Seagate prema 3 TB

poruka: 44
|
čitano: 8.984
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Seagate prema 3 TB".
15 godina
protjeran
RE: Seagate prema 3 TB
Hyperion kaže...

Šta bih ja sada trebao pobrisat AVATAR-a od 45GB malo sutra.

Pobrisao sam neke dvd ripove, no to mi nije uštedjelo puno prostora, ni za jedan 720p od 7-8GB...

HD filmova imam sada preko 300+GB (tek sam počeo skupljat), dvd ripova manje od 30GB, instalacija igara oko 200GB, sve star trek serije oko 250-260GB,programi, instalirane igre, glazba...

Nakupi se toga, a još imam i 80% popunjen 320GB HDD na laptopu.

NIKAD DOSTA!

avatar ne zasluzuje na njega potrositi prazni CD. sve to sto imas bezveze zauzima prostor i 95% toga vise nikad neces zavrtiti, ali ako ti to pricinjava zadovoljstvo, samo izvoli. smisao mog postanja je prvenstveno besmisao proizvodnje-kupovine mehanickog diska od 3 TB. za manje novce kupis vise prostora na vise fizickih diskova a u vrijeme nekih novih tehnologija pohrane podataka cekati sto godina da se jedan film prebaci je glupo.

15 godina
protjeran
BlackM kaže...
surki kaže...

ako nisi neko "bez zivota", serije koje si pogledao neces opet gledati a isto je i sa 90% filmova. normalan covjedk danas tesko odvoji vremena za pogledati neki film ili seriju a stalno izlaze novi. ako racunas na vrijeme kad odes u penziju, onda (ako taj hard prezivi, a nece) svaka cast.

Istina, ali svatko ima barem jednu ili dvije serije koje će sigurno gledat barem još jedamput. Kod mene je to recimo LOST, gdje sam 1 - 4. sezonu već gledao dvaput, a cijelu seriju ću barem još jedamput pogledat u životu. Po meni najbolja serija ikad snimljenaCool

pratim lost od pocetka i lagano mi ga je pun K. ko neka meksicka sapunica je postao. svak svakoga poznaje, svi braca-sestre, imam osjecaj da su scenaristi jos prije 2 sezone pogubili konce iz ruku tako da sad u seriji ima toliko nelogicnosti da je to za popishdit. ne moze nesto dobro toliko trajat. moja supruga dijeli tvoje misljenje tako da imam sve sezone (na DVDima) i kad ova zavrsi mislim da ce ona gledat sve od pocetka. ja sigurno necu. ali i da ocu, daleko je to od 3TB i ponavljam, ne pada mi na pamet drzati to u kompjuteru. neki eksterni disk mozda.

17 godina
neaktivan
Seagate prema 3 TB

meni nesto drugo ovdje bode oci... Vi radite arhive na DVD medijima!!!

Pa nema gore stvari za arhiviranje podataka. Bolje je arhivirat na disku i onda iskopčat disk. Trajnije, jednostavnije i manje prostora zauzima...

Tehnika narodu!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
daseparo kaže...

Pa nema gore stvari za arhiviranje podataka. Bolje je arhivirat na disku i onda iskopčat disk. Trajnije, jednostavnije i manje prostora zauzima...

I ako se disk pokvari ode 500GB ili 1TB ili... podataka, a ako ne čita jedan dvd ode 4,5GB podataka.

15 godina
protjeran
Perica kaže...
daseparo kaže...

I ako se disk pokvari ode 500GB ili 1TB ili... podataka, a ako ne čita jedan dvd ode 4,5GB podataka.

x

o trajnosti nema smisla govoriti jer ni jedan HD koji se konstantno koristi nema teorije da ce dozivjeti vijek trajanja jednog DVD-a. Kad radim backup posla uvijek snimam 3 mjeseca unatrag tako da jedan file uvijek imam na 3 DVD-a i nema sanse da ostanem bez njega. mislim da mi za 20 godina nista od toga nece trebati, ali ne daj boze da sad ostanem bez svega.

17 godina
neaktivan
surki kaže...
hogar strašni kaže...
surki kaže...

kome normalnom treba vise od 1TB?????

...............

nisi dobro procitao pitanje :))

jesam,jesam...i znam kaj je pjesnik htio reći.... :))

a sad sam prikopčal i vanjske, pa ti vidi ... :))

btw...ovi vanjski su samo za backup obiteljskih slika i videa...  ne vjerujem CD-ima i DVD-ima, a teško da će mi baš sva tri harda riknut ,u isto vrijeme,na kojima čuvam te stvari..

http://www.youtube.com/user/hoggar001
17 godina
neaktivan
surki kaže...

notorna glupost. velika kolicina nepotrebnih poodataka samo stvara nered. trpanje viska rama samo prazni djepove a broj jezgara GPU-a je bitan samo onome kome kompjuter sluzi iskljucivo za igranje.

pa i nisi baš u pravu...ja uopće ne igram igre, ali zato se bavim videoobradom, pa proguglaj koliko iznosi nekomprimirani video, a onda kad se radi montaža s tim istim videom nakupi se toga da ti se smrznu jajca...a i snaga procesora i količina memorije je itekako bitna u tom slučaju...

17 godina
neaktivan
daseparo kaže...

X ko kuća...koliko sam medija bacio koji su postali nečitljivi od pred 2-3 godine kad su snimani...nikad više backup na CD ili DVD...a oni koji se hvale kak su arhivirali sve na optičke medije, toplo preporučam da si ih prekontroliraju...mogli bi biti neugodno iznenađeni...

nikad neću snimiti ni jedan blu-ray medij u svrhu backup-a...samo hardovi :) ....i uvijek par njih  :)

17 godina
neaktivan
hogar strašni kaže...
daseparo kaže...

X ko kuća...koliko sam medija bacio koji su postali nečitljivi od pred 2-3 godine kad su snimani...nikad više backup na CD ili DVD...a oni koji se hvale kak su arhivirali sve na optičke medije, toplo preporučam da si ih prekontroliraju...mogli bi biti neugodno iznenađeni...

nikad neću snimiti ni jedan blu-ray medij u svrhu backup-a...samo hardovi :) ....i uvijek par njih  :)

Vidis svi moji DVD-ovi koje sam snimao jos prije 5 godina su... citljivi...

przeni na 4X, gotovo uopce nisu izgrebani... I evo sada sam nasumce uzeo par... sve citljivo...

Dok jedan od MyBookova na kojima sam drzao dio podataka je jednostavno otkazao... sva sreca na dvdovima...

Sve ti zavisi tko ima kakvu srecu valjda...

In Control
17 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
hogar strašni kaže...
daseparo kaže...

przeni na 4X, gotovo uopce nisu izgrebani... I evo sada sam nasumce uzeo par... sve citljivo...

Dok jedan od MyBookova na kojima sam drzao dio podataka je jednostavno otkazao... sva sreca na dvdovima...

Sve ti zavisi tko ima kakvu srecu valjda...

ima i u tome nekaj ...

:)

17 godina
Seagate prema 3 TB

Ja sve sto imam na diskovima przim i na dvd... Dvd ovi su trajniji nego sto su cd i bili, citao sam oko 20-30 godina... Al evo moga storagea, ovo mi je na kompu koji mi sluzi kao HTPC....

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hogar strašni kaže...
hogar strašni kaže...

Ja sam nedavno radio backup svih CDova od '98-2004.god. i stavio sve na hard. Bilo oko 330 medija i posao je bio mukotrpan (2 dana posla na 2-3 prže simultano lol). Sad sve imam na jednom mjestu. E sad, ono sto sam htio reci jest da sam naisao sam na 1CD koji je bio totalka. S polovice medija se odvojio onaj gornji premaz i tu nema spasa. Na srecu nasao sam to opet na netu, al ne bi mi bilo svejedno da mi je gore bilo nesto privatno. Zatim 4-5 su bili dosta tesko citljivi, neki imation, princo, kvark, al uspio sam ih sve 95% kopirati, dok svi ostali nisu imali nikakvih problema. Znaci neki mediji su bili stari i po 12 godina i jos uvijek dobro rade. Nemaju nikakav specijalni tretman, stoje okomito na polici jedan do drugoga, svaki u posebnoj kutiji (sad sam ih sve nagurao u spindlove po 25 komada). Ne moram reci da u to vrijeme mediji nisu bili kvalitetni kao i danas, tj. vise vjerujem dvd medijima, iako jedna ogrebotina znaci gubitak vise podataka nego na CDu. Sad imam sigurno preko soma komada DVDa i neznam kako cu jednog dana sa njima, al zasad mi ne zauzimaju previse mjesta. Svi su katalogizirani i znam gdje mi je sta, al jednog lijepog suncanog dana kada cemo imati jeftine 500 gigabajtne medije, mozda se odlucim sve to kopirati na par komada :) Naravno, ako budu citljivi...

15 godina
protjeran
Burs kaže...
hogar strašni kaže...
hogar strašni kaže...

Ja sam nedavno radio backup svih CDova od '98-2004.god. i stavio sve na hard. Bilo oko 330 medija i posao je bio mukotrpan (2 dana posla na 2-3 prže simultano lol). Sad sve imam na jednom mjestu. E sad, ono sto sam htio reci jest da sam naisao sam na 1CD koji je bio totalka. S polovice medija se odvojio onaj gornji premaz i tu nema spasa. Na srecu nasao sam to opet na netu, al ne bi mi bilo svejedno da mi je gore bilo nesto privatno. Zatim 4-5 su bili dosta tesko citljivi, neki imation, princo, kvark, al uspio sam ih sve 95% kopirati, dok svi ostali nisu imali nikakvih problema. Znaci neki mediji su bili stari i po 12 godina i jos uvijek dobro rade. Nemaju nikakav specijalni tretman, stoje okomito na polici jedan do drugoga, svaki u posebnoj kutiji (sad sam ih sve nagurao u spindlove po 25 komada). Ne moram reci da u to vrijeme mediji nisu bili kvalitetni kao i danas, tj. vise vjerujem dvd medijima, iako jedna ogrebotina znaci gubitak vise podataka nego na CDu. Sad imam sigurno preko soma komada DVDa i neznam kako cu jednog dana sa njima, al zasad mi ne zauzimaju previse mjesta. Svi su katalogizirani i znam gdje mi je sta, al jednog lijepog suncanog dana kada cemo imati jeftine 500 gigabajtne medije, mozda se odlucim sve to kopirati na par komada :) Naravno, ako budu citljivi...

da mi je znat sta je to tako bitno na tim cd-ima :)

koliko od toga ces ikada vise u zivotu upotrijebit?

kad vidim da neko kupuje hardove da bi na njima drza puste filmove i serije sjetim se pokojnog dide koji nije volio bacat stvari pa je u 3 kuce bilo toliko smeca da smo danima bacali kad je umra.

mislim da bi se hardovi od 3TB trebali prodavat sa naljepnicom "get a life".

17 godina
surki kaže...
Burs kaže...

Ja sam nedavno radio backup svih CDova od '98-2004.god. i stavio sve na hard.

da mi je znat sta je to tako bitno na tim cd-ima :)

koliko od toga ces ikada vise u zivotu upotrijebit?

To je vrlo upitna i relativna stvar :) Ali nije sve bezveze, ima dosta toga s neta, a i neprocjenjivih osobnih podataka.

Kad se samo sjetim kolko sam vremena potrosio i na trazenje toga sto sam sprzio i na skidanje na dial-up vezi...

Dosta lakse mi je i ovako kad znam da je sve sigurno na 250GB hardu, a oslobodio sam i jednu policu dugu 2 metra :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice