Trajanje baterije         do 7h na 3G, 14h na 2G.                           do 6h

Cijena                       $200 za 16 GB, $300 za 32 GB                     $200 (300$ umanjen za $100 povrata)

uz 2godišnji ugovor                                             uz 2godišnji ugovor

It may be that your whole purpose in life is simply to serve as a warning to others!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 15:08 (LupusInFabula).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice