Je li ovo novi-stari izbornik Start?

poruka: 54
|
čitano: 7.429
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Je li ovo novi-stari izbornik Start?".
16 godina
neaktivan
Re: Je li ovo novi-stari izbornik Start?
rustweaver kaže...

Pa znam da jest, samo sam komentirao da je kratica Win + X bullshit. Ali zašto jednostavno ako može komplicirano, ne?

Šta je kompliciranije:

• hvatat miša ,dizat pogled ,tražiti i nanišanit s njim i onda kliknuti ,
  • ili samo klinuti na tipke Win i X ,izabrati opciju sa up/down i kliknut na Enter ,bez da uopće mičeš ruke s tipkovnice?
This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 18:34 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
ROADRUNNER kaže...

Koliko kemijanja. Po meni bi blio bolje da ti jednostavno daju opciju hoćeš li metro ili nećeš, ako nećeš imaš start kakav je bio i prije. A vrijeme i energiju koju ulažu u ove hibride bi bilo bolje da ulože u nešto korisnije. Npr. tabovi u Windows/File exploreru.

Probali su na silu progurat jednu ideju, nije išlo i sad vraćaju provjereno, s obzirom na postotak zastupljenosti njihovog OS-a procjenili su da si mogu dozvolit takav luksuz.

17 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

• ili samo klinuti na tipke Win i X ,izabrati opciju sa up/down i kliknut na Enter ,bez da uopće mičeš ruke s tipkovnice?

Ne kuzim, ekvivalentna je jedna i druga radnja. To je ko da usporedjujes jel teze nasiljit olovku ili stavit minu u tehnicku. 

Dobro da u prvoj tvrdnji jos nisi naveo otezano disanje, problemi sa zglobovima, umor ociju, rast dioptrije i mogucnost viroze.

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 19:24 (Edge).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Šta je kompliciranije Win ili Win + X

Here, fix'd it for you. Budući da je u tom kontekstu i bila opaska o kompliciranju.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
14 godina
neaktivan
Drazen kaže...

Meni nije jasno izbacivanje gadgeta, tj razlog je kao da su sigurnosni problem!? Kao da druge aplikacije nisu.

Shvacam izbacivanje Aera jer su na taj nacin "umjetno" ubrzali PC ali ako ga neko zeli...

Pohvale za povratak Starta ali dajte ostavite mogucnost da ko voli nek izvoli - Metro.

Izbacivanje gadgeta je iskljucivo zato sto se pokusalo teziste sa desktopa prebaciti na modern na kojem tilesi obavljaju funkciju nekadasnjih gadgeta. Objasnjenje kako su sigurnosni problem moze se prevesti ili kao "mi smo lazovi" ili kao "mi smo nesposobni napraviti najosnovniju aplikaciju bez rupa".

Da je izbor ukljucivanja metroa stavljen od pocetka vjerojatno bi i prodaja bila bolja. Ovako su pokusali odgristi komad velikog smartphone/tablet trzista a samo su sebi stetu napravili.

14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
BlueMax kaže...

Ovo prvo boldano je u suprotnosti sa drugim. Zelim sto veci dio desktopa za aplikaciju a sto manji za "Start", tako da ga nikako ne treba prosirivati.

Ne, nisam rekao da želim što veći dio desktopa, samo da ne smije biti fullscreen. Moja averzija prema fullscreen start meniju ne proizlazi iz želje za što većom vidljivošću desktopa nego jednostavnom idejom ne prekidanja kontinuiteta (kad smo već kod toga napisao sam "malo veći" ne "puno veći"). Tako da nije u suprotnosti. Uza sve dužno poštovanje, ne možeš shvatiti način na koji moj poremećeni um radi... ta je lista kolekcija mojih osobnih želja, a ne pokušaj naturanja nečega kao idealnog za sve.

@desni klik na start ikonu... to mi je totalno neprirodno, jbg (isti razlog zašto ne koristim fluxbox, blackbox i ine...)

Nisam ni pisao o tvom razmisljanju nego o mom. upravo taj kontinuitet o kojem govoris kod mene trazi mali nenametljivi start tako da npr. kad igram poker mogu pratiti sta se dogadja za stolovima a istovremeno traziti nesto.

Racunala nisu prirodna stvar. Sve je stvar ucenja i navike. Nekima je "prirodno" kliknuti misem na "start" a ja to nisam napravio valjda 15 godina nego koristim tipkovnicu.

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Nisam ni pisao o tvom razmisljanju nego o mom.

Ok onda, nesporazum.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 21:58 (rustweaver).
11 godina

Reklo bi se po domaći ni vrit ni mimo. Savršeno opisuje ovaj "start" menu. 

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...
rustweaver kaže...

Pa znam da jest, samo sam komentirao da je kratica Win + X bullshit. Ali zašto jednostavno ako može komplicirano, ne?

Šta je kompliciranije:

{#}

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
15 godina
neaktivan

Koji vam se OS više sviđa? Koji je najlijepši, a koji najlakši za uporabu? Glasajte u anketi.

11 Windows 7
13 Windows 8.x

0 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...

Šta je kompliciranije:

{#}{#}

Stranice su trenutno nedostupne.
15 godina
protjeran
Drazen kaže...

Meni nije jasno izbacivanje gadgeta, tj razlog je kao da su sigurnosni problem!? Kao da druge aplikacije nisu.

Shvacam izbacivanje Aera jer su na taj nacin "umjetno" ubrzali PC ali ako ga neko zeli...

Pohvale za povratak Starta ali dajte ostavite mogucnost da ko voli nek izvoli - Metro.

Vjerojatno iz razloga jer se gadgeti na slažu sa idejom metro dizajno, tj. minimalizma.

Oni predstavljaju stvarne objekte a toga u minimalizmu nema.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625
15 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
rustweaver kaže...

Šta je kompliciranije:

Sad si ovu nadasve jednostavnu radnju koja ni ne zahtijeva aktivnost mozga opisao kao postupak umetanja spolovila ženki dok si u pijanom stanju.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2014 13:01 (EZY-E).
16 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Sad si ovu nadasve jednostavnu radnju koja ni ne zahtijeva aktivnost mozga opisao kao postupak umetanja spolovila ženki dok si u pijanom stanju.

Napokon netko sa smislenim postom: ne ,nisam.

Poanta je samo u tome ,da će svatko izabrati ono što je njemu lakše. Netko voli miša ,netko tipkovnicu.

Isto je i sa Start Screenom/Menijem: ja uopće nemam problema sa screenom preko cijelog ekrana ,te radom i izborom programa/filea/foldera na njemu samo sa tipkovnicom.

To se može raditi na isti način i na klasičnom Start meniju ,ali na ovom ''kupusu'' od hibridnog Starta kakav je predstavljen ,čisto sumnjam!

Ali ,pričekajmo da izađe ,pa onda dajmo ocjenu. Zasad mi izgleda očajno.

A kome fale gadgeti: 8gadget pack!

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2014 14:15 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
ROADRUNNER kaže...
rbalic kaže...

Znači sad definitivno prelazim na Mac jer je ovaj Windows postao komedija zbog svojeg eksperimenta.

Čuj ne znam da li ti je samo start razlog za prelazak na OSX, ali kada si već to spomenuo Microsoft zapravo nema prepreka da napravi jedan jako dobar ekosustav mobilnih uređaja i desktopa s obzirom da rade OS i za jedne i za druge. Čak ne treba niti izmišljati toplu vodu nego je dovoljno je pogledati zadnji Apple keynote. Mislim da bi se tu dosta korsnih stvari našlo. Od preuzimanja tel. poziva i poruka do slanja većih attachmenta unutar mail klijenta bez potrebe korištenja servisa tipa jumbo mail.

Ne znam za prijašnje verzije, ali ova mac os 9 je odlična.. Osnovno što je odlično je jednostavnost korištenja, recimo manipulaija sa prozorima/aplikacijama, jedno 60% ti je lakše/brže i samim tim manje se umaraš nego na windowsu.

Da odeš u control panel i nešto podesiš, kod mac os-a dosta jednostavnije/brže dođeš to tog što hoćeš.. Tako i u svemu drugom. Zato se većina odlučuje za macos, kao oni što koriste adobe proizvode i slično.. jednostavno ti lakše raditi.

16 godina
neaktivan
cristaln kaže...

Ne znam za prijašnje verzije, ali ova mac os 9 je odlična.. Osnovno što je odlično je jednostavnost korištenja, recimo manipulaija sa prozorima/aplikacijama, jedno 60% ti je lakše/brže i samim tim manje se umaraš nego na windowsu.

Mac OS 9?! {#}

16 godina
neaktivan

osx 10.. ali nebitno, ne koristim ga nego sam imao priliku da ga probam duže vrijeme.

12 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
rustweaver kaže...

Šta je kompliciranije:

• ili ?

A što kažeš na ovu varijantu:

1. za one koji već drže jednu ruku na misu a ne na tipkovnici, ostaviti start gdje (i kakav) je bio

2. za one na tipkovnici "samo kliknuti na tipke Win i X , izabrati opciju sa up/down i kliknut na Enter, bez da mičeš ruke s tipkovnice"

Haloooooo, pa nisu Win8 izmislili tipkovničke kratice nego nas prate malo duže vrijeme, ali nema veze.

Manje-više svi (mi nezadovoljni) ovdje komentiramo da je rad u Desktop okruženju postao oduran zbog nasilnih izmjena koje nisu zamijenjene boljim alternativama već da  bi se promovirao "jedan OS za sve uređaje". 

Sada smo prisiljeni koristiti tipkovničke kratice jer je jednostavnije/brže nego preskakati imeđu Desktop/Metro ili pronaći rješenje koje nudi netko treći a ne MS, pinati start menu folder (dakle i dalje spremaju informaciju, ali iz inata neće vratiti interface ).... - gle, za plaćeni OS malo previše minimalizma, ekscentričnosti, egocentričnosti i ne slušanja zahtjeva korisnika.

Ako je općeprihvaćen stav onih kojima se novo sučelje dopada, da uklanjanje Start-a nije "big deal", pa zašto je onda "big deal" da ga se vrati (npr. kao opcija koju treba izabrati/aktivirati)?

12 godina
Marko :D kaže...

Koji vam se OS više sviđa? Koji je najlijepši, a koji najlakši za uporabu? Glasajte u anketi.

a je ti anketa i pol

...gdje je odvojena podjela glasanja za najljepši i za najlakši za upotrebu, jer to nikako nije isto

15 godina
neaktivan

Meni je samo lijepo gledati kako su oteli ideju o skaliranju sučelja po tipovima uređaja od Ubuntu touch-a.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
cristaln kaže...

Da odeš u control panel i nešto podesiš, kod mac os-a dosta jednostavnije/brže dođeš to tog što hoćeš.. Tako i u svemu drugom. Zato se većina odlučuje za macos, kao oni što koriste adobe proizvode i slično.. jednostavno ti lakše raditi.

Ja koristim Mac 15 godina i mogu ti reci da si svakakvih gluposti ovdje napisao. 60% laksa manipulacija prozorima??  Laksa podesavanja? I onda slag na kraju: "ja ne koristim OSX ali sam ga imao priliku isprobati".

OSX ima nekih svojih prednosti i mana no daleko je to od ovoga sto si nabrojao.

15 godina
neaktivan
Da mogu postaviti dvije ankete u postu, postavio bih. ;)
12 godina
Marko :D kaže...
Da mogu postaviti dvije ankete u postu, postavio bih. ;)

onda postavi jedno pitanje, ne dva koja nemaju veze, jer imaš rezultate koji ti uopće ne govore zašto su neki stisnuli neku od opcija, a imaš i ljude koji nemaju pojma što bi stisnuli jer im je primjerice 8-ica ljepša, a 7-ica ugodnija za rad, pa što stisnut

15 godina
neaktivan
Ja sam dao primjer pitanja ali vi ne morate odgovoriti na sva. Jednostavno odgovorite na jedno pitanje koje vam odgovara.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice