Piratstvo u Hrvatskoj danas

poruka: 245
|
čitano: 384.214
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Piratstvo u Hrvatskoj danas".
17 godina

Ma koji je ovo ..... Mislim kako linux moze biti odgovoran - prema tome svaki besplatni program povećava piratsto. Ja mislim da bi protiv piratstva jedina obrana bila rušenje svih servera sa piratskim materijalom ( ali to im nije zarada ), pa moraju narod zajeb... da se i oni obogate.

Jednostavno svakom ISP-u bi trebali narediti da zabrani pristup piratskim stranicama i stvar je rješena. Znači kada bi svi ISP-ovi bili vrjedni pratili koje stranice dozvoljavaju skidanje nelegalnog softvera samo banaju njegov ip da nitko ne može na njega i to je to. Pa nek si malo pirati razmisle onda sta ce.

A druga stvar koja bi bila poželjna da se ne nabijaju cjene npr. orđiđi na netu kupiš za 25 dolara, a kod nas ista stvar 300 kn mislim stavrno ja neznam otkada 1 dolar vrjedi 10 kn.

I onda kažu nema pljačke, pa ima pljčke svuda samo pretvorene u legalan oblik...

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Piratstvo u Hrvatskoj danas
Tux Slave kaže...
 Moj zaje*. Ali u svakom slucaju cim Linux postane komercijala kao w!n ja ode na BSD.

A što je Xandros, Linspire, SUSE, Red Hat...? Namigiva

mali.ivica87 kaže...

evo moje jednostavno(dobro nije baš jednostavno) rješenje za sve probleme na svijetu: Ukinimo novac!!!!

vjerujem da bi s tim rješili sve probleme za kratko vrijeme

Zvjezdane staze. Teško. Ljudi su gamad. Novac maloj skupini ljudi omogućuje moć, teško da bi se toga odrekli i moći i novca.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2008 1:04 (the_tux).
17 godina

e pa baš o tome pričam....novac je moč,a onda nismo svi jednaki,a neki su u povlaštenim pozicijama

ja studiram promet, i u prometu ima takvih primjera koliko vam srce poželi....a naravno opet novac

jedan citat jednog kolege asistenta s faksa:"Iza svega što se radi stoji novac, bilo to dobro ili loše!"........i kad malo bolje promislim čovjek je rekao istinu(malo promislite, zašto recimo neka nova izgrađena cesta prolazi baš po tom mjestu, provjerite ako ste u mogučnosti vlasnike tog zemljišta kroz koje sad prolazi cesta...naravno nije mu problem kod projektiranja dat par tisučica,kad će si otkupom višestruko vratiti)(jedan od milijun primjera)

Moj laptop:HP Compaq 6715b ,procesor Sempron 3600+(jako se grije)
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2008 11:41 (mali.ivica87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
Tux Slave kaže...
 Moj zaje*. Ali u svakom slucaju cim Linux postane komercijala kao w!n ja ode na BSD.

A što je Xandros, Linspire, SUSE, Red Hat...? Namigiva
 Sam Linux nije komercijalan. Red Hat i SUSE podržavam.

Red Hat je vrlo dobra distra namjenjena serverima, a i odkad je desktop verzija otkazana jos vise ga podrzavam u sirenju Linuxa. SUSE podržavam jer dosta toga bi nam mogla donjeti od M$a. Mogli bi ih nazvati "Prljavi igraci Linux" - i oni nam trebaju.

Arch user, Don't Panic!!!
17 godina
mali.ivica87 kaže...

e pa baš o tome pričam....novac je moč,a onda nismo svi jednaki,a neki su u povlaštenim pozicijama

Ni ne trebamo biti jednaki. To je ideja kapitalizma. Ako hoces jednakost, bratstvo i jedinstvo, odi u Kinu, Kubu ili neku slicnu komunisticku zemlju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2008 14:19 (SupremeCommander).
17 godina
neaktivan

Em si off-topic, em ti pojam kapitalizma nije baš najjasniji.

Ovo ti je slogan pod koji je dignuta francuska revolucija - koju nadam se ne doživljavaš komunističkom: Liberté, égalité, fraternité!

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2008 15:13 (Level 1).

0 0 hvala 0
17 godina
SupremeCommander kaže...
mali.ivica87 kaže...

Ni ne trebamo biti jednaki. To je ideja kapitalizma. Ako hoces jednakost, bratstvo i jedinstvo, odi u Kinu, Kubu ili neku slicnu komunisticku zemlju.

dobro nemoj sad cjepidlačiti......ja sam htio naglasiti što se sve radi zbog novca
pa ni ne trebamo biti jednaki,ali ljudi koji imaju novac imaju različite privilegije, pa mi sad reci jel to u redu?????.....pa nisam ja kriv što nemam puno novaca,da mogu biti uelitnom društvu ili imati različite privilegije

da se razumijemo,meni novac ne znači previše u životu,tak da ne težim tome da budem bogat, več da svojim znanjem i iskustvom(je da nije veliko,al ipak) pomognem zajednici u kojoj živim,mada me i ova država počne nekad tako živcirat da je to strašno

Moj laptop:HP Compaq 6715b ,procesor Sempron 3600+(jako se grije)
16 godina
neaktivan

Neka smanje cjene za 50% i osobno ču svakog pirata stavit na električnu stolicu. (sav software na računalu mi je piratski hhh osim drivera) a do tada go piracy!!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2009 23:31 (zeroname).

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Neka smanje cjene za 50% i osobno ču svakog pirata stavit na električnu stolicu. (sav software na računalu mi je piratski hhh osim drivera) a do tada go piracy!!!!

svi smo pirati!

16 godina
neaktivan

Ja nisam pirat. MOj kompjuter nema podršku za piratski softivare. To mi je reko čiko koji ga mi je prodao. Pozdrav svim bug-ovcima.

Jaki kompjuter je imperativ današnjeg modernog čovjeka. Čovjeka znanja, napretka i blagostanja.
Moj PC  
2 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
Slafenko kaže...

Ja nisam pirat. MOj kompjuter nema podršku za piratski softivare. To mi je reko čiko koji ga mi je prodao. Pozdrav svim bug-ovcima.

WTF?  Pa kao da kompjuter prepoznaje jeli software piratski ili nije... Ili ti to nas zezas ili stvarno tako mislis...

16 godina
neaktivan
potrosni kaže...

Linux i FreeDOS su krivi za piratstvo, jedino ne znam sto da radim sa tri Win licence (1x Win95, 2xWinXP) jer sam Win95 prestao koristiti, a WinXP su mi dosli sa racunalima i nisam ih nikada koristio (nije bilo opcije FreeDOS i Linux), a sad koristim piratsku verziju Linuxa :) (skinio sa torenta kubuntu - www.ubuntu-hr.org ).

Pa imaš foru da možeš "vratiti" licencu Windoza koja je došla uz komp i dobiti novac natrag, piše u EULA. Na netu možeš naći i postupak i iskustva drugih ljudi. Možeš i kontaktirat MSFT Hrvatska, pa napisati kak je išlo, da i drugi znaju...

16 godina
neaktivan
Level 1 kaže...
Dr.Evil kaže...

Budimo realni, u velikoj većini slučajeva strojevi koji se prodaju s FreeDOSom, pa čak i Linuxom završe s instaliranim piratskim Windozama. Stvar je jednostavna, svi će dati još soma kuna za jaču grafulju da mogu vrtiti nove (uglavnom) piratske igre, ali dati soma kuna za OS kojeg ti za 0 kuna može spržiti susjed neće nitko (pogotovo ne nauštrb grafulje :)).

Namjerno ne ulazim u windoze vs pingvinux jer takve rasprave ne vode nigdje, međutim, činjenica je da se većini živo j**** za free as in speech ako se na tom slobodnom, idealnom, najboljem, demokratskom, slobodoljubivom, ultrastabilnom, whatever ne može vrtiti CoD4 ili Crysis (ili ne bez ozbiljnog zaj********, puno znanja i hrpe vremena).

Svi želimo više nego si možemo priuštiti, a Windowse je lako nabaviti "ispod tezge". Trgovci to znaju i ruše cijene tako da instaliraju džabalesku OSovlje. Mislim, budimo ozbiljni, koji bi razlog netko imao dati 5 soma kuna za laptop da bi kuckao u FreeDOSu (osim ak je baš Linuxaš ili ima već retail Windowse)?!?

Bez ljutnje, citiram te samo jer si zadnji, ali uglavnom ovakvo mišljenje prevladava.
Ono na što poludim je kad počnu ovakve generalizacije "u velikoj većini slučajeva" - uopće me ne zanima koliko
ljudi zamjeni takav OS sa ilegalnim Windowsima. Dosta mi je da oni ostali koji to ne rade plačaju zbog onih koji
se koriste piratstvom.
Istu logiku je imao i ZAMP ili udruga nekakvih svirača i pjevača po svadbama, što su već - kako velika većina koristi
prazne medije kako bi kopirala njihovu umjetnost pa će sad svi koji kupuju takve stvari plačati namet kao da su
kriminalci. Kakvi su to argumenti?
Iz istog razloga ćemo zatvoriti dućane nedjeljom jer neki poslodavci tretiraju svoje radnike kao stoku. Pa kaznite
njih, a ne one koji u svom dućanu sa 4 zaposlena prodaju kruh i mlijeko tako da im odrežete jednodnevnu zaradu.
Inače da se razumijemo, bila je već tema o piratluku ovdje i tamo sam isto poludio kad je počeo prevladavat stav
kako nema razloga za osudu ako netko tu i tamo skine nekakvu "igricu" ili tam neki AutoCad - što sad......
Dakle piratstvo pokušat držat na što nižoj stopi (to se ukinut ne može, ne treba se zavaravat), ali ne želim plačati
reket neradnicima koji se skrivaju iza općeg dobra i optužuju me bez ikakva dokaza kako sam pirat.

Taj namet na prazne medije se koristi za financiranje borbe protiv piratsva, njihovo je objašnjenje. Neki od kupaca medija će ilegalno kopirati, pa populacija kupaca sudjeluje u borbi protiv onih "iskvarenih" među njima. Slično kao što svi građani plaćaju porez iz kojeg se uzdržava policija, makar svi nisu lopovi - ali neki među građanima jesu.

Sitno platiš i svi zadovoljni, umjesto da se organiziraju hajke i stroge kontrole i filtirranja sadržaja.

16 godina
neaktivan
jabuka555 kaže...
// Ovako, imam rješenje!!!

Kao što ste nam dali FreeDOS, a znamo da je DOS isto produkt Microsofta, pa dajte nam i jedan FreeWINDOWS, pa da smo onda svi sretni i rješena stvar.

FreeWindows = Linux (+Gnome ili KDE)?

16 godina
protjeran

Kada bi mozda spustili cijene tih original windowsa ili igrica mozda bi i imao nesta originalaSmijehSmijeh

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Definitivno se slažem. Igrice su preskupe. Pa kaj oni misle da ja mogu izdvojit oko 450 kn za GTA IV, pa mislim. Rađe si nabavim piratsku.

Miky

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zasto uopce postoji flat??

[adoptable]1364880[/adoptable]

0 0 hvala 0
17 godina
Slafenko kaže...

Hehehe ova je najbolja ikad..Cool

FOR THE HORDE
16 godina
neaktivan

U svima nama, u dubini čuči neki mali pirat, no u mom slučaju čovjek čući u dubini jednog velikog pirata

xD

Granice nisu nista drugo do linija u atlasu, al' jesu stvarne onda kad idu od srca ka srcu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U policiji koriste piratski softver. Zaključajte temu.

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
17 godina
neaktivan

Orginalne igre u Hrvatskoj su preskupe, poglavito zbog naših distributera koji sve naplate skoro i duplo. Još kad uračunamo da nam je životni standard ispod europskog prosjeka nije ni čudo zašto piratluk cvate.

More Li...

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
archeron kaže...

Orginalne igre u Hrvatskoj su preskupe, poglavito zbog naših distributera koji sve naplate skoro i duplo. Još kad uračunamo da nam je životni standard ispod europskog prosjeka nije ni čudo zašto piratluk cvate.

Potpisujem!!!

Lijep pozdrav ;)
16 godina
odjavljen

Piratstvo danas u HR je daleko manja nego u SAD-u, ako uzmemo slijedece parametre - standard, cijena kostanja softvera i broj stanovnika....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mrgude, crni Mrgude, piratstvo se mjeri u postotku, a ne broju ljudi-pirata; koliko imaš godina?
I cijene u nas jesu visoke, a ipak ja imam originale i niti jedan me nije koštao preko 250kn.
Netko je rekao da bi, da cijene [prodavači] spuste za 50%, kupovao sve originale.
A kladim se da je to laž, jer da i objasnim kako kupiti igru za 225 umjesto 420kn, rijetki koji piratiziraju bi zaista kupili; piratiziranje tj. količina piratiziranja je do osobe, a razlozi kod najgorih nisu cijene.
Postoje oni koji ništa ne vole platiti, nego sve ukradu, takvi bi i hardver da ih ne uhvate, postoje oni koji ne cijene igre jer ne znaju da je izrada igara skuplja od dosta drugih stvari, postoje oni koji ne žele plaćati MS-u jer su djetinjasti, postoje oni koji tu i tamo skinu igre kao demo, pa kupe ili obrišu (takve čak i ne smatram problemom), itd.
Svaka grupa ima svoj rang i problem je drugačijeg tipa. Neki su jednostavno odgojeni bezobrazni bez poštovanja prema tuđem radu, a neki svjesni problematike i trude se izbjegavati piratstvo, a ono što koriste uglavnom kupuju.
Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Mrgude, crni Mrgude, piratstvo se mjeri u postotku, a ne broju ljudi-pirata; koliko imaš godina?
I cijene u nas jesu visoke, a ipak ja imam originale i niti jedan me nije koštao preko 250kn.
Netko je rekao da bi, da cijene [prodavači] spuste za 50%, kupovao sve originale.
A kladim se da je to laž, jer da i objasnim kako kupiti igru za 225 umjesto 420kn, rijetki koji piratiziraju bi zaista kupili; piratiziranje tj. količina piratiziranja je do osobe, a razlozi kod najgorih nisu cijene.
Postoje oni koji ništa ne vole platiti, nego sve ukradu, takvi bi i hardver da ih ne uhvate, postoje oni koji ne cijene igre jer ne znaju da je izrada igara skuplja od dosta drugih stvari, postoje oni koji ne žele plaćati MS-u jer su djetinjasti, postoje oni koji tu i tamo skinu igre kao demo, pa kupe ili obrišu (takve čak i ne smatram problemom), itd.
Svaka grupa ima svoj rang i problem je drugačijeg tipa. Neki su jednostavno odgojeni bezobrazni bez poštovanja prema tuđem radu, a neki svjesni problematike i trude se izbjegavati piratstvo, a ono što koriste uglavnom kupuju.

A ti naxeem sigurno ne bi imo doma i7, SSD-ove, neki ludi SLI da se to ne plaća...Pa naravno, kad bi se hardver mogao skidat s neta..šta bi to bilo lijepo Smijeh

Evo, u proteklih godinu dana, kupio sam 5 orginalnih igara, i nije mi žao potrošenih para ni za jednu. Ali te sam igre kupio samo zbog mp-a. Naravno, igrao sam i druge igre koje su me oduševile ( Fallout 3), ali jednostavno nije bilo potrebe za kupnjom iste.

17 godina
neaktivan
Ne, ne bih ukrao hardver iz dućana.
Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Ne, ne bih ukrao hardver iz dućana.

Hmm...A da to naprimjer funkcionira poput skidanja softvera, znači ti klikneš, i za par sati, eto ti kompa od 60k kuna...Cool

16 godina
neaktivan

Al taj neko ko je stavija na internet je vjerojatno kupija oriđiđi. Sad, pošto on zna da ima ljudi koji si ne mogu priuštit najnoviju igru i zvijer od kompjutera koji to pogoni onda on to stavi na internet. I mi lipo bez kune to skinemo, naravno kad bi se mogla duplicirat konfa od 60k onda bi svi skidali i nju Namigiva I ja mislin da su ti ljudi veliki dobrotvori i mislim da bi in tribali bit zahvalni i iskoristit onih 180 kn flat-a na to i tako im zahvalit da njihov trud ne propadne XD XD Nevinašce

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Mene bi interesiralo ovo objašnjenje (225 umjesto 420). ebay?

Inače, moja strategija je čekati neku akciju kojih uvijek ima (npr. danas je na Steamu Fallout3 u po cijene 22,49eur ili 163 Kn), ne kupovati glanc nove igre čim izađu, ne kupovati u razvikanim dućanima isl. Niti jednu igru nisam platio više od 200 Kn, ali činjenica je da nemam većinu novih naslova.  Međutim, dok odigram sve ove stare ovi sadašnji novi će pasti.

16 godina
neaktivan

Ma nemojte??

Ako ja OCU koristit piratski software i igre, ja cu to koristit. Kome se ne svidja; idi kupuj.

Danas je piratstvo u tolikom porastu da se vise ni ne raspravlja o tome da je nelegalno.

Moj je osobni izbor i odgovornost oce li pirat us**t moj komp. Kome se ne svidja, neka ne skida, al mislim da je bilo totalno nepotrebno otvaranje ove teme jer se podrazumijeva da je to osobni "izbor" svakog covjeka bez obzira na to sta nije legalno.

A, druga je stvar profit tvrtki: tu nisam za pirate, al dok postoje, iskoristit cu svaku priliku da ustedim.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

1 6 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice