Nedostaje nam informatičara!

poruka: 329
|
čitano: 65.738
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nedostaje nam informatičara!".
17 godina
Re: Nedostaje nam informatičara!
woodgamesfx kaže...

Ovo možda važi za firme do max 5 zaposlenih gdje se po defaultu smatra da je svaki čovijek swiss knife.

Upravo suprotno, što veći sustav to treba više iskustva, inače bi u vojsci faci netom izašlom sa

akademije odma dali da diviziju vodi, jer eto pozna najnoviju tehnologiju, za razliku od starih

generala

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 8:29 (segregator).
15 godina
neaktivan
segregator kaže...

Upravo suprotno, što veći sustav to treba više iskustva

Da li ovdje iskustvo i znanje držiš u korelaciji ?

Znam da konkretno u jednom večem sustavu (programiranje-banke) stariji stručnjaci, sa nedvojbeno velikim iskustvom , bivaju potisnuti u niže aktivne sektore.

Možda negdje drugdje vlada drugo pravilo, ali ja opet kažem da iz informacija koje su meni poznate gradim mišljenje da iskustvo nije bitniji faktor od primjerice znanja i volje.

17 godina
woodgamesfx kaže...
segregator kaže...

Upravo suprotno, što veći sustav to treba više iskustva

Da li ovdje iskustvo i znanje držiš u korelaciji ?

Znam da konkretno u jednom večem sustavu (programiranje-banke) stariji stručnjaci, sa nedvojbeno velikim iskustvom , bivaju potisnuti u niže aktivne sektore.

Možda negdje drugdje vlada drugo pravilo, ali ja opet kažem da iz informacija koje su meni poznate gradim mišljenje da iskustvo nije bitniji faktor od primjerice znanja i volje.

Radio sam kao programer u banci okruglo 10 godina i ne znam što bi rekao, bilo je i jednog

i drugog, ali tema je za knjigu napisati, a ne za kratak post na forumu :)

Bilo je slučajeva da se nije poslušalo iskusnije pa se išlo glavom kroz zid, a bilo je

i slučajeva (uglavnom vezanih za korištenje novih tehnologija) gdje su stariji

bili kočnica (iako su i tu par puta bili u pravu)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 8:45 (segregator).
15 godina
woodgamesfx kaže...

Jesam sa više njih  i svi su bili stručnjaci u svom poslu do nivoa znanja koja su tijekom aktivnog radnog vijeka stjecali, tužno je bilo vidjet kako se ne snalaze u novim tehnologijama. Ovdje u prvom redu mislim na programere.

A kod mene je vidiš obratna situacija. Suradnici s kojima sam radio (20+ godina radnog iskustva) prate nove tehnologije i novotarije. Kad na to dodaš i iskustvo koje su skupili shvatiš da radiš s čovjekom kojem ne trebaš previše objašnjavati i koji je u stanju ponuditi nešto novo (bilo u smislu jednostavnosti, modernijeg rješenja ili u smislu optimiranja troškova).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina

I ja sam po struci tehničar računalstva pa me nitko nije htio zaposliti ne samo u mojoj struci nego i u drugim strukama. Ili neiskustvo ili nemam vezu, ili nemam potrebne certifikate. Tako da sam u 4 godine nakon srednje skupio 8 mjeseci radnog iskustva, što je po trenutačnoj situaciji "jako puno". 

Daj mi svoj mozak na dva sata i više nikad nećeš biti isti
17 godina
Bukva kaže...
Old Iggy kaže...

Kako zamišljaš početnika? Da dođe k meni (kao što mnogi idođu) redundanciju i RAID polja uče u startu. {#}

Definitivno kao nekoga tko ne radi na critical dijelovima IT infrastrukture.

Skriptiranje i programiranje ako gledamo krajnji produkt je, istina, miljama daleko, no osoba koja bježi od programiranja - ne znam baš koliko je voljna prigrliti skriptiranje.

Anyway, komentar je bio na to da ako čovjek traži posao u informatici a izbjegava sve što ima veze s programiranjem i mrežama, ne će se baš usrećiti. IMHO, ako hoćeš biti iole bolji VSS informatičar, moraš se prije ili kasnije nekako na barem indirektan način susresti s jednim od time.

Mission critical dijelove infrastrukture definiraju servisi, ne HW. Za servise je potrebna suradnja raznih odjela, tu nema "one man band" pristupa.

woodgamesfx kaže...

Moje je mišljenje da stavljanjem  prioriteta na iskustvo je jedan veliki fail, posebice s perspektive poslodavca, ja sam mišljenja da je nabitnije znanje i volja. Problem je taj što se jedno i drugo (znanje i volja) s vremenom istope , a jedino što ti ostaje je iskustvo koje je big nothing.

Ovo je glupost.

15 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
vlad0 kaže...

Nažalost (čitaj: nasreću) stvari ne funkcioniraju na taj način. Znanje i volja su jedno veliko ništa kad ih se stavi u kontekst konkretnih real life projekata. Naravno, pritom mislim na fakultetsko znanje i volju. Sad ću malo karikirati, ali pokušaj uhvatiti bit... Najstrašnije što ti se može dogoditi na fakultetu ako ne položiš neki ispit iz prve je da naučiš za sljedeći put i probaš ponovo. Najstrašnije što se može dogoditi ako zaribaš neki projekt je da zbog tebe posljedice osjeća cijela firma (bilo direktno novčano u vidu penala / otkazivanje cijelog projekta i / ili kroz posredno kroz narušen ugled - a ovo drugo je još i gore).

Zbog toga u svakoj iole normalnoj firmi postoji jasna senior / junior hijerarhija i upravo zbog toga juniori moraju "ribati zahode" dok ne steknu dovoljno iskustva da mogu (zahvaljujući upravo iskustvu) samostalno:

a) procijeniti koje faktore uopće staviti na vagu kod razmatranja važnih odluka

b) kvalitetno "snimiti" širu sliku i uzeti u obzir čak i naoko nevažne detalje

c) staviti u kontekst rizike i potencijalnu dobit

d) preuzeti odgovornost za svoje odluke

U stvarnom poslu će se malo kad pojaviti situacije koje dopuštaju popravne "ispite". Ako ti otprve ne obaviš posao kako treba, obavit će ga konkurencija umjesto tebe. A to su prvi koraci koji te dijele od stavljanja ključa u bravu.

I možda za kraj, možda jedno ovako hipotetičko pitanje... Koga bi ti prije postavio za direktora neke tvrtke: osobu koja iza sebe ima već dvije propale tvrtke ili novopečenog diplomanta? Naravno, pod pretpostavkom da je onaj prvi propao igrajući normalnu tržišnu utakmicu (bez mutnih poslova i sl. stvari). Nadam se da shvaćaš poantu koja leži iza ovog pitanja.

Ovo možda važi za firme do max 5 zaposlenih gdje se po defaultu smatra da je svaki čovijek swiss knife.

OK što se tiće direktora to je menađerski posao, a ne posao IT workera o kojem ovdje prićamo, mislim da smo out of scope, ali se po tom pitanju slažem s tobom, samo smatram da je to out of scope, jer tako bi netko mogao postaviti pitanje da li poslati na mjesec iskusnog astronauta sa više orbitalnih misija ili rookija kojem je to prva misija, mislim  out of scope.

Ne, baš obrnuto... Ovo što sam rekao upravo ne važi za firme do max 5 zaposlenih jer takve firme u pravilu nemaju nikakvu vertikalnu hijerarhiju ili se ona svodi na dvije do (teški max) tri razine.

Direktor koji dolazi iz propalih tvrtki je samo primjer... Možeš ga slobodno zamijeniti i s programerom koji je dosad razvio dvije aplikacije koje su izašle na tržište, ali nisu ostvarile baš nikakvu dobit i programer je zbog njih završio s minusom na računu. A s druge strane se nalazi programer koji nema nikakav komercijalan projekt iza sebe. Koga ćeš odabrati?

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
15 godina
neaktivan
vlad0 kaže...

Ne, baš obrnuto... Ovo što sam rekao upravo ne važi za firme do max 5 zaposlenih jer takve firme u pravilu nemaju nikakvu vertikalnu hijerarhiju ili se ona svodi na dvije do (teški max) tri razine.

Direktor koji dolazi iz propalih tvrtki je samo primjer... Možeš ga slobodno zamijeniti i s programerom koji je dosad razvio dvije aplikacije koje su izašle na tržište, ali nisu ostvarile baš nikakvu dobit i programer je zbog njih završio s minusom na računu. A s druge strane se nalazi programer koji nema nikakav komercijalan projekt iza sebe. Koga ćeš odabrati?

Koji programer odgovara za cijeli projekt u kojoj je to velikoj firmi ????

Mislim daješ primjer organizacijskih struktura, negiraš me, a onda krucijalno iznosiš primjer o programeru i projektu WTF !!!!! Please daj se odluči.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 10:55 (woodgamesfx).
15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Ovo je glupost.

Glupost je ne priznat da iskustvo ne garantira ništa , što ti konkretno znaći iskustvo sys admina koji je zadnji puta nešto ozbiljnije radio na NT4.

17 godina
woodgamesfx kaže...
Old Iggy kaže...

Ovo je glupost.

Glupost je ne priznat da iskustvo ne garantira ništa , što ti konkretno znaći iskustvo sys admina koji je zadnji puta nešto ozbiljnije radio na NT4.

On je daleko od iskusnog čovjeka.

17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
Old Iggy kaže...

Ovo je glupost.

možda bi se iznenadio koliko je taj admin sposobniji od tebe (ako to ne razumiješ očito nisi radio na nt40)

osim toga neke stvari koje su bile glupost i idiotarija u doba nt40 i dalje su glupost i idiotarija u doba ws2008 i novih linuxa

samo što to stari admin zna, dok ti misliš da je to zgodna novotarija

15 godina
neaktivan
Darky kaže...

možda bi se iznenadio koliko je taj admin sposobniji od tebe (ako to ne razumiješ očito nisi radio na nt40)

osim toga neke stvari koje su bile glupost i idiotarija u doba nt40 i dalje su glupost i idiotarija u doba ws2008 i novih linuxa

samo što to stari admin zna, dok ti misliš da je to zgodna novotarija

Nadjačali ste me iskustvo uber svega, mada je mislim drugačije, a to znači ništa, jer nisam još u poziciji poslodavca, kada budem onda bum zapošljavao lepe, poletne, mlade i dobre dečke i cure.

16 godina
woodgamesfx kaže...
..

Nadjačali ste me iskustvo uber svega, mada je mislim drugačije, a to znači ništa, jer nisam još u poziciji poslodavca, kada budem onda bum zapošljavao lepe, poletne, mlade i dobre dečke i cure.

-sad govoriš više o sexu nego o poslu.

-btw, zaposli i pudlicu ili nećaka kad jednog dana budeš u toj poziciji. To je tad tvoje pravo (na odluku, bez obzira dobra-loša). Neobično je samo, što misliš da drugi (koji odlučuju) nemaju mozga, pa korsite druge kriterije kod zapošljavanja. Naravno, direktor će uvjek zaposliti tajnicu s velikim sisama potencijalima. Pa?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen
Nedostaje nam informatičara!

wood, nikako da shvatiš da iskustvo garantira brzinu učenja novog sadržaja, dobro rješenje novog problema i dobre procjene. Iskustvo ne ide bez znanja pa je i sasvim suludo što ti stavljaš iskustvo na jednu, a znanje na drugu stranu. Krojiš situaciju da bi ti odgovarala teza koju želiš progurati, a koja ne stoji. Programer s iskustvom će daleko brže i kvalitetnije apsorbirati novu tehnologiju, znati je usporediti sa starom i razumjeti nove koncepte, onaj bez iskustva će učiti sve ispočetka i trebat će mu više vremena, a mnoge pogrešne koncepte neće prepoznati. U slučaju da se nešto radi, bez iskustva će se bojati sam nešto složiti pa će samo kopirati već gotove stvari i promijeniti eventualno imena varijabli, a kad nešto i promijeni neće znati o implikacijama koliko neki iskusan. O iskustvu sys admina ne treba ni govoriti, jer dok sys admin nema za učenje mnogo toga novog u mjeri kolikoj programer, ima iznimnu potrebu za iskustvom jer je u tom poslu (kojim se i sam bavim do neke razine) najdragocjenije upravo iskustvo. Kombinacije problema koje možeš imati nigdje ne pišu po knjigama kao ni načini rješavanja.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-sad govoriš više o sexu nego o poslu.

-btw, zaposli i pudlicu ili nećaka kad jednog dana budeš u toj poziciji. To je tad tvoje pravo (na odluku, bez obzira dobra-loša). Neobično je samo, što misliš da drugi (koji odlučuju) nemaju mozga, pa korsite druge kriterije kod zapošljavanja. Naravno, direktor će uvjek zaposliti tajnicu s velikim sisama potencijalima. Pa?

Ja kažem svoje mišljenje, koje može, ali i ne mora biti praktično točno na svim sferama, tako da ono ne kužim zašto neki ljudi (ne mislim na tebe) doživljavaju ovakova piskaranja u stilu : tako je napisano tako će i bit, ono WTF ? 

17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

znanje i iskustvo idu ruku pod ruku

ako imaš iskustva imaš i jako puno znanja (jer si nešto znao i nešto naučio dok si sticao iskustvo)

samo znanje bez iskustva je često neiskoristivo bez iskustva, jer ne znaš kad i kako nešto napraviti na ispravan način

osim toga bez iskustva često puta ponavljaš nepotrebne pogreške i time em gubiš vrijeme, em gubiš novac i radiš nepotrebno štetu

15 godina
neaktivan
Darky kaže...

znanje i iskustvo idu ruku pod ruku

ako imaš iskustva imaš i jako puno znanja (jer si nešto znao i nešto naučio dok si sticao iskustvo)

samo znanje bez iskustva je često neiskoristivo bez iskustva, jer ne znaš kad i kako nešto napraviti na ispravan način

osim toga bez iskustva često puta ponavljaš nepotrebne pogreške i time em gubiš vrijeme, em gubiš novac i radiš nepotrebno štetu

Naravno ALI zašto svi stavljaju prioritet na iskustvo, recimo nemam ništa protiv, ja osobno več imam dosta iskustva , ALI recimo za primjer netko tko je friško završio faks i ima znanje iz tehnologija koje sa kojima ja nisam imao doticaja u radu, dal to znači da je sa svojim iskustvom mogu konkurirati tom čovjeku sa znanjem, ali bez praktičnog iskustva ?

Ja smatram da ne mogu. Drugo volja , netko tko je tek završio faks i ima volje dal tom čovjeku treba uskratiti šansu da radi spram nekog tko ima iskustvo , a volja mu je na rezervi ?

Ovo su isključivi primjeri, idelno bi bilo da čovjek ima i volje i iskustva i znanja ali na žalost takovih je malo.

Ovdje se dosta spominju programeri i njhova korelacija znanja i iskustva ok opet ču navest sebe kao primjer, davno prije predavao sam programiranje i radio na poslovima programiranja s posebnim naglaskom na baze podataka , server-client okruženja itd... dosta dugo već ne radim na tome, ali opet imam iskustvo i sada netko tek izašao s faksa kome je to znanje tek friško , tko bi trebao imat prednost ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 11:57 (woodgamesfx).
17 godina
woodgamesfx kaže...

Ovdje se dosta spominju programeri i njhova korelacija znanja i iskustva ok opet ču navest sebe kao primjer, davno prije predavao sam programiranje i radio na poslovima programiranja s posebnim naglaskom na baze podataka , server-client okruženja itd... dosta dugo već ne radim na tome, ali opet imam iskustvo i sada netko tek izašao s faksa kome je to znanje tek friško , tko bi trebao imat prednost ?

Onaj sa iskustvom. On neće popušiti priču da je super korisnicima instalirati Infomaker

da sami rade upite na bazu jer će je bez znanja o relacijama, indeksima i ostalom

zagušiti, dok će ovaj mladi nadobudni jedva dočekati da implementira sve ovo

što mu je barba iz Sybase-a koji prodaje dotični Infomaker napričao :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 12:01 (segregator).
16 godina
odjavljen
woodgamesfx kaže...

Kakvo znanje s faksa koje mu je friško? Znam neke asistente/prof. na faksu koji jedva da osnovnu sintaksu znaju kako treba, a kamoli znaju programirati.

17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Naravno ALI zašto svi stavljaju prioritet na iskustvo, recimo nemam ništa protiv, ja osobno več imam dosta iskustva , ALI recimo za primjer netko tko je friško završio faks i ima znanje iz tehnologija koje sa kojima ja nisam imao doticaja u radu, dal to znači da je sa svojim iskustvom mogu konkurirati tom čovjeku sa znanjem, ali bez praktičnog iskustva ?

Zato jer ako imaš iskustvo znaš da se neke stvari ne rade na neke načine, ja recimo nisam expert za linux, ali jako dobro znam da se ne smiješ za*ebavati sa komandama u terminalu

i kad nešto ne znam, pozovem help ili uzmem knjigu i proučim situaciju i na osnovu iskustva odaberem neko rješenje koje neće napraviti zlo

sa druge strane imaš mladog neiskusnog admina koji šiba komade kroz terminal ko iz rukava i onda napiše komadu i obriše cijeli irix... {#}

a samo je zamijenio mjesta sa par slova u pisanju komade

ne treba reči da je trebalo 3 tjedna da se sve vrati na staro kako je radilo (backup je bio na gomilama traka, pa ponovo podešavanje parametara i sveg ostalog)

15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Kakvo znanje s faksa koje mu je friško? Znam neke asistente/prof. na faksu koji jedva da osnovnu sintaksu znaju kako treba, a kamoli znaju programirati.

U konkretnom primjeru, baze podataka.

Da se razumijemo nisam ja s Marsa sišao pa da mislim da je kod nas slika idilična i da čovjek kada završi faks da je po defaultu stručnjak, što bi po svakoj logici stvari trebao biti.

Tonči slažem se s tobom da postoje kapitalni primjerci po raznim fakultetima koji su BTW sami sebi svrha, ALI postoji i vrhunskih stručnjaka , kojih je istina bog više od ovih tzv. "vidi me što sam pametan i nu mene".

17 godina
woodgamesfx kaže...

U konkretnom primjeru, baze podataka.

Da se razumijemo nisam ja s Marsa sišao pa da mislim da je kod nas slika idilična i da čovjek kada završi faks da je po defaultu stručnjak, što bi po svakoj logici stvari trebao biti.

Tonči slažem se s tobom da postoje kapitalni primjerci po raznim fakultetima koji su BTW sami sebi svrha, ALI postoji i vrhunskih stručnjaka , kojih je istina bog više od ovih tzv. "vidi me što sam pametan i nu mene".

Po nijednoj "logici stvari" čovjek koji izađe sa studija nije stručnjak. Nigdje, nikako.

Može li imati nekakvo znanje? Može. Hoćeš li mu taj čas dati da rekonfigurira npr. višenodni disperzirani Oracle RAC? Ni u ludilu.

Sama definicija stručnja na faksu mi je "contradictio in adjecto" - na koji način se definira stručnjak?

16 godina
woodgamesfx kaže...
..

-ubaciješ element ''davno prije'', tj prekid rada. Tad ovisno o konkretnom poslu iskustvo ništa ne znači (jer se stvari mijenjaju). Pod iskustvom se uzima onaj tko to radi godinama, ne onaj tko je to nekad radio.

-rutina je način kakako se eliminira greška, početnik jednostavno ne može imati rutinu, potrebno je vrijeme (rada) tj to je pravo učenje, dok je škola samo škola, tj ovisi o svakoj osobi koliko je htjela ili imala talenta za nešto, pošto ocjena malo znači, po kojem kriteriju bi zaposlio jednog od recimo pet kandidata sa tek završenog faxa? Ocjena nije dobar kriterij, dakle ostaje informativni razgovor. Zapravo, zaposlit ću ih više (ako trebam jednog, uzmem tri), kao pripravnike i kroz mjesec -2-3 ostane onaj koji može obaviti posao.

- btw. nevezano za struku-posao, u svakoj profesiji (pa i zanatima i onom 'najstarijem') je potrebno neko vrijeme, 5-10 godina. Dali je to kuhanje, nogomet, slikarstvo, tamburanje, programiranje... 10tak godina je potrebno učenja da bi se svladala potrebna tehnika i dobila rutina. Dražen Petrović, je kao višestruki MVP europe, višestruki prvak, profesionalac, u NBA godinu dana grijao klupu. Zašto? Jer se to tako radi.

- svaka osoba koja se stvarno nečim bavi, već od srednje škole, kroz fax, je morala raditi neki konkretan posao, dal je to sviranje ili web design, baza za kafić, provlačenje žice po susjedovom tavanu za wireless.. onaj tko mi nakon faxa kaže da nema radnog iskustva, makar pranja autošajbi na benziskoj ili prodavanja sladoleda.. sory, dečec.. next. OK? Jer s 25-30+ godina je osoba već stekla (ili nije) potrebne navike, rutinu, pa i radne navike, odgovornost itd. Bez toga se ne može raditi, dok suprotno, daj mi osobu koja želi (raditi, učiti, truditi se) i bez znanja, naučit ću ga (mada je naporno bit baby sitter, to je lakše nego kontrolirati dali će se netko pojaviti idući dan na poslu ili je isključio mobitel, jer je s dečkima na nogometu, ili je do kasno bumbio...). Diploma mi malo znači, gledajuči karakter ili to da je moguće doći do diplome i nekim drugim načinom osim znanjem. Znanje se uvjek mora dokazivati, proširivati, obnavljati. To se tad lako prepozna...

Posao nije zabava, nobometaši ne trče po trenenu zato da bi nas zabavili, nego jer su za to plačeni, samo vrhunski stručnjak, to obavi na zabavan način (s lakoćom), dal je to gol, rastezanje tjesta za picu ili štrikanje koda. Rutina (koja predpostavlja potrebno znanje). U ITu je često potrebno stihijski odraditi nešto, dal je to raskopavanje servera weekendom ili spašavanje istog u pola noći, dal je to kuckanje koda i traženje buge uz litre kave, kad praktički radno vrijeme ne postoji, ... da bi par dana nakon toga recimo lješkario na nekom sunčanom otoku jer se ne radi 9-5, nego kad je potrebno. .. Posao nije jednostavna stvar, često sam zavidan 'civilima' koji nakon radnog vremena imaju volje prigovarati TV programu ili se dosađuju... ali se zato nisam godinama zabrinuo dali ću imati posao (otkaz, osim iz sasvim drugih razloga).

- I svaka osoba je priča za sebe, nema pravila (pa sve ovo slobodno odbaci).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Po nijednoj "logici stvari" čovjek koji izađe sa studija nije stručnjak. Nigdje, nikako.

Može li imati nekakvo znanje? Može. Hoćeš li mu taj čas dati da rekonfigurira npr. višenodni disperzirani Oracle RAC? Ni u ludilu.

Sama definicija stručnja na faksu mi je "contradictio in adjecto" - na koji način se definira stručnjak?

Pa ako netko studira u nekom području 3+2 godine onda je stručnjak, tj. stručni pripravnik po temelju akumuliranog znanja.

17 godina
woodgamesfx kaže...
Old Iggy kaže...

Pa ako netko studira u nekom području 3+2 godine onda je stručnjak, tj. stručni pripravnik po temelju akumuliranog znanja.

Pobogu, ajmo biti malo ozbiljni.

17 godina
woodgamesfx kaže...
Old Iggy kaže...

Da, ali fali mu iskustvo...evo ti jedan smiješan primjer:

zaposlio se ja tek u banci i vidim da se nešto može napraviti brže i da stranka prije dobije novac

iskusni informatičar (sa srednjom školom, ali i 30 godina iskustva):

"jesi ti popiz..., pa poanta i JEST da mi vrtimo njegov novac još 2-3 dana,

briši taj kod prije nego neko vidi, još si pripravnik pa bi te mogli i otpustit

zbog toga"

13 godina
protjeran
ihush kaže...

- btw. nevezano za struku-posao, u svakoj profesiji (pa i zanatima i onom 'najstarijem') je potrebno neko vrijeme, 5-10 godina. Dali je to kuhanje, nogomet, slikarstvo, tamburanje, programiranje... 10tak godina je potrebno učenja da bi se svladala potrebna tehnika i dobila rutina. Dražen Petrović, je kao višestruki MVP europe, višestruki prvak, profesionalac, u NBA godinu dana grijao klupu. Zašto? Jer se to tako radi.

Dražen je grijao klupu jer treneru nije iz guzice u glavu došlo da postoje europski igrači koji se mogu mjeriti s američkima. I ne samo mjeriti.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
17 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...
ihush kaže...

Dražen je grijao klupu jer treneru nije iz guzice u glavu došlo da postoje europski igrači koji se mogu mjeriti s američkima. I ne samo mjeriti.

ako se sjećam dražen je dao jedan intervju:

"došao sam u portland i igram 1 v 1 sa drexlerom (jedan od top 3 braniča u to doba u NBA)

pobjedio me sa 11:2

i mislim si ja gdje sam ja to došao"

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 13:33 (Darky).
16 godina
odjavljen
woodgamesfx kaže...
Old Iggy kaže...

Ne, ima temeljna i široka znanja kao podlogu da bude stručnjak.

17 godina
Langsdorff kaže...
ihush kaže...

Dražen se NIJE mogao mjeriti u početku s njima iz banalnog razloga: nedostatka snage.

U tadašnjoj Nedjeljnoj Dalmaciji je izlazio njegov dnevnik gdje je bio šokiran koliko se

u NBA ide na snagu, mislim da je komentar bio nešto kao "ovdje sude faul tek kad

je faul takav da bi kod nas igrača krivično gonili" :)

Tako da je prvu godinu uglavnom grijao klupu i dizao utege, što se nakon godine

dana i vidjelo, nabacio je valjda 10kg mišića u startu

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice