Potpuno se slažem. Buraz je kupio Optimus 2X i ne stane mu u džep. Koja je onda poanta mobitela? Smartphone je prije svega phone.
njaaa njaaaa glupaneee njaaa njaaaaa.....
hahahaha, eto, nisam jedini koji voli slobodno izrazavanje vidim :)
svidja mi se rijec GLUP! :)
i slazem se s NJOKOM vise manje :)
Potpuno je u pravu - mada meni licno ne bi smetao ni ekran od 4.7", jer puno manje telefoniram nego sto koristim web/email.
jedini razlog zasto samsung, htc i ekipa trpaju velike ekrane i quad-core procesore je da zamaskiraju nedostatak pravih inovacija
istina, samsung ekrani su super, ali od htc-a, lg-a itd nikad nista nova i vrijedna spomena.
huawei ce im pokazati da su svi oni zapravo samo precijenjeni sastavljaci tudeg hardwera i softwera
glupo je imati veliku ekrančinu na mobitelu ljudima koji imaju tablet. onima koji nemaju, možda i nije tak glupo.
TO NOKIA LJUBAVI MOJA!
eto ima moj kolega galaxy s2 i kazem mu ja da to nebi nikad kupio jer je preveliko...al nekima ljudima ti nemos objasniti
Slažem se, koja je poenta mobitela ako ne stane ili jedva stane u džep?
Dobro su rekli ali meni draže da je ejran veći nego da je kao onaj sony ericsson 10 mini pa na to nemreš tipkat ni da oćeš
Slažem se, koja je poenta mobitela ako ne stane ili jedva stane u džep?
To znaci da cemo u buducnosti svi nositi torbice. FTW!
Nije problem u velikom ekranu vec u prevelikim dimenzijama uređaja. Dapace, ja bi sto veci ekran pod uvjetom da velicina kucista ne prelazi granice upotrebljivosti.
Ako na neki nacin uspiju ugurati 4.7" ekran u dimenzije 4" uređaja samo naprijed. Ekran je tu nekretnina koja je bitna, ostalo je visak, pogotovo kad je ICS inicijativa da se izbace hard tipke
Nije problem u velikom ekranu vec u prevelikim dimenzijama uređaja. Dapace, ja bi sto veci ekran pod uvjetom da velicina kucista ne prelazi granice upotrebljivosti.
Ako na neki nacin uspiju ugurati 4.7" ekran u dimenzije 4" samo naprijed. Ekran je tu nekretnina koja je bitna, ostalo je visak, pogotovo kad je ICS inicijativa da se izbace hard tipke
Ja tebe ništa ne kužim?
Kako ceš staviti ekran od 4.7" na kučište podlogu od 4"?

Ako na neki nacin uspiju ugurati 4.7" ekran u dimenzije 4" samo naprijed. Ekran je tu nekretnina koja je bitna, ostalo je visak, pogotovo kad je ICS inicijativa da se izbace hard tipke
Ja tebe ništa ne kužim?
Kako ceš staviti ekran od 4.7" na kučište podlogu od 4"?
Bezel smanjiti, tj okvir. Nisam mislio na podlogu od 4", vec na tipicnu velicinu smartphonea s ekranom 4", to je IMHO gornja granica jednnostavne i lake upotrebljivosti (osim kod lickih medvjeda =))
Zakaj neki ne shvaćaju da ima ljudi kojima odgovaraju veći ekrani? ja imam 4.3" i uskoro kupujem one x sa 4.7", meni je taman, iskreno htio bi da je one x najivše 4.5" ili ko dhd 4.3" ali kaj je tu je, i kupujem ga. Ako nekima ne odgovaraju, ima ljudi kojima je ok. Meni dobro leži u ruci, dosegne se svaki dio ekrana jednom rukom, i najbitnije stane u svaki žep, od jakne, trenirke do traperica, znao mi je i ispast iz žepa kad sam sjedao u auto. Nisu svi ko vi da im je 4.0" taman, manje telefoniram, ali više šaljem poruke i mailove... ne mogu zamislit pisanje većeg teksta na malom ekranu.
Tako da ne vrti se sve oko vas. Imate uređaja na izbor od 3.5" do 5.0" i kupite kaj vam odgovara.
Meni, osobno na mojoj njoki X7, ekran 4,0" uber dosta, ono taman najljepše, sve vidim, sve mogu, a stane u đep. Mislim, a i slažem se sa konstatacijom da je 4,3" granica, a sve preko toga je stvarno pretjerivanje. Kada se kod nas u slobodnoj prodaji pojavio Samsung Note i vidjevši ga na fotkama malo sam se zagrijao za njega. Kada su mi ga dali u dućanu onako u ruku isti sam se tren ohladio i odustao od njega vidjevši njegove dimenzije iz kojih proizlazi problem, a kako ga i u koji đep smjestiti ?!
Zakaj neki ne shvaćaju da ima ljudi kojima odgovaraju veći ekrani? ja imam 4.3" i uskoro kupujem one x sa 4.7", meni je taman, iskreno htio bi da je one x najivše 4.5" ili ko dhd 4.3" ali kaj je tu je, i kupujem ga. Ako nekima ne odgovaraju, ima ljudi kojima je ok. Meni dobro leži u ruci, dosegne se svaki dio ekrana jednom rukom, i najbitnije stane u svaki žep, od jakne, trenirke do traperica, znao mi je i ispast iz žepa kad sam sjedao u auto. Nisu svi ko vi da im je 4.0" taman, manje telefoniram, ali više šaljem poruke i mailove... ne mogu zamislit pisanje većeg teksta na malom ekranu.
Tako da ne vrti se sve oko vas. Imate uređaja na izbor od 3.5" do 5.0" i kupite kaj vam odgovara.
Slazem se s ovim da je najbitnije da mozes dosegnuti cijeli ekran s jednom rukom, apsolutno!
Ali isto tako svi izgleda mjesaju pojmove velicine uređaja i velicine ekrana.
SGS2 je imao (mozda jos uvijek ima) najpovoljniji omjer ekran:ukupne dimenzije
Idealno je imati sto veci ekran u sto manjim ukupnim dimenzijama uređaja i na to onda primjenis pravilo o dosezanju cijelog ekrana jednom rukom da vidis koji tebi tocno model odgovara.
Ne slažem se sa Nokiom i upravo ovakvo stavovi će ih i pokopat... Nažalost,uvijek su mi bili dragi i često sam koristio njihove mobitele ali...
Naravno,za neke korisnike je prevelik ekran od 4,3 ili 4,6 ili bilo koja dijagonala veća oda 3,5 in ali zato postoji jako puno ljudi kojima je to taman-pogledajte tržišni uspjeh npr SGSII ili pak Notea... Naravno,nemožeš samo nabaciti veliki ekran na mobitel,on mora biti zaokružena cjelina!
Ignorirati jednu veliku masu kupaca koji preferiraju veći ekran na svom uređaju je totalni fail! Jer mobitel tj smartphone je danas ponajmanje phone koji služi razgovoru a puno više je multimedjalni stroj namjenjen surfanju u pokretu,gutanju multimedije,igranju igrica,fotkanju,faceu i ostalom,a te radnje je puno ugodnije obavljati na većem ekranu.
Nokia,nokia nekad si diktirala tržište,danas mu se možeš samo prilagoditi... Ili nažalost propasti!
Ukoliko mobitel nema previše ruba oko ekrena, pa nije niti previše debeo a niti nije previše težak, uz dobro ergonomski oblikovanu zadnju stranu, moguće je zamisliti i dobrih 5 incha ekren, pa mobitel ugodno stane u džep, ugodno leži u ruci, vrlo se jednostavno i lagano s njim upravlja pomoću dvije ruke, a evenutalno otežano upravljanje jednom rukom bilo bi dobrim dijelom "nadomješteno" nečim poput one Apple-ove Siri ali koja bi stvarno izvrsno radila, što god joj kažeš da ona napravi uvijek savršeno i super brzo... pa tada kada ljudima postane navika uzeti mob u ruke i za vrijeme "putovanja" mobitela od džepa do uha na brzinu toj gđici Siri promrljaš "nazovi mi toga i toga", ili dok ga vadiš iz džepa, otključavaš, već joj izrecitiraš poruku koju da i kome pošalje i odmah te dočeka na ekranu lijepo i precizno napisana da samo potvrdiš "pošalji" bez daljenjeg premišljanja i popravljanja i sl. tada će nam mobiteli te veličine moći biti sasvim praktični.
Tada će ove mane "nemogućnosti uparvljanja jednom rukom" i "veličine za džep" biti bez prevlikog kompromisa otklonjene, pa će moći do punog izražaja doći stvari kojima je veliki ekran prednost (surfanje, čitanje knjiga/novina/časopisa usput dok nešto čekaš, voziš se u nekom vozilom kojim sam ne upravljaš itd. i pri ruci ti nije tvoj tablet ali je sve preko oblaka sinkronizirano pa lako čitaš bilo što što imaš neovisno o uređaju koji ti je pri ruci, kupuješ on-the-go nove knjige, dnevno izdanje svojih omiljenih novina i sl., možda pogledaš neke fotke koje nisi imao prije vremena razgledati, napišeš/izrecitiraš koji mail i druge sitne posliće koje možeš obaviti putem i bez tableta koji ti je možda doma ili na poslu, pregledaš neke izvještaje i sl. na nekoj od svojih poslovnih aplikacija, usput malo zaigraš neku cool igricu ili pogledaš film ako si u avionu, kasno je, umoran za čitanje, želiš neki lagani pasivni odmor/zabavu za tih sat i nešto vremena...)
Tako da veliki ekran na mobitelu itekako može imati smisla: pod uvjetom da to ne znači i preveliki/preteški uređaj (skresaju se ostale dimenzije do krajnosti) i dobro oblikovan da ok leži u ruci/džepu, i mane evenutalnog nedostatka/otežanja jednoručnog rada ako su nadoknađene nekim drugim a stvarno dobrim oblikom "sučelja" kao što bi bilo to govorno sučelje ako stvaarno radi perfektno.
Ja sasvim mogu zamisliti budućnost u kojoj će svi bolji mobiteli, pa i sam iPhone, biti dobrih 4,5 do 5 incha. Sad da li baš preko 5 incha, to ne znam, ali jedno 4,5 do 5 zvuči sasvim savim moguće kao nešto "tada idealno" (tehnologija se mijenja! Nekada nije bilo moguće napraviti ekran veći od 3,5 incha a da uređaj ne ispadne preglomazan i nepraktičan za upotrebu itd.)
Možda je i danas 4,5 incha previše, jer niti jedan mobitel te veličine nema dovoljno "skresane ostale dimenzije" niti "dovoljno dobro govorno sučelje" niti "dovoljno dobre ostale funkcije kojima veliki ekrena predstavlja prednost" koje bi ga iskoristili i tim nadoknađivanjem funkcionalnosti sa svoje strane smanjile onaj prvi kompromis na drugim funkcionalnsotima, ali u budućnost će to biti vrlo vrlo lako: moguće!!!
Potpuno se slažem. Buraz je kupio Optimus 2X i ne stane mu u džep. Koja je onda poanta mobitela? Smartphone je prije svega phone.
Koliko godina on ima? 10 i nosi mini hlače?
Relativno sam niska osoba i bez problema nosim SGS2. Stane bez problema u svaki džep na svakom komadu odjeće što imam.
Sad koristim Desire i nakon 4.3" ekrana ovo je minijaturno i premaleno. Nema šanse da više ikako kupim mobitel manji od 4.3"
Nokia tj. ovakvi stavovi su glupi.
Koliko godina on ima? 10 i nosi mini hlače?
Relativno sam niska osoba i bez problema nosim SGS2. Stane bez problema u svaki džep na svakom komadu odjeće što imam.
Sad koristim Desire i nakon 4.3" ekrana ovo je minijaturno i premaleno. Nema šanse da više ikako kupim mobitel manji od 4.3"
Nokia tj. ovakvi stavovi su glupi.
Meni Kindle Touch(6'') stane u skoro svaki džep.
Proizvođači pederuša i sličnih torbica oko struka su proizvodili posebne džepove za mobitele. Stao je bilo koji klasični "bar" telefon.
Sada u te džepove stanu Twix čokoladice :)
mobitel nikada ne nosim u džepu, već isključivo u pretincu torbice i realno najveća dopuštena dijagonala po mom ne bi smjela
premašivati 4". sve ostalo je napuhavanje i pretjerivanje.
Prije je bilo što manji mobitel to si veća faca, pogotovo ako je bila u pitanju Nokia specijalne edicije, a danas najbolje da si
od doma ponesem 27" monitor i stavim ga u ruksak... :)
Što će mi onda mobitel? Uzmem si tablet i gotovo. Ako idem na veliko - idem na 10'' tablet. Ne na tabletphone.
Meni bi čak odgovarala kombinacija: tablet 10'' + bilo koji stari mobitel (bez touch screena). Ionako bi većinu vremena provodio na tabletu.
ma nemoguće,jedino ako nosi neke vruće traperice
4.3" je za mene maksimum,ha prije bi rekao da je smatphone pc u džepu
Donekle su u pravu ... uvijek će postojati neki hibrid smartphonea i tableta, al prva postavka ergonomije bi trebal diktirati da je svaki element na ekranu dohvatljiv palcem, dakle da se može rukovati jednom rukom ... to je negdje oko 3.5-4 " max.
Možda uskoro izbace klizne ekrane pa od 4" napraviš 8, kao sa tipkovnicama. :D
ma ovi briju veće ekrane i jače procesore samo da budu bolji po specifikacijama od ajfona,, al sve ti ima smisla do nekih razumnih granica,
al svejedno neka ih rade, koliko i kakve god žele, pa svako nek si izabere šta mu najviše odgovara, tj. treba, jer koji će ti K bilo kakav smartphone ako ćeš samo pričat,,
Savršen odgovor i savršeno razmišljanje.
Čemu raditi lopate od mobitela koji više ne stanu u džep nego mi treba pederuša ili ga jednostavno moram nositi u rukama 24h dnevno.
4,3" je čisto dovoljan za apsolutno sve.
ma nemoguće,jedino ako nosi neke vruće traperice
4.3" je za mene maksimum,ha prije bi rekao da je smatphone pc u džepu
Ja bih s Wildfire S-a prešao, ako bi išao na veći ekran, nešto oko 8-9".
Ja sam div pa mi sve stane u džep i ne znam kome prave ove mini mobitelčiće.