Prednarudžbe za iPhone 5 u Deutsche Telekomu

poruka: 46
|
čitano: 10.605
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prednarudžbe za iPhone 5 u Deutsche Telekomu".
15 godina
protjeran
Re: Prednarudžbe za iPhone 5 u Deutsche Telekomu
ocemo poceti mastrubirati na ovu vjest ???

hebo vas apple i njihove tzv teknologije kopija kopije od kopije

16 godina
odjavljen
artfull kaže...
MrBlc kaže...

To stoji, ali je žalosno što neki fanboyi bi to isto napisali kada se treba opravdati za predbliježbu, a kada se priča kakav će iP biti, onda koriste argument "Sigurno će biti odličan, pogledaj koliko je ljudi predbilježeno". Mislim, nije ovo ništa protiv Apple i iPhone (nadam se ni protiv tebe), već protiv budala koji zbog komada silicija, bakra, metala i plastike idu protiv vlastite inteligencije.

Da imam love na bacanje i ja bi se predbilježio za novi ferrari ... ako si netko ne može priuštiti ferrari al može recimo ajfon ( ili što god drugo da ga veseli ) čemu žuć? Boli te dupe na što tko baca lovu, ako krenemo u filozofiranje o potrošačkom društvu tko zna gdje ćemo stići .. .na kenjkanje po IT forumu sugurno ne?

Ajde molim te pročitaj moj post prije komentiranja i reci gdje sam ja to napisao da:

a) se netko predbilježi za iPhone, a ne može si ga priuštiti (ili misliš da je to jedini razlog za odustajanje od kupovine)

b) je kupovina iPhona glupa ili bacanje novca

Napisao sam samo da je žalosno da jedan proizvod sastavljen od navedenih materijala (ili bilo kojih drugih) može uzrokovati takvu emocijalnu reakciju da se za njegovo glorificiranje svijesno idu koristiti logički neispravni argumenti. Razumijem i kupce kojima je iPhone super jer im je lijep, iako ga ne koriste za ništa osim poziva i poruka. Zbog kupaca kojima iPhone zadovoljava sve potrebe na najbolji mogući način mi je drago što su našli idealan proizvod i ne trebaju pristati na kompromis.

Ali, kad se nađe neki zaluđenik koji ide izvračati, natezati i silovati činjenice ili misli da bi se cijeli svijet trebao ravnati prema njegovim potrebama kako bi predstavio iPhone kao jedini uređaj kojeg ima smisla kupiti - onda je to žalosno.

Ako si ovo napisao jer si se prepoznao u gornjem postu, onda mi je stvarno žao, ali iskreno se nadam da samo nisi pažljivo pročitao moj post.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
artfull kaže...
MrBlc kaže...

To stoji, ali je žalosno što neki fanboyi bi to isto napisali kada se treba opravdati za predbliježbu, a kada se priča kakav će iP biti, onda koriste argument "Sigurno će biti odličan, pogledaj koliko je ljudi predbilježeno". Mislim, nije ovo ništa protiv Apple i iPhone (nadam se ni protiv tebe), već protiv budala koji zbog komada silicija, bakra, metala i plastike idu protiv vlastite inteligencije.

Da imam love na bacanje i ja bi se predbilježio za novi ferrari ... ako si netko ne može priuštiti ferrari al može recimo ajfon ( ili što god drugo da ga veseli ) čemu žuć? Boli te dupe na što tko baca lovu, ako krenemo u filozofiranje o potrošačkom društvu tko zna gdje ćemo stići .. .na kenjkanje po IT forumu sugurno ne?

Ajde molim te pročitaj moj post prije komentiranja i reci gdje sam ja to napisao da:

a) se netko predbilježi za iPhone, a ne može si ga priuštiti (ili misliš da je to jedini razlog za odustajanje od kupovine)

Napisao sam samo da je žalosno da jedan proizvod sastavljen od navedenih materijala (ili bilo kojih drugih) može uzrokovati takvu emocijalnu reakciju da se za njegovo glorificiranje svijesno idu koristiti logički neispravni argumenti. Razumijem i kupce kojima je iPhone super jer im je lijep, iako ga ne koriste za ništa osim poziva i poruka. Zbog kupaca kojima iPhone zadovoljava sve potrebe na najbolji mogući način mi je drago što su našli idealan proizvod i ne trebaju pristati na kompromis.

Ali, kad se nađe neki zaluđenik koji ide izvračati, natezati i silovati činjenice ili misli da bi se cijeli svijet trebao ravnati prema njegovim potrebama kako bi predstavio iPhone kao jedini uređaj kojeg ima smisla kupiti - onda je to žalosno.

Ako si ovo napisao jer si se prepoznao u gornjem postu, onda mi je stvarno žao, ali iskreno se nadam da samo nisi pažljivo pročitao moj post.

Vijest je da se u Dojčlandu primaju predbilježbe za novi ajfon ispod stola ( ako pitaš ). Vijest ko i svaka druga, tražena roba ( ajfon ) je uskoro dobavljiva i eto možda će i kod nas uskoro predbilježbe za one koje to veseli ... Negdje uz put mi se izgubilo zašto je takva vijest odmah izazvala horde antiapple zombija i prerasla u pluvanje po potrošačkom društvu ljudima koji "bacaju" novce na gluposti itd ... jel sad apple jedina firma koja naplaćuje za svoje proizvode ili jedina koja dobro prodaje što ima ili što se događa? 

Možda si ti htio reći da je žudnja za plastikom ili materijom uopće budalasta ( jest ) ali mi smo tu regani da baš o tim pisdarijama pričamo, dakle zanimaju nas ... jel trebam dalje? :)

A.
17 godina
jpelko2 kaže...

,biciklist sam  prođem lagano 100km po danu

ti to ozbiljno? npr ako radiš a predpostavljam da ak imas iphone da radiš jer ipak iphone kosta a novci ne padaju sa neba. za 100km prosjecnom vozacu ti treba 5h voznje + posao 8h minimalno ti je vec 13h i mozes drito ici spavat i tak svaki dan. ili si profic pa svak dan vozis trke i prodes tih 100km za 1.5h u sto cisto sumnjam.

post ti je okey ali ovdje mislim da si izmastio.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. LoL nick: mNik (EU) HON nick : mNik
16 godina
odjavljen
artfull kaže...
MrBlc kaže...
artfull kaže...
MrBlc kaže...

...

reci gdje sam ja to napisao da:

...

Vijest je da se u Dojčlandu primaju predbilježbe za novi ajfon ispod stola ( ako pitaš ). Vijest ko i svaka druga, tražena roba ( ajfon ) je uskoro dobavljiva i eto možda će i kod nas uskoro predbilježbe za one koje to veseli ... Negdje uz put mi se izgubilo zašto je takva vijest odmah izazvala horde antiapple zombija i prerasla u pluvanje po potrošačkom društvu ljudima koji "bacaju" novce na gluposti itd ... jel sad apple jedina firma koja naplaćuje za svoje proizvode ili jedina koja dobro prodaje što ima ili što se događa?

Možda si ti htio reći da je žudnja za plastikom ili materijom uopće budalasta ( jest ) ali mi smo tu regani da baš o tim pisdarijama pričamo, dakle zanimaju nas ... jel trebam dalje? :)

Ponovno izvračeš moj post. Jesam li jasno napisao da smatram normalnim i predbilježbe i sve moguće razloge za kupovinu nekog uređaja (a time i žudnju za tim uređajem), već da smatram da nisu normalni oni koji namjerno koriste neispravne argumente kako bi glorificirali neki uređaj  (a na to sam došao direktno primjerom jednog takvog argumenta koji je direktno vezan u vijest).

Dakle ne govorim o tome da smatram nekog nenormalnim ako napiše da iPhone ima odličan ekran, da je to mobitel koji je kao stvoren za njega i sl. Ako potražiš moje postove, viditi ćeš da sam za iPhone 4 pisao da mislim da je to stvarno dobar uređaj, da mu je ekran odličan i sl. (istina, nemam ga, ali prvenstveno zbog toga što meni osobno ne odgovara iz subjektivnih razloga, a ne zato što mislim da je loš).

Međutim, to nema nikakve veze s postovima tipa:

"Ne postoji ništa bolje od iPhone-a" - možda tebi, ali ja ili neki treći korisnik nismo ti (ne ti kao artfull, već kao forumaš koji je to napisao, bez obzira tko on bio).

"Mora biti odličan, pogledaj koliko je ljudi predbilježeno" - predbilježba nije obvezujuća, a ograničena dostupnost pri početku prodaje mami na predbilježbu svakoga tko iti malo razmišlja o kupovini

i sl.

Da sumiram post: razumijem ako si moj post citirao samo kao primjer, a pišeš svim "antiapple zombijima", ali si upravo krivi post citirao jer nisam napisao ništa protiv appla, ni protiv iPhone-a, već protiv relativno malog broja korisnika koji isključuju bilo kakvu logiku prilikom pisanja hvalospjeva nekom proizvodu.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina

Staro, ali dobro...

{#}

Čvarci su bomboni od svinje

2 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Međutim, to nema nikakve veze s postovima tipa:

"Ne postoji ništa bolje od iPhone-a" - možda tebi, ali ja ili neki treći korisnik nismo ti (ne ti kao artfull, već kao forumaš koji je to napisao, bez obzira tko on bio).

"Mora biti odličan, pogledaj koliko je ljudi predbilježeno" - predbilježba nije obvezujuća, a ograničena dostupnost pri početku prodaje mami na predbilježbu svakoga tko iti malo razmišlja o kupovini

i sl.

Da sumiram post: razumijem ako si moj post citirao samo kao primjer, a pišeš svim "antiapple zombijima", ali si upravo krivi post citirao jer nisam napisao ništa protiv appla, ni protiv iPhone-a, već protiv relativno malog broja korisnika koji isključuju bilo kakvu logiku prilikom pisanja hvalospjeva nekom proizvodu.

Pa nisam vidio gore nikakve postove tipa ajfon je najbolji ... inače takve postove ne shvaćam ozbiljno ionako. Alen je komentirao da predbilježba nije obavezujuća, i nije, koliko znam niti se prodavač drži liste (bar kod nas ;) a niti je kupac obavezan )

Stoga ta šema sa predbilježbama ili služi tekomu da dobiju uvid u eventualnu potražnju ili kao način za podizanje hypea ili jednostavno neće biti dovoljno uređaja kao i do sad da zadovolje potražnju u prvim danima/tjednima/mjesecima pa će opet raditi neku glupu selekciju ... četvorka se kod nas kupovala doslovno preko veze, i te liste su se masovno koristile kao opravdanje da samo odabrani dobiju ajfon.

A.
15 godina
neaktivan
Sasoon kaže...
xyan kaže...
grzzi kaže...
qube kaže...

To samo pokazuje koliko su ljudi slijiepo zaluđeni iPhonom.

Ruku na srce, mobitel je dobar. Ali omjer uloženog i dobivenog je katastrofa. Realna cijena u trgovini bi bila nešto više od 3000 kn. A svi znamo koliko košta i za koliko se prodavao.

Da jedan SE bubne cijenu Arca (koji je realno gledajući bolji od iPhona4) na 6000 kn, malo tko bi ga kupio jer se zna da se i za manje pare može dobit bolji mobitel.

Vrijednost neke robe ovisi o ponudi i potražnji. iPhone vrijedi više od Arca ili bilo kojeg drugog smartphonea objektivno ili subjektivno boljih karakteristika, zato što je tražena roba. E, sad tu igra i marketing i vrijednost branda u koji onda opet ulazi stotinu parametara. 

Dakle TEBI iPhone ne vrijedi, njima vrijedi ... spremni su platiti toliko i toliko i bog. Uostalom nisu to neki novci, i dalje se sve to plaća kroz račune za usluge telecoma ... velika većina barem.

OMFG {#} {#} eto to si ti koji prdis. uostalom cijena mu je 1000€, otkljucanom bez pretplate. ako to nije glupost par excellence od izjave...ako to nisu neki novci za glupi mobitel koji sluzi TEBI a ne da ti sluzis i radis za njega onda stvarno....klap-klap

Cijena je u HR 4700kn za otkljucani, a u US 650$

A 99% ih se kupi uz pretplatu tako da korisnika dodje 0-1000kn

Uostalom nisu to neki novci

skupa sa funboysima koji su mi dali TD, vasi su komentari najobicnije smece....prvo razlika od 1000kn, ne treba objasnjavati, tecaj, politika firme, poslovanje HitlerTelekoma po svijetu, stupidnost ljudi... ali opravdavanje njegove cijene, i to kakve, to ne razumijem. jel ti znas kolka je prosjecna placa Hrvata, koja je daleko od realnosti za mnoge, jel ti znas koja je stopa nezaposlenosti, u kojem smo mi s(r)tanju? i za to reci da to nisu neki novci....

17 godina
neaktivan

"patka".........ja sam u dojc i nema nikakvi ponuda ili slicno.........

MacBookPro

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mija kaže...

"patka".........ja sam u dojc i nema nikakvi ponuda ili slicno.........

I S P R A V K A ......... uz izvinjenje sad sam primio poruku od prijatelja i ipak se nesto desava

http://www.chip.de/news/Premieren-Ticket-iPhone-5-schon-jetzt-vorbestellen_51365184.html

MacBookPro
16 godina
neaktivan
  1. Potrebno je pitati za novi iPhone
  2. Dobiješ nekakvu vrstu kupona s kojom kasnije, kada iPhone 5 izađe, oni sa kuponom imaju prednost pri kupnji ili tako nešto.
Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

iPhone 5 će bit odličan komad hardvera, kao i svaki Appleov proizvod. Uostalom nemaju pravu konkurenciju. Ostali proizvođači moraju još dodati funkcionalnost svojim uređajima.

Tko trola vrijedi,tko vrijedi trola,tko ne trola ne vrijedi :-)

2 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
toxic kaže...
jpelko2 kaže...

,biciklist sam  prođem lagano 100km po danu

ti to ozbiljno? npr ako radiš a predpostavljam da ak imas iphone da radiš jer ipak iphone kosta a novci ne padaju sa neba. za 100km prosjecnom vozacu ti treba 5h voznje + posao 8h minimalno ti je vec 13h i mozes drito ici spavat i tak svaki dan. ili si profic pa svak dan vozis trke i prodes tih 100km za 1.5h u sto cisto sumnjam.

post ti je okey ali ovdje mislim da si izmastio.

Da.TO uglavnom u proljeću/ljetu kad je najbolje vrijeme.Ne radim za stalno,imam 19 godina.Iphone sam nabavio za 2500kn što je malo za smartpohne koji će me služit dvije godine.

Nisi profić,nejdem tako svaki dan.Sad sam završio školu prije(maturant)pa sam imao dosta vremena i vozim se pa sam vani cijeli dan ima uvijek nešot za gledat u gradu kao turist.

Sad krajem kolovoza sam se malo zapustio,samo sam doma na kompu,malo se odmarao od svega,sad negdje ću počet ponovno samo ćekam da mi dođe bicikl s popravka.Nije mi cilj napravit po danu 100km nek svaki dan prođem min.15km dok nekoliko puta idem s bratom po okolici(kak npr. sam išao u Varaždin,Koprivnicu,Krapinu..)Cilj mi je pogledat nešto i zabavit se.

Evo na moru sam po danu min. pješačio 5 km do plaže imam pola kilometra a i svako malo sam išao do Novigrada Istarskog što je 5km u jednom smjeru,bicikl nisam imao jer je na popravku i sad bi trebao negdje doć a da ne pričam od plivanju.

15 godina
protjeran
linuxjuzer kaže...

nema Stivice,nema hajpa,nema hejtera..Ajfoun postaje obični telefon..{#}

sto sam krivo rekao?

Stivica je otisao u pemziju.Vi biste da radi do 100 godina?

Nema Stivice,iProduct vise nije tako fancy..

Nitko vas Jabucare ne mrzi,nego suosjeca sa vama,jer cete biti isto kao i drugi ljudi-obicni.Budjenje i osvjestivanje je bolno..{#}

a Ajfoun je ipak samo telefon,obicni..ne vise kuuul bez Stivice..

16 godina
odjavljen
lzgr kaže...

iPhone 5 će bit odličan komad hardvera, kao i svaki Appleov proizvod. Uostalom nemaju pravu konkurenciju. Ostali proizvođači moraju još dodati funkcionalnost svojim uređajima.

Kad ti već tako dobro ide, možeš mi poslati na PP brojeve lota koji će sutra biti izvućeni?

14 godina
protjeran
lzgr kaže...

Pretpostavljam da konkurenti, ako uopće smijem upotrijebiti tu riječ jer nisu dostojni da ih se tako zove, moraju poraditi na uspostavljanju poziva bez obzira kojom rukom držite mobitel ili nešto slično?

Hm, mora da je nešto kardinalno poput ovoga {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 0:29 (qube).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice