Samsung Galaxy S

poruka: 92
|
čitano: 16.598
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung Galaxy S".
16 godina
neaktivan
RE: Samsung Galaxy S
Vjeko, ali na npr. mom SE W995 sve ide prelako, nema nikakvih dodatnih programa za instalaciju. Priključim ga i pita me (mobitel) da li ću ga povezati u:
a) PC način rada, gdje onda on 'simulira' CD gdje ako je potrebno instalira drivere, PC Suite (po želji). U tom načinu rada odeš u My Computer i tamo vidiš novi uređaj i možeš Copy/Paste-ati na njega, u 'Memoriju uređaja' ili 'Memoriju kartice'.
b) Prijenos datoteka, gdje se mobitel isključi i pojavi se kao Portable disk u My Computeru i opet ide C/P.
c) Prijenos datoteke za drugi OS
npr. Mac OS ili Linux
To nisam probao pa neznam kako radi.
d) Prijenos datoteka za MTP uređaje, npr. Određeni autoradiji.
Ni to nisam probao pa neznam kako radi.

Ova prva 2 načina su prejednostavna, i nema nikakvog zafrkavanja sa PC Suite-ima ili iTunesima, ali zašto bi ti to znao? ;)
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
17 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S

gle preko iTunesa izabereš foldere koje oćeš da ti se syncaju ( kopiraju na iPhone ) i backupiraju i to je to. Za sve ostalo, muzika, apps, imaš slične komande.

Ako želiš samo drag and drop imaš aplikacije i programe tipa PhoneView di imaš sve foldere u telefonu i dragaš i dropaš. bez iTunesa.

Za PC nemam pojma, kontam da je ista stvar, iako se mnogi žale na iTunese za win.

A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ali je potrebno instalirati te programe, a za SE ne, sve se radi u Windows 'exploreru'
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
17 godina
neaktivan
Šef kaže...
Ali je potrebno instalirati te programe, a za SE ne, sve se radi u Windows 'exploreru'

iPhone bez iTunesa je cigla. Tako je dizajnirano i mene to ne smeta, dapače pojednostavnilo mi je život, kad se sjetim sonija i eriksona i sincanja preko bluetootha ili softa ... uh

A.
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
nsoul kaže...

plavooki kaže...

spajanje na komp, sync i backup je super rješeno ... jednostavno neznam što bi mi blackberry ili android ponudio više od toga.

e pa nebi se složio s tim,iphone ima najgluplji mogući način prijenosa sa mobitela na pc,najgluplji mogući.

a bolje od toga može ponuditi toliko puta popljuvana nokia, koja sve rješava s copy/paste sa moba na pc ili obrnuto,i to puno bolje radi od prebacivanja podataka iTunesom.

Pa moguće u nekim slučajevima, al ne vidim u čemu je problem sa iTunesima? odabereš folder koji ćeš syncati ( bilo koji ) i to je to.

ne velim da je problem,ali jednostavnije je riješeno kod Nokie ,i to puno jednostavnije. Nađeš slike,glazbu,filmove... označiš,i C/P. ima jendostavnije? Nema. 

nsoul kaže...

e pa nebi se složio s tim,iphone ima najgluplji mogući način prijenosa sa mobitela na pc,najgluplji mogući.

a bolje od toga može ponuditi toliko puta popljuvana nokia, koja sve rješava s copy/paste sa moba na pc ili obrnuto,i to puno bolje radi od prebacivanja podataka iTunesom.

Kako je C/P hrpe datoteka jednostavniji od klika na Sync? Uostalom, od Nokia Pc Suite samo Samsung ima lošiji sftware (ne znam kako se zove). Umjesto da je taj software jedna cjelina Nokia je to 'pametno' razdjelila na hrpu programa - za backup jedan program, za glazbu drugi, za ovo treći...divota od jednostavnosti, nema šta.

Sam ja spominjao ikakav Pc Suite? Nisam. Si ti ikad koristio Nokiu?.

A i sestrin Samsung radi to isto.

Spojiš mob na usb i on ga prepozna ko  removable device,ili usb stick kako god hočeš.

I kopiraš i brišeš u windows exploreru,kako god hočeš,gdje god hočeš.kreiraš mape, brišeš ih,premještaš...

i onda je to komplicirano?

a sve to radiš sa hrpom datoteka.

17 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S

pa neznam, ovako sa 32 Gb podjeljeno po tabovima na aplikacije, ringtonove, muziku, filmove, tv serije, podcaste, predavanja, fotografije ... meni se čini puno preglednije i logičnije nego drag and drop.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S

Svega sam se ovde načitao ali da bar neke stvari razjasnimo. Iphone UI nije neko svjetsko čudo i nije ga baš veliki apple iznjedrio. Da se razumijemo, takav raspored ikona sam imao na Nokiji prije ne znam koliko godina, tamo negdje u telefonskom srednjem vijeku. Ono što je apple napravio je da ga je posložio na dobrom touchscreen telefonu i uljepšao u svom stilu.

Nisam veliki ljubitelj apple proizvoda ali mogu reći da je Iphone svojedobno napravio revoluciju među telefonima i da je i dan danas to jako dobar i zabavan proizvod.

Ima dosta prednosti a najveća je hrpetina aplikacija za sve i svašta.

Ima ipak previše ograničenja za moj ukus, zatvorenost, dodavanje funkcija na kapaljku.

Oni su izmislili Copy/paste i video snimanje prije godinu dana, mms prije dvije... ne mogu to prožvakati. Isto tako mi je jasno da je to prihvatljivo prosječnom korisniku mobitela koji pola funkcija ni nemaju namjeru koristiti. Lijepo izgleda, jednostavan za korištenje, mega marketing...to ide.

S druge strane, već je lagano zastario, jer novi Androidi (Nexus one, HTC desire) ga razvaljuju na svim poljima i jedu za doručak. Android 2.1 je odličan, prilagodljiv, brz, a uz novi hardver na ovim telefonima (1giga procesor, dobri ekrani) stvarno su prešišali Iphone. Uz to Android market trenutno ima više od 30k aplikacija, a to bi trebalo biti svakome dovoljno.

Vidjet ćemo što će nam donijeti novi Iphone vjerojatno ovog ljeta.

P.S provjerite malo jučer predstavljeni HTC EVO

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 12:50 (daddy_cool).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
daddy_cool kaže...

Svega sam se ovde načitao ali da bar neke stvari razjasnimo. Iphone UI nije neko svjetsko čudo i nije ga baš veliki apple iznjedrio. Da se razumijemo, takav raspored ikona sam imao na Nokiji prije ne znam koliko godina, tamo negdje u telefonskom srednjem vijeku. Ono što je apple napravio je da ga je posložio na dobrom touchscreen telefonu i uljepšao u svom stilu.

Nisam veliki ljubitelj apple proizvoda ali mogu reći da je Iphone svojedobno napravio revoluciju među telefonima i da je i dan danas to jako dobar i zabavan proizvod.

Ima dosta prednosti a najveća je hrpetina aplikacija za sve i svašta.

Ima ipak previše ograničenja za moj ukus, zatvorenost, dodavanje funkcija na kapaljku.

Oni su izmislili Copy/paste i video snimanje prije godinu dana, mms prije dvije... ne mogu to prožvakati. Isto tako mi je jasno da je to prihvatljivo prosječnom korisniku mobitela koji pola funkcija ni nemaju namjeru koristiti. Lijepo izgleda, jednostavan za korištenje, mega marketing...to ide.

S druge strane, već je lagano zastario, jer novi Androidi (Nexus one, HTC desire) ga razvaljuju na svim poljima i jedu za doručak. Android 2.1 je odličan, prilagodljiv, brz, a uz novi hardver na ovim telefonima (1giga procesor, dobri ekrani) stvarno su prešišali Iphone. Uz to Android market trenutno ima više od 30k aplikacija, a to bi trebalo biti svakome dovoljno.

Vidjet ćemo što će nam donijeti novi Iphone vjerojatno ovog ljeta.

P.S provjerite malo jučer predstavljeni HTC EVO

svi su imali nekakve ikone pobogu na ekranu. Al pogeldaj sliku, ovo je identično. I btw apple je prvi stavio ove screenove koji se vrte i dock sa stalnim. 

Što se tiče toga da android i nexus i slični razvaljuju 3Gs, ne da sam apple fan, jesam, al to jednostavno nije istina. Negdje je bolji iPhone, negdje android, negdje su podjednaki ... još nigdje nisam uspio naći da je netko tako nešto izjavio od desetaka i stotina usporedbi i pregleda po referentnim časopisima ili webovima na koje sam naišao. Nekima je android draži, nekima iPhone OS bolji, al svima su jako slični i teško da itko može dati bitnu prednost jednom ili drugom. Nisam još probao nexus osobno i osim HTC ove implementacije androida nisam se previše igrao sa njim, al pratim kako se stvari razvijaju. iPhone je i dalje referentna točka i predvodnik klase ( ukupno gledajući hw i sw i uslugu ) iako se očekuje smjena generacija za mjesec ili dva.

A.
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

pa neznam, ovako sa 32 Gb podjeljeno po tabovima na aplikacije, ringtonove, muziku, filmove, tv serije, podcaste, predavanja, fotografije ... meni se čini puno preglednije i logičnije nego drag and drop.

meni je logičniji drag and drop. uštekaš mobitel na komp, prepozna ga ko usb device,otvori explorer,i imaš uvid u memoriju i telefona i memorijske kartice. radiš s folderima kaj god hočeš, po meni puno jednostavnije od iphona. inače mi mob služi ko mp3 player,te sam jednom kopirao 1,5gb mp3ca baš tom drag and drop tehnikom,odvučeš datoteke do foldera u koji hočeš kopirat i kopira se.

a ovdje govorim o čistom mobitelu bez dodatnih pcsuiteva,i itunesa... dakle plug and play,što iphone nikako nije.

znači mob se ponaša ko usb stick. zamisli da kupiš usb stick i onda trebaš skidat "itunes" da kopiraš na njega.

a i kud to sve kopira na iphone? imaš ti uvid u to?. nokia a vjerujem i ostali to imaju,kopiraš kud ti hočeš a ne kud ti odredi neki tamo itunes.

dakako to govorim za pc,ne znam kako za mac.

17 godina
neaktivan
artfull kaže...
plavooki kaže...

Kod mene se telefon mora prilagoditi mojem nacinu poslovanja i postojecim uredajima (desktop, laptop) a ne obratno. Dakle, ja trebam usb, bluetooth, izmjenjivu memorijsku karticu. Meni to stari moj treba. Mogu si kupiti za sminku Iphone, ali ce i nakon toga najvise koristeni uredaj biti moj Blackberry, iz jednostavnog razloga sto se on prilagodio mojem ostalom hardveraju i softveraju. Ili tocnije receno, mojem nacinu zivota i rada. Ali to ne znaci da mislim da je Iphone smece kako ti volis insinuirati. Jednostavno mi je manje upotrebljiv, odnosno koristan.

P.S.

Sto se mene tice ne moramo se miriti jer se nismo ni svadali.

Meni se recimo iPhone savršeno uklapa u moj način poslovanja. Ima apsolutno sve što mi treba od mobilnog uređaja te veličine. Mail radi super, pregledavam pdfove od par sto strana bez trzaja, čitam word dokumente, excell dokumente, surfanje i pregledavanje stranica je brzo i bezbolno ... spajanje na komp, sync i backup je super rješeno ... jednostavno neznam što bi mi blackberry ili android ponudio više od toga.

memorijske kartice mi ne trebaju, imam 32 Gb koja nisam još uspio napuniti niti da se potrudim, a bluetooth ima vrlo malo veze sa poslom ukoliko nije vezano za mikrofon i sluše , a to to iPhoneu radi genijalno. 

iPhone je odličan poslovni uređaj, to što je uz to i odličan zabavni uređaj je samo plus.

Moja zena ima iphone, tako da mi ne moras objasnjavati sto uredaj moze. Da sam odusevljen videnim glede gore napisanog imao bih ga i ja. Ja koristim telefon kao memorystick na kojem prenosim podatke do i od svojih klijenata. Bluetooth ima velike veze sa sinkronizacijom mojeg kalendara i kontakata sa outlookom na poslovnom laptopu. Gotovo pa da i ne razmisljam o tome da li je nesto sto ukucam u outlook i na mom telefonu i obratno.

Kada si vec spomenuo pdf, ja nemam instaliran pdf viewer na svom mobitelu a ipak ga kroz mail mogu procitati. (isto vrijedi i za office paket mada imam instaliran paket koji je dosao sa mobitelom) Blackberry jednostavno radi, i radi stravicno brzo.

16 godina
neaktivan
artfull kaže...

svi su imali nekakve ikone pobogu na ekranu. Al pogeldaj sliku, ovo je identično. I btw apple je prvi stavio ove screenove koji se vrte i dock sa stalnim. 

ma kakvo indentično ? kaj da sad rade mobitele bez ikona s glasovnim upravljanjem samo zato jer iphone ima ikone?

pa di je bio apple kad su tisuće mobitela imali ikone?

bilo je i TS, ikona, i ovakav raspored ikona,i ovakvih screenova prije svetog iphonea.

pa kako misliš da sam ja listao ikone na starom i ovom mobitelu? na isti način ko i na iphoneu,samo što se na njemu to radi na TS.

i većina mobitela je imala taj dock i prije iphonea.

ali ajde nekom odgovara iphone,nekom nokia,nekom SE ,nekom samsung,nekom iphone os,nekom symbian,nekom winmo,nekom android...

17 godina
neaktivan
nsoul kaže...
artfull kaže...

meni je logičniji drag and drop. uštekaš mobitel na komp, prepozna ga ko usb device,otvori explorer,i imaš uvid u memoriju i telefona i memorijske kartice. radiš s folderima kaj god hočeš, po meni puno jednostavnije od iphona. inače mi mob služi ko mp3 player,te sam jednom kopirao 1,5gb mp3ca baš tom drag and drop tehnikom,odvučeš datoteke do foldera u koji hočeš kopirat i kopira se.

a ovdje govorim o čistom mobitelu bez dodatnih pcsuiteva,i itunesa... dakle plug and play,što iphone nikako nije.

znači mob se ponaša ko usb stick. zamisli da kupiš usb stick i onda trebaš skidat "itunes" da kopiraš na njega.

a i kud to sve kopira na iphone? imaš ti uvid u to?. nokia a vjerujem i ostali to imaju,kopiraš kud ti hočeš a ne kud ti odredi neki tamo itunes.

Evo drag and drop i fino kroz iTunes ... ne vidim ta to ikom može biti komplicirano. :D

A.
17 godina
neaktivan
nsoul kaže...
artfull kaže...

ma kakvo indentično ? kaj da sad rade mobitele bez ikona s glasovnim upravljanjem samo zato jer iphone ima ikone?

bilo je i TS, ikona, i ovakav raspored ikona,i ovakvih screenova prije svetog iphonea.

pa kako misliš da sam ja listao ikone na starom i ovom mobitelu? na isti način ko i na iphoneu,samo što se na njemu to radi na TS.

ali ajde nekom odgovara iphone,nekom nokia,nekom SE ,nekom samsung,nekom iphone os,nekom symbian,nekom winmo,nekom android...

naravno da su imali ikone ... al ovakav raspored, dizajn, dock na istu šemu, a onda još i oblikom jedva prepoznatljivo. Sonijeve mobitele barem možeš razlikovati od iPhonea. Ovo je pljunuto isto. Pa vidi sliku ... win7 je bar dizajn uzeo različit, isto kao i zune ... ovo je neozbiljno za firmu kao što je samsung. Ako misliš da je iPhone ovako besramno nešto kopirao probaj viditi kako su izgledale te ikone i rasporedi na mobitelima prije njega ... dovoljno različito. Barem kao win7 i MacOS 

A.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

... iPhone je i dalje referentna točka i predvodnik klase ( ukupno gledajući hw i sw i uslugu ) iako se očekuje smjena generacija za mjesec ili dva.

Apsolutno se slažem da je IPhone referentna točka, i meni je u mom prethodnom postu.

Ali se ne slažem da je predvodnik klase, jer to više nije.

On je to bio od pojave prvog Iphonea i godinama su se drugi trudli da bi ga kako-tako mogli pratiti i to im nije baš uspijevalo. Dugo vremena je bio daleko najbolji gledajući hw i sw, bez konkurencije.

Ali danas to nije više slučaj, evo konkretno Nexus je hardverski bolji, u svakom pogledu.

Softverski smo došli do točke da je stvar osobne preferencije jer je (prije svega) Android došao do razine u kojoj se za puno stvari može reći da su bolje nego kod IPhonea. Opet, stvar je osobnog ukusa.

Inače, samo da ne ispadne da sam navijački nastrojen, ja koristim Blackberry.

BB je odličan za puno toga ali priznajem da zaostaje za ova dva gore navedena.

Kako god bilo, dobro je za svih nas da IPhone ima dostojnu konkurenciju, to će i Apple natjerati da novi model bude značajno bolji. A ni konkurencija neće spavati.

17 godina
neaktivan
artfull kaže...
nsoul kaže...
artfull kaže...

Evo drag and drop i fino kroz iTunes ... ne vidim ta to ikom može biti komplicirano. :D

Hehe, gore pises "imam 32 Gb koja nisam još uspio napuniti niti da se potrudim" a baci pogled na svoju sliku i slobodan prostor. 28GB zauzeto. Smijeh

Meni jedna baza od klijenta ima preko 20GB.

17 godina
neaktivan
daddy_cool kaže...
artfull kaže...

... iPhone je i dalje referentna točka i predvodnik klase ( ukupno gledajući hw i sw i uslugu ) iako se očekuje smjena generacija za mjesec ili dva.

Apsolutno se slažem da je IPhone referentna točka, i meni je u mom prethodnom postu.

Ali se ne slažem da je predvodnik klase, jer to više nije.

On je to bio od pojave prvog Iphonea i godinama su se drugi trudli da bi ga kako-tako mogli pratiti i to im nije baš uspijevalo. Dugo vremena je bio daleko najbolji gledajući hw i sw, bez konkurencije.

Ali danas to nije više slučaj, evo konkretno Nexus je hardverski bolji, u svakom pogledu.

Softverski smo došli do točke da je stvar osobne preferencije jer je (prije svega) Android došao do razine u kojoj se za puno stvari može reći da su bolje nego kod IPhonea. Opet, stvar je osobnog ukusa.

Inače, samo da ne ispadne da sam navijački nastrojen, ja koristim Blackberry.

BB je odličan za puno toga ali priznajem da zaostaje za ova dva gore navedena.

Kako god bilo, dobro je za svih nas da IPhone ima dostojnu konkurenciju, to će i Apple natjerati da novi model bude značajno bolji. A ni konkurencija neće spavati.

ma sve stoji to što si ti rekao, i da su pola godine noviji telefoni ala nexus hardwerski jači, barem u nekim stvarima ( nexus je grafički slabiji i ima manje memorije po difoltu ). Al to ih ne čini automatski boljima. iPhone i dalje ima bolji i precizniji TS, jaču grafiku  - dakle zahvalniji je za igranje, neznam što se zvuka za muziku tiče, čitam da je kvalitetniji i u tome etc ...  softverski su li-la. Hoću reći, nema ti velike razlike ni prednosti ni na jednu ni na drugu stranu, a po meni je Apple i dalje u prednosti jer uspoređujemo sad već staru generaciju iPhonea sa novim nexusom.

A.
17 godina
neaktivan
plavooki kaže...
artfull kaže...
nsoul kaže...
artfull kaže...

Hehe, gore pises "imam 32 Gb koja nisam još uspio napuniti niti da se potrudim" a baci pogled na svoju sliku i slobodan prostor. 28GB zauzeto. Smijeh

Meni jedna baza od klijenta ima preko 20GB.

a zauzeto je 15 i po giga muzike ... i petnaestak tisuća fotografija ... nije da mi je to potrebnno al eto.

A.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

ma sve stoji to što si ti rekao, i da su pola godine noviji telefoni ala nexus hardwerski jači, barem u nekim stvarima ( nexus je grafički slabiji i ima manje memorije po difoltu ). Al to ih ne čini automatski boljima. iPhone i dalje ima bolji i precizniji TS, jaču grafiku  - dakle zahvalniji je za igranje, neznam što se zvuka za muziku tiče, čitam da je kvalitetniji i u tome etc ...  softverski su li-la. Hoću reći, nema ti velike razlike ni prednosti ni na jednu ni na drugu stranu, a po meni je Apple i dalje u prednosti jer uspoređujemo sad već staru generaciju iPhonea sa novim nexusom.

nisam baš siguran da je Nexus grafički slabiji, ima ekran 3,7 inča sa 480x800, a IPhone ima 3,5 sa 480x320.

A prije nego izađe novi IPhone ovo čudo će već biti u upotrebi:

http://www.androidcentral.com/full-hands-sprint-evo-4g

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 14:07 (daddy_cool).
17 godina
neaktivan
daddy_cool kaže...
artfull kaže...

nisam baš siguran da je Nexus grafički slabiji, ima ekran 3,7 inča sa 480x800, a IPhone ima 3,5 sa 480x320.

A prije nego izađe novi IPhone ovo čudo će već biti u upotrebi:

http://www.androidcentral.com/full-hands-sprint-evo-4g

ma specifikacije su super stvar na papiru. Sve izgleda sjajno dok ne uzmeš i počmeš koristiti. Ne kažem da je tako sa tim HTCom, al već vidim probleme s tim.

http://distinctivegame.wordpress.com/2010/02/09/dd-tech-talk-1-nexus-versus-iphone-3gs/

iPhone ima Power VR zaseban grafički potprocesor koji izgleda da obavlja stvari bolje od onog bržeg ARM a ( snapdragon ) u nexuxu ili je stvar u neoptimiziranim ili nepostojećim kompajlerima, nebitno, specifikacije su jedno, realnost je drugo.

A.
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

e ovog ja nemam na pc-u. ovako izgleda drag and drop za nokiu,ne ovako ali slično.

mogao si tu sliku prije postat a ne da se natežemo. onda bi ja prije priznao da sam u krivu,jer ovo gore ja nisam mogao dobit na itunesu.

15 godina
protjeran
Samsung Galaxy S
Nexusova grafika po tvrdnjama iz qualcoma je u stanju izbaciti 22mil trokuta u sekundi, dok powerVR SGX 535 iz iphona moze 28mil.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nsoul kaže...
artfull kaže...

e ovog ja nemam na pc-u. ovako izgleda drag and drop za nokiu,ne ovako ali slično.

mogao si tu sliku prije postat a ne da se natežemo. onda bi ja prije priznao da sam u krivu,jer ovo gore ja nisam mogao dobit na itunesu.

ovo prvo je preko PhoneView ... aplikacija za Mac, neznam jel ima za PC, mislim da ima sličnih, touchview etc ...  ... negdje sam je skinuo, par puta mi je bila korisna. Al ima puno načina da se to napravi ako hoćeš, elegantno ili manje elegantno. 

Ja koristim iTunes i nemam potrebe za drugim 99% vremena.

A.
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
nsoul kaže...
artfull kaže...

naravno da su imali ikone ... al ovakav raspored, dizajn, dock na istu šemu, a onda još i oblikom jedva prepoznatljivo. Sonijeve mobitele barem možeš razlikovati od iPhonea. Ovo je pljunuto isto. Pa vidi sliku ... win7 je bar dizajn uzeo različit, isto kao i zune ... ovo je neozbiljno za firmu kao što je samsung. Ako misliš da je iPhone ovako besramno nešto kopirao probaj viditi kako su izgledale te ikone i rasporedi na mobitelima prije njega ... dovoljno različito. Barem kao win7 i MacOS 

da imali su ikone,ali imali su i ovakav raspored. drugo je dizajn ikona,svaki ima svoje. i iphone ak staviš drugu temu imaš drugačije ikone.

a dock,pa skoro svi mobiteli imaju taj dock,barem neku vrstu docka,a neznam kaj očekuješ od TS da nemaju dock? pa osnovno kaj dolje mora bit je tipkovnica,phone,meni,ili kontakti ili poruka. tako da tu sliče iphoneu,ali da je prvi samsung napravio taj dock  a onda iphone onda nebi nitko pričao da je iphone kopirao.

a to što su ikone na galaxyu "kockaste" ko na iphoneu nema veze,nemožeš reći da je skopirano.

ali ajde da se ne svađamo dalje,priznaj da je iphone neke stvari skopirao i ukrao,isto ko svi ostali. nitko nema sve svoje,to ej tako bio i bit će,vidiš nešto,preurediš i staviš na svoj uređaj.

17 godina
neaktivan
Šef kaže...
Vjeko, ali na npr. mom SE W995 sve ide prelako, nema nikakvih dodatnih programa za instalaciju. Priključim ga i pita me (mobitel) da li ću ga povezati u:
a) PC način rada, gdje onda on 'simulira' CD gdje ako je potrebno instalira drivere, PC Suite (po želji). U tom načinu rada odeš u My Computer i tamo vidiš novi uređaj i možeš Copy/Paste-ati na njega, u 'Memoriju uređaja' ili 'Memoriju kartice'.
b) Prijenos datoteka, gdje se mobitel isključi i pojavi se kao Portable disk u My Computeru i opet ide C/P.
npr. Mac OS ili Linux

Ova prva 2 načina su prejednostavna, i nema nikakvog zafrkavanja sa PC Suite-ima ili iTunesima, ali zašto bi ti to znao? ;)

To je samo dio priče! Kako ćeš napraviti backup, sinkronizirati kontakte? Tako da upališ neki software (trenutno govorim o Nokia PCS) i onda posebno program na ovo, program za ono. Dok ti to sve obaviš ja sam samo kliknu na Sync u iTunesima i automatski se sinkronizirala glazba, slike, kontakti, instalirale aplikacije i napravio backup...

Definitivno da je korisna mogućnost C/P direktno na mob. ali za obaviti sve na jednom mjestu nema boljeg od iTunesa.

16 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S

MobileMe!

Dakle na poslu imam PC, doma iMac, sa sobom u torbi Macbook, i žena i ja imamo iPhone.

Ukoliko bilo tko od nas dvoje upiše novu obavezu u kalendar na bilokojem uređaju, ista je vidljiva i na ostalim uređajima. Isto važi i za kontakte u imeniku, a na raspolaganju je i server od 20+ GB na koji mogu stavljat podatke i skidat ih od bilo kuda, sa bilo kojeg uređaja.

Iphon spajam sa kompom samo ako moram napraviti update. Sinhronizacija se obavlja automatski i sama.

Naravno, ovo nije prednost ukoliko krijem stvari od žene ili ona od mene, ali ako nismo kurve sve je ok.

Na kraju takvi uređaji ti štede vrijeme samo ukoliko su maximalno sinhronizirani.

Ja sad napravim promjenu a ona je odmah vidljiva i doma na kompu i na ženinom mobu, šta to nije super ;)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
nsoul kaže...
artfull kaže...

ovo prvo je preko PhoneView ... aplikacija za Mac, neznam jel ima za PC, mislim da ima sličnih, touchview etc ...  ... negdje sam je skinuo, par puta mi je bila korisna. Al ima puno načina da se to napravi ako hoćeš, elegantno ili manje elegantno. 

e da o tome govorim, Phoneview. to ej dodatna aplikacija,a ima takvih miljune i za iphone i nokie i samsunge... govorim o čistom uređaju bez dodatnih aplikacija.

nemoj se vrijeđati,ali po tom pitanju nokia je bolji uređaj od iphonea. uštekaš i kopiraš. bez itunesa i phoneviewa to nemožeš na iphoneu. 

ali s raznim aplikacijama, JB i ostalim iphone postaje lakšim i jednostavnijim za rukovanje.

ali bez ičeg, nokia je ispred njega. barem se složi s tim.

16 godina
neaktivan
vjeko kaže...
Šef kaže...
npr. Mac OS ili Linux

To je samo dio priče! Kako ćeš napraviti backup, sinkronizirati kontakte? Tako da upališ neki software (trenutno govorim o Nokia PCS) i onda posebno program na ovo, program za ono. Dok ti to sve obaviš ja sam samo kliknu na Sync u iTunesima i automatski se sinkronizirala glazba, slike, kontakti, instalirale aplikacije i napravio backup...

Definitivno da je korisna mogućnost C/P direktno na mob. ali za obaviti sve na jednom mjestu nema boljeg od iTunesa.

tu se slažem s tobom,lakše je stisnut sync i gotovo. ali moraš priznat da je s nokiom lakše prebacivat sa C/P kad netrebaš cjeli backup,nego par mp3ca,slika,ili čega već.

a i ne slažem se da moraš backup svakog posebno na noki-i,uma u pc suiteu backup svega jednim klikom

17 godina
neaktivan
nsoul kaže...
artfull kaže...
nsoul kaže...
artfull kaže...

e da o tome govorim, Phoneview. to ej dodatna aplikacija,a ima takvih miljune i za iphone i nokie i samsunge... govorim o čistom uređaju bez dodatnih aplikacija.

nemoj se vrijeđati,ali po tom pitanju nokia je bolji uređaj od iphonea. uštekaš i kopiraš. bez itunesa i phoneviewa to nemožeš na iphoneu. 

ali s raznim aplikacijama, JB i ostalim iphone postaje lakšim i jednostavnijim za rukovanje.

ali bez ičeg, nokia je ispred njega. barem se složi s tim.

Ok ako je tebi lakše. Meni nije, bar ne na Macu. Ako mi trebaju neke slike ili video pojedinačno skinuti sa  iPhonea najlakše mi je samo upaliti iPhoto i sve mi je syncano, dodajem, odma i resajzam ili obradim ako treba. Za muziku ( i ostalo ) ništa lakše od itunesa ... samo potrpam u folder, dam ime i sincam i imam to na iPhoneu ... . Ionako mi je sva muzika na iTunesima. I  legalna i ilegalna. Imao sam to drag and drop ( imam i sad na iPhoneu kao što vidiš ) al govorim ti da ne koristim jer mi je kroz iAplikacije bolje.

iTunes i iPhoto se isporučuje sa svakim Macom. Free of charge.

A.
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

Ok ako je tebi lakše. Meni nije, bar ne na Macu. Ako mi trebaju neke slike ili video pojedinačno skinuti sa  iPhonea najlakše mi je samo upaliti iPhoto i sve mi je syncano, dodajem, odma i resajzam ili obradim ako treba. Za muziku ( i ostalo ) ništa lakše od itunesa ... samo potrpam u folder, dam ime i sincam i imam to na iPhoneu ... . Ionako mi je sva muzika na iTunesima. I  legalna i ilegalna. Imao sam to drag and drop ( imam i sad na iPhoneu kao što vidiš ) al govorim ti da ne koristim jer mi je kroz iAplikacije bolje.

iTunes i iPhoto se isporučuje sa svakim Macom. Free of charge.

gle ne shvaćamo se,govorim o prebacivanju bez ikakvog softwera, znači bez itunesa i pc suitea.

druga stvar je ta da s macom dolazi itunes.

ali govorim o tome da bez ikakvog softwera uštekaš mob u usb ,razliak je u tome da i iphone i nokiu prepozna ko neki device ali tak nebreš kopirat na njega a na nokiu možeš. to je ta plug & play razlika o kojoj govorim.

druga stvar je s itunesom i pc suitem, svaki ima svoje prednosti. možeš i s pc suitem napraviti backup i snykronizaciju,isto ko i na iphoneu.

ali razlika  je ta da nokia bolje obavlja to prebacivanje datoteka bez ikakvih dodatnih aplikacija.

ja bi najradije da svi kolko ih god ima danas,naprave jedan mob svi skupa.

sa nekih 8mpx kamere,sa nekim bolesnim senzorima za nju,s nekim super amoledbla bla ekranom, super procesorom ,ramom,i nekim savršenim os-om, jednostavnim za korištenje,ali opet stabilnim ali da se može podesiti po željama korisnika, jednostavim plug & play povezivanjem na komp, bez obzira na mac,win ili linux...

da bude media player,fotoaparat,kamera... da se može sinkronizirati bežično sa tvom svim medijskim uređajima u stanu ili kući,da bude centar medija, zabave, ali da u istom trenutku bude odlično poslovno rješenje za male ili velike poslovne ljude.

dakle da bude idealno poslovno i multimedijalno rješenje u jednom.

da ima neke osobine iphonea,nokie,htca... tj. iphone osa,androida,maema,symbiana,winnmo...

17 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S

@ Artfull

I ja sam (bio) vlasnik (poklonjenog) iPhonea.

Itunes su obično sranje.

Zašto?

Zato što ih nema svako računalo. Za razliku od usb drajvera.

Nemam ništa protiv toga da si onaj tko želi instalira iTunes, ali ne vidim razloga (ok, vidim: Appleova zarada i prisiljavanje korisnika da ima aplikaciju kojom će kad-tad nešto kupiti)) da to bude obavezno.

Zašto ne bi mogao na bilo kojem računalu nešto utovariti ili istovariti na/sa telefon(a)?

A to nas dovodi do onog retardiranog konektora.

Što fali USB-u?

Na kraju krajeva, i taj glupi kabel je isto usb (sa dodatnim napajanjem) i nestandardnim konektorom na strani telefona.

(opet - Appleov reket).

Dakle, pustimo demagogiju, Apple je korporacija koja želi (sasvim legitimno) zaraditi novac. Meni je u toj priči problematičan odnos prema korisniku u stilu: (ti si glup) sve je to za tvoje dobro, valjda mi znamo kako to treba biti...

Što se tiče priče o fotoaparatima i megapikeselima, dugo nisam naletio naovakvu zbirku poluinformacija.

Ovako:

Više megapikela JEST više informacija.

Ono što više megapikela također donosi je šum i lošija svjetlosna osjetljivost.

Na istu (ili manju) površinu nagurati više osjetilnih elemenata znači da će svaki biti manje površine pa samim time primati manje svjetlosti. Uz to, razmaci između elemenata postaju manji (iako ne progresivno kao i pikseli pa to znači i relativno, ne samo nominalno manju osjetilnu površinu čipa) a to pogoduje šumu.

Dakle, što se tiče mobitela, još nisam vidio mobitel koji bi imao pa makar malo bolju kameru od najlošijeg digitalnog fotića.

I još nešto:

iPhone je prvi telefon takvog koncepta. I iPhone, uz sve mane jest dobar i inovativan proizvod a posebno je to bio u vrijeme kada se pojavio. Uz Appleov marketing...

Uglavnom, SVI današnji telefoni sa touch screenom više ili manje slijede reference koje je iPhone postavio.

Ono što iPhone nije, nije DANAS najbolji telefon u "iPhone klasi".

Uzevši u obzir Appleovu politiku zatvorenosti i Googleovu politiku otvorenosti kao i najave na što će ličiti WindowsPhone, sada, kada je Android postao zrela platforma sa sve više korisnika, mislim da će sve veći broj developera raditi upravo za Android i da će na dugi rok Android postati mainstream platforma.

1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice