Samsungov HD mobitel kod nas

poruka: 16
|
čitano: 4.956
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsungov HD mobitel kod nas".
16 godina
neaktivan

Kaj nije i8910 HD a ne i890 HD?

A i slike nisu od i8910 HD nego od S8000 Jet ili I8000 Omnia II . :-)

I8000 Omnia II I8000 Omnia II
S8000 Jet S8000 Jet
i8910 HD i8910 HD

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Samsung je danas na tiskovnoj konferenciji održanoj u Zagrebu predstavio mobilni telefon i890 HD, svoj prvi aparat pogonjen Symbianovom platformom s ekranom osjetljivim na dodir, a ujedno i prvim na svijetu koji ima mogućnost snimanja videa u HD rezoluciji od 720p. Donedavno je ovaj aparat bio poznat kao Omnia HD, no obzirom da je prvotna Omnia koristila Windows Mobile kao softversku platformu, ime je promijenjeno.

Osim snimanja videa, aparat krasi raskošan AMOLED ekran osjetljiv jednako na dodire kao i na pokrete prstiju, s dijagonalom od 3,7 inča. Tu su i podrška za HSDPA, ali HSUPA (dakle downlink brzine 7,2 Mbpsa i uplink od 5,76 Mbpsa), senzor položaja, ugrađeni GPS, unutarnja memorija od 8 ili 16 GB (prodavat će se obje verzije) te dodatni utor za microSD kartice. Aparat bi se trebao naći na našem tržištu u srpnju.

Arijel

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Samsungov HD mobitel kod nas
Hladni kaže...

Kaj nije i8910 HD a ne i890 HD?

A i slike nisu od i8910 HD nego od S8000 Jet ili I8000 Omnia II . :-)

da upravu si ,ja sam prvo  mislil da je ovo neka nova verzija omnije HD :D 

@žiža sta s tim?

edit:sad sam vidio da je ime promjenjeno ,evo gledam po gsm areni oni nemaju tu i890 hd verziju LOL

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2009 20:35 (viper).
16 godina

Bilo kako bilo,ovaj model mi se čini odličnim,što izostanak winmobilea i ugradnja symbiana,što zbog amoled ekrana,video u hd ready rezi...Dali neko zna kolika je rezolucija fotoaparata?

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Bilo kako bilo,ovaj model mi se čini odličnim,što izostanak winmobilea i ugradnja symbiana,što zbog amoled ekrana,video u hd ready rezi...Dali neko zna kolika je rezolucija fotoaparata?

evo 3264x2448 pixels

16 godina
odjavljen

Otvorio sam sličnu za mobitel Samsung Ultra Touch, gdje mogu najjeftinje kupiti mobitel Samsung Ultra Touch? Opis: Quad band, 3G WCDMA, 8Mpx kamera s automatskim fokusom, stabilizacija slike, 2,8“AMOLED zaslon na dodir sa 16M boja + tipkovnica, Geo tagging, LED bljeskalica, MP3 i video player, DivX, 90 Mb interne memorije, vanjska memorija(microSD), tonovi zvona (poly/MP3/WAV), FM radio sa RDS funkcijom, GPRS/EDGE/HSDPA, USB 2.0, Bluetooth, Java,WAP 2.0, e-mail, način rada bez mreže, widgeti, navigacija putem Google maps, RSS čitač, mobile blog (Facebook), popis obaveza, lažni poziv, preglednik dokumenata + memorijska kartica od 1GB u paketu.

Arijel

0 0 hvala 0
17 godina

Mislim kada se već smominje Symbian trebalo je navesti i koji, jest da je spomenuto da se radi o TS al opet.

Symbian OS, S60 rel. 5 što je TS model.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
žiža98 kaže...

Otvorio sam sličnu za mobitel Samsung Ultra Touch, gdje mogu najjeftinje kupiti mobitel Samsung Ultra Touch? Opis: Quad band, 3G WCDMA, 8Mpx kamera s automatskim fokusom, stabilizacija slike, 2,8“AMOLED zaslon na dodir sa 16M boja + tipkovnica, Geo tagging, LED bljeskalica, MP3 i video player, DivX, 90 Mb interne memorije, vanjska memorija(microSD), tonovi zvona (poly/MP3/WAV), FM radio sa RDS funkcijom, GPRS/EDGE/HSDPA, USB 2.0, Bluetooth, Java,WAP 2.0, e-mail, način rada bez mreže, widgeti, navigacija putem Google maps, RSS čitač, mobile blog (Facebook), popis obaveza, lažni poziv, preglednik dokumenata + memorijska kartica od 1GB u paketu.

imas po raznim oglasnicima ,a zasto bas taj shit od fona? omnia hd je puno bolja  :D

16 godina
neaktivan

Omnia HD je extra. Ima je moj direktor, dobio je iz Samsunga. Samo je malo veći problem pronaći softver pošto ga vrlo malo ima za petu reviziju S60.

Music is lifestyle !

0 0 hvala 0
17 godina

i to će se uskoro riješiti, točnije rješava se svakim danom. A i već postoji solidna baza app. "dajte mu vremena." Neka vam ne bude ono zbog čeka bite odbili taj uređaj.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim, zar vec niste mogli editirati clanak?

Jedan portal vaseg ugleda... I onda pobrkate modele... hehe

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sve je to super, nadam se da neće biti spor pri snimanju tako velike rezolucije.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zna li se kolika ce cijena biti ? Na ovom sajtu http://www.gsmarena.com/samsung_i8910_omnia_hd-2691.php pise oko 450 Bogataš

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zlaja0307 kaže...

Sve je to super, nadam se da neće biti spor pri snimanju tako velike rezolucije.

Iako citiram samo tvoj post, htio bih nesto reci svima. Ljudi... mobitel je generalno ok (tocnije receno hardver koji ima), al sve ostalo je za K. Pratim bilo kakvu vijest o ovom mobitelu jos od veljace ove godine, i sad sam definitivno digo ruke od njega.

Mobitel ima jaaako puno bugova, od kojih neki kriticni nisu ispravljeni niti u najnovijem firmware updateu (XXIF7). Jedan od kojih mi je najgori je sto ima KATASTROFALAN zvuk pri snimanju filmova. Za zvuk koristi AMR audio codec na 8Khz, dok drugi mobiteli koriste kvalitetni AAC codec (do cak 44Khz, 192kbit) jos od 2005-e godine. Uz to, snimanje HD filmova (tocnije receno HD-ready - 720p), ne moze snimati niti u konstantnih 24fps-a.

Oni reklamiraju tih 24fps jer je to standard za HD. Ali neugodna istina da ovisno o sceni, fps varira izmedju 15-23fps. To je krajnje neprihvatljivo za neki mobitel koji se diči HD mogucnostima. Da je taj problem ispravljen odmah kad je bio uocen, jos bih prosli mjesec skoknuo do Italije i ugrabio ne jednu, nego dvije Omnie. Ali ne, Samsung je od onda izdao 5 nadogradnji i ni u jednoj nije to popravio.

Kako stvari stoje, Samsung se ispocetka izvlacio kako je odluceno da AMR codec daje nabolje rezultate (LOL!). Sad se prica promijenila, pa je priznao da hardver ipak nije dovoljno jak da moze encodirati HD video sa const. fps-om, a kamoli iz to jos i zvuk u AAC kvaliteti. Nakon toga se pocelo zaliti sve vise i vise vlasnika tog mobitela da zasto barem ne stave "normalan" zvuk na nize rezolucije. Mobitel isto tako snima filmove i u 480p rezoluciji koja je 3 puta manje zahtjevna od HD-a, pa tu ne bi smjelo biti problema, odnosno u tom slucaju mobitel bi imao dosta snage i za kodiranje kvalitetnog zvuka.

Ali ne, stvar jos uvijek nije rijesena, a IMHO, mislim da nikad niti nece biti, jer isti "bug" su preselili i u i8000 i s8000 modele, iako koriste jos i brzi 800Mhz procesor. Ocito su bili napuseni kad su donosili takve pametne odluke. Osim katastrofalne kvalitete zvuka, mobitel ima problema i sa izvrsavanjem Java aplikacija, web browserom, tel. imenikom, i brdom ostaloga razbacanog po 15-ak kategorija.

Ako netko nezna kud bi sa vremenom, tu se ima za procitati poduze štivo od preko 90 stranica (preko 400 nezadovoljnih postova), gdje se vecinom ljudi zale na AMR zvuk.

http://innovator.samsungmobile.com/bbs/discussion/view.do?boardName=S60v5&messageId=11241&parentCategoryId=4&messageNumber=0

Mobitel je po meni dosta bolji od N97, skoro po svakom featuru, al da se nisu zasrali sa tim zvukom, i da su malo ulastili softver (barem kriticne bugove), mobitel nebi bio naj-mobitel samo ove, nego i slijedece godine. Preporucam onima kojima ne treba digitalna kamera u mobitelu nek si kupe neki kvalitetni mobitel bez toga za puno manje novaca. S druge strane, ako vas ne zanima HD, a svejedno zelite snimati filmove, kupite Nokiu ili neki drugi. Ne govorim da je mobitel za bacit, ali s obzirom na cijenu, mobitel bi trebao imati rijeseno barem te stvari koje sam nabrojao. I da, nemojte biti naivni i kupit ga svejedno, pa misliti da ce Samsung sve to ispraviti u slijedecem firmwareu. Samsung je poznat po tome sto ne slusa misljenja svojih kupaca (za razliku od Nokie). Vrlo vjerojatno ce neke i popravit, ali kriticni propusti su i hardverske i softverske prirode, i to ce moci rijesiti jedino ugradnjom jaceg hardvera (novi modeli) i kvalitetnim softverom.

Sry na poduzem postu, ali htio sam detaljno izjaviti svoje osobno misljenje. Razmislite dvaput prije kupnje. Ipak nije mala para u pitanju.

17 godina

Svaka čast Burs, odličan post.

Intel Core2Quad Q9400, Gigabyte EP45-UD3, Radeon 4870 1GB, WD Caviar Black 640GB, 2x2 GB Kingmax PC6400, Corsair VX550W, Samsung T220
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo danas je kod nas (CG) dostupan ovaj tel Smijeh ali kosta 680 e  Mršti se a to sto se frejmova tice i nije toliko lose jer gledao sam neke videe i ok je snimak ali ogromni prob je zvuk koji se jednostavno raspada Mršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice