Predstavljanje Appleovog tableta?

poruka: 248
|
čitano: 51.698
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljanje Appleovog tableta?".
17 godina
neaktivan

Analitichari kazhu da Apple ruši sve rekorde svojih dionica i vrijednosti zahvaljujuchi najavljenom Tabletu...

Ovo zapravo govori koliko che to imati utjecaja, a mislim da analitichari ipak znaju bolje od vas dripaca tu :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2009 13:08 (Thog).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Predstavljanje Appleovog tableta?
Thog kaže...

Analitichari kazhu da Apple ruši sve rekorde svojih dionica i vrijednosti zahvaljujuchi najavljenom Tabletu...

Ovo zapravo govori koliko che to imati utjecaja, a mislim da analitichari ipak znaju bolje od vas dripaca tu :)

sudeći po cijenama dionica (dobivenim spekulacijama), udio kretenizma i opće histerije u svijetu se povećao (rekli bi sociolozi) Namigiva

... vozio sam uvijek u petoj brzini...
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2009 16:23 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
htio napisati mjesecu ... predictive input za hrvatski na ajfonu je malo u banani... :)

Eh da je samo to u banani ;)

Niko nije rekao da nece obiljeziti al je glupava izjava covjeka koji kaze obiljezice godinu al ne znaju jos cemu ce sluziti ;)

Kako neko moze tvrditi da ce nesto obiljeziti neko razdoblje ako ne znaju uopse svrhu tog uredjaja ;)

Samo smo to komentarisali, nista vise.

17 godina
neaktivan
Thog kaže...

A analiticari analiziraju kvalitetu, tehnolosku stranu proizvoda ili samo prodaju i zaradu?

17 godina
neaktivan

Analiziraju sve zhivo. Ja ovo govorim objektivno i neda mi se mlatit slamu.... You shell see :)

0 0 hvala 0
17 godina
Psiho246 kaže...

Ne razumijem vas Apple fanove koji su alergicni na moje i Logicovo postanje u "Apple temama".

Procitaj svaki moj post u ovoj temi od pocetka do kraja.

Nisam nigdje niti kritiziro tablet, nisam nigdje rekao nista lose o njemu, nisam nigdje rekao nista lose o Appleu.

Svejedno me prozoves u svom postu.

Zasto je moj post sada tako dugacak? Zato jer me malo to nervira ne samo od tebe nego i ostalih fanova u svakoj temi di ja postam.

Sori za rant, sretan i tebi Bozic i uzivaj! I molim te citaj moje postove u buducim temama kao da nikad nisi vidio ona sva iPhone prepucavanja. :)

Ja sam napisao da se taj moj komentar ne odnosi na samo ovu temu. Bas se vidi da ti je netko zabranio pisanje na Apple temu (vidi popis svojih poruka)

Ako te veseli... (znam jednu prigodnu izreku, ali necu sad)

Sudeci po cijeni dionica nesto se sigurno sprema. Vidjeti cemo kako ce ispasti.

To sto je napisao jedan clan foruma ne znaci da je to Appleovo stajaliste.

Oni ne izbacuju mnogo proizvoda i za svakog dobro analiziraju trziste (u tome su pravi lisci)

Tablet je nesto o cemu se prica posljednjih godinu(a). Nisam miljenik takvog formata, ali tko zna...

Svako dobro.

17 godina
neaktivan
Thog kaže...

Analiziraju sve zhivo. Ja ovo govorim objektivno i neda mi se mlatit slamu.... You shell see :)

Po cemu je tvoje misljenje objektivnije od mog? Znas li ti sta uopste znaci objektivno?

17 godina
neaktivan
parizer kaže...
Psiho246 kaže...

Ne razumijem vas Apple fanove koji su alergicni na moje i Logicovo postanje u "Apple temama".

Procitaj svaki moj post u ovoj temi od pocetka do kraja.

Nisam nigdje niti kritiziro tablet, nisam nigdje rekao nista lose o njemu, nisam nigdje rekao nista lose o Appleu.

Svejedno me prozoves u svom postu.

Zasto je moj post sada tako dugacak? Zato jer me malo to nervira ne samo od tebe nego i ostalih fanova u svakoj temi di ja postam.

Sori za rant, sretan i tebi Bozic i uzivaj! I molim te citaj moje postove u buducim temama kao da nikad nisi vidio ona sva iPhone prepucavanja. :)

Ja sam napisao da se taj moj komentar ne odnosi na samo ovu temu. Bas se vidi da ti je netko zabranio pisanje na Apple temu (vidi popis svojih poruka)

Ako te veseli... (znam jednu prigodnu izreku, ali necu sad)

Sudeci po cijeni dionica nesto se sigurno sprema. Vidjeti cemo kako ce ispasti.

To sto je napisao jedan clan foruma ne znaci da je to Appleovo stajaliste.

Oni ne izbacuju mnogo proizvoda i za svakog dobro analiziraju trziste (u tome su pravi lisci)

Tablet je nesto o cemu se prica posljednjih godinu(a). Nisam miljenik takvog formata, ali tko zna...

Svako dobro.

Ko je, kad i gdje rekao da je misljenje clana foruma istovremeno misljenje applea? Smije li se komentarisati glupave izjave? Niko nigdje u ovom threadu nije negirao da ce to biti hit. Vjerovatno i hoce. Al nije to poenta. Poenta je da neko izvali da ce biti hit i da se proizvodu jos nije nasla svrha u jednoj recenici. To je glupavo da glupavije ne moze biti vjerovatno. Sto se tice applea definitvno dijelim misljenje da su pravi lisci da prodaju poluproizvode ili proizvode koji ni po cemu nista nista spektakularno i da od njega naprave veliki hit i generisu ogroman profit. Tu su strucnjaci i to samo po sebi nije nista lose. Znaju kako zaraditi pare i to je super za njih. Smijesno je da neko po automatizmu tvrdi da ce nesto biti hit a ne znaa nista o proizvodu. Kao sto bi bilo smijesno da mi tvrdimo da nece biti hit iako ne znamo nista o proizvodu. Ajd da sacekamo da izadje pa cemo onda otvoriti thread da li taj tablet vrijedi para ili ne. Sve dotle prica o tome je mlacenje prazne slame. Ja appleu i vama korisnicima applea zelim da apple ispuni sva vasa ocekivanja i da oni koji ga kupe budu zadovoljni. U stvari znam da hoce jer je velika doza tolerancije na appleove proizvode prisutna u appleovcima ovdje. JA cu se suzdrzati od komentara na konkretan proizvod dok ne izadje. Doduse nisam ga ni do sada komentarisao.

17 godina
logic kaže...

Ko je, kad i gdje rekao da je misljenje clana foruma istovremeno misljenje applea? Smije li se komentarisati glupave izjave? Niko nigdje u ovom threadu nije negirao da ce to biti hit. Vjerovatno i hoce. Al nije to poenta. Poenta je da neko izvali da ce biti hit i da se proizvodu jos nije nasla svrha u jednoj recenici. To je glupavo da glupavije ne moze biti vjerovatno. Sto se tice applea definitvno dijelim misljenje da su pravi lisci da prodaju poluproizvode ili proizvode koji ni po cemu nista nista spektakularno i da od njega naprave veliki hit i generisu ogroman profit. Tu su strucnjaci i to samo po sebi nije nista lose. Znaju kako zaraditi pare i to je super za njih. Smijesno je da neko po automatizmu tvrdi da ce nesto biti hit a ne znaa nista o proizvodu. Kao sto bi bilo smijesno da mi tvrdimo da nece biti hit iako ne znamo nista o proizvodu. Ajd da sacekamo da izadje pa cemo onda otvoriti thread da li taj tablet vrijedi para ili ne. Sve dotle prica o tome je mlacenje prazne slame. Ja appleu i vama korisnicima applea zelim da apple ispuni sva vasa ocekivanja i da oni koji ga kupe budu zadovoljni. U stvari znam da hoce jer je velika doza tolerancije na appleove proizvode prisutna u appleovcima ovdje. JA cu se suzdrzati od komentara na konkretan proizvod dok ne izadje. Doduse nisam ga ni do sada komentarisao.

Tako je meni zvucalo. Sorry ako nije tako.

A u ovom drugom se totalno slazem. Bezvezna izjava nedostojna komentiranja.

Kako cemo komentirati tablet kad ga jos nitko nije vidio, niti ima kakvih informacija od Applea.

Mozemo samo pretpostavljati na osnovu dosadasnjih proizvoda.

PS. Pretpostavka je majka svih zaheba

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2009 15:53 (parizer).
17 godina
neaktivan
o tome čemu će služiti napisane su već tisuće stranica a i sam sam postao brdo linkova i predviđanja. Osim interneta, igara, i aplikacija, kao i iPhone, gotovo je sigurno nova velika stvar za izdavastvo. Dakle magazini u novom prilagodenom formatu, eknjige etc. kindle na stereoidima kind of. većina aplikacija sa app store ( one nezavisne reze ) će raditi. za početak.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
o tome čemu će služiti napisane su već tisuće stranica a i sam sam postao brdo linkova i predviđanja. Osim interneta, igara, i aplikacija, kao i iPhone, gotovo je sigurno nova velika stvar za izdavastvo. Dakle magazini u novom prilagodenom formatu, eknjige etc. kindle na stereoidima kind of. većina aplikacija sa app store ( one nezavisne reze ) će raditi. za početak.

Druze sve to stoji. Samo je komentar pao na glupavu izjavu ovog doticnog gospodina a ne na apple. Uopste ne sumnjam da ce to biti svrsishodna stvar. Nije apple sa balkana i oni vrlo dobro znaju sta rade.

17 godina
neaktivan
logic kaže...
Thog kaže...

Po cemu je tvoje misljenje objektivnije od mog? Znas li ti sta uopste znaci objektivno?

Zato jer je tebi krajnji cilj Trollat ode do besvjesti (sa netochnostima da neznam kome bi se dalo ispravljat ih), a moj nije... aufiderzin iz "rasprave" do izlaska tableta :) 

17 godina
neaktivan

Jedino se boijm da će hype biti nepodnošljiv. Uređaj će morati bii bolji od trikodera iz star treka da opravda toliki hype. Predviđam dionice oko 250 prije predstavljanja tableta i pad na 180 nakon predstavljanja jer uređaj ne liječi rak.

Osobno mislim da bi mi odlično sjelo ono što se predviđa da će raditi ... internet, čitanje, razne korisne aplikacije ... uglavnom umjesto laptopa koji ionako nikada nisam mogao koristiti xa ikakav ozbiljan rad. Ukoliko ovo zaživi goodby laptop.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

http://www.index.hr/vijesti/clanak/appleove-dionice-ruse-sve-rekorde/467026.aspx bice odlicno to drzat u rukama, vjerujem da ce multiprakticnost bit na visini, najvise me zanima sustav kontrole itunesa sa drugog maca u kuci i upravljanje drugim kompom :D

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...
htio napisati mjesecu ... predictive input za hrvatski na ajfonu je malo u banani... :)

Ahahhahahah!

Miševi! :P

Ajde, moze.

Ako ne, ja se javim u temi da ti kazem: "I told you so." ;)

- Psiho246
17 godina
neaktivan
bistri kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/appleove-dionice-ruse-sve-rekorde/467026.aspx bice odlicno to drzat u rukama, vjerujem da ce multiprakticnost bit na visini, najvise me zanima sustav kontrole itunesa sa drugog maca u kuci i upravljanje drugim kompom :D

Naravno svjestan si da se to moze vec godinama ;)

17 godina
neaktivan
Thog kaže...
logic kaže...
Thog kaže...

Zato jer je tebi krajnji cilj Trollat ode do besvjesti (sa netochnostima da neznam kome bi se dalo ispravljat ih), a moj nije... aufiderzin iz "rasprave" do izlaska tableta :) 

Ti si postovalac mog lika i djela kad znas sta je meni cilj?

Nek si ti objektivan i samo si ti upoznat sa cinjenicama i samo si ti u pravu a mi koji nedaj boze mozda mislimo drugacije smo trolovi i sta sve ne. Ajd super. Objektivnost na djelu.

17 godina
neaktivan
artfull kaže...

Jedino se boijm da će hype biti nepodnošljiv. Uređaj će morati bii bolji od trikodera iz star treka da opravda toliki hype. Predviđam dionice oko 250 prije predstavljanja tableta i pad na 180 nakon predstavljanja jer uređaj ne liječi rak.

Osobno mislim da bi mi odlično sjelo ono što se predviđa da će raditi ... internet, čitanje, razne korisne aplikacije ... uglavnom umjesto laptopa koji ionako nikada nisam mogao koristiti xa ikakav ozbiljan rad. Ukoliko ovo zaživi goodby laptop.

Mislis da ce kuckanje na tabletu biti lakse nego na lapu sa tastaturom? Hm

Nekako sumnjam. Bas mislim da tablet nije za ozbiljan rad osim u nekim specificnim slucajevima. Ne mogu zamisliti da neko na tabletu projektuje u autocadu ili radi u photoshopu ili kucka neke vec kolicine teksta. Vjerujem da ce biti vise za net i citanje kao sto ti rece. Stvari koje se mogu raditi prstima. Preciznost misa tesko ce zamijeniti bilo cime. S druge strane sam koncept tableta jeste da se nosi i koristi tj. da jednom rukom drzis tablet a drugom cackas po njemu. Prakticnost za ozbiljan rad vrlo ogranicena. Bas me zanima kako ti to vidis?

17 godina
neaktivan

Za muzičare ovo bi trebao biti idealan uređaj :)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Thog kaže...

....jeeekako da ne..isto tako su se bogom dani analitičari igrali bogova pa kad ima se imperij urušio,na..bali su obični ljudi....ovo je najobičnije pumpanje dionica,koje nemaju veze sa realnim stanjem...još mi nitko nije dokazao da ejpl vrijedi 30-40 % više od svoje realne cijene...

17 godina
linuxjuzer kaže...
Thog kaže...

....jeeekako da ne..isto tako su se bogom dani analitičari igrali bogova pa kad ima se imperij urušio,na..bali su obični ljudi....ovo je najobičnije pumpanje dionica,koje nemaju veze sa realnim stanjem...još mi nitko nije dokazao da ejpl vrijedi 30-40 % više od svoje realne cijene...

Kako će nešto više vrijediti od svoje realne cijene Neodlučan. Tržišna vrijednost kompanije ne mora biti jednaka knjigovodstvenoj (nikad i nisu iste), trž. vrijednost ovisi o ponudi i potražnji za dionicama, očekivanjima, poslov. rezultatu i sl.

PS. kako si izračunao 30-40%?

17 godina
logic kaže...
artfull kaže...

Nekako sumnjam. Bas mislim da tablet nije za ozbiljan rad osim u nekim specificnim slucajevima. Ne mogu zamisliti da neko na tabletu projektuje u autocadu ili radi u photoshopu ili kucka neke vec kolicine teksta. Vjerujem da ce biti vise za net i citanje kao sto ti rece. Stvari koje se mogu raditi prstima. Preciznost misa tesko ce zamijeniti bilo cime. S druge strane sam koncept tableta jeste da se nosi i koristi tj. da jednom rukom drzis tablet a drugom cackas po njemu. Prakticnost za ozbiljan rad vrlo ogranicena. Bas me zanima kako ti to vidis?

Tastatura i miš su, po meni, zastarjeli i glavna su prepreka značajnijem razvoju računala. Sve danas izgleda isto - Win, OSX, Linux, laptopi, desktopi, mobiteli. Pravi korak prema efikasnijoj tehnologiji je u promjeni načina interakcije korisnika i stroja. Svaka ideja je tu dobrodošla, makar i od Apple-a.

17 godina
shkval kaže...
logic kaže...
artfull kaže...

Tastatura i miš su, po meni, zastarjeli i glavna su prepreka značajnijem razvoju računala. Sve danas izgleda isto - Win, OSX, Linux, laptopi, desktopi, mobiteli. Pravi korak prema efikasnijoj tehnologiji je u promjeni načina interakcije korisnika i stroja. Svaka ideja je tu dobrodošla, makar i od Apple-a.

Ne znam baš... Sve dok se ne pojavi uređaj koji će moći misli bez greške prenijeti u naredbe na računalu, bojim se da će tipkovnica i miš ostati najkvalitetnije sučelje za svakodnevni rad. Naravno, za specifične potrebe će se uvijek koristiti razne mixete, tableti, gamepadi, 3D miševi ili već nešto deseto, ali za 80% posla je ovo dvoje nezamjenjivo još neko vrijeme, čini mi se.

Bilo bi me čisto strah sjediti pred ekranom nekoliko sati u komadu, držati ruke u zraku i tipkati po ekranu ili pak držati ekran na stolu i raditi to isto s glavom slomljenom u razini petog pršljena... Nije sve što je staro i zastarjelo, kotač nas još uvijek dobro služi ;)

Gledam te!
17 godina

Govor umjesto tipkanja, pogled oka umjesto 'point mouse and click'. Nisu to nove ideje, treba ih netko napraviti, a ja osobno mislim da je to put kojim treba ići. Svaki pomak u tom smjeru, pa makar taj famozni tablet imao samo nano-korak ka tome, je dobrodošao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A i vatra posluzi ponekad ;)

17 godina
shkval kaže...

Govor umjesto tipkanja, pogled oka umjesto 'point mouse and click'. Nisu to nove ideje, treba ih netko napraviti, a ja osobno mislim da je to put kojim treba ići. Svaki pomak u tom smjeru, pa makar taj famozni tablet imao samo nano-korak ka tome, je dobrodošao.

Pogled oka da, ali govor (a niti pogled ne uključuje lijevi, desni, srednji klik, scroll i po mogućnosti FW/BCK gumbe ;)? Još uvijek mi je čudno kada vidim ljude kako hodaju po cesti i pričaju sami sa sobom sa slušalicom u uhu. I opet ista stvar - da moram govoriti 8 sati na dan? Ne, hvala. Osim toga, problem je i s jezikom - ne govore baš svi tečan i razumljiv engleski (zapravo, ne govore baš svi tečan i razumljiv bilo koji jezik, ali to je druga stvar :D), no to ipak nije globalni problem.

Sve u svemu, brži mi je dupli klik na odlomak nego reći: "Select paragraph" (pod uvjetom da smo u oba slučaja strelicu miša doveli iznad odlomka u pitanju, bilo očima, bilo mišem). Ne treba smetnuti s uma da je čovjek dizajniran s rukama za korištenje alata i u tome su trenutno najefikasniji. Oči, uši, jezik i ostalo ipak služe nečemu drugome  ;)

Gledam te!
16 godina
protjeran
ne kuzim ovaj hype, tableti postoje vec dugi niz godina, nisu nista novo, a tu se ljudi ponasaju kao da ih je apple sad izmislio i da svi ovi prije ne postoje...
http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
neaktivan

Zato jel je to Apple-ov tablet koji će obilježiti stoljeće u IT-u!! NamigivaSmijeh

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Zato jel je to Apple-ov tablet koji će obilježiti stoljeće u IT-u!! NamigivaSmijeh

nazalost, makar si sarkastican, najvjerovatnije si u pravu, jer ce bezumne mase poletjeti za time, kao zombiji na mozak...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
shkval kaže...
logic kaže...
artfull kaže...

Ma bravo.

Ajde reci to jednom pravom daktilografu...

*facepalm*

Tipkovnica je po efikasnosti daleko iznad touch screena.

Sumnjam da ce izumrijet i u sljedecih 50 godina ako ne i 100. Zasto? Pa jedino sto moze zamjeniti danasnju periferiju za gaming je virtualna stvarnost, a jedino sto moze zamjenit tipkovnicu daktilografu su glasovne naredbe sa softwareom tolko razvijenim da nema mogucnosti greske.

- Psiho246
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice