Predstavljeni Radeoni HD 58x0

poruka: 87
|
čitano: 15.120
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljeni Radeoni HD 58x0".
17 godina
RE: Predstavljeni Radeoni HD 58x0
abraham kaže...

prilicno jadno,

obzirom da sam ATI fan ocekivao sam puno vise,

po snazi su se skrasile izmedju GTX 285 i GTX 295,

znaci nova generacija nije jaca od Nvidia stare generacije

jedini plus koji vidim je potrosnja u idle modu, sto se uglavnom moze zahvaliti malom taktu,

naime 4800 generacija je bila nestabilna na malom taktu, sto su tu ispravili

kad izadje NVIDIA zgazit ce ih (makar ih i sad gazi sa GTX 295),

minus NVIDIE vidim u kasnjenju, velikom chipu i izuzetno losim omjerom propalih chipova

pravi rat tek pocinje

LOL LOL i LOL

Ja neznam šta vi očekujete svaki put da rasturi triple sli gtx285/quad sli gtx295 /quad sli gtx295 mars limited edition. Pogledaj karakteristiku ovisnosti perfomansi o wattu, pa ćeš tek onda vidit šta je napredak. 1 čip od 300 i nešto mm2 vs 2 čipa od 487mm2, i taj jedan čip je tek trun slabiji od gtx295. Ima dx11, 40nm, eyefinity(možeš spojiti do 3 monitora,ako ne za igru onda za rad, a sa 2GB verzijom do 6 monitora.), poboljšani filtri... I testirali su na beta driverima.

Mad_Badger kaže...

Početkom oktobra nam mjeseca, stiže 5850, a ova Gigabyte verzija izgleda hebeno.

http://images.bit-tech.net/news_images/2009/09/ati-radeon-hd-5850-launch-date-confirmed/3.jpg

Isti vrag kao i ostale samo druga naljepnica ,a to i sam vidiš. Ista stvar sa svim karticama koje su referentnog coolera.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan

Mad_Badger kaže...

Početkom oktobra nam mjeseca, stiže 5850, a ova Gigabyte verzija izgleda hebeno.

http://images.bit-tech.net/news_images/2009/09/ati-radeon-hd-5850-launch-date-confirmed/3.jpg

Isti vrag kao i ostale samo druga naljepnica ,a to i sam vidiš. Ista stvar sa svim karticama koje su referentnog coolera.

Ma vidim i sam, al dobra je fotka, dovoljno dobra da izgleda ko da je metal u pitanju i crveno LED osvjetljenje iz unutrašnjosti.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
17 godina
Penryn kaže...
toxic kaže...
Penryn kaže...
paintb0x kaže...

Lako mi za tebe kad imaš dvije 4890 u XFu... I meni bi bila 5870 nula bodova.

Opet će HD5870 kada izađu bolji i dorađeniji driveri bit jača...

a da ne govorim o zagrijavanju i potrošnji...

po meni...CF se jednostavno ne isplati....

kako da ne?? o cem ti to gtx295 recimo ce uvjek biti jaca od jedne hd5870 i to se vidi po testovima(nece samo radit drivere za hd5870 :DD) a ja  ubijem sa dvije hd4890 nvidiu gtx295 i to onako posteno... dok recimo na rezoluciji 1680 x 1050 je iskoristivost druge grafe preko 90%, a na vecim rezolucijama to dode skoro do 100% i to mi se svida kod cf-a, ako ne vjerujes procitaj par recenzija

Koliko imaš godina?

uglavnom se djeca do 18 godina (čast iznimkama) hvale svojim komponentama

ali ih i brane...do toga dolazi zato jer će te komponente koje imaju u kucistu sigurno jos 2 godine ostati

iste...čovjek sa plaćom bi sigurno priznao...moje dvije HD4890 stvarno previše troše(račun za struju sve govori) i bilo bi bolje prodat 

ih i za te pare uzeti jednu novu HD5870.....

Decko ja radim eto vec 3 godine znaci sve sta sam imo ikad sam si sam zaradio svoji radom i to sve sta sam naveo je iz razloga sta znam kakva je situacija i nemoj baljezgat gluposti.. to sta one trose mene uopce ne dira je fala bogu mogu podmirit racune... kada necu moc podmirivat racune onda cu se brinut kolko mi sta trosi jer ja neznam da li ti uopce samostalan i da li uopce placas svoje racune no nije niti moj problem.. ugl za 50 kn vise mjesecno bogami necu propast....

a gluposti o tome kako ce hd5870 biti jaca od gtx295 sa nekim novi driverima zaboravi beta driveri ili ne performasne nece biti puno vece.. (ocigledno nikad nisi probo beta drivere) ja jesam pa ti mogu reci da apsolutno nema razlike nikakve posebne osim u stabilnosti rada same graficke.. ono sta hd5870 moze dobit je max par posto sa "novim" driverima. isto tako nvidia stalno ima sa novim driverima boost po 15% u igrama a kada sada ove nove usporedim sa starima imam 1 fps vise sa novima di je tu logika??

nemoj me ucit sta i kako da radim... komp se ne kupuje da se stedi pogotovo ne komp za uzivanje.. a posto ti ocito nemas blagog pojma o cemu pricas odi lijepo kupi celerona i integrusu pa stedi... ionako je doba "recesije"

edit: i da preseravam se jer mogu ko je tebi kriv sta nemas sa cime :Belji se

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 9:55 (toxic).
17 godina
neaktivan
toxic kaže...
Penryn kaže...
toxic kaže...
Penryn kaže...
paintb0x kaže...

Lako mi za tebe kad imaš dvije 4890 u XFu... I meni bi bila 5870 nula bodova.

Opet će HD5870 kada izađu bolji i dorađeniji driveri bit jača...

a da ne govorim o zagrijavanju i potrošnji...

po meni...CF se jednostavno ne isplati....

kako da ne?? o cem ti to gtx295 recimo ce uvjek biti jaca od jedne hd5870 i to se vidi po testovima(nece samo radit drivere za hd5870 :DD) a ja  ubijem sa dvije hd4890 nvidiu gtx295 i to onako posteno... dok recimo na rezoluciji 1680 x 1050 je iskoristivost druge grafe preko 90%, a na vecim rezolucijama to dode skoro do 100% i to mi se svida kod cf-a, ako ne vjerujes procitaj par recenzija

Koliko imaš godina?

uglavnom se djeca do 18 godina (čast iznimkama) hvale svojim komponentama

ali ih i brane...do toga dolazi zato jer će te komponente koje imaju u kucistu sigurno jos 2 godine ostati

iste...čovjek sa plaćom bi sigurno priznao...moje dvije HD4890 stvarno previše troše(račun za struju sve govori) i bilo bi bolje prodat 

ih i za te pare uzeti jednu novu HD5870.....

Decko ja radim eto vec 3 godine znaci sve sta sam imo ikad sam si sam zaradio svoji radom i to sve sta sam naveo je iz razloga sta znam kakva je situacija i nemoj baljezgat gluposti.. to sta one trose mene uopce ne dira je fala bogu mogu podmirit racune... kada necu moc podmirivat racune onda cu se brinut kolko mi sta trosi jer ja neznam da li ti uopce samostalan i da li uopce placas svoje racune no nije niti moj problem.. ugl za 50 kn vise mjesecno bogami necu propast....

a gluposti o tome kako ce hd5870 biti jaca od gtx295 sa nekim novi driverima zaboravi beta driveri ili ne performasne nece biti puno vece.. (ocigledno nikad nisi probo beta drivere) ja jesam pa ti mogu reci da apsolutno nema razlike nikakve posebne osim u stabilnosti rada same graficke.. ono sta hd5870 moze dobit je max par posto sa "novim" driverima. isto tako nvidia stalno ima sa novim driverima boost po 15% u igrama a kada sada ove nove usporedim sa starima imam 1 fps vise sa novima di je tu logika??

nemoj me ucit sta i kako da radim... komp se ne kupuje da se stedi pogotovo ne komp za uzivanje.. a posto ti ocito nemas blagog pojma o cemu pricas odi lijepo kupi celerona i integrusu pa stedi... ionako je doba "recesije"

edit: i da preseravam se jer mogu ko je tebi kriv sta nemas sa cime :Belji se

sve je tocno sto si rekao al ne slazem se sa tvojim postom ispred da tvoje 2 HD4890 dobiju GTX 295

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
17 godina

pa naravno da dobiju, jer mozda neznas prodo sam svoju gtx295 i kupio dvije hd4890... i prakticki u skoro svim testovima dobijem gtx295, i gledaj rezolucije od 1920 x 1200 jer se ja na tome igram

evo ti i test

http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/HD_4890_CrossFire/3.html

nebi vise isao offtopic

edit: samo bi dodo da ne mislim nista lose za hd5870 karticu da pace kartica je dobra pogotovo ako tek kupujete high end komp ali nadogradivat sa hd4870 ili hd4890 ili hd4870x2 i slicno nema apsolutno smisla

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 12:11 (toxic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

jel ima tko kakvih saznanja kada bi 5850 mogao bit u prodaju i pod kojom cijenom?

0 0 hvala 0
16 godina

Eto ih do polovice listopada u prodaji za cirka 2200 kn.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2009 18:58 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
epic kaže...

ma prebrzo ide tehnologija, kupis danas najbolju graficku sutra izade bolja, trebalo bi stavit zabranu 2 godine

Samo dvije lol XD

I`em HARD PRO GAMER!!!
16 godina
neaktivan
Evo ljudi ja kupujem novi komp... (nakon 4 i pol duge godine!!!!!!!!!!)
Mislim da je 5870 preskupa (2700 kn), kupujem 5850 (ako bog da doći će oko 2000kn).

Čujem ljude kako uspoređuju 4870x2 sa 5870...
ako je 5870 jednaka po performansi kao 4870x2, znači da je jedna 5870=2*4870
tak bi se trebalo uspoređivat, 5870 sa 4870 i 5870x2 sa 4870x2...

I ak mene neko pita bolje je sad kupit neki jaki komp i ne radit upgrade sljedećih 4 god nego kupit komp i radit upgrade svakih godinu dana...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni nije jasno zasto je sad ta najnovija ati grafička jeftinija od gtx 295 sto nije jaca?Iznenađen

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Ima dx11

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nek' idu u vrazju mater vise s tim grafickim karticama.Svakih 6 mjeseci nova JE*ENA serija izlazi!

Did protons and electrons create the earth?-Or did Allah meditate and create it's birth? - http://www.youtube.com/watch?v=zyYLNz1l6bQ
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Nek' idu u vrazju mater vise s tim grafickim karticama.Svakih 6 mjeseci nova JE*ENA serija izlazi!

A ko je tebi rekao da moraš svakih 6 mjeseci kupovat graficku???

Vidim da imaš hd 4850 što je ODLIČNA grafa...

Istina da ih štancaju, i slažem se s tim. Trebali bi stavit zabranu proizvodnje grafičkih kartica 2 godine nakon izlaska nove serije!

17 godina
neaktivan
Cheezl kaže...
VirtUoso kaže...

A ko je tebi rekao da moraš svakih 6 mjeseci kupovat graficku???

Vidim da imaš hd 4850 što je ODLIČNA grafa...

Istina da ih štancaju, i slažem se s tim. Trebali bi stavit zabranu proizvodnje grafičkih kartica 2 godine nakon izlaska nove serije!

Ne moram kupovati svakih 6 mjeseci.Vec mi idu suze na oci kad vidim kako cijena odredenog hardware-a padne.

Namigiva

Did protons and electrons create the earth?-Or did Allah meditate and create it's birth? - http://www.youtube.com/watch?v=zyYLNz1l6bQ
16 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Ne moram kupovati svakih 6 mjeseci.Vec mi idu suze na oci kad vidim kako cijena odredenog hardware-a padne.

Namigiva

Istina!

to je stvarno tužno... pogotovo kad platiš nekaj puno onda za par dana padne na duplo manju cijenu...

Trebali bi stavit zabranu proizvodnje grafičkih kartica 2 godine nakon izlaska nove serije!

16 godina
Cheezl kaže...

Trebali bi stavit zabranu proizvodnje grafičkih kartica 2 godine nakon izlaska nove serije!

Što se nikada neče dogoditi. Osim kad zaspiš.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2009 23:08 (Jack Sparrow).
16 godina
neaktivan
šteta...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

evo stigli 5770 i 5750,

128 bit sabirnica sta je jako lose, a ostalo je tak tak

5770 po brzini oko 4850, a po cijeni kao 4870

dobra strana je da se moze dobro klokati i dovoljno je napajanje od 500W

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Review pod Linuxom (prvi test HD5xxx kartica pod Linuxom, sa Phoronixa), sa Catalyst 9.10 preview driverima

4850 <-> 5750

4870 <-> 5770

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 10:25 (hrx).

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
abraham kaže...

evo stigli 5770 i 5750,

HD5770 je jača od hd4870 i nepričaj nebuloze. Kada se memorija malo clocka na hd5770 dobivaš propusnost od 96GB/s, a inače je preko 70GB/s, i tebi je to malo LOL

Ima veću propusnost od hd4850(cca 63GB/s)

Dosta je i corsair cx400.

Pa koji će noob imat hd5770 na linuxu LOL

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 10:32 (RisenFromTheBanned).
15 godina
neaktivan

ne valja se time zamarati, to je preskupo i tek pocinje dx11 ja cu kupiti 4870

Raptord
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RisenFromTheBanned kaže...
(...)

Prema podacima iz 2008. godine, oko trećina korisnika Linuxa koristi ATI-jeve kartice (i ja među njima) - uzorak je preko 14000 korisnika. nVidia drži prvo mjesto, ponajviše zbog loših drivera za ATI-jeve kartice u prijašnjim godinama, dok je Intel treći. 2007. godine (uzorak od 20000 korisnika) situacija je slična: 32% za ATI (2008. nema promjene), 47,5% za nVidiju (41,11% u 2008. - pad od oko 6,5%) i 15,29% za Intel (21,88% u 2008. - rast od oko 6,5%). Zamjena postotaka kod nVidije i Intela može se objasniti popularizacijom netbooka (gotovo svi koriste Intelovu grafiku - ION netbookovi su vrlo rijetki).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 11:34 (hrx).
17 godina
neaktivan
5750 5750
5770 5770
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 11:45 (klimama).

3 0 hvala 1
16 godina
protjeran
RisenFromTheBanned kaže...
abraham kaže...

evo stigli 5770 i 5750,

HD5770 je jača od hd4870 i nepričaj nebuloze. Kada se memorija malo clocka na hd5770 dobivaš propusnost od 96GB/s, a inače je preko 70GB/s, i tebi je to malo LOL

Ima veću propusnost od hd4850(cca 63GB/s)

Dosta je i corsair cx400.

jel ti palo na pamet da se i 4870 isto moze klokati,

a sta se tice brzine pogledaj ponovo, sporija je od 4870

17 godina
neaktivan

Izgleda da AMD namjerava izdati i Radeone 5900.

Radeon HD 5900 series listed in AMD OpenCL beta driver

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
klimama kaže...

Izgleda da AMD namjerava izdati i Radeone 5900.

Radeon HD 5900 series listed in AMD OpenCL beta driver

Vjerovatno clocknuta verzija 5870 GPU-a. Nešto kao 4890 u prošloj generaciji. Nadam se da će rasturati ;-)

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
16 godina
protjeran

da, novim se Radeonima moze i soft. mjenjati napon

tako da 5850 dignut na 1.3v moze potegnuti i na 1Ghz te pojesti 5870,

a jos uvijek je poprilicno hladan

biti ce zanimljivo pratit razvoj dogadjaja

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice