PC i XP i dalje najpopularniji

poruka: 12
|
čitano: 2.268
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "PC i XP i dalje najpopularniji".
14 godina

Ništa novo, s obzirom na trenutno stanje u zemlji.

1. Win XP {#}

2. Win 7 {#}

3. Win 8{#}

Nemaju ljudi novaca za nadogradnje, a oni koji i budu nadograđivali radije će izabrat win 7 ispred win 8, očekivano.

Valentin

7 10 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: PC i XP i dalje najpopularniji
Valentin17 kaže...

Ništa novo, s obzirom na trenutno stanje u zemlji.

1. Win XP {#}

2. Win 7 {#}

3. Win 8{#}

Nemaju ljudi novaca za nadogradnje, a oni koji i budu nadograđivali radije će izabrat win 7 ispred win 8, očekivano.

S obzirom na novčano stanje, i drugačiji izgled (radikalno!) te odličnu i ne tako staru konkurenciju Win8 se još dobro drži u postotcima.

Jako je popularno ismijavati Win8, ali ne vidim osnove.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
12 godina
neaktivan

There is always Linux.

It's FREE madafakas

What to do with an Iphone ? Sell it and buy an Android phone :)
15 godina
neaktivan
CXZpro4all kaže...

There is always Linux.

It's FREE madafakas

Absolutely!

Ali biudimo relani ljudi,radi se o Hrvatskoj,šta vi tu uopće očekujete?

Da ste ih pitali budu li investirali u korupciju i HDZ sigurno bi bili drugačiji rezultati.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
17 godina
neaktivan

Postoji i pitanje smisla. Zašto ulagati u novi OS i softver, kada je sasvim očigledno da ništa bolje od XP-a i Worda 2003, ili 2007, a sve češće se koriste i Libra Office alati – na primjer, nije potrebno za pisanje tekstova ili osnovne računovodstvene tablice.

Nelogično je.

4 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
CXZpro4all kaže...

There is always Linux.

It's FREE madafakas

Joj da.. Ajmo Linux na sve! Ne ide to tak dečki... Mora netko i radit nešto osim održavanja SRCE-a.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
17 godina
CXZpro4all kaže...

There is always Linux.

It's FREE madafakas

A ima li linux opcije prilagodbe korporativnim okružjima kao Windows platforma (Group Policy, Active Directory)? Linux je za prosječnog uredskog korisnika sasvim prihvatljivo rješenje (eto tu na desktopu su ti ikonice za Internet i pisanje, a karte se nalaze ovdje ;) no mislim (ispravite me ako sam u krivu) da im fali ta korporativna prilagodljivost sa jednog centralnog mjesta...

16 godina
Bothari kaže...
..no mislim (ispravite me ako sam u krivu) da im fali ta korporativna prilagodljivost sa jednog centralnog mjesta...

naravno krivo. Što je veća korporacija, manje je šanse da se oslanja na MSov kostur (centralni serverski dio, klijent je sporedna stvar).

-ali nisi ako se misli na free soft, komercijala je nešto drugo. Na desktopu je linux i dalje statistička greška. AD je jedna zgodna stvar, posotoje i druge zgodne stvari u kojima je MS mala girica. Štoviše, svaka veća organizacija ima dio na onim drugim OSevima, u ovom slučaju to je neki serverčić, sve ostalo rade *nixi.

Intrenet i sve povezano, aerodromi, banke,... pa sad mobilne platforme, osim desktopa MS je mali u tim granama.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Bothari kaže...

A ima li linux opcije prilagodbe korporativnim okružjima kao Windows platforma (Group Policy, Active Directory)? Linux je za prosječnog uredskog korisnika sasvim prihvatljivo rješenje (eto tu na desktopu su ti ikonice za Internet i pisanje, a karte se nalaze ovdje ;) no mislim (ispravite me ako sam u krivu) da im fali ta korporativna prilagodljivost sa jednog centralnog mjesta...

Sto se tice prilagodbe dozvola (kao sto su Group Policy i sl.) na Linuxu se stvar da razraditi do u najsitnije detalje, cak i puno fleksibilnije nego Windowsi. Ihush je objasnio.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
13 godina
neaktivan
Zanimljivo kako se svaka ovakva rasprava pretvori u raspravu Microsoft vs open... I to mimo teme o kojoj je riječ. Umjesto da pretpostavljate imate precizne statističke podatke o stvarnoj upotrebi, i kod prvatnih korisnika i u corporate okruženju. Koji Vas uzgred rečeno ipak demantiraju.... Međutim da nitko nije komentirao ono elementarno iz teksta. A to je da firmama nije bitna garancija i da srednje firme računala kupuju u dućanu osobnim preuzimanjem????? Tko je tu lud? Ili to sve govori o mentalnom sklopu koji vlada u našim firmama, ili je ovaj članak ipak malo skrenuo....

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cognitor kaže...
Zanimljivo kako se svaka ovakva rasprava pretvori u raspravu Microsoft vs open... I to mimo teme o kojoj je riječ. Umjesto da pretpostavljate imate precizne statističke podatke o stvarnoj upotrebi, i kod prvatnih korisnika i u corporate okruženju. Koji Vas uzgred rečeno ipak demantiraju.... Međutim da nitko nije komentirao ono elementarno iz teksta. A to je da firmama nije bitna garancija i da srednje firme računala kupuju u dućanu osobnim preuzimanjem????? Tko je tu lud? Ili to sve govori o mentalnom sklopu koji vlada u našim firmama, ili je ovaj članak ipak malo skrenuo....

Ne, hrvatski IT se nažalost uglavnom (čast izuzecima) nije maknuo dalje od individualnih rješenja tipa "salda-konti", evidencije radnog vremena, programa za blagajne sa opcijom brisanja računa i sličnog. 5000 firmi sa po pet zaposlenih (to su tzv. "srednje" firme u HR) i sa jednim ili dva kupca o kojima ovise. Dok se u svijetu svi okreću cloud computing-u i SaaS-u, u Hrvatskoj gomilaju hardver ispod stola. Ulaskom u EU i otvaranjem tržišta stranim firmama doći će neizbježno do velikih promjena i okrupnjavanja jer većina tih firmica u ovakvom obliku neće moći opstati. Onda će se valjda i druge stvari pokrenuti.
16 godina
Cognitor kaže...
.. ili je ovaj članak ipak malo skrenuo....

-da, malo je skrenuo.

npr PRovsko napuhavanje, kad se brojke žele prikazati ... možemo to nazvati statistička čudesa, pitanje za neku firmu, 'koristite li win8' (firma od nekoliko stotina-tisuća računala) ali imaju i par s tim OSom, naravno odgoor je DA, i tad statistika kaže da je čak 70-80 korporacija na win8. ... naravno, čak da je pitanje bilo DOS HPUX ili bilo koji drugi OS odgovor bi bio jednak i došli bi do PRovskog 53784% ukupnog broja OSeva (koje samo zdrav razum normalizira na 100%).

Naše firme nisu dobro mjerilo, OEM (forsirana prodaja OEMa dok je retail zanemariv mada su cijene skoro jednake), piratice, fiskalizacija.. svega ima pa i kupnje prastarih PCja koji imaju COA-XP kao jedinu vrijednost. Firme (normalne) koje imaju od 3-5 naviše PCa bi inače bile na nekom partner paketu / godišnje licence, direktno od MSa, naravno ne u HR, pa je taj dio vjerojatno istina (preuzimanje..), s druge strane, osobno preuzimanje ima i jedan objašnjavajući faktor, jer većina trgovina ima besplatnu dostavu za iznos iznad 2.000kn (notebook ili PC prelazi, pogotovo ako je s OSom ili Officeom), dok je dostava 30-50kn.. naravno, tad se teže uzme nešto robe za sebe, od nekoliko PCja tko će 'popamtiti' baš sve, ili zapravo ni ne treba PC nego ga 'kupuje' zbog računa-licence koju mora hitno nabaviti dok ne prođe gužva s inspektorom, uz to što se može knjižiti PDV ... ljudski faktor, politika MSa koji (nelogično?) gura OEM, statistika udružena s PRovskm potrebama, -svega ima i sve je istina (u nekoj mjeri).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice