Samsungovci vratili menadžerske bonuse

poruka: 9
|
čitano: 1.635
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsungovci vratili menadžerske bonuse".
16 godina
neaktivan

Barem tri četvrtine bonusa su trebali vratiti, ovo je jedva i simbolično, bez obzira koliko to bilo novaca, jer i dalje misle da su taj bonus zaslužili.

4 1 hvala 0
12 godina
Re: Samsungovci vratili menadžerske bonuse
Out_of_Space kaže...

Barem tri četvrtine bonusa su trebali vratiti, ovo je jedva i simbolično, bez obzira koliko to bilo novaca, jer i dalje misle da su taj bonus zaslužili.

bolje išta nego ništa, kod nas, pogotovo u javnim poduzećima ne vraćaju ništa

još se sjećam situacije s brodogradilištima prije nekoliko godina kad su mijenjali direktore ko na traci, a svaki je odnosio sobom milijunske otpremine nakon otkaza bez obzira što su brodogradilišta tonula sve dublje 

da ne spominjem slučaj u hac-u kad je direktor šest mjeseci nakon otkaza (a otkaz je dobio radi afera i lopovluka) dobivao punu plaću, koristio auto i mobitel i još se hrvao za pola milje kuna otpremnine

14 godina
odjavljen

Realno gledano taj "menadžerski status" je jedna velika glupost, tako da niti netrebaju dobiti. 

2 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Realno gledano taj "menadžerski status" je jedna velika glupost, tako da niti netrebaju dobiti. 

aj priznaj da im zavidiš: svi mi skupa tu na forumu (uključujući Bugaše) za sto godina ne zaradimo koliko ovi dignu u godinu dana {#}. ak naprave nekaj dobro - bonus 2 milje. ak upropaste firmu - bunus samo milju i pol. tak svi znamo bit "menadžeri". {#}

14 godina
odjavljen

Menadžerski bonus neide tako, barem ne kod nas. Kod nas je fiksno, znači imaš ugovor da si kao dostupan 0/24h, ali sve u svemu glupost. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

$3.000.000 : 200 = $15.000.

Cek, netko me zeli uvjeriti da je kvartalni bonus nekog ozbiljnog Samsung managera $15.000, smijesno! 

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Vi shvaćate što je menadžer zapravo? Vi možete biti voditelj nekog odjela pa vam samo daju taj ugovor sa potpišete kao da ste dostupni 0/24, odnosno da ste menadžer i onda zbog toga dobivate bonus, ali to nije radno mjesto. 

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Deawood, upravo se u tome i slazemo. Moja kalkulacija to i potvrdjuje. To je zapravo pravi management natjerao mini managere da se odreknu novaca, a oni na vrhu ce sebi svoje bonuse, provizije, opcije i slicne poticaje naravno isplatiti po planu. Kako dobiti 200 ljudi da se odreknu bonusa? Pritiskom!

12 godina
Deawood kaže...

Vi shvaćate što je menadžer zapravo? Vi možete biti voditelj nekog odjela pa vam samo daju taj ugovor sa potpišete kao da ste dostupni 0/24, odnosno da ste menadžer i onda zbog toga dobivate bonus, ali to nije radno mjesto. 

Mislim da ni ti ne shvacas: Manager je rank/titula. Isto kao sto ima Junior Engineer, Engineer, Senior Engineer itd, tako imas Manager, Sr. Manager, Director, Sr. Director, VP, to je otprilike hijerarhija, sto vise, to vise ljudi imas pod sobom. Ovo tvoje je kao da si rekao da Senior Engineer samo potpise ugovor da je Senior ali mu to nije radno mjesto...

@JohnnyBGood
Tvoja kalkulacija je pogresna - pise ti u clanku da su se odrekli 25% polugodisnjeg bonusa. Znaci da je godisnji bonus oko $120,000. Povrsnim googlanjem sam nasao da je prosjecna placa Sr. Managera u Samsungu USA oko $130,000. "Mini-manageri" ne dobivaju bonuse od 100% place pogotovo kad su rezultati losi.

Sve skupa, kazu da se radi o visoko-pozicioniranim managerima, i meni tu odgovara matematika. Uostalom, jos uvijek su zadrzali 75% bonusa, bas se i nisu zrtvovali nesto...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice