To neće biti HD5870x2(HD5970) već će biti Sapphire HD5870 2GB Toxic.
imam pitanje: kakva bi teoretski bila najjača mašina nvidiina, a kakva atijeva,tj. koliko kartica se može "umrežiti na jednoj matičnoj?"
imam pitanje: kakva bi teoretski bila najjača mašina nvidiina, a kakva atijeva,tj. koliko kartica se može "umrežiti na jednoj matičnoj?"
"Umrezit"!? Pa evo...kod mene na mojoj MSI mozes staviti 4 grafe u crossfire....ako na to mislis.
Stvarno sam odlucio da se ne kvacim vise na tebe, ali ovo je rudimentarni dokaz da nemas pojma o cemu pricas i jednostavno nisam mogao da predjem oko toga
Ha gledaj, ti samo izražavaš svoje mišljenje i imaš potpuno pravo na to.
Tvrdnje da AA nije potreban na HD ili višim rezama jednostavno ne stoje jer sam se nagledao gameplaya novijih igara na 24" monitorima i na raznim postavkama kvalitete slike i razlika je uočiva i golim okom a kamoli ako se uzmu screenshot-ovi tako da molim te nemoj širiti dezinformacije. Nazubljenost rubova je svakako manja na višim rezama, ali bez AA je i dalje prisutna.
Uostalom, ja sam prije govorio o jednoj rezi na više monitora - naravno da u tom slućaju reza koja je na manjem moniotoru ok na velikoj dijagonali postane 'kockasta' pa itekako dobro uleti AA, ali dobro možda se nismo razumjeli.
E baš na više grafi mislim. Ali koliko znam, nemožeš stavit 4 5970 ili 295, ili se ja varam?
Ne,nemožeš staviti 4 Radeonke 5970 i GeForcea 295,zato što bi to bio 8-SLi.Možeš spojiti 2,i tako dobivaš CrossFireX i QuadSLi.
Evo zanimljivih testova overclockinga novih Nvidia kartica:
GTX 480 postaje direktno usporediva sa Radeonom 5970, a u nekim ga testovima prestiže!
GTX 470 postaje usporediva sa Radeonom 5870!
Tu se vide sve prednosti Fermi arhitekture pogotovo pri višim frekvencijama rada (sada samo ostaje prebaciti to u finiji proizvodni proces i smanjiti zagrijavanje + potrošnju).
Toliko o tome kako se ne mogu clockati nove kartice iz zelenog tabora i kako su totalni fail..
Zanimljivo. Veoma mi je drago da se nVidia preselila na više pozicije gdje je mogla i ostat zadnjih godinu i pol dana, a ne ovako... Sad mi je jasnije kako se i ovako može raditi sa grafama i poslovati kao kupac...xD Ja sam za nVidiu bio otpočetka iako sad koristim ATI od 7/2008. ali dobro nea veze više. Ja sam isto OC HD5850 870/1225MHz i to da ne moram prčkati po naponu jer to još ne radim sam i dobio sam performanse slične konfama mojoj sa HD 5870 grafama:P Nego kako mi se čini bit će još problema sa nagovaranjem kupaca dotičnih Fermi da ih i kupe i nakon ovog što je izašlo na vidjelo sada sa OC GTX400 jer je temperatura u full stress (load) samo 65°, ali je zato vent na "samo" 100%:S
Ne vezano za temu:
Ja mislim kao što je AMD normalno da se više grije (ponekad) od Intela, tako je isto i sa NVidiom...
Ma i nova HD 4000 serija se grijala ko luda. Sad su smanjili proizvodni proces na 40nm pa je donekle OK. Ja imao HD4870 koju nisam clockao i dosezala je 90° u igrama. Ova sad što sam je clockao sa 725 na 870MHz:P se grije do 70 (samo) u istim igrama. Jedino me još clock procesora malčice muči i nervira, ali otompotom...
Ne vezano za temu:
Ja mislim kao što je AMD normalno da se više grije (ponekad) od Intela, tako je isto i sa NVidiom...
Haha evo gledam na youtubeo neke video sto se tice moje izjave, TOTAL SAM POGRIJEŠIO! :D FAIL ZA MENE!
Ma sve pet. Nije ni nVidia povukla Boga za bradu-huh I ona 8800GT koja je prije bila best-buy se grijala pa šta onda, prodavala se svejedno jer je takva kartica dobra kartica
GTX 480 postaje direktno usporediva sa Radeonom 5970, a u nekim ga testovima prestiže!
Tu se vide sve prednosti Fermi arhitekture pogotovo pri višim frekvencijama rada (sada samo ostaje prebaciti to u finiji proizvodni proces i smanjiti zagrijavanje + potrošnju).
Toliko o tome kako se ne mogu clockati nove kartice iz zelenog tabora i kako su totalni fail..
piše li igdje čime su hladili kartice i kolika im je bila temperatura
Al opet možeš kloknuti HD5970,pa če ona opet biježati GTX480.
Opet možeš kloknuti HD5870 i ona če opet biježati GTX470.Naravno možeš i Fermie opet kloknuti i onda to ide u nedogled il koja prije krepa. :))))
Gleda se Stock i samo Stock preformanse,a trenutno je situacija loša za Nvidiju,nije još toliko zbog preformanse jer nisu one loše,a Nvidia si je zapravo sama kriva što je naprosto prenapuhala cijelu priču oko fermia.Trenutno največi problem je sama cijena dotičnih grafa koja je daleko višlja nego bi to trebala biti(ako se uzmu u obzir preformanse) i ostaje nam samo živjeti u nadi da če se te cijene ipak normalizirati,al poznavajuči činjenicu da Nvidia ionako je na gubitku po svakom prodanom čipu+tome dodaj naše pohlepne trgovce,nada je sve slabija i slabija.
Al opet možeš kloknuti HD5970,pa če ona opet biježati GTX480.
Opet možeš kloknuti HD5870 i ona če opet biježati GTX470.Naravno možeš i Fermie opet kloknuti i onda to ide u nedogled il koja prije krepa. :))))
Gleda se Stock i samo Stock preformanse,a trenutno je situacija loša za Nvidiju,nije još toliko zbog preformanse jer nisu one loše,a Nvidia si je zapravo sama kriva što je naprosto prenapuhala cijelu priču oko fermia.Trenutno največi problem je sama cijena dotičnih grafa koja je daleko višlja nego bi to trebala biti(ako se uzmu u obzir preformanse) i ostaje nam samo živjeti u nadi da če se te cijene ipak normalizirati,al poznavajuči činjenicu da Nvidia ionako je na gubitku po svakom prodanom čipu+tome dodaj naše pohlepne trgovce,nada je sve slabija i slabija.
ja ne znam čime su ih oni hladili ali ne vjerujem da bi sa običnim hlađenjem kartice izdržale
u full loadu zimi temperatura je 95C na stock frekvencijama
oni su podigli voltažu te ostale taktove u nebesa,nije pitanje da li temperatura ide preko 100 nego koliko iznad 100 sa stock coolerom
vjerujem da si onu koristili neka druga pomagala ali to nije napisano u testu,a nije ni kolike su temperature (koliko vidim)
našao sam na techpowerup da su kloknuli GPU od 5870 na otprilike 1500MHz što je gotovo duplo od originalne frekvencije
ne mogu sad da nađem link
uglavnom napravili su ekstreman clock,oni kažu kako je to najviša brzina GPU-a ikad
kartica i ostale komponente su hlađene vodenim hlađenjem
ja ne znam čime su ih oni hladili ali ne vjerujem da bi sa običnim hlađenjem kartice izdržale
u full loadu zimi temperatura je 95C na stock frekvencijama
oni su podigli voltažu te ostale taktove u nebesa,nije pitanje da li temperatura ide preko 100 nego koliko iznad 100 sa stock coolerom
vjerujem da si onu koristili neka druga pomagala ali to nije napisano u testu,a nije ni kolike su temperature (koliko vidim)
našao sam na techpowerup da su kloknuli GPU od 5870 na otprilike 1500MHz što je gotovo duplo od originalne frekvencije
ne mogu sad da nađem link
Na slici od MSI afterburnera piše da je vent na 100%.Tak da vijerojatno su imali čepiće u ušima dok su testirali. :)))))
Na slici od MSI afterburnera piše da je vent na 100%.Tak da vijerojatno su imali čepiće u ušima dok su testirali. :)))))
evo,našao sam link pa pogledajte
http://www.techpowerup.com/120072/ASUS_Radeon_HD_5870_Sets_GPU_Speed_Record_of_1525_MHz_%28core%29.html
evo,našao sam link pa pogledajte
Iskreno to nije ništa previše čudnoga,pošto se svaka sa stock hlađenjem da nategnuti preko 1ghz,pa je onda bilo za očekivati da sa tekučim dušikom ide još više...
Heh al ovo nije za svakodnevnu uporabu,a i pitanje je kak grafa poslje takve torture radi....
Iskreno to nije ništa previše čudnoga,pošto se svaka sa stock hlađenjem da nategnuti preko 1ghz,pa je onda bilo za očekivati da sa tekučim dušikom ide još više...
Heh al ovo nije za svakodnevnu uporabu,a i pitanje je kak grafa poslje takve torture radi....
u tekstu kažu da je stabilna,ali opet je pitanje koliko bi radila na takvim frekvencijama
Ljudi ne čitate.. sve piše u onim linkovima - ono su linkovi prvih stranica testova, čitajte do kraja
Uglavnom temperature se kloknutima na 100% venta drže između 95 i 99C.
Još se napominje da ako nekome ide preko 100C da se ostavi klokanja jer nešto ne štima.
Inače vidim da ljudi krivo govore za temperature stock 480-tke u full load-u.
Nisu 95C nego 88C ako je ventilator namješten na 95%, kučište gamersko sa 3 široko-profilna venta i ako je u prostoriji 20C (osobno vidio prije skoro mjesec dana dok se u stroju vrtio Furmark extreme burn test preko pola sata).
A šta kad bude ljeto, i ako netko ima neko jadno kućište?
A šta kad bude ljeto, i ako netko ima neko jadno kućište?
Pa čuj, tu ulazi ona pretpostavka da netko tko kupuje ovakvu grafu zasigurno ima i adekvatno kučište i hlađenje. Tj. trebao bi imati.
Ali na godišnja doba ne može utjecati
Btw moj prijatelj je uzeo gtx260 kad je tek izašla, i imao je malo kućište, a i sada mu je u njemu
Btw moj prijatelj je uzeo gtx260 kad je tek izašla, i imao je malo kućište, a i sada mu je u njemu
Da ja isto imam 260-tku već godinu i pol i još uvijek sve vuče pristojno (na 1680x1050), a na full load-u se drži na kakvih 78-80C.
Također sam primjetio kako se što je starija sve više zagrijava (vjerojatno posljedica nakupljene prašine u njenom ventu i ispod 'oklopa')
Vjeruj mi, sigurno ima prašine i to puno
Ovaj drugi mo prijatelj koji isto ima gtx260 Zotac (jedan ima XFX, drugi Gigabyte, treći Zotac) je uzeo kompresor i kad je on puhnuo u nju cijela je soba bila bijela xD (Nismo očekivali da će toliko biti)
Vjeruj mi, sigurno ima prašine i to puno
Ovaj drugi mo prijatelj koji isto ima gtx260 Zotac (jedan ima XFX, drugi Gigabyte, treći Zotac) je uzeo kompresor i kad je on puhnuo u nju cijela je soba bila bijela xD (Nismo očekivali da će toliko biti)
LOOOL pa naravno da se ne kompresorom ide po sobi..To se vani dela
Evo,u ADMu se pojavila eVGA (!!) GTX 470-tka : http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8373
Cijena je yebeno velika,naspram 5850..
Uf... to je stvarno preskupo, mislim za tu lovu uzmeš Vapor-X 5870...
sve je to preskupo, sad ionako dolazi ljeto i manje se igra a kad zahladi valjda će i cijene pasti (nadam se) pa si priuštit novu grafu :)