Piratstvo – svjetski trendovi

poruka: 368
|
čitano: 414.145
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Piratstvo – svjetski trendovi".
17 godina
RE: Piratstvo – svjetski trendovi
naxeem kaže...

Čekaj, pa kupi i igru na rate. Ako već na rate kupuješ stroj. Igranje je luksuz, a ne osnovna ljudska potreba.

Međutim, slijedeća tvoja rečenica zapravo opisuje sve: "neki ne mogu - pa opravdano skidaju torrente"

Znači, opravdano je nešto ukrati ako to ne možeš kupiti? - Odličan način razmišljanja. No, nisi jedini, pa je valjda OK.

Mozda je tebi luksuz, al meni je potreba. Cool

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz
HD3850 512 Mb OC
2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

"bestia, nije problem samo u Billu.... pa pogledam oko sebe u svakodnevnom poslu; uglavnom svi pokušavaju jedni druge pokrast, zayebat, itd. Većina ih ima obraza dugovat bilo kakvu lovu, a istovremeno igrat se okolo luksuzom i hvalit tom istom lovom koju duguju."

Kažeš da svako svakog pokušava pokrasti i zaebati....e pa pajdo to ti se zove kapitalizam, nema pravila, nema morala, obzira, socijalne ili bilo koje druge osjetljivosti, za profit prodaješ i majčin bubreg i u svemu tome je samo jedna stvar bitna, da te ne uhvate.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2008 12:52 (Rain).
17 godina
neaktivan
branko kaže...

Wine 1.0 beta je vani.

Uskoro dolazi OpenOffice 3 (beta je također vani).

Mono (.NET) je daleko dogurao (MonoDevelop je već na 1.0).

Micro$oft se više ne smije, već šalje BSA okolo.

A meni drago...

I pišem vam ovo sa linux-a (Mint).

Nije sve tako crno, zar ne?

Kako tebi nije jasno da Microsoft surađuje s Linuxašima? Prvenstveno Novellom? - Mono je podržani projekt jer je .NET standardizirana i besplatna platforma. Isto kao što je i Silverlight portan na Linux (Moonlight). Itekako se Microsoft smije, vjeruj mi.

BSA nije Microsoftova firma: to je udruženje i iako je među njima MS najveći, ima ih tu još ohoho. Za razliku od Applea npr. Microsoft većinu svog softvera nudi u jako jeftinim i besplatnim akcijama.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

zemnik, što se Windowsa tiče, daj nemoj provaljivat te gluposti jer da pogledamo odakle ti surfaš, 95% šanse je da si na Windowsima, tako da situacija govori sama za sebe.

koje gluposti? windowsi su poluproizvod a ti se nisi niti potrudio argumentirat malo zasto smatras da su to "gluposti", vjerojatno jer argumenata protiv toga nemas

sto se drugog dijela tice, ako te bas zanima imam dual boot windowsa i linuxa, a ovi windowsi sto imam su besplatna student verzija(ne skinuta s neta vec dobivena od faxa)

i ne znam jesi li primjetio ali cijena COD4 bas i nije bila 300 kn
17 godina
neaktivan

Pa gluposti su jer su Windowsi relano najbolji OS na tržištu. Rade na najširem spektru hardvera, imaju najveću bazu softvera i pokrivaju apsolutno sve moguće zadaće, te su najjednostavniji za korištenje. Niti jedan drugi OS nema tako široku primjenu.

Nitko neće nikada reći da su Windowsi savršeni i da ne može bolje, ali realno je to najbolji OS ako gledamo cijeli spektar.

Ako ti imaš konkretne primjedbe i argumente gdje točno su to Windowsi polu-proizvod, samo reci. Ako si u pravu, ja rado priznam.

Što se COD-a 4 tiče, ja sam ga uredno platio 230kn, kunu više-manje.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
naxeem kaže...

Čekaj, pa kupi i igru na rate. Ako već na rate kupuješ stroj. Igranje je luksuz, a ne osnovna ljudska potreba.

Međutim, slijedeća tvoja rečenica zapravo opisuje sve: "neki ne mogu - pa opravdano skidaju torrente"

Znači, opravdano je nešto ukrati ako to ne možeš kupiti? - Odličan način razmišljanja. No, nisi jedini, pa je valjda OK.

Mozda je tebi luksuz, al meni je potreba. Cool 

Čuo sam da  u Kini  postoji klinaka  za ljude sa tvojim potrebama.Namigiva 

Failure is never an option
17 godina
neaktivan

naxeem bi trebao promjeniti nickname u mr.moneybag

0 0 hvala 0
17 godina

Ha-ha!!

A što su oni mislili, da će sve prodati što izmisle?

Engleska je izmislila nogomet pa nije na Euru!Namigiva

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

Na temelju čega?Sve što  je napisao stoji,ako nemaš love  i nije ti potrebno ne kupuješ Photoshop CS3 (a onda ni  ne piratiziraš) koji stoji ako se  ne varam sedam tisuća kuna nego si snimiš GIMP ili Paint.NET  i gotovo.

Failure is never an option
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...
Verbatim kaže...

Na temelju čega?Sve što  je napisao stoji,ako nemaš love  i nije ti potrebno ne kupuješ Photoshop CS3 (a onda ni  ne piratiziraš) koji stoji ako se  ne varam sedam tisuća kuna nego si snimiš GIMP ili Paint.NET  i gotovo.

Tako je.
naxeem ima moju punu podršku.
Nema smisla piratizirati.
Zašto?
Ako netko ima 5-10k kuna za komp valjda ce imati 1000 za Legalni windows.
Za ostale programe koje bi navodno trebao dokupiti može i uzeti open source ili freeware.
Izbora ima dovoljno.
Zašto netko mora imati photoshop?
Da se može kur**t pred frendovima da ga ima.
Samo u jednom smislu bar po meni ima piratizacija(mislim na igre) smisla.
Skineš igru i isprobaš ju.
Ak ti se svidi kupiš ju i mirna bosna.
Zašto ljudi moraju imati sve najnovije igre koje su na tržištu?
Zašto moraju imati najskuplje profi programe koje ni neznaju koristiti?
Ali kante od 10k kuna im nisu preskupe.
Joooj ljudi dajte malo razmislite

Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 2x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
Rain kaže...

Kažeš da svako svakog pokušava pokrasti i zaebati....e pa pajdo to ti se zove kapitalizam, nema pravila, nema morala, obzira, socijalne ili bilo koje druge osjetljivosti, za profit prodaješ i majčin bubreg i u svemu tome je samo jedna stvar bitna, da te ne uhvate.

Nažalost, ovo je istina. Kada uzmeš u obzir da je MS dobio zamah s Windowsima nakon što ih je Bill 'ukrao' od Stevea, iako su grafičko sučelje zapravo izmislili u Xeroxu. Malo nezgodno, da se sada prozivaju ljudi kako potkradaju kradljivce Osmijeh

Ipak, piratstvo ne opravdavaju niti ekonomsko stanje, niti visoke cijene, niti bilo što drugo - softver je tu, cijena im je koliko je, a na korisniku je da se isprsi za tu cifru, ili da ukrade i pomiri se s činjenicom da je lopov

Pa što, i tako živimo u lopovskoj zemlji - privatizacija, šverc oružjem... Ljudi koji jedu sendviče da bi uštedjeli za korporaciju :DDD
Dajte, molim vas, kada se i spustimo na 20%, kao juesandejčani, hoće li to biti dobro? Neće. I dalje će to biti lopovluk. Samo što će se to onda nazivati prihvatljivom razinom piratstva. Jer, na kraju krajeva, radije bih da netko koristi moj pirtski softver, nego tuđi legalni. Nedajbože besplatni! Šutim

Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan

Upravo tako.plaće su male..svaka časst naxeen..ali i softver (igre) je dosta skup..gledao sam kupiti neke orginalne igre kao diabo koji košta 120kn,što je malo skupo (je da je igra super,hit bla bla) s obzirom da je izašla 1996 ili 1997..da je nekih 60-70kn o.k. a bio sam u Švicarskoj prije 6godina gdje je Diablo koštao 20CHF (nešto manje od 100kn) sa još Warcraftom+dodaci , Starcraft+dodaci..nisam mogao vjerovati..mislio sam to kupit ali je na njemačkom..a kod nas bi to sad koštalo nekih minimum 300-400kn..a nove igre da ne spominjem..normalno da će ljudi skidat s net-a i kupovat pirate..a što se tiče situacije u RH cijene će još rasti,cijena goriva ide gore odmah raste cijena ne samo hrane,svega,treba platit transport a najviše se koriste cestovna vozila,a ljudi trebaju na ulice,radit prosvjede,nerede,jer boli vladu,glavno da oni imaju nove aute,satove itd..ja malo otiša sa teme..Smijeh

17 godina
LUXX kaže...
MegaMass 2000 kaže...
Verbatim kaže...

Tako je.
naxeem ima moju punu podršku.
Zašto?
Za ostale programe koje bi navodno trebao dokupiti može i uzeti open source ili freeware.
Izbora ima dovoljno.
Zašto netko mora imati photoshop?
Da se može kur**t pred frendovima da ga ima.
Samo u jednom smislu bar po meni ima piratizacija(mislim na igre) smisla.
Skineš igru i isprobaš ju.
Ak ti se svidi kupiš ju i mirna bosna.
Zašto ljudi moraju imati sve najnovije igre koje su na tržištu?
Zašto moraju imati najskuplje profi programe koje ni neznaju koristiti?
Ali kante od 10k kuna im nisu preskupe.
Joooj ljudi dajte malo razmislite

Istina LUXX!
Svako tko kupuje komp za 10000kn nek si kupi i Vistu 64 Ultimate-prekrasno pakiranje prekrasnog OS-a!
A što se tiče photoshopa istina- ja sam ga imal 1h instaliranog-nije za svakoga sve!

Smisao one gore poruke kaj sam napisal je da previše tlače nas "obične ljude" u zadnje vrijeme!
Nek se zapitaju otkud to tebi, meni ili bilo kome!
Teško da je netko od nas došel u Microsoft, Ubisoft, Adobe itd. i ukral njihov OS, igru ili program, ili možda u Algoritam!!!
Sve to rade već dobro znane grupe i dijele (share the world) kak se oni vole hvaliti!
Dok se oni hvale na sva zvona i objavljuju na internetu njihov softver koji još nije ni službeno izašel, velike firme broje 100x više korisnika od prodanih primjeraka!
Eto tolko!

EDIT:
Još da spomenem nekoliko slučaja koje ja znam kad su ducani informatičke opreme krajnjem kupcu prodali instalirani ilegalni OS i obračunali ga "pod postavljanje s popustom"!
Zamislite vi to!
Sve te žrtve bili su inf. neuki roditelji koji su kupovali svojoj djeci prvi komp!
E takve treba kazniti!
Svi koji od ilegalnog softvera imaju zaradu, tvrdokorni su kriminalci!

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2008 14:27 (Armor).
17 godina
neaktivan

XP Home Edition - oko 750 Kn, Vista Home Premium 900 Kn.

Ako Vam je do igranja onda su to cijene OS-a,

Igre su od 200-500 Kuna u domaćim trgovinama, ovisno o tome da li je igra novitet ili je "malo odležala".

Oni koji imaju ADSL (a ima ih dosta) mogu preko Steama ili sličnih servisa proći i do 30% jeftinije.

Malo koja igra danas nema demo-verziju pa ju je moguće isprobati.

Inače na ovom istom forumu čitao sam  pitanja tipa "koju grafičku za komp - surfanje, obrada kućnog videa i fotki, možda koja igra..."

Odgovori - "ATI 3870 x2", "Nvidia 9800 GTX", "bolje je dvije 9600 GT u SLI", procesor je naravno q6600 minimalno, ako ne q9450.

Je***e? Pa to su sve "igračke" koje koštaju 2000 Kn pa prema gore.

OS za 900 Kuna je dječja igra prema tome.

Sve u svemu ovdje su male plače i to je tako - ljudi zato i nemaju 17 jakni, 10 kaputa, 4 bunde, 200m2 stan, 2 BMW-a u garaži i sl.

Dapače, večina ljudi živi od danas do sutra. Penzioneri najprije plate režije a onda žive od 500-1000 Kn cijeli mjesec.

Ako bih već podržao nečiji piratluk onda bih podržao svu tu sirotinju da ne plaća ni kunu režija...

Vama kojima su windowsi smeće - imate izbora koliko hoćete.

Vama koji morate svaki mjesec odigrati 20 igara - možda da izađete na svježi zrak.

Oni koji se bave obradom slika sa godišnjeg odmora u novom piratskom PhotoShopu - respect.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
juju Crna Gora na 16om mestu... :)
17 godina
neaktivan
Armor kaže...
Svi koji od ilegalnog softvera imaju zaradu, tvrdokorni su kriminalci!

Although about three million computers get sold every year in China, people don't pay for the software. Someday they will, though. And as long as they're going to steal it, we want them to steal ours. They'll get sort of addicted, and then we'll somehow figure out how to collect sometime in the next decade. (William Henry Gates III, 1998)
It's easier for our software to compete with Linux when there's piracy than when there's not. (William Henry Gates III, 2007)

I've got four words for you: I. Love. This. Company! Yeaaaahhhh!
17 godina
neaktivan

ma, ta istraživanja nisu točna, svaki čovjek ima piratski software, il OS il neki program(od Partition Magica do Photoshopa)

ZAKLJUČAK : Piratskog softwarea ima i bit će ga još više u budućnosti

http://www.freewebs.com/horagio/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@ LUXX

Zašto?

Iz navedenog bi se moglo zaključiti:

Dakle, svi oni koji kupuju komp do 5k opravdano mogu
neovlašteno koristiti OS komercijalnog proizvođača.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Nažalost, ovo je istina. Kada uzmeš u obzir da je MS dobio zamah s Windowsima nakon što ih je Bill 'ukrao' od Stevea, iako su grafičko sučelje zapravo izmislili u Xeroxu. Malo nezgodno, da se sada prozivaju ljudi kako potkradaju kradljivce Osmijeh

Ma LOLČINA!
Po tome je i Linux pokrao sučelje jer je grafičko? LOL - Daj molim te. Ako je Ford napravio automobil, svi ostali su ga pokrali jer su i oni napravili automobil? Komedija.
Uostalom, ne vidim logiku u tome da ako netko krade možeš i ti. To je pitanje etičkog i moralnog odgoja.

"Pa što, i tako živimo u lopovskoj zemlji" ... ne treba niti komentirati..

Verbatim kaže...

@ LUXX

Zašto?

Po kojoj to logici?
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2008 15:27 (naxeem).
17 godina
neaktivan

neee ali tako sam naveo.

Svi hoce najjace komponente i daju brdo love za graficke i procesore ali nemogu kupiti OS.

To sam mislio.

Pa danas vec imaš legalnih windowsa po 700kn pa ne razumijem baš piratiziranje.

Isto tako je sa igrama.

5000kn za grafu mogu dat a 300kn mi je puno za igru.

Žalosno.

Naravno tko si komp jedva skrpa i stvarno nema love morat ce uzet neku piratsku verziju al kad dobro pogledaš uvijek se da negdje ušparat i odjednom ima dosta love za OS.

Jednostavno neopravdano piratiziranje dakle.

Ali to je postalo moda više nego potreba.

Kao što gore rekoh: glavno da se ljudi mogu kur**t pred kolegama da imaju crackirani win i photoshop.

I hvalit se da su igrali najnovije igre.

Nije zato što stvarno nemaju love.

Ako netko nema love i stvarno je siromašan nece sigurno imat komp koji može tjerat crysis i ostale moderne igre.

A jednom na godinu bi svatko mogao kupit neku igru.

Nego kultura građana je u pitanju.

Uvijek mora bit neka pro verzija programa,

Netko ima xp home pa ja moram imat pro.

Moram bit bolji od njega.

Moj susjed ima astru 2000. godina sa 40000 km.

Ja uzimam dakle 2002. godinu sa 30000km.

I zovem ga odmah i hvalim se kak imam nešto bolje od njega.

Vjecno natjecanje i hvalisanje.

Mora bit bolje,vece,pro,advanced,enterprise,ultimate......

Ljudi misle izgleda sa guzicom a ne glavom kojom se tolko hvale da je puna pameti.

Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 2x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

@ LUXX

Zašto?

Ne mislim nikoga branit, ali nije to bila logika LUXX-ova posta, uostalom vjerojatno će ti sam napisat što je mislio.
Imaj na umu kako si dosta ljudi kupi mrcinu ili barem jaku pilu, uglavnom za igre.
Pri tome kupuju kako i spada procesor, RAM, grafička do boli jaka, a i nek se nađe za 24" monitor.
Siguran sam da barem 50% uopće ne pomisli kako bi trebali platiti nešto i onom tko mu je napisao softwer (OS i igre),
dok drugih 50% mislim - pa nisam lud da spucam 1500 Kuna za windowse i Crysis - pa to mi je pola grafičke.
Pa jel to OK?
Znači proizvođači hardvera su OK, dobri i pošteni ljudi i treba ih platiti koliko god da stave cijenu svog prozvoda.
Proizvođači softvera su bogata, smrdljiva gamad koja parazitira na našim leđima.
Ajde nek netko otiđe u trgovinu i kupi windowse i MS Office, a ukrade procesor i grafičku - tu su negdje po cijeni.
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2008 15:44 (Level 1).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ako ti imaš konkretne primjedbe i argumente gdje točno su to Windowsi polu-proizvod, samo reci. Ako si u pravu, ja rado priznam.

Što se COD-a 4 tiče, ja sam ga uredno platio 230kn, kunu više-manje.

zar je tu ista potrebno objasnjavati o windowsima? na stranu bugovi za hardverom, to necu niti uvlaciti u razgovor iako bi se i o tome dalo raspravljati, problemi sa sigurnoscu su tu najveca boljka, a ako ja dadnem za nesto 1000kn ocekujem da radi savrseno ili barem sto blize savrsenstvu, sto se za windowse ne moze reci

ja sam cod4 platio 100 kn ali to nista ne znaci jer je u ducanu(algoritam) bio 450 kn(ne znam koliko je sad u algoritmu al u crovortexu je 375 kn), a i pogledaj cijene nekih malo starijih igara u algoritmu, ono sto se vani kupi za 10 € u algoritmu jos uvijek kosta 20+ €, pa reci da kod nas nisu skupe, a i te cijene gotovo nikad ne padaju, znao sam nac igre stare po 6-7 god jos uvijek na istoj cijeni kad su izasle

sto se rasprave tice o mogucnosti da se kupi racunalo za 5-10k kn a ne moze windowsi za 1k kn isto smatram da je glupo, sta s onima sto kupe racunalo za 3k kn pa moraju dat trecinu tog racunala za windowse? mislis da je cijena OS-a kao 20% prosjecne cijene racunala postena? ajd zamisli da kupis sad auto pa moras dat 20% cijene za registraciju, jel to ok?

a moze sad jedno pitanje? vidim da gorljivo branis stav protiv piratstva, reci jel ti nemas niti jedan komad ilegalnog softvera na kompu? nisi nikad skinuo niti jedan mp3 ili film?

@LUXX, cini mi se da si potpuno u krivu sa misljenjem da se uvijek mora imat bolji softver od prijatelja il susjeda, to je cista glupost, jos nikad u zivotu nisam cuo da se netko hvali svojim photoshopom il windowsima xp, a jos vise da netko zeli imat bolji softver od prijatelja samo da ima nesto bolje, da si to za hardver rekao onda bi shvatio, al za softver....
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2008 15:54 (zemnik).
17 godina
neaktivan

@ naxeem
Po kojoj to logici?

@ Level 1
Ne mislim nikoga branit, ali nije to bila logika LUXX-ova posta.....

Odgovor:
@ LUXX: neee ali tako sam naveo.

BTW, naxeem činiš mi se malo nervozan, što te čini neuvjerljivim. Mada su moralna i etička načela koja zastupaš

ispravna, ali ovo je realan život, a ne idealizam.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Znači Lightning, to su sve debili, da. Samo debil želi zaštititi svoj rad, a ti kao prava balkančina kradeš gdje stigneš? - Bravo!

Gledajući u kakvom se društvu nalazimo na toj ljestivici ne bih se čudio da mnogi i s ovog foruma dan provode jaja pokrivenih žbunjem i s kopljem u ruci.

Baš me zanima koji ti posao u životu radiš? (Ako ipak ne trčiš za gazelama)

Pa jesu... sve su to debili i kreteni i idioti... i to fašstoidni idioti... u to je ukljucen svatko tko radi za BSA, RIAA i MPAA... bez iznimke.

Svaka cast štićenju software-a, i autorskih prava, ali to sto oni rade je pokusaj diktature, i jako mi je drago da ne zivim u dobroj US-of A gdje da mi recimo sin podjeli 1 MP3 na netu vjerojatno bi dobio kaznu od 200k$

Ja u zivotu nisam kupio niti JEDAN komad software-a (imam srece da mi firma sve placa), ali kad vise ne bude tako, prelazim na piratizaciju... zasto? zato jer mogu...  kad je software tako napravljen da ga je lakse koristiti piratiziranog nego kupljenog - tu povlacim granicu... pa cak i kad kupim neku igru (znaci orginal) prva stvar koju napravim je skinem crack... jer je tako LAKŠE...

Ajde über programercino odi nazat svom Billy-ju i VS2008 (ti stvarno radis ili u BSA ili M$-u... ako je ono prvo, prva recenica se odnosi i na tebe)... i nemoj se zamarat nama glupim balkancima, koji samo krademo...

I iskreno bi radije trcao za gazelama jer bi mi sigurno bilo bolje nego da zivim u ovom kapitalistickom svijetu gdje kao i ti kad dobijes neki posao prva stvar koju pitas je KOLIKO CE TO MENI NETKO PLATIT...

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ma ovaj naxeem me podsjecan onog Tweek-a iz south parka... LOL... a sta ocekivat od lika koji za avatar ima WOW :D

Inace jesi cuo oni "ako te ne uhvate nije varanje"  dobro to se odnosi na ispite, ali je logika kojom se ja ravnam... firma koja godisnje popali par milijardi $ ne izaziva moje suosjećanje ako netko piratizira njihov proizvod...

Da je to mala grupica siromasnih programera koji su se pomucili na napravili nesto odlicno... prvi bi placao... ali M$ ne bude dobivao moje pare...
I da... SVAKI... ali bas SVAKI komp koji sam ja slozio prijateljima & sl. u zadnjih 10-ak godina je imao piratski software na sebi... toliko od mene...

17 godina
neaktivan

prije sam koristio samo piratske verzije.

Recimo da sam se opametio.

Win sam dobio na poklon,Programe koristim samo freeware,Antivirus sam kupio,

Jedino što je kako tako pored zakona su igre.

Skinem ju il posudim od frenda.

Ako sam zadovoljan njome i mislim da je toga vrijedna onda ju i kupim.

Ali ne stalno nove nego možda jednu na 3 mjeseca.

Ako ju nađem novu povoljno.

Ili rabljenu.

Steam sam razmišljao ali vidjet cu dal cu se poigrat tom misli.

Još ja tome ne vjerujem baš.

Inace nema na mom kompu nikakvog seriala ili keygena ili piratske verzije necega.

Filmove gledam one koji dolaze na TV(ak uopce maknem dupe od kompa)

MP3 ripam od mojih originalnih CD-ova.

Dakle moja savijest je cista.

Prije kod mene nije bilo ni pomisliti nešto od softvera kupit.

Al eto postao sam stariji i pametniji.

Ja se nemam cega bojat nit se nikom opravdavat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

Slazem se... najprije bi kupovao Skulltrail sa 2 xeona, pa je dao par 10000kn za VS2008... i naravno Vista ultimate... coece... ima se para :D :D

naxeem kaže...

Smijeh Smijeh  Ne ne... savrseni su... nema boljih od njih nigdje (citaj nazalost nema alternative)

Jao... ne mogu vjerovat da sam i to procitao negdje... kad ovo pokazem ljudim na poslu valjat ce se po podu od smijeha... LOL
17 godina
neaktivan
zemnik kaže...
na stranu bugovi za hardverom

Nisam baš skužio što želiš reći s obzirom da ti ova rečenica baš i nije čitljiva, ali ako misliš na 'bugove u driverima', to je u 100% slučajeva problem proizvođača hardvera, a ne Microsofta ili Windowsa.

zemnik kaže...
@LUXX, cini mi se da si potpuno u krivu sa misljenjem da se uvijek mora imat bolji softver od prijatelja il susjeda, to je cista glupost, jos nikad u zivotu nisam cuo da se netko hvali svojim photoshopom il windowsima xp, a jos vise da netko zeli imat bolji softver od prijatelja samo da ima nesto bolje, da si to za hardver rekao onda bi shvatio, al za softver....
 Ti očito ne poznaješ ljude uokolo. Pa prva stvar kad izađe novi Photoshop je imati novi Photoshop.

Lightning kaže...
Svaka cast štićenju software-a, i autorskih prava, ali to sto oni rade je pokusaj diktature, i jako mi je drago da ne zivim u dobroj US-of A gdje da mi recimo sin podjeli 1 MP3 na netu vjerojatno bi dobio kaznu od 200k$

Vjerovao ili ne, djelomično se slažem s tim.

Lightning kaže...
Ja u zivotu nisam kupio niti JEDAN komad software-a (imam srece da mi firma sve placa), ali kad vise ne bude tako, prelazim na piratizaciju... zasto? zato jer mogu... 

Pa da. Znači ti gdje god vidiš nešto što možeš ukrasti, ti ukradeš? - Huh, nisi osoba koju bih volio ostaviti samu u sobi/stanu.. niti dok se popišam. Mogu mislit kako je ljudima koje posjetiš doma, stalno te drže na oku...

Lightning kaže...
I iskreno bi radije trcao za gazelama jer bi mi sigurno bilo bolje nego da zivim u ovom kapitalistickom svijetu gdje kao i ti kad dobijes neki posao prva stvar koju pitas je KOLIKO CE TO MENI NETKO PLATIT...

A ti radiš u Caritasu i hraniš se u pučkoj kuhinji jer ti novac u životu ne treba, a sve što radiš, radiš iz dubokih altruističkih poriva?
Zapravo, nije to ni posve nemoguće. Tebi novac ionako ne treba, ti sve samo uzmeš jer možeš kad možeš.:)

Ja, naprotiv, 80% vremena radim za novac i ne sramim se toga. :)

Lightning kaže...
Inace jesi cuo oni "ako te ne uhvate nije varanje"  dobro to se odnosi na ispite, ali je logika kojom se ja ravnam...

Hmm. Ti se sebe ne sramiš?

Lightning kaže...
Slazem se... najprije bi kupovao Skulltrail sa 2 xeona, pa je dao par 10000kn za VS2008... i naravno Vista ultimate... coece... ima se para :D :D

Pa da. No, zaključio sam kako je to preskupa solucija i odustao. Btw, VS2008 je već od besplatno (Express) do tek $200 godišnje, odnosno $16 mjesečno. S obzirom da prosječan projekt vrijedi od ~$5000, ta cifra mi je smiješno zanemariva. Windowse ionako imam besplatne na sve moguće strane.

Lightning kaže...
naxeem kaže...

Smijeh Smijeh  Ne ne... savrseni su... nema boljih od njih nigdje (citaj nazalost nema alternative)

Ja se nadam da se samo praviš da nisi bio sposoban pročitati cijelu rečenicu. Bilo bi strašno kada bi uistinu tvoji kapaciteti bili tako maleni da si to tako shvatio.
Naime, ja sam rekao da su Windowsi ukupno najbolji OS, i da ni u kom slučaju nisu savršen OS.

Osim toga, alternative ima poprilično.

Lightning kaže...

Jao... ne mogu vjerovat da sam i to procitao negdje... kad ovo pokazem ljudim na poslu valjat ce se po podu od smijeha... LOL

Nisi valjda zaposlen?? Radiš? Za novac????

17 godina
neaktivan

sve u svemu vidimo da se uvijek nađu ljudi kojima je zlata vrijedno imati piratski softver i koji su još k tome spremni se svađat.

Dajte se malo spustite na zemlju.

Cisto što se morala tice nije u redu piratizirat softver.

Ja se uglavnom necu više upletat u ovaj thread jer mi postaje preživcano.

A poživcanit necu jer bi onda mogao svašta reci.

Zgodna tema je u svakom smislu.Bar se vidi tko kako misli

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...
Veliki Brat kaže...

Ma LOLČINA!
Po tome je i Linux pokrao sučelje jer je grafičko? LOL - Daj molim te. Ako je Ford napravio automobil, svi ostali su ga pokrali jer su i oni napravili automobil? Komedija.
Uostalom, ne vidim logiku u tome da ako netko krade možeš i ti. To je pitanje etičkog i moralnog odgoja.

"Pa što, i tako živimo u lopovskoj zemlji" ... ne treba niti komentirati..
Ma da, ali ti je usporedba ovdje otišla u malo krivom smjeru - kao prvo, automobili su u ovom obliku rađeni još davno, kada su nadničari i sedmodnevni radni tjedan bili posve normalna stvar. Zaštita autorskih prava u tim okolnostima? Molim te... Kao drugo, zašto Xerox nije zaštitio ideju tada, nemam pojma. Ali znam da Apple redom tuži sve koji danas kopiraju redoslijed i izgled njegovih menija na iPodu. Ipak, činjenica da to tada nije bila krađa u pravnom smislu riječi ne znači da je bilo moralno opravdano.

Također, nisam zagovaratelj logike koju spominješ (ako netko krade...), niti ju propagiram, upravo suprotno - smatram da su pirati lopovi, što sam i rekao (napisao). A to što se pojedinci s time ne mogu pomiriti i pišu ovdje raznorazne razloge zašto kradu i uvjereni su da imaju pravo je njihov problem. Ovaj drugi dio je tek bio u mom stilu, ironično-sarkastičan, ciljem i nadom da će ljudi prepoznati koliko je to glupo.

A što se tiče BSA i njihovih izvješća...
Vjerujem da svaki prosječni informatičar danas može doći do informacije o lokaciji korisnika koji se spaja na Internet - na kojem je OS-u, s kojim browserom... Istina je da dobar dio korisnika vjerojatno niti nema pristup netu. Kako njih ubacuju u statistiku, nemam pojma. Da je njima zaista u cilju poloviti sve te ljude, to bi i učinili.
Ionako su već odavno prestale vrijediti (državne) granice, sve se danas svodi na novac i moć, a korporacije vode glavnu riječ. Preko potkupljivih političara kupuju zakone i tako selektiraju pojedince koji su izvan njih.

Na kraju, sve je to trka za lovom - BSA-ovcima se ne isplati ulagati veliku količinu love u proganjanje ljudi (jer to ipak košta), nego im je (u financijskom smislu) isplativije pustiti ih da se naviknu na korištenje njihovog softvera, pa ih kasnije opaliti po džepu, kada imaju firme i zarađuju lovu. Ili im naplatiti naviku kroz licencu. Da tome nije tako, već bi se napravila čistka. Do tada, koriste se metodama propagande, prozivajući u izvještajima potpuno legalne sustave. A ti to opravdavaš, jer je to 'činjenica'. Činjenica je također i da na legalno kupljenim Windowsima ima jaaaako vrijednog nelegalnog softvera, vjerujem i više nego što ga je ukupno na računalima s predinstaliranim opensource OS-om, ali tu činjenicu su nekako zaboravili spomenuti.

Da rezimiram, ne podržavam piratstvo, smatram ga oblikom krađe u svako vrijeme i na svakom mjestu (da se ne bi opet nešto krivo shvatilo). Ljude koji to rade ne smatram modernim inačicama Robin Hooda. Ali to isto se odnosi i na BSA (tj. njene članice) i ne postoji opravdanje za neke njihove postupke.

Pazi, gledam te!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice