Pico - uređaj za proizvodnju piva u vlastitom domu

poruka: 18
|
čitano: 3.849
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pico - uređaj za proizvodnju piva u vlastitom domu".
13 godina

Super ideja. Već par mjeseci razmišljam o maloj privatnoj pivovari.... Možda si ovo priuštim.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja sam u svojoj firmi uveo esspreso automat, koji je mnogo čišći od nekadašnje aparata za kafu i zahtjeva mnogo manje truda za pripremu zaista kvalitetnog espressa koji je mnogo jeftiniji od onog u lokalnom bircu. Kada bi ova mašina mogla napraviti bezalkohono pivo bilo bi interesantno imati nešto poput ovog u našoj kafiteriji a pri tom bi izbacili nezdrave gazirane sokove. (Alkohno pivo i radno mjesto i ne idu baš zajedno). Znam da će neki reći da je pivo bez alkohola bez veze ali ja u zadnjih 10 tak godina zaista uživam u nekoliko dobrih verzija bezalkoholnog ili niskoalkoholnog piva.
Voda tece a vrijeme prolazi ...

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pico - uređaj za proizvodnju piva u vlastitom
samo još kad bi znali koliko košta doza smjese i kvasaca
Voda tece a vrijeme prolazi ...
15 godina
neaktivan

Pa to te ja tražim - makar setovi za proizvodnju piva skupa sa sastojcima su već neko vrijeme dostupni, doduše vani (npr. http://www.northernbrewer.com/shop/brewing/beer-equipment-starter-kits).

Sve je veće i veće zanimanje za neovisne pivovare, a i sve više ljudi počinje raditi vlastito pivo, tako da je ovo dobrodošla stvar.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 9:09 (Ray0).

1 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina

Daj me nemoj zajebavat, kakva nezavisna pivovara s predpripremljenim mišunzima za pivo? Ovo je Cedevita ili mlijeko u prahu, ne pivovara...

Gledam te!

8 2 hvala 0
16 godina

burence ?!!!

Vi ste se stvarno posvađali sa lektorima, a izgleda mi da ste počeli birati autore članaka slučajnim uzorkom na prolaznicima pored redakcije?!

Inače, sprava sama po sebi nije tako loša, ali izrada piva i nije toliko komplicirana da bi se za nju trebao uzimati nekakav aparat, a s druge strane, bilo kojem ozbiljnijem pivopiji bačva od 5 litara u sedam dana ne znači puno, pa bi odmah morao kupiti par ovakvih uređaja.

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
maxym kaže...

burence ?!!!

Vi ste se stvarno posvađali sa lektorima, a izgleda mi da ste počeli birati autore članaka slučajnim uzorkom na prolaznicima pored redakcije?!

Inače, sprava sama po sebi nije tako loša, ali izrada piva i nije toliko komplicirana da bi se za nju trebao uzimati nekakav aparat, a s druge strane, bilo kojem ozbiljnijem pivopiji bačva od 5 litara u sedam dana ne znači puno, pa bi odmah morao kupiti par ovakvih uređaja.

Je li moguće da nikad nisi čuo za riječ burence? Kao malo bure - burence. O čemu pričaš?

Koristimo domaće proizvode za pranje zuba - Kalodont (Saponia Osijek)
10 godina
neaktivan
maxym kaže...

burence ?!!!

http://hjp.novi-liber.hr/index.php?show=search_by_id&id=f11nXBE%3D&keyword=burence

13 godina
Nisam majstor
da napravim bure
al' sam majstor
da osvajam cure

-----------------------
Ako ne voliš burence uzmi bačvicu
Marija,daj mi jednu pivu ubi me ova gravitacija
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Kad se već 'gađamo' linkovima, evo još jedan:

http://hjp.novi-liber.hr/index.php?show=search_by_id&id=f11nXRI%3D

Napomena: pogledati što piše iznad u odjeljku SINTAGMA.

13 godina
neaktivan
maxym kaže...

Kad se već 'gađamo' linkovima, evo još jedan:

http://hjp.novi-liber.hr/index.php?show=search_by_id&id=f11nXRI%3D

Napomena: pogledati što piše iznad u odjeljku SINTAGMA.

Aha, ti si neki nacionalistički ksenofobni kompleksaš. Ništa onda... 

17 godina
Onjegin kaže...

Aha, ti si neki nacionalistički ksenofobni kompleksaš. Ništa onda... 

Sa pravim rvackim nickom :)

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
16 godina

Pa baš i nisam, dapače, najveći dio moje informačke pismenosti potječe iz srpskih izvora (u to vijeme većina časopisa je bila iz Beograda i Ljubljane, a razni pokušaji rađeni u Zagrebu ni kvalitetom ni kontinuitetom nisu mogli parirati sjevernim i istočnim susjedima), ali bačva (i bačvica u ovom slučaju) je ipak uobičajeniji izraz od bureta i burenceta.

13 godina
neaktivan
maxym kaže...

Pa baš i nisam, dapače, najveći dio moje informačke pismenosti potječe iz srpskih izvora (u to vijeme većina časopisa je bila iz Beograda i Ljubljane, a razni pokušaji rađeni u Zagrebu ni kvalitetom ni kontinuitetom nisu mogli parirati sjevernim i istočnim susjedima), ali bačva (i bačvica u ovom slučaju) je ipak uobičajeniji izraz od bureta i burenceta.

Volim ovo kad netko izvali neku glupost koja smrdi mržnjom i onda kaže nešto tipa Svi moji prijatelji su crnci ili Moj najbolji prijatelj je musliman.

Jadno.

17 godina
neaktivan

ja imam kod kuće stroj za pijenje piva a čujem da nas ima još puno takvih. neke naše škembice podsjećaju na bačvice, a neke na burence. treći tvrde da smo u drugom stanju. whatever. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Đizus, pa kako ne razumijete da je jezik piva univerzalan?!

P. S. Imam gadan osjećaj da će se ekipu šišati ogromnim cijenama tih mješavina...

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Arendelle kaže...

Đizus, pa kako ne razumijete da je jezik piva univerzalan?!

P. S. Imam gadan osjećaj da će se ekipu šišati ogromnim cijenama tih mješavina...

dobar kvasac je najteža stavka(dali je divlji, za gornje ili donje vrenje)... inače gotovo sve možeš fermentirati u pivo. U tome i jest tajna zašto je to toliko star napitak, vjerojatno stariji i od vina (koje nam zvuči kudikamo jednostavnije za proizvodnju)... međutim, pivo je imalo upravo tu prednost - kakav god otpad (pardon, neslađenu sirovinu i sladovinu) utrpaš, nakon fermentacije bit će pitak i fino lupiti. Za vino ipak mora biti samo zdravo slatko dozrelo voće(pričam o dobu prije kemije), što nije bilo svugdje moguće. Nije mi samo jasno kako misle istim strojem dobiti i lager i ale? Za prvi treba drugi postupak - hladno vrenje(pri nekih 8 stupnjeva počne, pa se prekida kod 18), plemeniti kvas, pretakanje, i tek nakon pretakanja barem mjesec dana ležanja blizu nula celzijevaca? Mislim, ne vidim da ta mala kutijica ima baš frižider u sebi, ne spominju pretakanja za odvajanje od taloga, a i vremenski je to prekratko za lager. Osim ako nije "cedevita" kemija koja samo glumi pivo. Koliko znam, niti voda nesmije biti iz vodovoda. Mora barem odstajati, i smekšati se (pričam o kontinentalnoj vodi). Ale jasno radi na gornjem vrenju, ali i njemu mora započeti oko desetke, pa tek pred kraj se diže temperatura do nekih 25. Njemu izvrije kvasac na površinu pa možda ga naprava može sama obrati pa netreba pretakanja. No jasno svi znamo, ale je zato mutan. 
Edit; čini se da bi ipak mogla biti u pravu - sad sam pregledao izvorne podatke i filmić, čini se da oni planiraju raditi kao proizvođači printera. Uređaj po demou prihvaća samo zapakirane kazete sa sirovinom, (uz izliku da je na kazeti kod koji programira uređaj na pripremu vrste piva prema sladovini), dakle čipirano:) Pitam se bude li kineskih imitacija sa refillovima i Ciss sistemom :P

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 17:19 (overhaul).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice