Samsungov DDR3 od 32 GB

poruka: 18
|
čitano: 2.443
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsungov DDR3 od 32 GB".
16 godina
neaktivan
Samsungov DDR3 od 32 GB

Hm, zanimljivo! Za servere dakle...

Ali nisam obraćao pažnju baš, ili nisam naišao na matičnu koja podržava više od 24GB radne memorije(?)

Postoji neka koja podržava više?

Koje matične su najbolje za servere?

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Samsungov DDR3 od 32 GB
Bellatrix kaže...

Ali nisam obraćao pažnju baš, ili nisam naišao na matičnu koja podržava više od 24GB radne memorije(?)

Ma imaju one serverske ploce i one podrzavaju kolko oces rama i imaju i do 16 DIMM za RAM.

Evo slika.

Forever MUFC
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 12:31 (ManchesterUTD).
16 godina
neaktivan
Samsungov DDR3 od 32 GB

cjena je garant do 5000kn Izlanuo se

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samsungov DDR3 od 32 GB

Trebalo bi ubost par tih da bi Vista brzo radilaBelji se

S obzirom na obzir da je moj obzir obzirniji od tvog obzira, tvoj obzir nije u obziru te je stoga moj obzir obzirniji od tvog obzira i zato tvoj obzir ne dolazi u obzir!
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samsungov DDR3 od 32 GB

Znači li to da bi se mogli poboljšati serveri? Mislim manje struje troše ti RAM-ovi znači manje se griju a jedna pločica ima toliki kapacitet...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
ManchesterUTD kaže...
Bellatrix kaže...

Ma imaju one serverske ploce i one podrzavaju kolko oces rama i imaju i do 16 DIMM za RAM.

Evo slika.

Uf... Kad bi se u svaki utor za RAM-ove na toj matičnoj ubacio po jedna Samsungova od 32GB...

Hehe...   Ne bi bilo dovoljno ni 64 bita... Morali bi prijeći na 128 bitne OS-eve!  Smijeh

Bez zezancije... Ovo bi moglo ubrzati rad i razvoj servera... Jako dobra stvar iz Samsunga.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 12:35 (cro_blue).
16 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...
Bellatrix kaže...

Evo slika.

Aha, tako.

Dakle ubodeš ova dva od 32GB i više nego dosta! :D ;)

cro_blue kaže...
ManchesterUTD kaže...

Evo slika.

Uf... Kad bi se u svaki utor za RAM-ove na toj matičnoj ubacio po jedna Samsungova od 32GB...

da, čovječe to bi bilo 512GB RAM-a!! LOL

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 12:37 (Bellatrix).
16 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Max. kapacitet na jednoj matičnoj sa 2xCPU(nekoj radnoj stanici od HP-a ili IBM-a) je 192gb, sigurno ima i više ali ja nisam vidioNeodlučan.

Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :)
16 godina
neaktivan
cro_blue kaže...

Hehe...   Ne bi bilo dovoljno ni 64 bita... Morali bi prijeći na 128 bitne OS-eve!  Smijeh

Bez zezancije... Ovo bi moglo ubrzati rad i razvoj servera... Jako dobra stvar iz Samsunga.

granica 64 bitnih OS-ova je 128 gb rama(ako me pamet nevara), znači 4 ova i nejde više.

17 godina
neaktivan
ivan262 kaže...
Bellatrix kaže...

Max. kapacitet na jednoj matičnoj sa 2xCPU(nekoj radnoj stanici od HP-a ili IBM-a) je 192gb, sigurno ima i više ali ja nisam vidioNeodlučan.

A sta kazes na ovo, 4CPU, i ja mislim da povecavaju RAM da bi smanjili broj DIMM jer nema potrebe puno rama cca64GB jer procesori nemogu radit sa toliko klijenata,koliko bi tebalo da iskoriste vise od 128GB.

Forever MUFC
16 godina
neaktivan
Samsungov DDR3 od 32 GB

ovo bi čudo trebalo facebooku jer je u zadnje vrjeme spor...

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
ivan262 kaže...
cro_blue kaže...

granica 64 bitnih OS-ova je 128 gb rama(ako me pamet nevara), znači 4 ova i nejde više.

Radi ovakvih bisera bi rado prestao čitati, ne samo forum nego i BOL. nije sramota ne znat. sramota je izjavit ovak nešto

2^32 = 4G

2^64 = 16E (exa)

90% mladih si piše gluposti u potpis. Ako si ti među onih 10%... zašto ovo uopće čitaš?
16 godina
neaktivan
Kuv kaže...
ivan262 kaže...

Radi ovakvih bisera bi rado prestao čitati, ne samo forum nego i BOL. nije sramota ne znat. sramota je izjavit ovak nešto

2^32 = 4G

2^64 = 16E (exa)

Ali je, istina je, granica fizicke memorije na x64bit Visti je 128GB ali zato je na Win Server 2003,2008 Datacenter i Enterprise 2TB

drugim rijecima 64 ova samsungova ljepotana. Detalje mozes vidjeti ovdje na MSDN-u.

Vidis nisam se ni ja previse informirao prije sto se toga tice, wiki kaze ovako o AMD64 arhitekturi:

Larger virtual address space: Current processor models implementing the AMD64 architecture can address up to 256 TB (248 or 281,474,976,710,656 bytes)

of virtual address space. This limit can be raised in future implementations to 16 EB (264 or 18,446,744,073,709,551,616 bytes).

Znaci virtualne memorije (hard disk).

Larger physical address space: Current implementations of the AMD64 architecture can address up to 1 TB (240 or 1,099,511,627,776 bytes) of RAM;

the architecture permits extending this to 4 PB (252 or 4,503,599,627,370,496 bytes) in the future.

Cijeli tekst sa wiki-ja imas ovdje.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 15:59 (drnde).
16 godina
Samsungov DDR3 od 32 GB

ulala!!! a kod nas ovo kad dodje...sigurno 1000-2000€

E8400~3.0Ghz,Gigabyte EP45C-DS3,OCZ HPC Reaper X 2*2GB Ram PC8000 1000Mhz,Sapphire HD4850 512DDR3,OCZ PowerSuply StealthXStream 500W HDD hitachi 500gb 7200rpm

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kuv kaže...
ivan262 kaže...
cro_blue kaže...

2^32 = 4G

2^64 = 16E (exa)

Što sam ja ovdje pogrešno zapisao, ispravi me da znam za iduči putSramim se.

17 godina
ivan262 kaže...

Što sam ja ovdje pogrešno zapisao, ispravi me da znam za iduči putSramim se.

Bolje se ti drži svoga traktorčeka... Belji se

Bor4c - human geek, level 30, technosexual, neutral good
17 godina
Samsungov DDR3 od 32 GB

ovo i nije za radne stanice, kako je netko napisao, jer one imaju limit na cca 200GB RAM-a.

ovo je za servere. serverske ploce imaju i 4 utora za cpu (pa cak i 8) i zamisli nove amd sa 6 jezgri -> 4 komada po 6 jezgri ->> 24 jezgre! i tu piknes 3 puta po 32gb RAM-a... koliko je virtualizacije....

uh....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bellatrix kaže...

IBM i HP (najveci proizvodaci servera) imaju svoje ploce (koje za njih radi Foxconn -> najjaci i najveci proizvodac maticnih za brand name racunala).

te ploce ne mozes kupiti u slobodnoj prodaji.

ono sto mozes su maticne za servere koje ima intel -> pogledaj na autronic web-u.

te maticne idu od 3.000 - 5.000 kn, podrzavaju do 2 cpu-a (intel xeon) i dd3 ram (najcesce do 192gb).

a koje su maticne najbolje za servere??? tebi je to nebitno jer server ne slazes sam -> kupi ibm ili hp i gotovo!

ovo i nije za radne stanice, kako je netko napisao, jer one imaju limit na cca 200GB RAM-a.

ovo je za servere. serverske ploce imaju i 4 utora za cpu (pa cak i 8) i zamisli nove amd sa 6 jezgri -> 4 komada po 6 jezgri ->> 24 jezgre! i tu piknes 3 puta po 32gb RAM-a... koliko je virtualizacije....

uh....

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2009 10:47 (sasa).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice