Problemi za proizvođače fotoaparata

poruka: 42
|
čitano: 5.607
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Problemi za proizvođače fotoaparata".
13 godina
protjeran
BlueMax kaže...

Od kud ti ideja da nemam blage veze? Kroz ruke mi je proslo stotine aparata pa tako i SX500 IS. Kolega s posla ima "starijeg brata" SX50 HS koji je po usporedbama duplo bolji (i duplo skuplji) pa priznaje da se gadno zeznuo kad ga je kupio. To su aparati za malu djecu koja se impresioniraju tehnickim karakteristikama a pojma nemaju o fotografiji. Sta mislis, zasto je OVAJ aparat tri puta skuplji od tvog. Oba su Canon. Ovaj ima 12mpix a tvoj ima 16. Ovaj ima 5X opticki zum a tvoj 30X. 

Joj daj počeo si trekljat stvarno gluposti.

Ko priča o profesionalnim aparatima?

Poanta je da su današnji flagshipovi od nekoliko tisuća kn smeće kad je fotografiranje u pitanju i najjeftiniji digitalac će napraviti 10x bolju i kvalitetniju sliku.

A to što se prodalo manje kompaktnih fotoaparat i što su njihovi proizvođači na gubitku ne znači da smartphoni rade bolje slike, nego da ljudi jednostavno ne žele nositi sa sobom digitalac nego se zaodovoljavaju i s kamerama na mobitelima.

Osobno imam iPhone 4S ali kad idem u noćni izlazak i planiram fotografirat, lagano ga spremim sa strane i u džep stavim C901 ili K800, toliko o tome i tvojim sprdnjama zvanim flagšipovi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 19:26 (bill_jobs).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problemi za proizvođače fotoaparata
BlueMax kaže...
=xfact= kaže...
BlueMax kaže...
=xfact= kaže...

tako je ljudi padaju na mpx -ele i ostala merketinska sranja. eto nek napravi neki flagship bolju sliku od mog canona sx500is  (od 1500kn) .. 

To je kanta od aparata sa izuzetno losom kvalitetom fotografije.

pljujes po stvarima o kojima blage veze nemas. {#}

Od kud ti ideja da nemam blage veze? Kroz ruke mi je proslo stotine aparata...

jos jednom podebljano..   opet ti o necem sasvim desetom. si ti pijan ili kaj?{#}

xfact
14 godina
neaktivan
Veci problem od kvalitete fotki je to sto s fotica prekomplicirano prebacujes fotke na komp i obratno. Fotici bi trebali imati wi fi, gsm, gps, trebao bi uz svaki fotic dobiti 50-100 GB cloud spacea, bit spojeni na instagram, facebook i sl. i tek bi onda mogli konkurirati mobitelima.

0 1 hvala 0
17 godina
bill_jobs kaže...

Sony Ericsson C905:

http://www.flickr.com/groups/1004200@N25/

Slike s cafe mobil: http://cafe.mobil.hr/threads/60171-C905-slike

I ovdje masa slika: http://www.esato.com/phonephotos/index.php?make=sony+ericsson&model=C905

Vrhunske slike, a taj telefon je izašao davne  2008. ali će i dan danas posrat flagshipove sa led bljeskalicom.

Evo ti i Sony Ericsson C901 sa 5 mpix: http://www.flickr.com/groups/c901/

Nema tog flagshipa koji se može mjerit s ovim dumbphonom.

Isto vrijedi i za K850 i još neke prastare modele, to su bili fotoaparati.

Pa ček malo, jesi ti pogledao te slike uopće? Po ovim galerijama G2, iP5S, pa čak i Galaxy S4 imaju bolje fotografije, a Lumiu 1020 neću ni spominjat slike su fenomenalne.

Ajd sad recite da sam slijep, al eto mom oku koje je prosječno i nemam nekakvog znanja o fotografiji su bolje slike s trenutnih flagshipova {#}

14 godina
neaktivan
zoki.zlikowski kaže...
Veci problem od kvalitete fotki je to sto s fotica prekomplicirano prebacujes fotke na komp i obratno. Fotici bi trebali imati wi fi, gsm, gps, trebao bi uz svaki fotic dobiti 50-100 GB cloud spacea, bit spojeni na instagram, facebook i sl. i tek bi onda mogli konkurirati mobitelima.

tako razmisljaju danasnja djeca (ne ciljam ta tebe) opcenito.. jel.. postalo je tako tesko spojit doma fotic na laptop komp pa uploadat slike kome zelis? tako je komplicirano spojit na usb kabel?{#}

onda je tebi recimo sam zamjenit kotac na autu nemoguca misija?{#}tko hoce imat ljepe slike (amaterske)  i slikati kada zeli dan / noc .. kupit ce ozbiljniji kompakt. fotici na mobitelima su tu reda radi vise i za prvu ruku. nikad se jedan objektv na mobitelu od nekoliko mm nece moci mjereiti sa objektivom i flashom na fotoaparatu. a da nepricam o naprednim postavkama kojima se moze kombinirati slika na foticu + zoom na fotoaparatu bez gubitka kvalitete fotografije.  

xfact
14 godina
neaktivan
=xfact= kaže...
zoki.zlikowski kaže...

tako razmisljaju danasnja djeca (ne ciljam ta tebe) opcenito.. jel.. postalo je tako tesko spojit doma fotic na laptop komp pa uploadat slike kome zelis? tako je komplicirano spojit na usb kabel?{#}

onda je tebi recimo sam zamjenit kotac na autu nemoguca misija?{#}tko hoce imat ljepe slike (amaterske)  i slikati kada zeli dan / noc .. kupit ce ozbiljniji kompakt. fotici na mobitelima su tu reda radi vise i za prvu ruku. nikad se jedan objektv na mobitelu od nekoliko mm nece moci mjereiti sa objektivom i flashom na fotoaparatu. a da nepricam o naprednim postavkama kojima se moze kombinirati slika na foticu + zoom na fotoaparatu bez gubitka kvalitete fotografije.  

Proizvod radis za potrosace, a ne za sebe. Ako je publici tesko spojiti USB kabel onda napravis sve sto treba da ga ne moraju spajati. Ja uglavnom ne slikam pa me to ne zanima, ali vidim ljude oko sebe za sto im treba fotic.
14 godina
neaktivan
=xfact= kaže...
=xfact= kaže...

tako je ljudi padaju na mpx -ele i ostala merketinska sranja. eto nek napravi neki flagship bolju sliku od mog canona sx500is  (od 1500kn) .. 

To je kanta od aparata sa izuzetno losom kvalitetom fotografije.

pljujes po stvarima o kojima blage veze nemas. {#}

Od kud ti ideja da nemam blage veze? Kroz ruke mi je proslo stotine aparata...

jos jednom podebljano..   opet ti o necem sasvim desetom. si ti pijan ili kaj?{#}

Lijepo sam te pitao da mi kazes zasto je Canon G16 tri puta skuplji od tvog SX500 IS (jos i torbicu s njim dobijes:)). Ista marka samo tvoj ima 16mpix a ovaj skuplji 12mpix i tvoj ima 30X opticki zum dok ovaj skuplji ima samo 5X.

Ili znas pa izbjegavas odgovor jer bi se iz njega shvatilo sve o "kvaliteti" aparata kojeg imas, ili ne znas a to opet govori o tvom poznavanju fotografije.

Sto se tice ovog boldanog, vec sam linkao fotografije napravljene flagship mobitelom s kojima se tvoj aparat ne moze mjeriti. Ni blizu!

Pa evo ti opet, Lumia 1020 (bez blica): http://www.flickr.com/photos/karabulev/9261065627/in/set-72157634597356196

Sad ti slobodno ovdje okaci fotografiju koju si napravio svojim aparatom u slicnim svjetlosnim uvjetima i ako je bolja od ove ja cu priznati da sam bio pijan, a ako nije ti priznaj da si bezobrazan i da nemas pojma o fotografiji nego samo bez veze "svaki cigo svog konja hvali" lupetas.

12 godina
neaktivan

Pretrpjet ce i oni stetu jer i oni imajju masu fotica od 500 do 1500kn koje nece kupiti netko tko ima Xperiu z1, Lumio 1020, galaxy s4 i sl...

12 godina
neaktivan

Za pocetak nije sve u kvaliteti slike, tu je brzina fokusa,preciznost fokusa,  osjetljivost i milion drugih stvari koje razlikuju aparat i mobitel.

istina ovi najbolji mobiteli imaju solidnu kamericu kada lezim na plazi ili sam na skijanju i iz jakne izvadim mob i uslikam trenutak ali ko je probas slikati sa ozbljnijim fotoaparatom zna da taj mobitel to nemoze zamjeniti a da ne govorim npr dSLR. naravno ako imam galaxy s4 ili xperiu z1 nece mi pasti napamet da kupim neki kompakt od 500 do 1500kn jer je to bacanje soli u more i tu ce proizvodjaci fotoaparata izgubiti jer sada i svaki novi mobitel ima solidnu kameru koja ce posluziti svrsi.

Evo nasao sam zanimljivu stranicu sta kazu strucnjaci o mobitelima kao fotoapartu (naravno strucjaci za fotoaparate):

http://www.dxomark.com/Mobiles

e da mobiteli su bolji nego kompakti od prije 5 godina:

http://www.dxomark.com/Mobiles/Smartphones-beat-5-year-old-DSCs

bar po misljenju strucnjaka.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
schumaher_online kaže...

Za pocetak nije sve u kvaliteti slike, tu je brzina fokusa,preciznost fokusa,  osjetljivost i milion drugih stvari koje razlikuju aparat i mobitel.

istina ovi najbolji mobiteli imaju solidnu kamericu kada lezim na plazi ili sam na skijanju i iz jakne izvadim mob i uslikam trenutak ali ko je probas slikati sa ozbljnijim fotoaparatom zna da taj mobitel to nemoze zamjeniti a da ne govorim npr dSLR. naravno ako imam galaxy s4 ili xperiu z1 nece mi pasti napamet da kupim neki kompakt od 500 do 1500kn jer je to bacanje soli u more i tu ce proizvodjaci fotoaparata izgubiti jer sada i svaki novi mobitel ima solidnu kameru koja ce posluziti svrsi.

Evo nasao sam zanimljivu stranicu sta kazu strucnjaci o mobitelima kao fotoapartu (naravno strucjaci za fotoaparate):

http://www.dxomark.com/Mobiles

e da mobiteli su bolji nego kompakti od prije 5 godina:

http://www.dxomark.com/Mobiles/Smartphones-beat-5-year-old-DSCs

bar po misljenju strucnjaka.

Ovo je usporedba Nokie 808 sa high end kompaktom od prije 5 godina, Canon G9 koji je puno bolji od svih danasnjih low end kompakta o kojima se govori u ovoj temi.

U usporedbi snimanja videa Galaxy S3 debelo pobjedjuje Canon S100 koji je kad je usporedba radjena kostao preko 3.500 kn. Od onda je Samsung izbacio Galaxy S4 sa dosta boljom kamerom a Canon je izbacio S120 u koji je ugurao wireless, NFC i par stvari apsolutno nebitnih za kvalitetu fotografije (osim 0,2 f veci otvor blende na sirokom kraju objektiva). Nokia je otisla jos par koraka dalje.

Ukratko, mobiteli su pregazili low end kompakte i vec vode borbu sa naprednim kompaktima (2500+ kn). to nimalo nije cudno jer je smartphone trziste u ogromnoj ekspanziji i ljudi kupuju novi smartphone svakih godinu - dvije dok kompaktni aparat nema smisla mijenjati dok se ne pokvari jer onaj kojeg ces danas kupiti za 1000kn nije nimalo bolji od onog od prije 5-6 godina iste cijene.

12 godina
neaktivan

Sve si dobro napisao ali dali si primjetio da i kod mobitela vlada zastoj u kvaliteti slike? naime nokia 808 je i dalje po njihovom misljenju najboji fotoparat a vise nema ni da se kupi.

Dalje sta se slazem da ce biti pada prodaje low end kompakata u korist mobitela ali dali ce svi imati lumiu 1020 i xperiu z1? Ako imama galaxy young velika je vjerojatnost da ce neki canon ixus od 1300kn radit mnogo bolje fotografije od tog mobitea koji je s druge strane uzasno spor pa cu i propustiti koju fotku...i da imama galaxy s2 koji radi solidne fotke ali kada slikam klince dok on opali sliku prosao je trenutak. Vjerujem da su napravili napredak sa s3 i s4 ali opet kazem ako zelim nesto ozbiljnije ipak uzimam moj 7d u ruke.

Moj zakljucak, tko ima z1, s4,G2, 5s ili 1020 taj nece davati novce na neki kompakt (ima mob od 5000+ kuna u ruci) vec ako voli fotografijuuzme neki dSLR ali onaj tko ima neku alcatel one touch, neku xperiu mini, galaxy young mislim da ako zeli bolje i kvalitetnije fotke njemu se isplati uzeti neki kompakt :) iz razoga kvalitete, trajanja baterije, brzine fokusa, apatrata i jos mnogih faktora.

13 godina
neaktivan

Mobiteli su "pojeli" low end  klasu fotica i tu nema se sta dodati.. ako se itko zeli kupiti fotic i baviti se fotografijom ili videom bolje je kupiti dslr s tim da prvo bi naglasio da su lece najbitnije, iskusni ce znati da lece znace mnogo vise nego nego imati bezbroj megapixela i svakojaki zumovi jer to je inace mamac za neiskusne kupce. Dakle casual korisniku ne treba uopce fotoaparat low end klase jer mobitel to jest samrtphonevi razni ce zadovoljiti sve zahtjeve prosjecnog korisnika.

Umjetna inteligencija se ne može suprotstaviti prirodnoj gluposti

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice