Pa jos je gore kad padne. Moze past svakako, nije isto jel padne na 'ledja' il na rub, fizika.
A i ovako bar vidis djelomicno sta moze podnijet.

Moj SE Arc S izdrzi 48 sati na normalnom koristenju (wifi stalno upaljen), pozivima i surfanju...
http://imgur.com/GOoVA (sad napravio screenshot 42h a jos 5%)
Najduze sta sam dogurao je 77h ali skoro da i nisam koristio mob....
I znas sta ja napravim kad mi se isprazni baterija, tutnem kinesku bateriju koja dura 15% manje i stavim ovu originalnu punit.
Na eBay-u 2 kineske + ext. punjac 90kn.... http://www.ebay.com/itm/200774164277
Ima i jeftinijih punjaca, ali se kopcaju u 220V, ovaj lik jedini ovak daje u kompletu koji se kopca na MicroUSB....

nije to ništa, kumovi iz like imaju obadvoje se arc. bio ja kod njih prošle jeseni, i između ostalog idem malo proprčkati po njima (mobitelima, jeli). htio sam vidjeti njihove nedavno kupljene pile, zanimalo me jer sam ja tada imao tek dummy, lg maize.
uglavnom da skratim- kumov se arc radi, ali *žestoko* laga; uzmem kumin i idem maknuti (swipe- ati) meni ulijevo a kad ovaj ostane na pola puta i ni makac! ono, vidi se lijeva polovica jednog menija i desna polovica drugog i to je tako stajalo barem pol minute. ja velim kumu: 'pa kaj je ovo', i pokazujem mu na obadva aparata a on nemoćno sliježe ramenima i kaže: 'pa nemam pojma, tako nam je već neko vrijeme'..
a mobovi inače lijepi, kvalitetno složeni, slikaju sasvim ok i tako. pokazao mi kum hak aplikaciu sa svim onim opcijama i live snimkama naplatnih kućica. fora mi bilo igrat angry birds na njima i dr, uglavnom, oduševio sam se ti cijelim konceptom smartphona.. za par tjedana razbije mi se ekran na mojem lg- u i odem si kupiti smartpone.. :)
Trebo ti je odgovorit kum: "To je kumče moje, android!"
nisam tada puno znao o razlici u platformama i koječemu, stvarno mi je bilo svejedno... samo odgovaram onome liku da je upravo arc jedan od glavnih razloga za moj današnji izbor smartphone- a.
a koji će biti sljedeći, stvarno ne znam. dobri su mi 'na papiru' i lumia 920 i ip5. a danas ni androidi više ne 'lagaju'- barem ne ovi skuplji, a koliko vidim i battery life se prilično popravlja sa jelly beanom. tako da, tko zna
nisam tada puno znao o razlici u platformama i koječemu, stvarno mi je bilo svejedno... samo odgovaram onome liku da je upravo arc jedan od glavnih razloga za moj današnji izbor smartphone- a.
a koji će biti sljedeći, stvarno ne znam. dobri su mi 'na papiru' i lumia 920 i ip5. a danas ni androidi više ne 'lagaju'- barem ne ovi skuplji, a koliko vidim i battery life se prilično popravlja sa jelly beanom. tako da, tko zna
lagat ce kad tad. bas sam danas imao namjeru naruciti jedan mini android komp za ustekavanje u tv. to je stick veličine malo većeg usb memory sticka sa hdmi izlazom. na srecu pogledao sam prvo jednu youtube prezentaciju. sve je lijepo bilo (ako zanemarim neergonomicnost kretanja suceljem) do trenutka kad je tip ukljucio task manager i rekao: trebalo bi sa vremena na vrijeme iskljuciti nekoristene aplikacije. dalje vise nisam gledao a 70 dolara ostalo na kartici. jos oni moraju puno zganaca jest.
Opet nevezano uz temu neki reci ce ali imam potrebu da napisem.
1. Android i iPhone telefoni lagaju kad se natrpa puno aplikacija...Zasto?...Zato sta sve free aplikacije imaju neke oglase i kad rootas telefon vidis da se hoce pokretat sa bootanjem telefona cime automatski vec jedu mem...Zato ima program za android koji se zove "StartUp manager" s kojim im lijepo zabranis da se pokrecu dok ih ti sam ne pokrenes...
2. Svi SE Xperia telefoni: Arc, Arc S, Neo.... su dobili sa ICS 4.0.4.....587 verzijom podrsku za swap i zram....Swap je standardni pagefajl koji mozes imat na sd kartici kao kod windowsa, Zram puno brza alternativa. Zram uzme npr. 100MB rama i skompresira ga u 35 cime dobijes 65 MB vise za zahtjevne aplikacije kad ti treba. Prije se za swap i zram mora stavljat custom kernel.
3. Toplo bih preporucio svim Android korisnicima V6_SuperCharger skriptu koja optimizira androidov system memory manager kojii svaki custom ili stock firmware sigurno ubrzava. Nakon V6_SuperCharger skripte ne trebaju vam nikakvi task killeri jer to sistem radi onda sam i puno kvalitetnije, te dize prioritet home screenu da se ne ubija dok stvarno nije potrebno te se on vise ne refresha, tj. pali ponovo, te isti onda vise nikad ne lag-a.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=991276
4. CPU Tuner program daje mogucnost rootanim telefonima da kontroliras frekvencije rada mobitela. Npr. kod mene mobitel radi u normalni kad je ekran upaljen (245 - 1400MHz), a kad je ugasen radi samo do 806MHz i consevative governor-u koji manje skace na max frekvencije i tako produljuje trajanje baterije bez ikakvih utjecaja na rad telefona.
5. Ja ne pljujem po iPhone-u, iPhone je dobar mobitel ali ima za mene tri nepremostive zapreke: a) nemogu izvadit bateriju bez sarafcigera b) ne mogu mu vidjet u dusu c) za iP5 i SIII nemam novaca, a za cijenu iP4 i iP4S kupis puno bolji telefon....
Arc 1500kn
Arc S 1900kn
Iphone 4 16 GB 2500 kn
Iphone 4S 16 GB 2900 kn
Xperia S 2700 kn
Cijene su primjer da se ne usporedjuje iP4 sa Arc (1GHz) nego sa Arc S koji ima (1.4GHz) proc...A ako cemo iP4S, onda cemo ga usporedjivat sa Xperiom S gdje su skoro iste cijene cak je Xperia S jeftinija, a jaci mobitel za koplje, 2X1.5GHz, 12 MP, i vrti mkv filmove 720p bez greske na tv-u u MX Player-u...
Na mom Arc S-u ne steka nista.....
1. Android i iPhone telefoni lagaju kad se natrpa puno aplikacija...Zasto?.....
Ne znam za android ali iphone se ne usporava sa instalacijom puno aplikacija.

1. Android i iPhone telefoni lagaju kad se natrpa puno aplikacija...Zasto?.....
Ne znam za android ali iphone se ne usporava sa instalacijom puno aplikacija.
Potvrdjujem ma svojem primjeru. Takodjer, prckao sam po nekakvom samsungu sa BADA os- om i radio je fantasticno (toliko mi se svidio da sam skoro kupio isti ko frend), wp7- 8 ne stekaju, blackberry os ne steka, a niti ovaj novi symbian steka. A kaj se tice androida- kolko vidim za sada JB ima manje od 2%. A pun kufer androida (>80 % do sada prodanih) ga uopce niti ne podrzava.
Iphone se usporava ako instaliraš puno aplikacija, šta se njega tiče možeš instalirat sve aplikacije sa app stora.
Ali ga je*e jb, ako stavis previše tweakova, tema i koje čega ostalog, može se jako usporit, znam po sebi.
Iphone se usporava ako instaliraš puno aplikacija, šta se njega tiče možeš instalirat sve aplikacije sa app stora.
Ali ga je*e jb, ako stavis previše tweakova, tema i koje čega ostalog, može se jako usporit, znam po sebi.
Ja sam vidio par puta da je iPhone bio drugi telefon nakon factory reseta....A i cuo od dosta ljudi, onih koji rade u servisu mobitela...
Sta ce ti iPhone ako nema JB...
zasto?
zasto?
Pa tko ima novaca za kupovat aplikacije i igre...? A za pozive i poruke ti ne treba iPhone (ni android)?
Pa tko ima novaca za kupovat aplikacije i igre...? A za pozive i poruke ti ne treba iPhone (ni android)?
Pa ako imas novaca za iPhone, onda valjda imas i tih 5-10 kn za aplikaciju. Ili je to ona fora, kupis Merdu ili BMW-a na kredu, a nemas za benzin?
Ja sam mislio da je Android operacijski sustav za mobitele, a ne neki fizicki uredaj.
Pa ako imas novaca za iPhone, onda valjda imas i tih 5-10 kn za aplikaciju. Ili je to ona fora, kupis Merdu ili BMW-a na kredu, a nemas za benzin?
Ja sam mislio da je Android operacijski sustav za mobitele, a ne neki fizicki uredaj.
Možda netko nema karticu pa je malo komplicirano kupovat aplikacije, ja npr. uvijek mi ostane na kartici nes sitno 30-40 kn i to mi je taman za 6-7 igrica ili aplikacija, al kupujem samo kad su na akciji, naci do 1 dolar ili euro, neznam u kojoj valuti je.