Piratstvo – svjetski trendovi

poruka: 368
|
čitano: 414.164
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Piratstvo – svjetski trendovi".
17 godina
neaktivan

Generatori za Vistu ne postoje, tek toliko da bude jasno vezano uz konkretni slučaj. Čak i da nekim čudom pogodite ključ koji prolazi kao "valid", verifikaciju ćete teško proći.

Što se tiče općeg principa, radi se o kriptografiji i algoritmima koji generiraju ključeve koji trebaju zadovoljiti određene kompleksne uvjete.

S obzirom na to da se radi uglavnom o milijardama kombinacija (ovisno o tipu i veličini ključa i algoritma i o milijardama milijardi), čak i kada se "skuži" algoritam, šanse za pogađanje jako malog broja ključeva koji će proći online verifikaciju iznimno su male. Uglavnom se provjere vrše na setu ključeva koji je poznat i generiran od strane distributera, a sve ostalo, iako prolazi algoritam, se odbacuje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Naxeem,ti znas pun k.... o kompovima i vidin da si iz Splita, jesi li ti mozda zavrsija FESB?? Zanima me,jer ako jesi,i sve si to tamo naucija,onda bi i ja, ako bog da, tija ic na fesb posli srednje... I ako jesi, reci mora li se tamo ucit pun k... matise i fizike...

Veni, vidi, burek!!

0 0 hvala 0
17 godina

Fowix, prije nego se naxeem uključi, mogu ti reći da je danas matematika i fizika na FESBu dječja igra u odnosu na generacije koje su završile prije npr. 10-ak i više godina. Nažalost.

Ke?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na FESB-u naučiš relativno malo. A kako ti je rekao shkval, od kad je bolonjskog procesa, sve je to dosta lakše i manje je gradivo. Nije baš 10 godina, više 3-4 koliko je bolonjskog.

Ja sam studirao matematike dok su još bile interesantne, u vrijeme Vuka :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ok, hvala na odgovoru i sry za OT.

Veni, vidi, burek!!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Piratstvo – svjetski trendovi
benito kaže...
...
open source OSovi se jos uvijek namecu trzistu i oni su besplatni jer drugacije ne mogu biti konkurentni, a to dobro zna svak normalan i prvi put kad neki open source postane dovoljno popularan i prihvacen da moze donekle konkurirati winu odmah ce biti komercijaliziran i postat ce isto sto i win... to je neminovno... na svijetu nema nista besplatno, naucit cete to... "za dzabe ni u babe"
...
Pa i postoje OSS rješenja koja se uredno plaćaju, npr. RHEL. Zato je i smišljena ona: "Free as in free speech, not as in free beer". Ugrubo prevedeno, poanta je sloboda, ne odsustvo cijene.

Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan

obrisano

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2009 21:50 (MarkoCro).
17 godina
MarkoCro kaže...
benito kaže...
većina sveučilišta u SAD-u servere vrti na BSD-u ili linux-u.
nadalje windows nije kompletan OS, a to što je najbolje prihvaćen, prihvaćen je među ljudima kojima je teško nešto novo naučiti, a i ne znači da je najbolje rješenje.

I kod nas sveučilišta koriste linux na serverima.

Winodws nije kompletan OS? Kako to? Windows je prihvaćen među ljudima jer je lakši za učenje od npr. linuxa, kompletniji (moš' se normalno igrat), a dobro ga se podržava/reklamira.

17 godina
neaktivan

Pa baš i nije tako. Windows jest kompletan OS i to najkompletniji i najbolji na tržištu za najširi spektar upotrebe. Nije prihvaćen zbog toga što se "ne može nešto novo naučiti", nego zato što, za razliku od svih alternativa, jednostavno radi i radi odlično na najviše različitih konfiguracija.

Instalacija Windowsa traje 15 minuta i odmah radi, a to često nije slučaj s alternativama.

Istina, neke stvari su bolje riješene na Linuxu, BSD-u i sl. ali to ne mijenja prethodno spomenute činjenice, kao ni činjenice da je softwarea za Windowse najviše i da je Windows OS najjednostavniji za upotrebu i da se njime i idiot može služiti, a da istovremeno ne gubi na upotrebljivosti za power usere kao primjerice OSX.

Spomenute baze podataka su inferiorne Oracleu i SQL Serveru, a Debian je daleko od idealnog za desktop.

17 godina
naxeem kaže...

... da je Windows OS najjednostavniji za upotrebu i da se njime i idiot može služiti

nikako se nebi složio da je Windows najjednostavniji, OS X ima puno bolje sučelje i puno je više user friendly
17 godina
neaktivan
ivoleko kaže...
naxeem kaže...

... da je Windows OS najjednostavniji za upotrebu i da se njime i idiot može služiti

nikako se nebi složio da je Windows najjednostavniji, OS X ima puno bolje sučelje i puno je više user friendly
O kvaliteti sučelja OSX-a dalo bi se raspravljati jer je dobrim dijelom pitanje ukusa (ja i frend mislimo da je grozno), ali OSX jest nešto jednostavniji za upotrebu, ali je istovremeno i užas što se tiče zahtjevnijih korisnika.
17 godina
neaktivan
ivoleko kaže...
naxeem kaže...

OS X je unix temeljen na Darwinu, a darwin na freensd-u.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Pa baš i nije tako. Windows jest kompletan OS i to najkompletniji i najbolji na tržištu za najširi spektar upotrebe. Nije prihvaćen zbog toga što se "ne može nešto novo naučiti", nego zato što, za razliku od svih alternativa, jednostavno radi i radi odlično na najviše različitih konfiguracija.

Instalacija Windowsa traje 15 minuta i odmah radi, a to često nije slučaj s alternativama.

Istina, neke stvari su bolje riješene na Linuxu, BSD-u i sl. ali to ne mijenja prethodno spomenute činjenice, kao ni činjenice da je softwarea za Windowse najviše i da je Windows OS najjednostavniji za upotrebu i da se njime i idiot može služiti, a da istovremeno ne gubi na upotrebljivosti za power usere kao primjerice OSX.

Spomenute baze podataka su inferiorne Oracleu i SQL Serveru, a Debian je daleko od idealnog za desktop.

instalacija windowsa traje malo duže , a ne 15 min. u prosjeku od 30-50 minuta.
a linux ne radi na najviše različitih konfiguracija, pa su tu platforme.

priznali ili ne unix i linux su budučnost.

kako misliš da  debian nije idealan za desktop?

upravo jest, a iz razloga što imaš synaptic imaš sve pakete koji ti trebaju, praktički ne moraš ništa dirati što se tiče drivera.
bolje radi nego na windowsima.
jedina mana je što nema igrica kao što ih ima za windows i ništa drugo.

17 godina
MarkoCro kaže...
priznali ili ne unix i linux su budučnost.

Imaš firme u RH koje u jednom dijelu svog poslovanja prelaze sa unixa na win, npr. Ericsson NT.
17 godina
neaktivan

samo si se nabrijao na ms.. kaj je sa oracle, ibm, adobe,....

17 godina

Sve je to ista profiterska ekipa...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Največi trend piratstva je na balkanu, zato auhoj!Namigiva

Brod mi je sparkiran na obalama Drave, gdje i pržim sve što mi dođe pod ruku.xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Danas objavljeno:

'Sweden’s Pirate Party has climbed into third place among parties running for the European Parliament elections, according to a new opinion poll released...' 

He-he!

'...The Pirate Party now has the support of 7.9 percent of Swedish voters, up from 3.4 percent from a week earlier ... '.

To se zove brzi napredak.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 9:35 (shkval).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo novosti, nakon nekoliko mjeseci.

Heja Sverige!

http://www.thelocal.se/21274/20090813/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Generatori ne ali "Emulatori" svakako.

Private
16 godina
protjeran

Igre su uglavnim preskupe orginal i ne vidim razlog ako su dobre u piratskoj verziji (koju ti imaš) zakaj kupovati orginal.

Ja od orginala imam 10 igrica 20 muzičkih cd-a. Sve sam dobiv za rođendane osim nekih cdova.

Znači piratsko za sebe i posuđivati prijateljma a orginal za rođendan. 

Sk8er Boi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Opravdati kradu softvera nedostatkom novca isto je kao opravdati kradu automobila nedostatkom novca. Problem je u tome sto Hrvatska jest na Balkanu, geografski, psiholoski i ekonomski. Kao privatni korisnik mnogo puta sam se opekao trazeci korisnicku pomoc (servis, OEM instalacijski medij OS-a itd.). Nemoguce cak i uz sve kupljene licence. Microsoft nece prodati OEM kopiju sve dok proizvodac laptopa posluje na trzistu, a oni u HR posluju preko nekih non-user friendly firmi. Office Home se mogao nabaviti u HR po relativno povoljnoj cijeni (485 kn mislim), to je licenca za tri racunala. Nadogradnja na EN jezik je oko 25$. Cijena antivirusnog softver je uglavnom oko 20$ po licenci (Vipre, online shop), vrijedi 1 god. Vecina ostalog softvera se moze naci besplatno za potrebe kucnog korisnika. Specijalizirani softver poput Visija, AutoCAD-a, Photoshopa je posebna prica. Postoje tzv. akademske licence koje su puno jeftinije u odnosu na komercijalno izdanje. Ostaju kompjuterske igre koje su zaista preskupe. Kupujte ih online. Originalna igra ima svoju vrijednost i nakon mnogo odigranih partija - jednostavno ju mozete prodati i pokriti dobar dio cijene neke druge igre.

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
cgsi kaže...

Ostaju kompjuterske igre koje su zaista preskupe. Kupujte ih online. Originalna igra ima svoju vrijednost i nakon mnogo odigranih partija - jednostavno ju mozete prodati i pokriti dobar dio cijene neke druge igre.

Znači igru kupljenu online je moguče nekomu pokloniti?

Sk8er Boi
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
filip avril_fan kaže...
cgsi kaže...

Ostaju kompjuterske igre koje su zaista preskupe. Kupujte ih online. Originalna igra ima svoju vrijednost i nakon mnogo odigranih partija - jednostavno ju mozete prodati i pokriti dobar dio cijene neke druge igre.

Da, čak se i to može, recimo na steamu je dovoljno napisati mail supportu i povezati svoju igru sa tuđim accountom i voila, poklonio si je.

....naravno jasno ti je da ne mozes "pokloniti" igru koju si vec ti sam instalirao ili odigrao.

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Deus ex machina kaže...
M_dipl. kaže...
filip avril_fan kaže...
cgsi kaže...

Da, čak se i to može, recimo na steamu je dovoljno napisati mail supportu i povezati svoju igru sa tuđim accountom i voila, poklonio si je.

....naravno jasno ti je da ne mozes "pokloniti" igru koju si vec ti sam instalirao ili odigrao.

Koliko sam ja uspio shvatiti iz nekoliko threadova na tu temu zapravo možeš. Jedna je stvar igru kupiti kao dar preko steama (za to postoji baš posebna opcija), no ovaj postupak koji sam naveo vrijedi baš za te slučajeve u kojima želiš već kupljenu i odigranu igru preseliti sa svojeg na tuđi account, dakle za to se treba slati poseban mail supportu i u dogovoru s njima obaviti prijelaz, ne znam sad plaća li se kakva simbolična dodatna svota (po meni ne bi trebala, ja sam je kupio pa je prema tome mogu i pokloniti) ali znam da je u praksi izvedivo...

Vidis vraga, to nisam imao pojma stvarno! Hvala na hintu, bas cu sutra poslat mail da tocno provjerim ako je to istina jer onda mogu tako za neke sitne novce razmjenjivati singleplayer igre sa frendovima. Mozda bi se moglo i ovdje napraviti neka tema kao sto je 'Razmjena pozivnica za priv. trackere' da ljudi od povjerenja medjusobno razmjenjuju singleplayere.

Ako je ta opcija moguca, svaka cast! Odlican, odlican hint.

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q

0 0 hvala 0
17 godina

ajme meni, da igru ne smiješ pokloniti ako si je odigrao, a stvarno ono

isto kao da kažeš da ako si kupio film ne smiješ ga drugom dati da pogleda

ono mislim, onda su sve videoteke ilegalne i svaka igraona koja nudi iznajmljivanje igara (a i opreme) je ilegalna

samo mi nije jasno kako onda ne ukinu ebay, tamo se masovno prodavaju originali (koji su garant već odigrani)

ako ja kupim original igru, u kutiji s pravim tvornički snimljenim medijim (ne raspravljam s ovima skinutih preko neta), mislim da je moje pravo da radim s njim što god hoću (osim onoga što što je piše da je zabranjeno na njemu: umnožavanje). pa makar ga odigrao tri puta i onda dao susjedu

odam da kaže, ja sam siguran da je igranje kopiranih igara kriminalno djelo međutim uspoređivati krađu auta, s krađom igara stvarno nije isto,

ukraden auto direktno uzima vrijednost, a ukradena (kopirana, kako god hoćete) igra ostavlja vas na nuli

ako netko nema novca da kupi original i kupi kopiju izdavač nije izgubio ništa (jer ionako nebi kupio original)

a ako netko nema novca da kupi auto pa ga ukrade, to je definitivno šteta za drugog

i mislim da se upravo preko kopija pravi igrači hitovi i dobivaju na zaradi

evo ja prvi skinuo team fortress 2 bez steama neka modana verzija nebi li ga provao, kad sam vidio da je super odlučio sam se za kupnju

da nije bilo kopirane verzije nebi ga nikad niti kupio

pozz

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ivoleko kaže...

ukraden auto direktno uzima vrijednost, a ukradena (kopirana, kako god hoćete) igra ostavlja vas na nuli

ako netko nema novca da kupi original i kupi kopiju izdavač nije izgubio ništa (jer ionako nebi kupio original)

Tu se djelomično slažem. Izdavač nije ništa izgubio ako mu je ukradena igra, teoretski. Ali ako ja izmislim stroj koji će sam brisati prozore i patentiram ga, a onda ga drugi ljudi sami izrađuju i/ili prodaju, ja ipak gubim. Dakle proizvođač ne gubi stvarne novce, nego one potencijalne, koje je mogao, trebao i morao zaraditi prodajom svojih igara. A dobro je što si kupio original verziju Team Fortressa, respect, ali vjeruj da si jedan od rijetkih koji to rade. Ne možeš reći da kopije pomažu prodaju igara.

Excuse the phun.
16 godina
neaktivan

Evo da se i ja ubacim i kažem par riječi o piratstvu! Piratstvo je najveća guba 20.stoljeća, upravo po tome što neki korisnici nisu spremni platiti proizvod za koji vrijedi, pa zato treba poštovati proizvođača jer oni korisnici koji nežele platiti proizvod poji ima cijenu, pa neka ne kupuju! Neka umjesto Windowsa instaliraju Linux ili neka umjesto MS Office-a 2007 instaliraju OpenOffice.org.

Što se tiče Linux i njegove budućnosti: njegova budućnost ovisi o novcu, jer tu igra najvažniju ulogu propaganda i ako imaš novca i volje za promociju Linuxa, taj OS će imati svijetlu budućnost. Evo npr. recimo Ubuntu, on nije popularan zato što je jednostavan (mada je i to utjecalo na njegovu popularnost), nego je popularan zato što iza njegovog prijekta stoji veliki kapital tj. Mark Shuttleworth jer čovijek ima pare da financira Ubuntu distribuciju. Takav je slučaj i sa Fedorom i sa OpenSUSE-om!!!

PORUKA SVIMA: KUPUJTE ORGINALE!!!!!!!!!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ivoleko kaže...

ajme meni, da igru ne smiješ pokloniti ako si je odigrao, a stvarno ono

isto kao da kažeš da ako si kupio film ne smiješ ga drugom dati da pogleda

ono mislim, onda su sve videoteke ilegalne i svaka igraona koja nudi iznajmljivanje igara (a i opreme) je ilegalna

samo mi nije jasno kako onda ne ukinu ebay, tamo se masovno prodavaju originali (koji su garant već odigrani)

ako ja kupim original igru, u kutiji s pravim tvornički snimljenim medijim (ne raspravljam s ovima skinutih preko neta), mislim da je moje pravo da radim s njim što god hoću (osim onoga što što je piše da je zabranjeno na njemu: umnožavanje). pa makar ga odigrao tri puta i onda dao susjedu

odam da kaže, ja sam siguran da je igranje kopiranih igara kriminalno djelo međutim uspoređivati krađu auta, s krađom igara stvarno nije isto,

a ako netko nema novca da kupi auto pa ga ukrade, to je definitivno šteta za drugog

i mislim da se upravo preko kopija pravi igrači hitovi i dobivaju na zaradi

evo ja prvi skinuo team fortress 2 bez steama neka modana verzija nebi li ga provao, kad sam vidio da je super odlučio sam se za kupnju

da nije bilo kopirane verzije nebi ga nikad niti kupio

pozz

Zaboravio si na jednu minornu sitnicu: licencu.

Kad kupujes igru za nesto sto se zove Osobna Uporaba, onda NEMAS PRAVO s njom raditi sto te volja, nego iskljucivo ono sto pise u licenci. Da, videoteka koja nije uzela filmove pod licencom za iznajmljivanje radi ilegalno.

I da, cisto da budem cijepidlaka do kraja, ako ces bas legalno, na poklon se po zakonu placa porez.

I da, ono o cemu pricam je onaj tekst koji se vidi na pocetku filma npr, koji ide circa:

Ovaj proizvod je zabranjeno prikazivati u kinima, vojnim bazama, skolama, bla bla bla bla

17 godina
protjeran

Kupujte originale ... piratstvo je zlo , je obično mazanje očiju velikih korporacija  i njihovo upravljanje svijetom...

Prvo za početak da ove iz redakcije BUG-a pitam kada su počinjali da li su na svim kompovima imali originalan software... Uvjeren sam 100 % da nisu... a sada nekom prodaju juhicu...

Drugo ... želiš postati programer ili npr. 3 animator , dijete si i želiš učiti ... Koliko ti treba novaca da bi npr. kupio punu verziju C++, ili 3 D studia... Koliko je programera zapitajte ih kada je kretalo sa svojim učenjem imalo na svojim kompovima originalan software...

Treće i ja sam protiv piratstva ali i prevelikih cijena koje danas vladaju tržište posebno na Windows tržištu ... gdje je cijena jedne igre oko 400 kuna što je izrazito previše... Pogledajte samo WOW pa našto to liči...i u šta se ta igra pretvorila...

Četvrto Linuxi jesu budućnost samo opet moram napomenuti da je i dan danas Microsoft daleko jači , jer ima iza sebe jak loby ne samo ekonoski nego i politički...

Peto poruka svima probajte nabaviti freeware za sve i ignorirajte najjače ako svoj proizvod preskupo prodaju... budućnost je u besplatnom softwareu i naplati znanja i podrški ... samo se bojim da će to teško ići jer velike kompanije bi izgubile velike novce...

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2009 12:25 (Busola).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice