Povećane brzine MAXadsl-a

poruka: 248
|
čitano: 82.250
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Povećane brzine MAXadsl-a".
16 godina
neaktivan
RE: Povećane brzine MAXadsl-a
Perica kaže...
Kalea kaže...
Koki007 kaže...

Koliko sam ja cuo jos se natezu oko toga da li je infrastruktura vlasnistvo t-com-a ili "jedinica lokalne samouprave"

Ako je jedinici lokalne samouprave važnije potrošiti trideset somova za novogodišnji vatromet nego uvesti u okolne dijelove grada i sela telefone, to po meni nije u redu. Pa znate li vi ljudi koliki još ni struje nemaju? Opet malo parafraziram, ali bi se trebali naći neki prioriteti u trošenju državnog novca.
 Vidim da se ne razumijemo. T-com nije državna firma, pa zato ne znam zašto bi država vukla kabele za T-com.
 A ja vidim da ti zakon nije baš najbliži predmet. Sve je u vlasništvu RH. I T-com. On je ''iznajmljen'' na jedno određeno vrijeme, kao što se spremaju INU ''prodati na određeno vrijeme Mađarima''. I ti si vlasništvo Republike Hrvatske, pa te zato ona štiti Zakonom i Ustavom (bar bi trebala). Zato, ako u tvom mjestu vlast ne ulaže u razvoj tvog mjesta, već šalje lovu poreznika u zegeš (a šalje), onda se nemoj čuditi što si tu gdje jesi. Tvoju lovu Bandić troši na ekskluzive, a pomažu mu pemijer i njegovi nagibni vlakovi (vele ljudi da se u tom vlaku najbolje povraća, mada neznam kolika je isplativost takvog luksuza s obzirom na brutto dohodak stanovnika RH.). I ako si muško, daj stavi neki normalni muški avatar da ljudi znaju s kime se dopisuju. Na prvi pogled mi se učinilo da si žensko. Pozdrav.
17 godina
neaktivan
Kalea kaže...
Perica kaže...
Kalea kaže...
Koki007 kaže...

Koliko sam ja cuo jos se natezu oko toga da li je infrastruktura vlasnistvo t-com-a ili "jedinica lokalne samouprave"

Ako je jedinici lokalne samouprave važnije potrošiti trideset somova za novogodišnji vatromet nego uvesti u okolne dijelove grada i sela telefone, to po meni nije u redu. Pa znate li vi ljudi koliki još ni struje nemaju? Opet malo parafraziram, ali bi se trebali naći neki prioriteti u trošenju državnog novca.
 Vidim da se ne razumijemo. T-com nije državna firma, pa zato ne znam zašto bi država vukla kabele za T-com.
 A ja vidim da ti zakon nije baš najbliži predmet. Sve je u vlasništvu RH. I T-com. On je ''iznajmljen'' na jedno određeno vrijeme, kao što se spremaju INU ''prodati na određeno vrijeme Mađarima''. I ti si vlasništvo Republike Hrvatske, pa te zato ona štiti Zakonom i Ustavom (bar bi trebala). Zato, ako u tvom mjestu vlast ne ulaže u razvoj tvog mjesta, već šalje lovu poreznika u zegeš (a šalje), onda se nemoj čuditi što si tu gdje jesi. Tvoju lovu Bandić troši na ekskluzive, a pomažu mu pemijer i njegovi nagibni vlakovi (vele ljudi da se u tom vlaku najbolje povraća, mada neznam kolika je isplativost takvog luksuza s obzirom na brutto dohodak stanovnika RH.). I ako si muško, daj stavi neki normalni muški avatar da ljudi znaju s kime se dopisuju. Na prvi pogled mi se učinilo da si žensko. Pozdrav.
 OK, i dalje nisam baš siguran da je RH dala u najam T-HT malim dioničarima, braniteljskim udrugama, Deutsche Telekom-u, ali ako ti tako kažeš valjda je.
Što se tiče avatara je li to vuk ili vučica. 
16 godina
neaktivan
BlackM kaže...

Meni sve po starom. http://www.speedtest.net/result/421653331.png

A evo kak izgleda stanje DSLa:

ZyXEL P-660HW-D3

noise margin upstream: 22 db
output power downstream: 18 db
attenuation upstream: 30 db

noise margin downstream: 6 db
output power upstream: 11 db
attenuation downstream: 52 db

Pretpostavljam da ovo baš nisu dobre brojkice

Nisu... da je t-com daje adsl2+ signal i da imaš voip ovo ne da nebi radilo nego nebi vidio uopće dignut DSL najvjerovatije... sad šta je tome problem možemo samo pretpostavljat... vjerujem lokalna... možda stara utičnica, loši kablovi, paralelni spojevi, zračni vodovi...

dejax12 kaže...

jel mi može netko ovo objasnit,šta šta znači i jel to dobro???(to je u routeru kad odem pod ADSL status)...thx...

Item                                      Downstream                            Upstream                              Unit
SNR Margin                                          7                                                                9                                              dB

Line Attenuation                        25                                                            18                                              dB

Data Rate                                        6016                                                      640                                          kbps

bitno ti je ona linija gdje piše line attenuation... prema ovim podacima nije bajno ali je skroz ok i nebi trebao imat problema niti sa adsl2+ ako ga t-com ikad uvede makar sumnjam jer bi to bio prevelik ulog u infrastrukturu...

tomo007 kaže...
tomo007 kaže...
attenuation downstream: 30 db
attenuation upstream: 10 db

isto ko i gore... nije loše al da je bajno a-a... sumnjam da bi 20Mbita radilo kak spada ali 10 bi sigurno prolazilo... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2009 17:04 (marko1103).
17 godina

Što se tiče tih povečanja brzina, pogledajte ovo.

92% tinejđera sluša turbo folk.Ako si ti među onih 8% koji slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax 800MHz | Chieftec 550 W (\__/) (='.'=) (")_(") Copy & paste Bunny into your sig to help him gain world domination
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a pogledajte molim vas brzinu ovog uploada pa recite da je to normalno o.o

ono WTF!?!?!?!

ko koga ode j...?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2009 18:30 (nemesis777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da ne uploadaš nešto :D :D :D

Abit AB9 PRO | Q6600 | 4 GB DDR2 800 | Zotac 9800 GTX+ AMP! | 2 x 320 GB Seagate RAID + 256 GB Western digital | 2 x LG DVD pržilice | DVB-S | i šlag na kraju SAMSUN FLOPPY

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

naravno da ne :)

lol....

16 godina
neaktivan

Vaša trenutna brzina prijenosa podataka iznosi:

202.06kb/s

sto znači da možete prenositi podatke brzinom od 25.26 kB/s na naš poslužitelj.

ništa novog...

16 godina
neaktivan
marko1103 kaže...
BlackM kaže...

Meni sve po starom. http://www.speedtest.net/result/421653331.png

A evo kak izgleda stanje DSLa:

ZyXEL P-660HW-D3

noise margin upstream: 22 db
output power downstream: 18 db
attenuation upstream: 30 db

noise margin downstream: 6 db
output power upstream: 11 db
attenuation downstream: 52 db

Pretpostavljam da ovo baš nisu dobre brojkice

Nisu... da je t-com daje adsl2+ signal i da imaš voip ovo ne da nebi radilo nego nebi vidio uopće dignut DSL najvjerovatije... sad šta je tome problem možemo samo pretpostavljat... vjerujem lokalna... možda stara utičnica, loši kablovi, paralelni spojevi, zračni vodovi...
Od telefonske utičnice imam 10 m produžnog telefonskig kabla i onda nastavak u kojeg je upiknut kablić koji na jednoj strani ima onaj tel mikroutikač, a na drugoj je nešto veći i sliči mrežnom, il je isti - neda mi se sad ga otkopčavat. Znači da bi bez tih napikavanja produžnog kabela imao bolji signal???
***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate Atlantis***
16 godina
neaktivan

OK, i dalje nisam baš siguran da je RH dala u najam T-HT malim dioničarima, braniteljskim udrugama, Deutsche Telekom-u, ali ako ti tako kažeš valjda je.

Što se tiče avatara je li to vuk ili vučica. 
Zavuci ruku pod rep pa saznaj. Šalim se, ne ljuti se. Osmijeh Vučina je to, opaka.
16 godina
neaktivan
nemesis777 kaže...

a pogledajte molim vas brzinu ovog uploada pa recite da je to normalno o.o

ono WTF!?!?!?!

ko koga ode j...?

Uspio si upaliti moje trbušnjake od smijeha. Ovo je fantastično. Sliku bi trebalo staviti na YouTube, nemrem beliveti. Osmijeh
16 godina

ipak stiglo ubrzanje adsl-a,od jutros 4.3.09 skidam sa 460 kb/s

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zzz kaže...

ipak stiglo ubrzanje adsl-a,od jutros 4.3.09 skidam sa 460 kb/s

DI živiž? Hoće li oni tako povećavati brzinu, po mijestu stanovanja ili...?
16 godina

pozdrav iz Šibenika

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hm pa ajde cini se da je nakon onog sramotnog uploada juce ipak doslo do promjena i da su ipak malo digli brzinu...

Evo i dokaza ...

trenutna lokacija: Zadar :)

al mozda to samo varira jer nista previse nije povecano a juce je mozda bila zagusena mreza tako da cu napravit test i treci put pa cu napravit rezime i konacni zakljucak u vezi tih njihovih povecanja brzine koji cini se i nije nesto (ako ga uopce ima)

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2009 10:22 (nemesis777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni još uvijek 1900 kb/s Download, oko 200 upload, to bi bio neki prosjek za danas (napravio sam par testova da budem siguran). Da li ima neko u Zagrebu kome su povećali brzinu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2009 10:32 (goggy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

E a kako bi dosao signal ako ne kablovima??

Pozdrav, Calinjos
16 godina
neaktivan
Bilo bi im bolje da su povećali kvalitetu usluge a ne brzinu - kapitalističkapi 94m4di!
s.t.a.l.k.e.r. http://www.dailymotion.com/video/x44dz_chernobyl-ghost-town-for-1000-years_creation?from=rss
16 godina
protjeran
zzz kaže...

toje samo marketinški trik.

99% korisnika nece primjetiti nikakvo ubrzanje.

Ovoje t-comov trik kojim pokušavaju prevariti ljude koji manje razumiju

kako stvar radi tj žele lažno prikazati vecu brzinu kakobi ostali konkuretni kad drugi provajderi

nude vecu brzinu.

BRAVO!!!vecina ljudi uopce ne razumije da nam je kompletna mreza u k....i taman da uzmes najvecu brzinu...nista ti ne znaci
kada ju nemozes iskoristit do kraja...
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Calinjos kaže...

E a kako bi dosao signal ako ne kablovima??

Međustaničnom konsekvencom.
s.t.a.l.k.e.r. http://www.dailymotion.com/video/x44dz_chernobyl-ghost-town-for-1000-years_creation?from=rss
16 godina
protjeran

brzina mreze mora bit najmanje 5 mbits da bi mogao provesti internet

King of the South!

0 0 hvala 0
17 godina

može nam t-scum povećat brzinu i na 20Mbps, al uzalud im trud kad je mreža i sad već zakrčena jer je sve više korisnika.

Drugo bi bilo da mi, Hrvati , ne skidamo toliko sa interneta, npr. u Njemačkoj ako skidaš nekej i uploadaš ideš u čuzu!

(ovo govorim u grubo, ali mislim da samo radi uploada dolaze doma i u čuzu)

još poslije editam post sad moram u školu. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne samo da mi je brzina ista nego se svako malo disconnectam se net-a....

Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.28V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
GeForce kaže...

ne samo da mi je brzina ista nego se svako malo disconnectam se net-a....

i meni takode....bar 5dnevno
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan

@ marko 1103...jel mi možeš reći kako da poboljšam to zagušenje il šta je to već...

ugl idem mi UTP kabel direktno sa tavana,što znači da mi je utičnica telefonska pola metra od rutera...još mi je lik iz t-coma spajo neke žice kao da pokupi telefone tak da nemam telefon u sobi neg u drugoj sobi,al on je nešt napravio pa mi ne šteka veza kad me neko zove...

17 godina
protjeran
dejax12 kaže...

@ marko 1103...jel mi možeš reći kako da poboljšam to zagušenje il šta je to već...

ugl idem mi UTP kabel direktno sa tavana,što znači da mi je utičnica telefonska pola metra od rutera...još mi je lik iz t-coma spajo neke žice kao da pokupi telefone tak da nemam telefon u sobi neg u drugoj sobi,al on je nešt napravio pa mi ne šteka veza kad me neko zove...

Stavio ti je splitter koji odvaja frekvencijski opseg telefona od ADSL-a, pa ti sad ne prekida veza kad te netko zove.
17 godina

Od uvodzenja "povecanja brzine" meni je sa stabilnih 2mbit/sec palo na 1.7mbit/sec. Super.

Pricekati cu jos dan-dva pa zovem podrsku...

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kakav komantar dati na ovo?

Brzina u 18:00 sati Brzina u 18:00 sati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan