Jel idu 2 ova u RAID 0?
Izgleda impresivno, al budimo realni, nije baš da mogu hrpu toga ugurat na matičnu.
Ako se s time cilja na entuzijaste, mislim da će oni radije posezati za 3-way SLI /CF + eventualno zvučna... Ne znam koja matična to može primiti.
vec vidim primjenu, npr.:
uzeti jedan za tihi rad za torrente skidati
? Zašto?
pa da se ima frendovima pohvaliti,
eto neki dan bio u jednoj trgovini, dodje tip i pokupi komp od 12 soma kuna, klincu za skolu ?!? ,barem tako cujem dok slusam i nevjerujem, a ima integriranu grafiku na maticnoj, samo sam uvatio da je procesor intelov i7 , ono na sta ljudi trose novce, i onda ce mu sin plakati kad nebude mogao igrati C&C Generale ...
Nije manje kablova, jer se disk svejedno kablom mora spojiti na s-ata utikač na matičnoj.
Pa za šta bi mu onda služio PCIe utor , kao neki držač !? Daj pročitaj 1. rečenicu teksta pa se onda javi.
Dodano u popis želja za Božić. Al' će mi djedica je... sve po spisku! xD
Pa nije baš taaako skup. Uzmi Intel160GB - razlika za sustav i VS - drastično.
Pa nije baš taaako skup. Uzmi Intel160GB - razlika za sustav i VS - drastično.
Trenutačno nemam love ni za sve najosnovnije... jednog dana cu imati :)
Op op op...proguglao sam i specifikacije drivea u pdf-u
Ovo cudo dodje kao mini NAS....ima LSI raid controller on chip koji kuca na 800 MHz....o da i podrzava RAID 0,1,5 i 6
Nije manje kablova, jer se disk svejedno kablom mora spojiti na s-ata utikač na matičnoj.
da, + kabel za napajanje + kabel od antene.
Antene? Kakve antene? - Uostalom, zašto misliš da mu nije dosta napajanje iz PCI-e x16 utora? Ne znam za SSD disk kojem treba više od 75-150W snage (a 2.0 daje toliko). Ti znaš?
A i ne treba ti SATA spajanje, već podaci idu kroz PCIe slot. Eventualno ti treba SATA zbog zastarjelih BIOS-a koji neće kužiti PCIe SSD kao disk, ali to će se riješiti.
Cijela ta kartica radi na svim plocama koje podrzavaju PCI-express x8...hardverski raid kontroler od LSI-a+ SSD pod istim krovom.Struju povlaci iz PCI-ex sabirnice....jednostavno isto kao da upiknes obicnu raid karticu u utor a uz to ssd dolazi kao slag na tortu.
Ajd malo citajte ovaj pdf
SSD je jedina stvar koja mi je napravila osjetnu razliku u svakodnevnom radu.
Imam 80 GB za sistemsku particiju i radne projekte, a tu mi još i ostane prostora. :)
Sistem se pali u 10-15 sekunda, čak se i Visual Studio otvara instantno :D
SSD je jedina stvar koja mi je napravila osjetnu razliku u svakodnevnom radu.
Imam 80 GB za sistemsku particiju i radne projekte, a tu mi još i ostane prostora. :)
Sistem se pali u 10-15 sekunda, čak se i Visual Studio otvara instantno :D
10-15 sekunda ako isključiš POST iz računice? :)
Antene? Kakve antene? - Uostalom, zašto misliš da mu nije dosta napajanje iz PCI-e x16 utora? Ne znam za SSD disk kojem treba više od 75-150W snage (a 2.0 daje toliko). Ti znaš?
A i ne treba ti SATA spajanje, već podaci idu kroz PCIe slot. Eventualno ti treba SATA zbog zastarjelih BIOS-a koji neće kužiti PCIe SSD kao disk, ali to će se riješiti.
jesi bukvalan :))))
dobro da nisam napisao da mu treba i floppy disk. kako bi me tek onda napao.
jesi bukvalan :))))
dobro da nisam napisao da mu treba i floppy disk. kako bi me tek onda napao.
Zato što većina koja tu piše slične gluposti, to doslovno i misli. :D
Dobro je znati da se napreduje u tom području :D
Za kojih 5-10 godina, nitko se neće ni sječati HDD-ova :D
Za 10 god se nitko neće sjećati SSD-a!!!
a ionako je za 1 godinu i 3 mjeseca smak svijeta pa nije ni bitno...
ajme majko kakvih vamo ima specijalaca
Za 10 god se nitko neće sjećati SSD-a!!!
tada će ssd bit nama kao danas hdd...
na ovom forumu mi nisu jasne dvije svari:
ekipa koja se nabrijava na ssd diskove ko na ne znam kaj a realno za home upotrebu (a 90% vas je takvih) uz trenutno stanje tržišta fakat nema potrebe za ssd diskovima
ovo prvo još mogu kužit jer sam valjda i ja bil takav sa petnaest godina al ne kužim čemu se toliko ekipe nabrijava na raid 0 konfiguracije diskova
kaj se same teme tiče, zanimljiv koncept al ne kužim čemu konstantno dizanje performansi bez da cijena (vidljivo) pada u onom nekom entry segmentu
kaj se same teme tiče, zanimljiv koncept al ne kužim čemu konstantno dizanje performansi bez da cijena (vidljivo) pada u onom nekom entry segmentu
Pa eto, sam si sebi odgovorio. Isto kao i T-Com, radje dizu brzine nego da spuste cijene...
ekipa koja se nabrijava na ssd diskove ko na ne znam kaj a realno za home upotrebu (a 90% vas je takvih) uz trenutno stanje tržišta fakat nema potrebe za ssd diskovima
ovo prvo još mogu kužit jer sam valjda i ja bil takav sa petnaest godina al ne kužim čemu se toliko ekipe nabrijava na raid 0 konfiguracije diskova
Huh? Investicija u SSD najisplativija je koju sam imao unazad nekoliko kupnji. Učitavanje projekata, debug, kompajliranje - sve je drastično brže.
Sumnjam da i kućni korisnici u igrama neće osjetiti brzinu SSD-a.
RAID-0 imam za rekodiranje videa i efekt je itekako primjetan.
al kakite problem dati 1000-2000kn za SSD a preseravate se po forumu sa i5 i7 i gtx-icama od 3000kn
al kakite problem dati 1000-2000kn za SSD a preseravate se po forumu sa i5 i7 i gtx-icama od 3000kn
Pretvori tih 1000-2000kn u $ ili cak € i dobit ces od prilike cijenu kolko bi taj SSD mogao doci!
Za usporedbi OCZ Z-Drive m84 od 256 GB dode 1100$ S tim da je oko 70% sporiji!
Huh? Investicija u SSD najisplativija je koju sam imao unazad nekoliko kupnji. Učitavanje projekata, debug, kompajliranje - sve je drastično brže.
ti i još par developera(raznih profila) spadate u preostalih 10%, ja ko jedan sisetemac objektivno nemam potrebu za ssdom jer mi ni powershell ni cmd ni rdp neće niš brže radit
kaj se tiče raid0 tu mislim na ekipu koja jedina dva diska ima u raid0 konfiguraciji
ti i još par developera(raznih profila) spadate u preostalih 10%, ja ko jedan sisetemac objektivno nemam potrebu za ssdom jer mi ni powershell ni cmd ni rdp neće niš brže radit
kaj se tiče raid0 tu mislim na ekipu koja jedina dva diska ima u raid0 konfiguraciji
Hmm, a nisam baš siguran. Ako si sistemac kojeg zapadne briga o DB serveru? :) - Što misliš kako SQL Server reagira na RAID-50 Intelovih 64GB SLC SSD diskova? :)
RAID ionako nema smisla bez hwd kontrolera, a da ga imaju (nekih 2-3 tisuće kn je solidan npr.), osjetili bi veliku razliku i u igrama.
Hmm, a nisam baš siguran. Ako si sistemac kojeg zapadne briga o DB serveru? :) - Što misliš kako SQL Server reagira na RAID-50 Intelovih 64GB SLC SSD diskova? :)
RAID ionako nema smisla bez hwd kontrolera, a da ga imaju (nekih 2-3 tisuće kn je solidan npr.), osjetili bi veliku razliku i u igrama.
Za tu cifru kupi puno više običnih diskova (x10 naviše), s jako dobrim kontrolerom, ako je DB onda je pak obaveza SLC, zato u praksi SSD još ne zaživljava.
Realno, u ozbiljnijim okruženjima takav setup košta redovno peteroznamenkastu, malo jači i šesteroznamenkastu cisfru u $ (ili €, svejedno).