ti i još par developera(raznih profila) spadate u preostalih 10%, ja ko jedan sisetemac objektivno nemam potrebu za ssdom jer mi ni powershell ni cmd ni rdp neće niš brže radit
kaj se tiče raid0 tu mislim na ekipu koja jedina dva diska ima u raid0 konfiguraciji
Hmm, a nisam baš siguran. Ako si sistemac kojeg zapadne briga o DB serveru? :) - Što misliš kako SQL Server reagira na RAID-50 Intelovih 64GB SLC SSD diskova? :)
RAID ionako nema smisla bez hwd kontrolera, a da ga imaju (nekih 2-3 tisuće kn je solidan npr.), osjetili bi veliku razliku i u igrama.
Za tu cifru kupi puno više običnih diskova (x10 naviše), s jako dobrim kontrolerom, ako je DB onda je pak obaveza SLC, zato u praksi SSD još ne zaživljava.
Realno, u ozbiljnijim okruženjima takav setup košta redovno peteroznamenkastu, malo jači i šesteroznamenkastu cisfru u $ (ili €, svejedno).
Da, nažalost košta jako puno, a trošak je danas bitna stavka.
Međutim, za razliku od tebe, nisam stručnjak, ali isplati li se takvo rješenje u sve češćim, a izrazito jeftinim (u odnosu na dedicated mašine) virtualizacijskim solucijama? - Ako uštedimo (a navodno su uštede i do 70%) na serverima i smjestimo sve na virtualizirane mašine na snažnijim rješenjima, možda upravo takav SSD RAID donese prednost.
Kolika je ušteda virtualizacijom, a kolika razlika u cijeni da se to isplati?