Sada bi napokon mogli imati hibride 256GB SSD + 1TB ili 512GB SSD + 2TB...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sada bi napokon mogli imati hibride 256GB SSD + 1TB ili 512GB SSD + 2TB...
ili izbaciš mehanički i rađe složiš 256 + 256 raid ssd ili 512 + 512 raid ssd.
Pa ako se ima para, onda umjesto "klasičnog" HDD-a ili hibrida u laptop staviš 4 ili više ovih i RAID6 kontroler i imaš i brzinu i sigurnost...
Da li taj ssd ide u M2 utor ili se lemi na ploču ????
Da li taj ssd ide u M2 utor ili se lemi na ploču ????
Ljemi se
Sviđa mi se brzina :)
Nisam imao na PC-u ssd, ali ako bude dobra cijena i ako nudi dobru brzinu možda čak i kupim :)
Ali bilo bi to u kombinaciji sa 1tb HDD-om
Koji će vam vrag RAID za povećanje brzine s SSDom?
SSDovi s seq brzinama cca. R500 W500 rade jako solidan posao i nisam primjetio da mi za privatnu upotrebu treba brži sistem. O I/O operacijama neću ni pričati, ali samo ih serveri mogu iskoristiti toliko koliko SSD nudi, u privatne svrhe rijetko kome treba 100 000 IOPSa.
Nemam uopće potrebu imati nešto brže u privatnom računalu. Ne kažem da neće trebati i tehnologija mora ići naprijed, ali generalno ovo sad je već odlično naspram HDDova.
Koji će vam vrag RAID za povećanje brzine s SSDom?
SSDovi s seq brzinama cca. R500 W500 rade jako solidan posao i nisam primjetio da mi za privatnu upotrebu treba brži sistem. O I/O operacijama neću ni pričati, ali samo ih serveri mogu iskoristiti toliko koliko SSD nudi, u privatne svrhe rijetko kome treba 100 000 IOPSa.
Nemam uopće potrebu imati nešto brže u privatnom računalu. Ne kažem da neće trebati i tehnologija mora ići naprijed, ali generalno ovo sad je već odlično naspram HDDova.
ma nije čak problem niti u ssd-ovima. sata 3 sučelje je trenutno problem. a i nasumično čitanje je također problem za ssd. kod mene recimo nasumično ide do 150 mb/s. 4k nekih 26 mb/s. i te dve stavke me inače najviše zanimaju u mojim krakim radovima na kompu. ovo sekvencijalno radim skoro pa nikad. tako da thi 500 mb/s niti ne vidim. ako kopiraš na drugi hdd disk bottlneck, ako ide preko mreže 1gbit opet bottlneck 120 mb/s.
tako da bi bilo idealno da se pozabave performansama 4k i nasumičnim stvarima prije nego krenu preko 500mb/s sekvencijalno.
Pa ako se ima para, onda umjesto "klasičnog" HDD-a ili hibrida u laptop staviš 4 ili više ovih i RAID6 kontroler i imaš i brzinu i sigurnost...
I onda imaš SATA3 brzinu, pošto je ona ograničavajući faktor. :)