Rekordne prednarudžbe iPhonea 5

poruka: 60
|
čitano: 5.397
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rekordne prednarudžbe iPhonea 5".
17 godina
neaktivan
Re: Rekordne prednarudžbe iPhonea 5

Jer nitko nikad nije pomislio da će zbilja napraviti nasljednika.

Samo što su one glasine koje sam ja čitao užasno glupe.

Guranje 5'' stvara rupu u ponudi koju može popuniti novi model, no najvjerojatnije nauštrb prodaje flagship modela.

Ne znam koji bi si stručnjak u Samsungu radio konkurenciju drugom modelu (Note) koji se ionako dobro prodaje.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
13 godina
protjeran
movie kaže...
Još nije niti izašao a već su najavili SGS4....

Moraju kad je 5 veće od 3 i od 4.

Trebali bi odmah izbaciti SGS6 Ultra ili tako neš``

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
14 godina
neaktivan
movie kaže...
Volvox kaže...

Isto ko i kad je SGS3 izasao.

Još nije niti izašao a već su najavili SGS4....

SGS3 je izasao 3.5.2012, nemozes reci da je tek izasao ako je vec proslo 4 i po mjeseca, a do navodnog ozujka je ukupno 10 mjeseci pa ti reci da je to malo.

Koma
17 godina
neaktivan
Ja mislim da je moja lumia bilja od ovog iphonea... Aj bok.
It s me against the world
17 godina
ruzcheHR kaže...
cuspajz kaže...
ruzcheHR kaže...

Činjenica je da iPhone kupuju oni koji žele pokazat da umaju u džepu

gdje su ti dokazi ta tu "činjenicu"?

Pa ili to ili nemaju mozga kad daju toliko novaca za mobitel a postoji toliko stvari koje se može napraviti sa toliko novca. Kao primjer ti evo otić u nama susjednu BiH i pojest burek, više volim u Ljubuškom pojest burek nego 2 iPhonea.

I ne kažem ja da sigurno imaju al žele pokazat da mogu, takve smatram još glupljima a ima i takvih.

A odakle ti to da se nekakva silna lova daje za mobitel? Ja sam do prije dvije godine bio kod Vip-a na bonovima, trošio bon od 200kn mjesečno i onda kada je bio popust na pretplate od 50% uzeo pretplatu od 250kn / 2 = 125 kn + radijska frekvencija tako da me račun nikad nije došao preko 150 kn. Uz to sam uzeo iPhone 4 32Gb za cca 2300 kn.

Sada kada kod nas izađe iPhone 5, uzimam njega za 2300 kn, prodam stari iPhone4 na Njuškalu za barem 2000 kn, znači, platio sam ga 300 kn, uštedio na razlici pretplata / bonovi 50 kn na mjesec * 24 mjeseca = 1200 kn šta ispada da mi je "zarada" 900 kn u dvije godine a ne neki "ogromni" trošak kao šta ti tvrdiš.

To ako si ti na "Gregoru" ili na nekim Bon Bon -ima ili štatigajaznam pa ti je telefon 7000 kn, to je tvoj problem i ne trebaš zbog toga po forumima cmizdrit. Nije ti Apple ni Samsung kriv.

17 godina
Koma_Zd kaže...

SGS3 je izasao 3.5.2012, nemozes reci da je tek izasao ako je vec proslo 4 i po mjeseca, a do navodnog ozujka je ukupno 10 mjeseci pa ti reci da je to malo.

U pravu si, to je ustvari strašno puno kad malo bolje razmislim...

14 godina
neaktivan
Evo ja sam protvnik većeg ekrana, ali ne zbog ekrana nego jer je to do sada značilo automatski povećanje uređaja, ali pošto je apple ostavio iste dimenzije meni paše :). Al da vi samo znate srat kako appleovcima smeta veći ekran, a 90% ljudi smeta to što se uređaj povećava, a ne ekran. I da vama je skup? A sgs3, note i ostali top android mobiteli su jeftini? Pa pobogu cijene su slične, al vi i dalje prigovarate -.-
17 godina
gamer2 kaže...
Ja mislim da je moja lumia bilja od ovog iphonea... Aj bok.

Nažalost moja nije!  Smrzne se bar jednom tjedno!  Kad sam doma moram stajati pored prozora ako želim nesmetano razgovarati što do sada nije bio slučaj niti s jednim telefonom. Još nisam skužio kako promijeniti melodiju zvona i staviti neku svoju? Onaj zune je svjetlosnu godinu ispod itunesa.

Kako k vragu putem sms-a poslati kontakt? Baterija traje jedan dan...

13 godina
Virtua Fighter kaže...
ruzcheHR kaže...
cuspajz kaže...
ruzcheHR kaže...

Činjenica je da iPhone kupuju oni koji žele pokazat da umaju u džepu

gdje su ti dokazi ta tu "činjenicu"?

Pa ili to ili nemaju mozga kad daju toliko novaca za mobitel a postoji toliko stvari koje se može napraviti sa toliko novca. Kao primjer ti evo otić u nama susjednu BiH i pojest burek, više volim u Ljubuškom pojest burek nego 2 iPhonea.

I ne kažem ja da sigurno imaju al žele pokazat da mogu, takve smatram još glupljima a ima i takvih.

A odakle ti to da se nekakva silna lova daje za mobitel? Ja sam do prije dvije godine bio kod Vip-a na bonovima, trošio bon od 200kn mjesečno i onda kada je bio popust na pretplate od 50% uzeo pretplatu od 250kn / 2 = 125 kn + radijska frekvencija tako da me račun nikad nije došao preko 150 kn. Uz to sam uzeo iPhone 4 32Gb za cca 2300 kn.

Sada kada kod nas izađe iPhone 5, uzimam njega za 2300 kn, prodam stari iPhone4 na Njuškalu za barem 2000 kn, znači, platio sam ga 300 kn, uštedio na razlici pretplata / bonovi 50 kn na mjesec * 24 mjeseca = 1200 kn šta ispada da mi je "zarada" 900 kn u dvije godine a ne neki "ogromni" trošak kao šta ti tvrdiš.

To ako si ti na "Gregoru" ili na nekim Bon Bon -ima ili štatigajaznam pa ti je telefon 7000 kn, to je tvoj problem i ne trebaš zbog toga po forumima cmizdrit. Nije ti Apple ni Samsung kriv.

Tija san ti reć ko ti je na Gregoru. Ljepo je to kad ti možeš al ja sam za 2000kn ovo ljeto radio preko pola mjeseca, trenutno najbolja prilika za dokopat se smartfona bila je T-Com produljenje ugovora, ionako nas većina nema izbora ako želi internet a u 2 godine ne vjerujem da će se išta promjenit. Btw. ja trošim na mobitel 50kn i Vip korisnik sam već 8 godina a 125 kn mjesečno + 2300 kn za 4s je većini nas previše pa ti govori šta oćeš. 

15 godina
neaktivan
dejson kaže...
ruzcheHR kaže...

Mislio sam napisat jedan komentar al vidim da nema još drugova androidaša, strah me samog suočiti se sa crappleovcima.

Tu sam stari samo navali. Istina je da su rekordne narudzbe, ali sigurno ne u Evropi ili Aziji. I zasto bi mi morali vjerovati ovim ciframa, ko nam garantuje da je to zaista tako.

Licno koristim NOTE i imao sam par dana problema da se naviknem na njega. Pa mi je ispao sa balkona, kcerkica pokusavala nesto, ne znam ni ja sta. Naravno da nije prezivio pad sa 13 sprata. Koristio sam na kratko 4,3 displej i mogu reci da mi je bilo uzaaaaaaaaaaaasno dok nisam kupio ponovo NOTE.

iPhone sam istina imao, svaki sam dobijao na poklon i nakon 30 dana davao zeni na poklon a one ranije prodavao.

Ovaj displej je epic fail. Ali sta zna tamo neki amerikanac kojem su dva identicna telefona u ruci a kazu da je jedan laksi od drugog fujjj

Iphone dobivao na poklon. Daj nemoj kenjat!
Kad ne spavam budan sam
15 godina
protjeran
limitedition kaže...
PrisojeTG kaže...

Kako su licemjerni sljedbenici iPhona. Svi odreda su govorili da im ne smeta što je ekran mali a sad su navalili ko muve na govno zbog većeg ekrana. Ja osobno imam Galaxy Note jer je to meni najbitnije. Uvijek sam govorio da nikad ne bih uzeo iPhone zbog malog ekrana. ...a sad ti isti lete po 5-ticu samo zbog velečine ekrana.

Zbog promjene odnosa stranica dobitak na veličini, tj. površini je minoran. To Jabučari već znaju, pa vitlali su kojekakvim kalkulatorima po forumu prije nekog vremena, nazivajući 16:9 prevarom. Sad je to idealno.

16,9 je i dalje prevara što se tice površine. aple samo koristi lopovsku logiku koju sitnozubi an-dreki gutaju.

14 godina
zatojeto kaže...
limitedition kaže...
PrisojeTG kaže...

Kako su licemjerni sljedbenici iPhona. Svi odreda su govorili da im ne smeta što je ekran mali a sad su navalili ko muve na govno zbog većeg ekrana. Ja osobno imam Galaxy Note jer je to meni najbitnije. Uvijek sam govorio da nikad ne bih uzeo iPhone zbog malog ekrana. ...a sad ti isti lete po 5-ticu samo zbog velečine ekrana.

Zbog promjene odnosa stranica dobitak na veličini, tj. površini je minoran. To Jabučari već znaju, pa vitlali su kojekakvim kalkulatorima po forumu prije nekog vremena, nazivajući 16:9 prevarom. Sad je to idealno.

16,9 je i dalje prevara što se tice površine. aple samo koristi lopovsku logiku koju sitnozubi an-dreki gutaju.

Zašto bi netko letio po novi mobitel samo zbog veličine ekrana... Meni moj iPhone 4 još uvijek radi savršeno, i dok je to tako ne mislim

nigdje letiti zbog veličine... A možda su to samo cool androidaši opsjednuti veličinom... Trebalo bi, da je Freud još tu, njega priupitati o tome...

13 godina
neaktivan

Ima se para.

16 godina
Volvox kaže...
Odkud tebi da nema mms, ja ga saljem svaki drugi dan.

Prvi iPhone nije imao MMS niti je imao video pozive.. i još dosta toga dalo bi se nabrojati, i to u doba kada je Nokia predstavljala N95, telefon sa GPS navigacijom te 5 MP kamerom.

I ajde reci da niste ovce?

15 godina

Nisam ni sumnjao u dobre prodajne rezultate. Mene fascinira jedna stvar, kod smartphonea, a to je brzina izdavanja i zastarjevanja modela. Kad pogledaš i usporediš svijet računala s svijetom mobitela, smanjenjem pakiranja povećala se frekvencija promjene uređaja. Danas se mobitel iz gornjeg segmenta, koji košta kao dobar laptop i još bolji desktop PC, mijenja za cca 1 godinu novim modelom. Što je još najbolje ti novi modeli postižu bolje prodajne rezultate od prethodnika. Dokle??

Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Nisam ni sumnjao u dobre prodajne rezultate. Mene fascinira jedna stvar, kod smartphonea, a to je brzina izdavanja i zastarjevanja modela. Kad pogledaš i usporediš svijet računala s svijetom mobitela, smanjenjem pakiranja povećala se frekvencija promjene uređaja. Danas se mobitel iz gornjeg segmenta, koji košta kao dobar laptop i još bolji desktop PC, mijenja za cca 1 godinu novim modelom. Što je još najbolje ti novi modeli postižu bolje prodajne rezultate od prethodnika. Dokle??

a u biti jedan dan shvatis da ti je mobitel dovoljan

meni se to dogodilo s n8 i 2 godine poslije, ne bi je mijenjao

sve je to vise kur*enje nego ista

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
15 godina
apoteka kaže...

a u biti jedan dan shvatis da ti je mobitel dovoljan

meni se to dogodilo s n8 i 2 godine poslije, ne bi je mijenjao

sve je to vise kur*enje nego ista

Ma sve 5, ja svoje mobitele vozim dok ne riknu. Bezveze mi se čini stalno lovati nove modele, isprobavati i privikavati se na novi uređaj. Kako imam preko 400 kontakata (ne idu na SIM) osuđen sam na sinkronizaciju s Windows kontaktima (ne funkcionira baš najbolje između različitih platformi). Mislim da ću ovaj sdašnji (ako ne bude većih problema ) imati barem slijedeće 4 godine. Ako doma mogu nesmetano raditi na računalu koje je staro cca 6 godina onda bi i mobitel morao izdržati barem 4.

17 godina
neaktivan
Envy kaže...
Volvox kaže...

Prvi iPhone nije imao MMS niti je imao video pozive.. i još dosta toga dalo bi se nabrojati, i to u doba kada je Nokia predstavljala N95, telefon sa GPS navigacijom te 5 MP kamerom.

Najgora kupovina koju sam ikada napravio, 5k kn sam dao za to, nakon godinu dana sam ga jedva prodao za 2k. I nacin na koji je taj mob radio je jedan od razloga zasto je nokia tu gdje je.

Zgodno je to sto je poslje njega iso iPhone :)

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
14 godina
neaktivan
bistri ne pricaj gluposti
There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
15 godina
neaktivan

Iskreno nebi nikad kupio iphone iz principa, a razloga je vise, kao npr da za mobitel koji kosta 1000E dobijes samo jednu godinu garancije, sve se odvija preko glupog apple stora, isto tolko se kvare pun ku..c nakon isteka garancije jel ga rade jadni kinezi za 2 kn po satu ako i toliko, vise manje ga kupuje ekipa radi preseravanja da bi se moglo rec ja imam Iphone, a ne zato sto ti treba dobar mob radi posla ili neceg slicnog. Neki dan sam nosio curin mob na servis i pitam ovak servisera koji zaprima mobove koji mob dolazi najvise na servis, znate koji sam odgovor dobio Iphone, toliko o uredaju od 7500 kn

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
krayz1e kaže...

Vidim da Apple puno bolje posluje bez Jobsa. U biti im je Jobs bio samo uteg kojeg su se rijesili.

Trollaš ili najgluplja izjava koju sam čuo u zadnjih nekoliko mjeseci.

13 godina
neaktivan
panisher21 kaže...

Iskreno nebi nikad kupio iphone iz principa, a razloga je vise, kao npr da za mobitel koji kosta 1000E dobijes samo jednu godinu garancije, sve se odvija preko glupog apple stora, isto tolko se kvare pun ku..c nakon isteka garancije jel ga rade jadni kinezi za 2 kn po satu ako i toliko, vise manje ga kupuje ekipa radi preseravanja da bi se moglo rec ja imam Iphone, a ne zato sto ti treba dobar mob radi posla ili neceg slicnog. Neki dan sam nosio curin mob na servis i pitam ovak servisera koji zaprima mobove koji mob dolazi najvise na servis, znate koji sam odgovor dobio Iphone, toliko o uredaju od 7500 kn

Molim te da ne pričaš ovakve stvari jer nemaš iPhone pa ni ne možeš znati! Imam iPhone 4 2 godine i nikad ni najmanjeg kvara. Tek mi je nedavno počeo ponekad malo zastajkivat kad ga otključavam ili radim nešto. Ovo nije ništa posebno, iz iskustva mogu potvrditi da se na HTC-u i na LG-u isti problem javlja već nakon par mjeseci korištenja!

17 godina
neaktivan
apoteka kaže...
bistri ne pricaj gluposti

serem, 5500.00kn

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Envy kaže...
Volvox kaže...

Da, sve frca od video poziva. A evo dnevno primam oko 100 MMS poruka.

[/sarkazam]

I da, zaboli me neka stvar za ime telefona, kao i proizvodjaca istoga. Mogu nabrojati barem 10 primjera di osobno smatram da Apple grijesi, ali ti si nabrojao dva gdje je ekipa iz Applea pogodila u sridu. Video poziv nisam nikada obavio (osim preko skypea na kompu), MMS nisam nikad primio, niti poslao. A koliko vidim, nije samo do mene. Video pozivi prakticki ne postoje, barem ne u obliku kojeg ti spominjes, MMS koristi valjda 2% ekipe. Odlican primjer si dao, svaka cast :)

13 godina
neaktivan

Mali offtopic, dali uopce postoji taj videopoziv kod nas?

Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Volvox kaže...

Mali offtopic, dali uopce postoji taj videopoziv kod nas?

Odavno još, na Noki N70 prije nekih 5-6 godina sam istog isprobavao. Morao sam otići u VIP i aktivirati tu uslugu.

13 godina
neaktivan
Kolko kosta? Jel druga strana isto mora to imat aktivirano?
Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ništa nisam morao doplatiti, samo plaćaš kod korištenja.
16 godina

Ja sam prije išao logikom da kupim mob za masu para i onda ga derem dok traje, cca 3-4 godine, da bi onda pao na vrijednost da ne bi mogao ni sendvić u kantini dobiti za njega. Sada si zadnjih 4 godine svake godine mjenjam mob, tako prodam ovaj stariji dok se može prodati za solidne novce i onda uz produženje ugovora dobijem novi povoljnije i kada uračunam novce od prodaje staroga mob bi me koštao 500-800 kuna.

A to je ono što mi se kod iphona sviđa što dobro drži cijenu. Ja sam iphone4 onda star skoro 2 godine( sam uređaj bio godinu i pol star), bez garancije i slušalica prodao za 2100kn i dodao 600kn i uzeo 4S, tako da me on nikako nije skupo došao :)

Općenito sam mišljenja da dati 4500+ kuna za uređaj je nenormalno i nema nikako smisla(nebitno jel apple, HTC samsung ili neka treća firma) i onda na to još i mjesečno trošiti na same usluge(bonovi/pretplata) A pogotovo ako nakon godinu-dve taj uređaj drastično izgubi na cijeni.

A vezano za veličinu ekrana: Nije problem veličina ekrana nego uređaja. Meni se ne sviđaju one x, galaxy s3 i slični jer su preširoki (MENI) i jednostavno su mi nezgrapni za koristiti jednom rukom, meni više ko mini tablet mi oni dođu a ne ko mobitel. Onima koji imaju veće šake pa nemaju problema, vi onda uživajte da možete koristiti ih jer je super raditi na većem ekranu i definitivno iphone izgleda kao igračka pored njih. Ali na petici uređaj praktički identičan, samo nekih 8 milimetara duži od 4/4S-a a ima pola inča ekrana više, tako da sam siguran da je i dalje jednako lako na njemu raditi kao i do sada, najviše zato što je širina ostala identična što mi odgovara{#}

Ali činjenica također je da je apple određenom postotku, modni dodatak, "show off" uređaj, nešto što žele imati kako bi se osjećali cool i što jaznam što još ne. A ima i postotak koji jedino za njega znaju da postoji pa su također blesavi. Ali neznam čemu pobogu zbog takvih osuđivati sve korisnike koji jednostavno preferiraju iphone jer im se više sviđa od konkurencije iz nije bitno kojeg razloga. 

Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice