Nove web stranice HGspota

poruka: 181
|
čitano: 39.843
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nove web stranice HGspota".
17 godina
RE: Nove web stranice HGspota

Na prvoj strani pet komada, ispod njih tekst: "Pronađeno 20 proizvoda dobavljivih u roku dan, dva." (simpatično, sad mi se čak i sviđa ovaj slučajni broj - meni 20, tebi 72 :D).

Ispod toga piše: "prikazano: 1-25/72" (kvragu, a ja ih brojim samo 5?!), imam izbor u sortiranju po 25, 50 ili 100 komada (i dalje ih vidim samo pet, gdje je nestalo ostalih 15?!) i na kraju, na desnom rubu, tri linka na između kojih se mogu slobodno prebacivati (valjda pet po pet komada ili nešto treće, iako bi sve trebalo biti uredno prikazano već na prvoj strani?!).

EDIT: i da, nikakve filtre nisam uključivao, samo direktan rezultat na upit. A da li je sama stranica odlučila proizvoljno uključiti neki filtar, to bi se još trebao potruditi i proučiti, ali mi se ne da...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 7:51 (Veliki Brat).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Gledam baš Telke i vidim kod najskupljeg panasonica ovo: "Vrijeme odziva 0.001 ms" LOL

I tu je što smiješno?Plazma paneli od Panasonica imaju odziv od 0.001 ms

The world is full of people who talk the talk,but how many of us walk the walk?
17 godina
neaktivan
AjgorR kaže...
Hyperion kaže...

Gledam baš Telke i vidim kod najskupljeg panasonica ovo: "Vrijeme odziva 0.001 ms" LOL

Mislim da su fulali mjernu jedinicu.. htijeli reci 0.001 sekundi.. iliti ga 1ms.

16 godina
infinityzg kaže...
AjgorR kaže...
Hyperion kaže...

Mislim da su fulali mjernu jedinicu.. htijeli reci 0.001 sekundi.. iliti ga 1ms.

marketinški trik!

tko želi objaviti svoje gej opredjeljenje nek slobodno stisne thumbs down xD
16 godina
neaktivan

3 početničke greške:

1. Ako želiš nešto jedinstveno, onda nemoj kopirati druge, pogotovo ne one najbolje. Tu trebaš smisliti nešto sam, imati ''ono nešto'', kakva elegancija apple-a i jednostavnost korištenja google-a? Ovo nema veze ni sa čim od toga.

2. Ako je nešto što drži vodu bilo prije dobro, onda to samo treba ''osvježiti'' i prilagoditi novim standardima. Primjer Ve-Mil.

3. Ne se previše oslanjati na ''razvikane majstore za izradu web-stranica''. Vidi se iz priomjera kako to završava.

Ako korisnik nemože u web-shopu naći neki proizvod u roku minute, to onda nije to. Primjer želim li naći DVD snimač na ovoj stranici treba mi barem dvije minute. Užas, grozno, samo dno.

17 godina
neaktivan

Dobar je Papić... ali svaka mu čast... u životu se uspio okruižiti ljudima koji hrane njegove iluzije. Samo što su on i Prpić nešto zaboravili... možda im i jest cilj privući neke nove klince kojima je tehnologija poput nakita... ali ti klinci neće onda ići na HGspot web potražiti nešto nego na Fejs ili kroz neke šminkerske novine ili kroz cool frendove.

Prvi koji su došli na alpha verziju njihove "arhitekture" jesu geekovi kojima ovakve gluposti smetaju... i umjesto da organiziraju neki zatvoreni beta test oni su pustili site vama i vi ga testirate za njih besplatno... bravo za njih... uštedjeli su si novce, ali negativni bodovi za vas koji ste si dali truda za testiranje for free...

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Na prvoj strani pet komada, ispod njih tekst: "Pronađeno 20 proizvoda dobavljivih u roku dan, dva." (simpatično, sad mi se čak i sviđa ovaj slučajni broj - meni 20, tebi 72 :D).

Ispod toga piše: "prikazano: 1-25/72" (kvragu, a ja ih brojim samo 5?!), imam izbor u sortiranju po 25, 50 ili 100 komada (i dalje ih vidim samo pet, gdje je nestalo ostalih 15?!) i na kraju, na desnom rubu, tri linka na između kojih se mogu slobodno prebacivati (valjda pet po pet komada ili nešto treće, iako bi sve trebalo biti uredno prikazano već na prvoj strani?!).

EDIT: i da, nikakve filtre nisam uključivao, samo direktan rezultat na upit. A da li je sama stranica odlučila proizvoljno uključiti neki filtar, to bi se još trebao potruditi i proučiti, ali mi se ne da...

Ja ne kuzim, meni prikaze 73 kom. Samo moras na kraju kliknuti na onaj red Pronađeno 20 proizvoda dobavljivih u roku dan, dva, a na trecoj stranici dobijes jos 23.

17 godina

totalno bezveze...

TrustNo1

0 1 hvala 1
16 godina
neaktivan

Stranice je krajnje debilna, najbolja stranica koju su imali je bila ona prije zadnje ili dvije verzije prije ove, bar je bila pregledna.

Na prvi pogled me podsjeca na stranicu optimum racunalakoja je gotovo jednako promasena i beskorisna jer je pregled robe

realiziran gotovo jednako uzasno.

1. Ne razumijem cemu forsirati slike naustrb preglednosti, boze mili ako vec mora biti slika stavite da se pojavi kad stavim mis na

proizvod i veca kad kliknem na detaljni pregled, ne treba mi slika 160x160 koja se jos i poveca za duplo kada stavim mis na nju.

Najbolje je cista lista proizvoda, pa da ih stane 200 ako treba na stranicu fino podjeljeno po kategorijama npr. ATI,NVIDIA za graficke,

Samsung, Dell, Lg,... za monitore, itd. a ne da moram skrolati 2 sata ili prebacivati se po stranicama (ne, ne da mi se svaki put mijenjati broj proizvoda koji se prikazuju po stranici!).

2. Novosti ?? WTF? Ocekivao sam novosti o hg spotu, akcijama, novim proizvodima u ponudi, ne opce novosti, pa zaboga nisu "informaticki"

ili opci online portal, magazin ili sto vec. Najaca mi vijest, ovo jednostavno moram napisati: Naslov,Koliko je star Svemir, Znanstvenici koji rade

na projektu istraživanja starosti svemira, počeli su koristiti nove metode koje bi napokon mogle dati odgovore na ta pitanja.

Pri cemu se prica o efektu gravitacijskih leca koje se stvaraju oko objekata s velikom gravitacijom kao sto su skupine galaksija ili crnih rupa,

(ovo je prvi put otkriveno i obzervirano vec 1979. godine) medutim zaboravili su navesti da znamo da je svemir star oko 13,7 milijardi godina,

pa cak i da na neki nacin mogu tocnije odrediti, vijest zvuci ko da je to veliko pitanje koje ce se konacno moci odgovoriti.

Trebali bi se bar drzati informatickih vijesti, LOL.

3. Search je totalno promasen, zauzima centralno mjesto a beskoristan je koliko i slijepo crijevo, jer upravo radi jednako, ne vodi nikud.

Kao sto sam prije rekao, najvise volim proizvode fino podijeljene po kategorijama a ne pod Ostalo, dostupne u par klika i po mogucnosti s opcijama za

sortiranje. Search bi jednostavno trebao biti pomoc a ne baza stranice.

4. Dizajn, ukratko los, malo duze: boje promasene, prijasne stranice su bar imale smisla sto se tice upotrebe boja, ovo je nemastovito bijelo-ljubicasto i to je to...

dimenzije: logo i search kao i slike proizvoda (po mojem misljenju itako nemaju mjesta u listu proizvoda) su predimenzionirani.

raspored: sve komponente se nalaze pod ostalo->komponente->"pa ti fino sortiraj sam sebi sta ti treba" <- NE HVALA, treba li jos sto reci...

5. Najvaznije od svega, cijene i ponuda, lose, lose, ...

EDIT: Sad tek vidim da su na stranci Optimum racunala koliko toliko sredili tu svoju stranicu, iako mi i dalje smetaju slike u listi proizvoda

i koristenje pre-svijetloga fonta na vecem dijelu stranice, tako da prethodna izjava o stranci ne vrijedi jer su sad daleko ispred hg-spot stranice

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 16:00 (drnde).

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nepregledno i loše kao i sam dućan. Smijeh

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i &amp;amp;lt; 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
alien kaže...
infinityzg kaže...
AjgorR kaže...
Hyperion kaže...

marketinški trik!

Dečki ne lupetajte gluposti nego se malo bolje informirajte plazma ekrani imaju odziv od 0,001 fucking MS,a fucking lcd minimalno 2 MS pa si vi mislite,pa jel vi čitate Bug ili neki takav magazin?

http://www.pixmania.co.uk/uk/uk/4912581/art/panasonic/tx-pf46s20-plasma-screen.html

The world is full of people who talk the talk,but how many of us walk the walk?
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 17:34 (AjgorR).
16 godina
neaktivan
Najbolje su stranice od Linksa, bolje od svih drugih. A i sam 'ducan' je dobar, jedina (dosta vazna stvar) je da su malo skuplji od konkurencije. A i Technomax je isto dobar, stranice su im super.
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
protjeran
Šef kaže...
Najbolje su stranice od Linksa, bolje od svih drugih. A i sam 'ducan' je dobar, jedina (dosta vazna stvar) je da su malo skuplji od konkurencije. A i Technomax je isto dobar, stranice su im super.

Sef, malo skuplji?

Ako su oni malo skuplji onda je i ona Paris Hilton malo jebezljiva!

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 19:19 (dado8).
16 godina
neaktivan
Pa ok, skuplji su, bez ''malo'', ali se meni do nekih manjih 'cifri' isplativiji, jer imaju ducan u Zadru, prije je bio Vemil i HGSpot, ali sad ih nema. Ima jos i Technomax, a HGS bi se trebao 'vratit'. Lakse mi je biciklom u Links i pokupit stvar odmah, nego cekat tjedan-dva dok nesto dodje iz npr. ADM-a i jos moram postarinu platit. A i nema problema kod njih.
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
protjeran
Šef kaže...
Pa ok, skuplji su, bez ''malo'', ali se meni do nekih manjih 'cifri' isplativiji, jer imaju ducan u Zadru, prije je bio Vemil i HGSpot, ali sad ih nema. Ima jos i Technomax, a HGS bi se trebao 'vratit'. Lakse mi je biciklom u Links i pokupit stvar odmah, nego cekat tjedan-dva dok nesto dodje iz npr. ADM-a i jos moram postarinu platit. A i nema problema kod njih.

Eh da, znam kako je to kad zivis u vukojebini. Na mojem otoku svojevremeno nisi mogao nigdje u krugu 25km nabavit najobicniji dvd-spindle a kamoli sta drugo. Srecom/nazalost zivot me odnio u Zagreb.

Iz tih vremena pamtim po dobrom diskont24, dobar izbor sa super cijenama te brzom i za sve iznad 100E besplatnom dostavom na kucnu adressu. Cak su shipali svaku subotu i na moj otok.

Da li je tako i danas neznam ali vrijedi pogledati. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 20:17 (dado8).
16 godina
neaktivan
Ma pored Zagreba je sve 'vukojebina', sve je centralizirano oko njega, gadi mi se to, a Zadar uopce nebi trebao biti tako, pa on je 5 grad po velicini u Hrvatskoj! Da nebi bio potpuni offtopic, svidja mi se ona ljubicasta boja, ali stranice jos nisam probao pa neznam koliko su lose.
15 godina
neaktivan

hahahaa umro sam kad sam ovo vidio !

''P.S. Naš novi moto - Uobičajene kvarove rješavamo odmah, a za nemoguće nam ostavite malo više vremena!''

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

A tko će kukati nego - Zadranin i bodul! Tko bi vama ugodio, taj se nije rodio, a svatko tko vam uzme makar i kunu - opljačkao vas je! Cool

No, pustimo to - držite se teme! Previše oftičarite!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Šef kaže...
Ma pored Zagreba je sve 'vukojebina', sve je centralizirano oko njega, gadi mi se to, a Zadar uopce nebi trebao biti tako, pa on je 5 grad po velicini u Hrvatskoj! Da nebi bio potpuni offtopic, svidja mi se ona ljubicasta boja, ali stranice jos nisam probao pa neznam koliko su lose.

Zagreb je najveca 'vukojebina'...

Linksove stranice su mi zivi uzas, ali o ukusima i bojama se ne raspravlja, tako da...

17 godina

Miro kaže...

A tko će kukati nego - Zadranin i bodul! Tko bi vama ugodio, taj se nije rodio, a svatko tko vam uzme makar i kunu - opljačkao vas je! Cool

No, pustimo to - držite se teme! Previše oftičarite!

Hear hear

0 0 hvala 0
17 godina
OT
Sad kad je hgspot i vemil prošlost a links skup, gdi da si kupujem ono kaj mi treba?
16 godina
neaktivan

Wow, imaju i vremeplov na stranici. 2002. godine je dizajn otprilike bio takav.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a ono kaj sam najvažnijee zaboravil napisat... koji im je bil da su išli mijenjati font??? ... font koji je po meni bil najprepoznatljivija stvar i koja nas je asocirala na HG-, nas koji smo "visili" na njihovim starim stranicama...

samo mi se nekak čini da više ne očekuju da se vrate stari geekovi nego modni mačci i slične spodobe... i ne bi me iznenadilo da, uz grafičke kartice i sl.,  u izlogu nađemo "torbu kakvu nosi modni mačak"...

hehe baš me veseli ova komedija od HG weba... nemrem vjerovat da su tak slijepi na ovo kaj su napravili  i još izdaju priopćenja kak se time ponose i nabrajaju zaslužne.... OMG

http://www.youtube.com/user/hoggar001
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 9:57 (hogar strašni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

konfuzna stranica

Treba li operirati i vaše računalo?
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vic je u tome što nije HGspot izdao priopčenje i poslao ga Bugu nego je to napravio tip koji je ove kritike shvatio kao osobni napad na njegovo čedo od dizajna i najbolju umotvorinu valjda od izuma kotača. Cool Dakle... kriva osoba je iskočila pred rudo pravdajući se na forumu... ma odličan VIC.

0 0 hvala 0
17 godina

Ma mislim da su trebali ovaj site staviti na beta.hgspot.hr i onda ga tamo glancati, a ne ovako... odbijaju i ono malo kupaca sto ih imaju 

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Ma mislim da su trebali ovaj site staviti na beta.hgspot.hr i onda ga tamo glancati, a ne ovako... odbijaju i ono malo kupaca sto ih imaju 

Ja mislim da bi trebali "to" staviti u kantu za smeće i napraviti novu jednostavnu i funkcionalnu web trgovinu. Izmišljanje tople vode im nije uspjelo. Intenzivno korištenje AJAX-a, FancyForm-a, Carousel-a i lingerie boje nije donijelo kupcu ništa pametnog, još uvijek fale kategorije ili barem tagovi i to na početnoj stranici, tako da bez pisanja preciznog naziva i klikanja otvorim kategoriju(stari dobri padajuči izbornici nemaju alternativu kod ovakvih trgovina).

Mora da su ovi iz newegg-a, ebay-a, amazon-a, tigerdirect-a, bestbuy-a, walmart-a itd. gadni luzeri. Cool

17 godina
neaktivan
celeron 333mhz / 64sdram / monitor u boji

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ve-mil ima najbolje stranice. Brze su i pregledne. Što je najvažnije brzo nađem neki proizvod.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 12:06 (vedrann).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da je stručan termin koji opisuje nove web stranice HGSpota "Kuzma i Šaka Jada" Namigiva

Manje više se slažem s većinom...pretraživanje je ne upotrebljivo, sučelje je jednostavno (samo na prvi pogled) ali od web shopa ionako očekujem kompletno drugačiji i primjereniji layout i rubrike. Ovo kad sam prvi puta vidio sam pomislio: "Gle, neka kineska kopija Googla" Osmijeh

Of all the things I've lost, I miss my mind the most :D
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice