Šest jezgri iz Intela

poruka: 45
|
čitano: 5.473
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Šest jezgri iz Intela".
17 godina
neaktivan
Šest jezgri iz Intela

Apsolutno, i samo se zbog toga radujem tim 6 jezgrenim/8 jezgrenim procesorima.

Jer realno gledajući, potrebe za više od 2 jezgre nemam. Pa mi dobro dođe da su što jeftiniji. A kad ću trebati 4 jezgreni, bar ću ga moći kupiti za normalnu cijenu zato što već postoje jači i neki tvrde da je jako bitno da se ima 8-10 jezgri... He he.

Don't you see their bodies burning
Desolate and full of yearning
Dying of anticipation
Choking from intoxication

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Šest jezgri iz Intela
Danny_HR kaže...
Drugo, daj mi pokaži program koji koristi dvije jezgre u potpunosti... Pliz, volio bi ga vidjeti. Osmijeh

Pa, na primjer, Windowsi! Windows XP kad ih instaliras, bez ikakvih dodataka, imaju oko 20-25 procesa, a u korisnika to zna narast i do 60 procesa!
Sad, kad uzmes u obzir da svaki proces moze radit na drugoj jezgri.... (mislim da nema smisla dalje pisat!)
Dalje, Vista, ako me sjecanje ne vara, pri instalaciji ima oko 60ak procesa!! A nije problem da to doje do 80-90 (antivirus, msn, ovo-ono...)
Napomena je ista ko na i windows xp za procese....

Onda, Unreal (mozda Tournament, neznam koji, 2003? ) je iskoristava vise jezgri/procesora. U jednoj niti se vrtila cila igra, a druga je sluzila za reprodukciju zvuka!!

Kao što je napomenuto gore, WinRAR! Iskljuceni multithreading daje oko 0.5 MB/s, a s ukljucenim oko 1 MB/s (vjerovatno koristi samo dvi niti...)

A cak i da ne koristis nijedan program koji ti podrzaje multithreading, opeta, Windows-i podrzavaju!! Znaci, sve ce ti lakse/brze radit... Jer ko sto je vec netko napomenu, nikad nemas samo jedan proces/program pokrenut!!! Pogledaj TaskManager pa ces vidit!!

A nije niti Sun lud kad je izda procesor koji izvrsaje 64 niti istovremeno! (nisam siguran jeli 64 ili vise, ako sam fali ispravite me!)

Ali 6 jezgri mi se cini ekonomski neisplativo, s obzirom da dolazi 8 jezgreni proc....

Eto, to je moje razmisljanje.....

AMD Phenom 9500 | Gigabyte GA-MA69GM-S2H(F4) | Chieftec 550W, GPS-550AB-A | 3 x 1GB KingMax DDR2 800MHz
PEAK Radeon HD3850 512MB DDR3 | Seagate 320 GB, 16MB, NCQ3, 7200

--
That's all from AmosSam
17 godina
neaktivan
Šest jezgri iz Intela

i još jedan detalj, dok ja stavim na stol neku tehnologiju to je već provjerena stvar, i to upravo logikom cijene. Tom bi se logikom dalo zaključiti da kod investiranja u novo računalo treba investira u tehnologije koje su barem 6 mjeseci na tržištu iz razloga što je u prvih 6 mjeseci stvar precjenjena i najčešće nedovršena, kod OS-a obično čekamo service pack, dok kod novog procesora čekamo novi čipset koji radi kako treba s istim. (ja sam po tom pitanju najobičnija konzerva, ono što radi nema potrebe za zamjenom)

gdje da potpišem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Apsolutno, i samo se zbog toga radujem tim 6 jezgrenim/8 jezgrenim procesorima.

Jer realno gledajući, potrebe za više od 2 jezgre nemam. Pa mi dobro dođe da su što jeftiniji. A kad ću trebati 4 jezgreni, bar ću ga moći kupiti za normalnu cijenu zato što već postoje jači i neki tvrde da je jako bitno da se ima 8-10 jezgri... He he.

Opet ti gluposti. A lijepo sam ti sve objasnio. Jesi li uopće pročitao ili si toliko arogantan da misliš da ništa ne možeš naučiti?

Ekonomski je 6-core neisplativ i nelogičan jer dolazi 8-core, ALI "realno gledajući, potrebe za više od 2 jezgre nemam" je glupost jer ne da imaš potrebu za 6-core nego ti ni 32-core nebi uopće loše došao.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan
Šest jezgri iz Intela

Dobro stari, a ja ti opet velim.

JA nemam potrebe za više od 2 jezgre trenutno.

Ne pada mi na pamet davati nekoliko tisuća kuna za procesor koji neću izmrcvariti do kraja.

Hvala i doviđenja. Cool

Dying of anticipation

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Ekonomski je 6-core neisplativ i nelogičan jer dolazi 8-core, ALI "realno gledajući, potrebe za više od 2 jezgre nemam" je glupost jer ne da imaš potrebu za 6-core nego ti ni 32-core nebi uopće loše došao.

Ne, ne triba mu sigurno više od dvi jezgre. Te 6-ero jezgrene kupujte vi profesionalci šta na slikama minjate zasićenje, svjetlinu, RGB, ... jer vama nikad dosta procesorske moći, lol. Ljudima savjetuju ako se stvarno ne bave nečin zahtjevnijin da ne kupuju quad nego duo, a vi odma 6-ero jezgreni.
17 godina
neaktivan
Šest jezgri iz Intela

I to je sve što ja pokušavam objasniti.

Velika je rijetkost zapravo nikada neću u isto vrijeme raditi sa RARom, ripati film, ripati muziku, vrtiti benchmark i igrati igru. Najčešće radim 2-3 stvari od jednom od kojih je samo jedna zahtjevna i za to sam zadovoljan sa svojim AMD X2 4400. :-)

Dying of anticipation
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2008 9:52 (Danny_HR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A dobro, reci ti meni što radiš na računalu? Samo u Notepadu tipkaš?

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Aje reci šta ti radiš i koliko često? Sigurno bi ti i duo bija dovoljan, ali mala kita -> kompleksi -> quad -> superpi -> ... šala.
Spominjanje jednojezgrenih procesora je redikulozno, već se dugo nije pojavija kompetentni 1-jezgreni.
17 godina
neaktivan
Šest jezgri iz Intela

Ma to je sad potpuno nebitno. Mislim da smo ja i ti posvojili ovu temu, samo se mi razgovaramo. Imamo različita stajališta i nema smisla ubit temu na prepirku. Možda bi trebali na pivo skupa i tamo jedan drugog uvjeravat u ovo ili ono.

Uglavnom, nastavimo li ovak, ljudima neće bit interesantno. A i samo ćemo se ponavljat. Zato bi ja to sad završio. Namigiva

Al ako te već zanima, uglavnom koristim ACad, Nero, Photoshop, razne gluposti za web izradu (amaterski Smijeh) tu i tamo kakav video uredim za kućnu upotrebu i to je to.

Dying of anticipation

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Šest jezgri iz Intela

Citati: (link)

"640kb ought to be enough for anyone." -Bill Gates
    "We will never make a 32 bit operating system." -Bill Gates, Said at the launch of MSX.
    "The Internet? We are not interested in it." -Bill Gates

Ja ovdi odustajem!! Vidim da nema smisla dalje objasnjavat!

P.S. Ne govorim da triba 1024 jezgreni procesor, ali rec da 4,6,.... jezgreni procesor nepotreban?!?!?! Mislim, ne govorim da se kupi proc od 1k €, ali nemojte ni vi govorit da visejezgreni proces (vise od 2 jezgre) ne treba! Mislim, ko, triba samo malooome dijelu korisnika??!!

Pozdrav

AMD Phenom 9500 | Gigabyte GA-MA69GM-S2H(F4) | Chieftec 550W, GPS-550AB-A | 3 x 1GB KingMax DDR2 800MHz
PEAK Radeon HD3850 512MB DDR3 | Seagate 320 GB, 16MB, NCQ3, 7200

--
That's all from AmosSam
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2008 10:05 (AmosSam).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Funkenstein kaže...
naxeem kaže...

Aje reci šta ti radiš i koliko često? Sigurno bi ti i duo bija dovoljan, ali mala kita -> kompleksi -> quad -> superpi -> ... šala.
Spominjanje jednojezgrenih procesora je redikulozno, već se dugo nije pojavija kompetentni 1-jezgreni.
Ja čuo da je bitna tehnika :D - SuperPI ionako koristi samo jednu jezgru.
P.S. nije s procesorima i jezgrama kao s penisima. :) Aplikacije mogu koristiti više komada... :D

17 godina

Bolje bi bilo da zahvališ naxeemu što ti je besplatno dao poduku, umjesto što pokušavaš izvući "neriješeno" iz rasprave...

Namigiva

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2008 16:59 (Drago).
17 godina
neaktivan
AmosSam kaže...

P.S. Ne govorim da triba 1024 jezgreni procesor, ali rec da 4,6,.... jezgreni procesor nepotreban?!?!?! Mislim, ne govorim da se kupi proc od 1k €, ali nemojte ni vi govorit da visejezgreni proces (vise od 2 jezgre) ne treba!

Ovdje se moram složiti sa tobom, ovi koji koji misle da 4 ili 6 jezgrije nije potrebno očikledno im maximalna računarska moć nije služila u profesionalne svrhe. Ko god je radio sa ovim Adobe-ovim mrcinama  tipa  Photoshop  CS2  (ili  ovaj  noviji)  i  sa  ogromnih  fajlovima  znaju  itekako  razliku  izmedju  2  ili  4  jezgrenea  procesora.  Još  ako  je  u  pozadini  i  Illustrator  i  InDesign  jasno  je  o  čemu  pričam.  O  alatima  kao  što  su  Softimage  XSI,  3ds  max  neću  ni  govoriti.
Isto tako,  reći  da  jezgre  trebaju  da  se  kreću  exponentalno  je  sasvim  apsurdno,  mišljenja  sam  da  će  u  skorijoj  budućnosti  6  jezgreni  procesori  biti  optimalno  rješenje  izmedju  nadolazećih vrlo  skupih  8  jezgrenih  i  sada  već  jeftinih  4  jezgernih

Vi  kojima  je  apsurd  imati  4  jezgre,  ne  znam  zašto  se  uopšte  uključujete  u ovakve rasprave, uostalom na tržištu su i Celeroni i Semproni.. a ako smatrate da 6 jezgreni ili 8 nisu potrebni u globalu pokrijepite to dovoljno čvrstim argumentima, uostalom računar može biti profesionalni alat i meni (računarska grafika, animicaja, design a služi i za enkodiranje videa) a bogami služi i mom stricu (pisac),  pa  sad  vi  kontajte  kakav  računar  treba  meni  a  kakav  njemu.
17 godina
Šest jezgri iz Intela

Zar ovi gore sto im ne trebaju jezgre misle da bi dvojezgreni bili jeftini da nije ovih sa 4 jezgre? ili mozda misle da 4jezgreni nece biti nista jeftiniji kad izadju 6 ili 8jezgreni? To je napredak, ako ce izdati 16 jezgri ja sam za, mada necu kupiti to (dok ne pojeftine :)) Kad sam prije nesto vise od godinu dana kupovao c2duo, iskesirao sam masnu lovu za njega, sad bi za te pare mogao dobiti quad bez problema. Na kraju je samo bitno da se s razvojem tehnologije moze dobiti vise i brze za iste pare, trebalo to nekom ili ne... A kad bi svi razmisljali da ne treba ne bi se ni napredovalo...

C2Duo 6400@3 GHz , 4 GB Transcend Jetram 667 MHz@750 MHz, 4-4-4-12, Radeon X1950pro@600/700, Asus P5K-E/Wifi-ap

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice