Samsung proizveo iznimno maleni SSD od 512 GB

poruka: 9
|
čitano: 1.445
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung proizveo iznimno maleni SSD od 512 GB".
15 godina

Sada bi napokon mogli imati hibride 256GB SSD + 1TB ili 512GB SSD + 2TB...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Samsung proizveo iznimno maleni SSD od 512 GB
Byron kaže...

Sada bi napokon mogli imati hibride 256GB SSD + 1TB ili 512GB SSD + 2TB...

ili izbaciš mehanički i rađe složiš 256 + 256 raid ssd ili 512 + 512 raid ssd.

15 godina

Pa ako se ima para, onda umjesto "klasičnog" HDD-a ili hibrida u laptop staviš 4 ili više ovih i RAID6 kontroler i imaš i brzinu i sigurnost... 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da li taj ssd ide u M2 utor ili se lemi na ploču ????

0 0 hvala 0
14 godina
zeroname kaže...

Da li taj ssd ide u M2 utor ili se lemi na ploču ????

Ljemi se

11 godina
neaktivan

Sviđa mi se brzina :) 

Nisam imao na PC-u ssd, ali ako bude dobra cijena i ako nudi dobru brzinu možda čak i kupim :) 

Ali bilo bi to u kombinaciji sa 1tb HDD-om 

17 godina

Koji će vam vrag RAID za povećanje brzine s SSDom?

SSDovi s seq brzinama cca. R500 W500 rade jako solidan posao i nisam primjetio da mi za privatnu upotrebu treba brži sistem. O I/O operacijama neću ni pričati, ali samo ih serveri mogu iskoristiti toliko koliko SSD nudi, u privatne svrhe rijetko kome treba 100 000 IOPSa.

Nemam uopće potrebu imati nešto brže u privatnom računalu. Ne kažem da neće trebati i tehnologija mora ići naprijed, ali generalno ovo sad je već odlično naspram HDDova.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Koji će vam vrag RAID za povećanje brzine s SSDom?

SSDovi s seq brzinama cca. R500 W500 rade jako solidan posao i nisam primjetio da mi za privatnu upotrebu treba brži sistem. O I/O operacijama neću ni pričati, ali samo ih serveri mogu iskoristiti toliko koliko SSD nudi, u privatne svrhe rijetko kome treba 100 000 IOPSa.

Nemam uopće potrebu imati nešto brže u privatnom računalu. Ne kažem da neće trebati i tehnologija mora ići naprijed, ali generalno ovo sad je već odlično naspram HDDova.

ma nije čak problem niti u ssd-ovima. sata 3 sučelje je trenutno problem. a i nasumično čitanje je također problem za ssd. kod mene recimo nasumično ide do 150 mb/s. 4k nekih 26 mb/s. i te dve stavke me inače najviše zanimaju u mojim krakim radovima na kompu. ovo sekvencijalno radim skoro pa nikad. tako da thi 500 mb/s niti ne vidim. ako kopiraš na drugi hdd disk bottlneck, ako ide preko mreže 1gbit opet bottlneck 120 mb/s.

tako da bi bilo idealno da se pozabave performansama 4k i nasumičnim stvarima prije nego krenu preko 500mb/s sekvencijalno.

17 godina
Byron kaže...

Pa ako se ima para, onda umjesto "klasičnog" HDD-a ili hibrida u laptop staviš 4 ili više ovih i RAID6 kontroler i imaš i brzinu i sigurnost... 

I onda imaš SATA3 brzinu, pošto je ona ograničavajući faktor. :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice