Nokia – kraj za MeeGo

poruka: 184
|
čitano: 23.234
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia – kraj za MeeGo".
17 godina
Nokia – kraj za MeeGo

Nokia - kraj za Symbian?
Nokia - kraj za MeeGo?
Nokia - kraj za Nokiu? Osim ako ih MSFT ne izvuce sa dna...

... bit cu ja i gori!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Nokia – kraj za MeeGo
Ezio kaže...
woodgamesfx kaže...

Nit će Nokia propast nit će se što značajno desit :)

osim sto će ju microsoft kupiti

Teško moguće i malo vjerojatno, ako ništa drugo Nokia može još neko vrijeme živjet od prodanih patenata na GSM , a opet nemojmo zaboravit da u nižem cjenovnom segmentu uređaja Nokia je i dalje NO1 , deal sa MS-om je pametna stvar, ne znam samo kakova je politika dogovora oko ustupanja prava na distribuciju aplikacija, jer prava stvar bi bila da Nokia omogući distribuciju aplikacij preko OViStore-a . 

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"
16 godina
protjeran
popstar kaže...

Apple kupuju pojedinci koji vole kvalitetu. Oni koji su zeljni isticanja pametuju kao ti, o stvarima o kojima ustvari nemaju pojma. Al evo opet moram reci ovdje je tema Nokia a ne Apple.

znaci upravo si rekao da apple jedini radi kvalitetne proizvode ili da radi najkvalitetnije proizvode od svih, sto ni jedno ni drugo nije istina

popstar kaže...

Da, kupim nesto sto imaju svi ostali da bih se preseravo, zanimljiva teorija. Ako kupim Vertu il Porsche onda je to mozda preseravanje, al i to samo onda ako ga si ustavri nemozes kuit bez problema, a ne iPhone il Q5. Za mene Apple proizvodi nisu nikakav luksuz nego portosni materijal kao i HTC koja je jedina firma pokraj Applea koja zna o cemu se radi, mozda jos Samsung. A sto se mene tice Nokia moze da propadne odmah jer jednostavno ne znaju sto hoce obicni korisnici. Mozda je i meni u devesetim bilo vazno da sastavim racunalo sa sto vise MHz, al ta su vremena davno prosla. Sad hocu samo da radi onako kako meni treba, a ne zanima bas koliko ima MHz. To nokia jos nije kapirala.

u podebljanom si opisao android telefone koji trpaju samo sve jaci hardver bez imalo optimizacije, a ne nokia

za nokijine OS-eve se zna da odlicno rade na hardveru slabijem od konkurencije, a ti bubnes ovakvu glupost

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
popstar kaže...

Apple kupuju pojedinci koji vole kvalitetu. Oni koji su zeljni isticanja pametuju kao ti, o stvarima o kojima ustvari nemaju pojma. Al evo opet moram reci ovdje je tema Nokia a ne Apple.

znaci upravo si rekao da apple jedini radi kvalitetne proizvode ili da radi najkvalitetnije proizvode od svih, sto ni jedno ni drugo nije istina

popstar kaže...

Da, kupim nesto sto imaju svi ostali da bih se preseravo, zanimljiva teorija. Ako kupim Vertu il Porsche onda je to mozda preseravanje, al i to samo onda ako ga si ustavri nemozes kuit bez problema, a ne iPhone il Q5. Za mene Apple proizvodi nisu nikakav luksuz nego portosni materijal kao i HTC koja je jedina firma pokraj Applea koja zna o cemu se radi, mozda jos Samsung. A sto se mene tice Nokia moze da propadne odmah jer jednostavno ne znaju sto hoce obicni korisnici. Mozda je i meni u devesetim bilo vazno da sastavim racunalo sa sto vise MHz, al ta su vremena davno prosla. Sad hocu samo da radi onako kako meni treba, a ne zanima bas koliko ima MHz. To nokia jos nije kapirala.

u podebljanom si opisao android telefone koji trpaju samo sve jaci hardver bez imalo optimizacije, a ne nokia

za nokijine OS-eve se zna da odlicno rade na hardveru slabijem od konkurencije, a ti bubnes ovakvu glupost

Nisam rekao de je Apple jedini koji pravi kvalitetene proizvode al je jedan od tih.

A uvezi ovog sto si podebljao mioram ti reci da sam to mislio opcenito a ne sad samo na brzinu procesora nego naprimjer u slucaju nokie kamera sa recimo kamera sa 12mp il tako, a koja ustvari ne pravi nista bolje slike nego i ona od 5.

A da brzina procesora nista ne kaze nista o kvaliteti to sam se uvjerio kad sam kupio LG Optimus 2X. Nisam bio bas zadovoljan s njim jer se stalno gasio, stekao i baterija mu je trajala odprilike 10 sati. Sad sam ga zamijenio za HTC Desire S, i mogu recu iako ima slabiji procesor i manji display da sam puno zadovoljnii s njim nego sa LG-om. Nista ne steka, baterija mu duze traje, slike nisu nista losije nego kod LG-a iako ima samo 5mp, kuciste je puno stabilinije. Sta mi vrijedi Dual Core processor i 4" Display kad nemogu s njim da radim kako treba ni naj osnovnije stvari. Ja sam zato da HTC kupi Nokiu i pocnu izdavat uredjaje sa Androidom, mozda onda nesto od toga. ;-)

Kad ne spavam budan sam
15 godina
neaktivan
popstar kaže...

Nisam rekao de je Apple jedini koji pravi kvalitetene proizvode al je jedan od tih.

A uvezi ovog sto si podebljao mioram ti reci da sam to mislio opcenito a ne sad samo na brzinu procesora nego naprimjer u slucaju nokie kamera sa recimo kamera sa 12mp il tako, a koja ustvari ne pravi nista bolje slike nego i ona od 5.

A da brzina procesora nista ne kaze nista o kvaliteti to sam se uvjerio kad sam kupio LG Optimus 2X. Nisam bio bas zadovoljan s njim jer se stalno gasio, stekao i baterija mu je trajala odprilike 10 sati. Sad sam ga zamijenio za HTC Desire S, i mogu recu iako ima slabiji procesor i manji display da sam puno zadovoljnii s njim nego sa LG-om. Nista ne steka, baterija mu duze traje, slike nisu nista losije nego kod LG-a iako ima samo 5mp, kuciste je puno stabilinije. Sta mi vrijedi Dual Core processor i 4" Display kad nemogu s njim da radim kako treba ni naj osnovnije stvari. Ja sam zato da HTC kupi Nokiu i pocnu izdavat uredjaje sa Androidom, mozda onda nesto od toga. ;-)

Reci da 12 megapixelne slike n8ice sa carl zeiss optikom nisu bolje od nekih tamo 5 mpx je čisti idiotizam.

A i ne znam otkud jednom htcu kapitala da kupi nokiu. Bolje nek utrose novac na odjel za hardver.

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 12:45 (wanderer).
16 godina
protjeran
ne, ti si rekao da apple kupuje onaj tko trazi kvalitetu, znaci takvu kvalitetu nitko drugi ne nudi jer je to bio uvjet kupnje
osim ako uvjet kupovine apple proizvoda nije bila kvaliteta nego nesto drugo
15 godina
neaktivan
wanderer kaže...
popstar kaže...

Reci da 12 megapixelne slike n8ice sa carl zeiss optikom nisu bolje od nekih tamo 5 mpx je čisti idiotizam.

A i ne znam otkud jednom htcu kapitala da kupi nokiu. Bolje nek utrose novac na odjel za hardver.

Da ako napravis slike 3 * 2 metra mozda i primijetis razliku ali gledajuc slike normalne velicine sumnjan da su toliko bolje koliko Nokia tvrdi.

Mozda HTC nema jos kapitala da kupi Nokiu al mozda za neko vrijeme kad dionice Nokie padnu za 95% tad ce sigurno moc. {#}

Kad ne spavam budan sam
15 godina
neaktivan
popstar kaže...

Da ako napravis slike 3 * 2 metra mozda i primijetis razliku ali gledajuc slike normalne velicine sumnjan da su toliko bolje koliko Nokia tvrdi.

Mozda HTC nema jos kapitala da kupi Nokiu al mozda za neko vrijeme kad dionice Nokie padnu za 95% tad ce sigurno moc. {#}

Ah, s Elopom na celu tesko da ce itko imati privilegij kupnje osim Microsofta, ako do takve situacije vec bude ili je doslo...

15 godina
neaktivan
@popstar Ne tvrdi nokia nego apsolutno svi revieweri koje sam čitao, gledao ili slušao, mnogi od njih orijentirani na fotografiju. Sa n8-icom su vec napravljeni kratki filmovi, postaju se slike na svakojaka natjecanja itd... Ako ti govoris da jedna nokia carl zeiss kamera je tek neprimjetno bolja od neke htcove ili si glup ili si neinformiran ili zivis u nekom svom svijetu.
Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
16 godina
neaktivan
Nokia – kraj za MeeGo

Ajme ste se ovdje svi lijepo izvrijedjali, zbog ipak samo telefona

bili oni glupi ili pametni

ako telefon uopce moze biti pametan

2 0 hvala 0
17 godina
Nokia – kraj za MeeGo

Otisao nam Arfull, ali ne brinite, nismo ostali bez fanbojsa. Ostaje nam grimmy {#}

... bit cu ja i gori!!!

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
wanderer kaže...
@popstar Ne tvrdi nokia nego apsolutno svi revieweri koje sam čitao, gledao ili slušao, mnogi od njih orijentirani na fotografiju. Sa n8-icom su vec napravljeni kratki filmovi, postaju se slike na svakojaka natjecanja itd... Ako ti govoris da jedna nokia carl zeiss kamera je tek neprimjetno bolja od neke htcove ili si glup ili si neinformiran ili zivis u nekom svom svijetu.

Ma Nokia ima najbolju kameru i sve ostalo kod Nokia je najbolje. Nadam se da ce sad mirno spavat. {#}

Kad ne spavam budan sam
15 godina
neaktivan
Nokia – kraj za MeeGo
Nemojte mi samo govoriti o neznam kakvim lecama i objektivima od Zeiss-a koje daju neku prednost Nokiji u kamerama naspram drugih proizvođača. Lijepo je to Oleg srocio u ovom clanku: http://www.bug.hr/vijesti/foto-studio-strumpfove/108140.aspx Tj.mislim na ovaj dio: " Rollei je osnovan 1920 u Njemačkoj, postojbini mnogih nekada slavnih imena fotografske tehnike. Ta se nekada slavna imena, kao Zeiss, pa eto i Rollei, danas prostituiraju posuđujući svoj "brend" za takve gluposti kao što su objektivi za mobitele ili kompakte. Kvaliteta optike, odnosno objektiva, igra izuzetno važnu ulogu, ali kod kompakta sa senzorom veličine nokta i sićušnim objektivom nema bitnije razlike između stakalca proizvedenog od strane neke no name firme, ili onoga na koje je Zeiss nakeljio svoj logo (a koje je po svoj prilici zapravo također proizvedeno u outsourcanoj no name firmi).   Kod mobitela su, pak, stvari još bizarnije - sićušna plastičičkičica (višestruka umanjenica) kroz koju fotkate može biti otrgnuta s dna PET ambalaže, teško da biste uočili razliku. Kada Zeiss posudi svoje nekada slavno ime tako nečem, znate da je u pitanju prevara svjetskih proporcija ili tek loša komedija. "
Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Moj PC  
6 0 hvala 2
16 godina
protjeran

kod nokije n8 nije leca u pitanju, to je stvarno glupost, nego ima najveci senzor medu mobitelima, a to je ono bitno

a da ne govorim o slikanju u mraku gdje je xenon bljeskalica car

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 20:33 (grimyHR).
17 godina
popstar kaže...
wanderer kaže...

Ma Nokia ima najbolju kameru i sve ostalo kod Nokia je najbolje. Nadam se da ce sad mirno spavat. {#}

Nokia ima najbolju kameru u mobitelu.

Ako si ti negdje vidio bolju, slobodno dokazi.

Nema potrebe osjecati ljubomoru.

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Uopce ne ulazim u rasprave o tome koja i cija leca radi bolje i kvalitetnije fotografije, jer zbilja nisam nikakav foto-pro a ni amater-pro. Zdrava logika mi govori uz prakticno iskustvo samo jedno - NE digitalnom zoomu.

No, dokle god koristio foto bez zooma, sve fotografije koje sam do danas napravio sa svojim N8 su me ostavile bez rijeci svojom kvalitetom. Usporedio sam ih i s Canonovim PowerShot G9 kojeg takodjer posjedujem. I priznajem, nisam vidio bilo kakve razlike u kvaliteti slike. Dakako, opet ponavljam - iskljucujuci bilo sto sto bi zahtijevalo zoom.

Da li cu zbog toga reci "uh, ah, to je Carl Zeiss i nitko drugi"? Ili onako bezlicno a slavodobitno poput Sebastiana Vettela "Yes, that's what I'm talking about! Yes!"?

Pa bas i ne... ;-)

Ali ono sto sam procitao o digitalcu ugradjenom u N9. E, ljudi, to vec zbilja djeluje ozbiljno. To je, to je definitivno za "That's what I'm talking about" ocjenu. Ako u praksi ucini ono sto cini u specifikacijama, naravno.

Off Topic.

Da netko pogresno ne zakljuci - ne volim Vettela, dapace, prilicno mi je antipatican jos od vremena kad je vozio za Torro Rosso. ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 20:42 (ChrisB).
17 godina
grimyHR kaže...

kod nokije n8 nije leca u pitanju, to je stvarno glupost, nego ima najveci senzor medu mobitelima, a to je ono bitno

Podjednako su bitni i leća i senzor.

16 godina
protjeran
Bitanga kaže...
grimyHR kaže...

Podjednako su bitni i leća i senzor.

inace da, ali ne ne mobitelima sa tim minijaturnim komadima plastike, ovdje je senzor jedini bitan

17 godina
grimyHR kaže...

inace da, ali ne ne mobitelima sa tim minijaturnim komadima plastike, ovdje je senzor jedini bitan

Tim si vise u krivu, jer komad plastike uvelike narusava sliku taman da je unutra najbolji senzor na svijetu to nista ne znaci.

Bas na mobitelu je vaznija leca, jer senzori su danas dovoljno dobri.

16 godina
protjeran
Bitanga kaže...
grimyHR kaže...

Tim si vise u krivu, jer komad plastike uvelike narusava sliku taman da je unutra najbolji senzor na svijetu to nista ne znaci.

Bas na mobitelu je vaznija leca, jer senzori su danas dovoljno dobri.

s obzirom da su sve lece sitne na mobitelima, povrsina senzora je najvaznija onda i zato n8 odnosi pobjedu, radi velike povrsine senzora, a ne kolicine MP utrpanih na njega

17 godina
grimyHR kaže...

s obzirom da su sve lece sitne na mobitelima, povrsina senzora je najvaznija onda i zato n8 odnosi pobjedu, radi velike povrsine senzora, a ne kolicine MP utrpanih na njega

Da li si ikad cuo da velika povrsina senzora donosi vise suma?

Gle, opcenito je smijesno pricati o fotografskim mogucnostima mobitela, treba prestati s tom praksom. Sve je to govno.

Najlosiji digitalni kompakt je bolji od toga.

14 godina
neaktivan

pa i da pise "galeb omis" na pozadini n8

ako radi vrhunske slike, zar je bitno

kad netko ide usporedivat slike s n8 i neke 5mpx

i kaze da ne vidi razliku, toliko o njegovu znanju

inace, koliko vidim, n9 je mozda zadnji meego

ali nokia bi mogla predstaviti novi os na slicnim temeljima

ko zna sto buducnost donosi, treba vidjeti a ne lupetat gluposti

ne shvacajte salu ozbiljno
16 godina
protjeran
Bitanga kaže...
grimyHR kaže...

Gle, opcenito je smijesno pricati o fotografskim mogucnostima mobitela, treba prestati s tom praksom. Sve je to govno.

ti bulaznis

http://www.mirrorless-dslr-guide.com/sensor-size-and-image-quality.html

14 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
grimyHR kaže...

http://www.gsmarena.com/nokia_n8_vs_samsung_pixon12_vs_sony_dsc_hx5v-review-519.php

hm, hocu li vjerovati strucnjacima ili anonimusu s bug foruma

sto bi ti ucinio na mom mjestu?

14 godina
neaktivan
Nokia – kraj za MeeGo

meni se cini da je ovo neki trik jer niko nebi napravio ovakav fail, barem je to moje misljenje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
Ezio kaže...
woodgamesfx kaže...

Nit će Nokia propast nit će se što značajno desit :)

osim sto će ju microsoft kupiti

Teško moguće i malo vjerojatno, ako ništa drugo Nokia može još neko vrijeme živjet od prodanih patenata na GSM , a opet nemojmo zaboravit da u nižem cjenovnom segmentu uređaja Nokia je i dalje NO1 , deal sa MS-om je pametna stvar, ne znam samo kakova je politika dogovora oko ustupanja prava na distribuciju aplikacija, jer prava stvar bi bila da Nokia omogući distribuciju aplikacij preko OViStore-a . 

I tu pada brzo kao i na smartphone tržištu zbog kineskih jeftikanera koji preuzimaju kinesko i indijsko tržište.

A što se tiče Marketplace-a - u Windows Marketplaceu poseban odjeljak za Nokijine programe za WP7 gdje naravno ms vodi politiku, a WM tehnologija posuđena nokii za novi nokijin store (kontroliran od nokie) gdje će se moć kupovati WP7, Symbian, Meego aplikacije

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 22:54 (Paolo2612).
17 godina
apoteka kaže...

http://www.gsmarena.com/nokia_n8_vs_samsung_pixon12_vs_sony_dsc_hx5v-review-519.php

A gle, ak te fotkanje s mobom veseli, dapace.

Ja doma imam Canonov DSLR, pa mi je ovo sto si linkao smijesno.

14 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
apoteka kaže...

A gle, ak te fotkanje s mobom veseli, dapace.

Ja doma imam Canonov DSLR, pa mi je ovo sto si linkao smijesno.

ti si rekao

ja i gsmarena govorimo da nije istina

a ne treba svakome dslr, koji i nije uvijek uz tebe i koji nije uopce za usporedbu 

tako da ovo tvoje je u rangu: moj tata je jaci od tvog {#}

17 godina

Ovo je ok, u pravu si. Ja sam krenuo od pretpostavke da veci senzor ima vise MPa, sto povecava sum.

Doduse, 12MP na tu malu glupariju od senzora u mobitelu sigurno daje vise suma nego 10MP full frame DSLR

16 godina
protjeran
Najbolje da kameru na n8 krenemo usporedivati sa vojnim kamerama na americkim spijunskim letjelicama. Otkuda sad dslr u prici, ovdje je rijec o usporedbi kamera na mobovima i zasto je na n8 najbolja za sada
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice