Najveće zadovoljstvo kupnjom Appleovih računala

poruka: 279
|
čitano: 49.169
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Najveće zadovoljstvo kupnjom Appleovih računala".
16 godina
protjeran
Re: Najveće zadovoljstvo kupnjom Appleovih računal
Dkc kaže...

Evo čim prodam svoj laptop koji ima sličan hardver ali sam ga platio 8-9k, i zaradim lovu ovo ljeto odmah uzimam macbook pro jer se ipak isplati zbog 'doživljaja u radu'. Da ne spominjem fluidnost u radu, pazi word i exel i ekipa rade fluidno na Mac-u, dok na ovom mom šugavom Windowsu windows explorer šteka i ne radi 'fluidno'. Zato inače za Win 7 treba 16GB RAMa i quad core.

a sta si ga ti usrao, ja ti garantiram da win7 radi savrseno glatko na teskom smecu, tocnije na:

athlon xp 3200+(jednojezgreni proc koji nema ni sse2 instrukcije)

1gb ddr400

i dx9 grafa za aero...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
14 godina
neaktivan
Dovoljno je da se baci pogled pod aktivne teme, kolko tema smrzava mi se komp itd...
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-bluetooth/106145.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 13:02 (Monopol).
Moj PC  
3 5 hvala 0
16 godina
grimyHR kaže...
Dkc kaže...

Evo čim prodam svoj laptop koji ima sličan hardver ali sam ga platio 8-9k, i zaradim lovu ovo ljeto odmah uzimam macbook pro jer se ipak isplati zbog 'doživljaja u radu'. Da ne spominjem fluidnost u radu, pazi word i exel i ekipa rade fluidno na Mac-u, dok na ovom mom šugavom Windowsu windows explorer šteka i ne radi 'fluidno'. Zato inače za Win 7 treba 16GB RAMa i quad core.

a sta si ga ti usrao, ja ti garantiram da win7 radi savrseno glatko na teskom smecu, tocnije na:

1gb ddr400

i dx9 grafa za aero...

Isuse što se ga iznapadali.

Pa čovik se šalio.

17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
Dkc kaže...

1gb ddr400

i dx9 grafa za aero...

Sarkazam :P

Stoja kaže...
Dkc kaže...

Je, za male dijagonale ovaj koji sam naveo, dok ostalima cijene nemaju veze s zdravim razumom.

A kažem, to su cijene kod nas, u americi je skoro pa upola jeftiniji, a plaće im 4 puta veće od nas. Tako da ovdje kod nas ispada prestiž ili štajaznam ako ga kupiš{#} 

To sam i ja isto govorio za eplovce ovdje. Oni govore da konkurentni, vrijedni love itd ovdje. Trebali bi ih sabotirati i ne kupovat dok ne spuste na normalne cijene. Ipak se cijene drugih proizvođača ne razlikuju toliko već samo apple.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 13:09 (Dkc).
16 godina
neaktivan
mighty99 kaže...
Barnie kaže...

Uzrok ovome je sto kod apple dobijes proizvod koji je tvornicki optimiziran,zaokruzen i radi tako,ti kao korisnik nemas sta tu petljat upgradeat,tweakat os,nemas tu slobodu,kako si ga kupio tako ce ostat,dok kod PC dobivas tu slobodu hardware mos upgradat u onom smjeru koji ti je bitan,bilo to da zelis da bude brz il tih il graficki jak na tebi je odabir,onda imas tu i win koji rade bez ijedne mane ako ih dobro tweakas i odrzavas,Ja sam zivi svjedok ovog,upravo sad pisem sa Toshibe M40x,koja ima vec poprilicno godina i vrti mi sedmicu fluidno,al je konstano odrzavam,Stogo je moj zakljucak da je mac za prosjecne korisnike,a za svakog naprednijeg je PC,to je ber moje misljenje

Slozio bih se sa vecinom teksta, no tvoj kraj mi nikako nije jasan.Sto to znaci da je PC za naprednije korisnike? Pa naprednijeg korisnika cini koliko ti radis i iskoristavas taj kompjuter, alate i programe na njemu.A ne dali ces staviti jacu ili slabiju grafiku unutra, procesor ili slicno.Po tome bi takvi odmah bili naprednjaci, a dalje od otvaranja fejsa ne znaju.

Mac se svakako koristi u raznim profesionalnim oblicima, stoga je naprosto smjesno brkati da ako je nesto out of the box bez velike nadogradnje odmah i samo za low - mid korisnika.

Pod tim "naprednijim" nisam mislio na naprednost posla koji radi niti znanju,vec hoce li mu se dat,da se lijepo izrazim,zafrkavat sa OS-om da mu radi sto bolje i sl.Trebao sam umjesto "naprednijim korisnik" rec geek,ali mislim da se razumijemo

RazorNapster
17 godina
neaktivan

Pa moraju biti zadovoljni s obzirom na to kolko para iskeširaju.

MacBook Pro 17" - 20k kuna. LOL.

Hackintosh je majka.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.

1 3 hvala 0
16 godina
protjeran
onda sorry, nisam pratio pretjerano
15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Hackintosh je majka.

Je majka namjestavanja kexteva svako malo.

Hackintosh je windows koristenje mac-a.

I daleko od pravog mac stroja.

16 godina
protjeran
mighty99 kaže...
B

Mac se svakako koristi u raznim profesionalnim oblicima

mac se koristi u jako malo profesionalnih grana, koriste se ponekad za grafiku, filmove i slicne bedastoce, al sumnjam da ces nekoga sa korisnom strukom, recimo strojara, naci da koristi mac  {#}

17 godina

Najvece zadovoljstvo mi je ic kenjat i citat Bag na iPadu :) Ionako sluzi jedino tome :)

Do kada vi to meni mislite tolerirat?

8 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
mighty99 kaže...

Treba znat dobro komponente odabrat. Ne bubnut na bilo koji stroj. O tome govorim kad mislim na hackintosh. Ekipa koju znam koja se bavi grafikom i tim stvarima (ne razumijem se pretjerano u to), svi od reda rade na hackintoshima, već točno znaju koje komponente kojih proizvođača i prema tome slažu kantu. Naravno, opet se dogodi da tu i tam nešto ne radi, al jednom kad to slože, ne miču se s toga do sljedeće velike revizije OS-a.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 13:13 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
16 godina
mighty99 kaže...
1domagoj1 kaže...

Hackintosh je majka.

Hm. Ja kad sam napravio svoj hackintosh, samo sam jednom stavljao kexteve. I to nakon instalacije.

Nakon mjesec dana nisam znao što bi s njim više pa sam ga izbrisao i stavio ubuntu.

Bio mi je DOSADAN. hehehe

15 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
mighty99 kaže...
B

mac se koristi u jako malo profesionalnih grana, koriste se ponekad za grafiku, filmove i slicne bedastoce, al sumnjam da ces nekoga sa korisnom strukom, recimo strojara, naci da koristi mac {#}

Zbilja, kao osoba koja je završila strojarski faks, u velikom sam hendikepu što koristim mac :P Evo trčim ga prodati odmah.

16 godina
protjeran
mighty99 kaže...
grimyHR kaže...
mighty99 kaže...
B

mac se koristi u jako malo profesionalnih grana, koriste se ponekad za grafiku, filmove i slicne bedastoce, al sumnjam da ces nekoga sa korisnom strukom, recimo strojara, naci da koristi mac  {#}

Zbilja, kao osoba koja je završila strojarski faks, u velikom sam hendikepu što koristim mac :P Evo trčim ga prodati odmah.

mozes ti zavrsiti strojarstvo, al to te ne cini strojarom

17 godina
Monopol kaže...
Dovoljno je da se baci pogled pod aktivne teme, kolko tema smrzava mi se komp itd...

Sad ne znam ko je vise sarkastican, a ko nije.

Ako nisi, zelim samo reci da te do sada nisam smatrao neinteligentnim.

Ako doista ovo sto si napisao smatras nekakvim argumentnom, uzmi si vremena 5 min. ili pola sata te razmisli malo sto si napisao, mozda shvatis da si glupost izvalio.

- Psiho246
14 godina
neaktivan
To sam napisao reda radi, naime do sada sam imao hrpu problema sa laptopima i stolnim računalima da sam izgubio hrpu živaca! Dok sa Apple proizvodima nikada ništa?
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-bluetooth/106145.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 13:23 (Monopol).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Psiho246 kaže...
Monopol kaže...

Sad ne znam ko je vise sarkastican, a ko nije.

Ako nisi, zelim samo reci da te do sada nisam smatrao neinteligentnim.

Ako doista ovo sto si napisao smatras nekakvim argumentnom, uzmi si vremena 5 min. ili pola sata te razmisli malo sto si napisao, mozda shvatis da si glupost izvalio.

Cuj Psiho, s obzirom da 99% ljudi tu na forumu ima Mac, a samo 1% PC onda svakako nije normalno sto se na tisucu kompova jedan ili dva pokvare. Jelda? :)

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
15 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
mighty99 kaže...
grimyHR kaže...
mighty99 kaže...
B

mac se koristi u jako malo profesionalnih grana, koriste se ponekad za grafiku, filmove i slicne bedastoce, al sumnjam da ces nekoga sa korisnom strukom, recimo strojara, naci da koristi mac {#}

Sto, sad cemo se kao mala djeca nadmudrivati ? Ja po stoti puta pisem, kupi sto ti se svida, tvoj odabir. Niti nekoga ne silim da kupi mac. Neces nemoj, ako me tko pita ja cu mu rado prenjeti iskustvo, i pozitivno sto mi se svida, i sto mi se ne svida.

Ako si ti tako veliki pametni strojar, kupi sto ti odgovara, ja cu sebi sto meni.

16 godina
neaktivan

Zanimljiva vijest, obzirom na nedavni izlazak nove inačice Final Cut X koja je izazvala strahovita negodovanja i razočaranja, i to od strane profesionalaca.

Naravno, o tome se na BUGu ništa nije moglo pročitati.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bugsy kaže...

Zanimljiva vijest, obzirom na nedavni izlazak nove inačice Final Cut X koja je izazvala strahovita negodovanja i razočaranja, i to od strane profesionalaca.

Naravno, o tome se na BUGu ništa nije moglo pročitati.

Jep.

To je tocno, dosta ih je nezadovoljno.

Apple je nedavno izbacio faq da ce uskoro slijediti updatei.Pa cemo vidjet hoce li to sto promijeniti misljenje.

15 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

cudno kak jos nije flamewar poceo? Apple dobar za obicnog korisnika koji se neigra previse i zeli nesto jednostavno! U mom slucaj apple bi dosao u obzir samo kao prijenosno racunalo ako stolno nema sanse

Zar ti ovo na slici ispod izgleda kao nesto za nezahtjevnog korisnika?

Apple Mac Pro Apple Mac Pro
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 13:38 (mapir).
16 godina
odjavljen

Bilo bi zanimljivo gledati koliko treba prosječnom PCju, ispravno podešenom sa potpisanim driverima, org Sedmicom sa limited accountom i UACom, antivirusom i org programima da se zblesavi. Tijekom normalnog korištenja.

Vjerojatno jako puno vremena. Možda i nikad.

Install date Install date
A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 14:03 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
6 1 hvala 0
16 godina
protjeran
mighty99 kaže...
grimyHR kaže...
mighty99 kaže...
grimyHR kaže...
mighty99 kaže...
B

Sto, sad cemo se kao mala djeca nadmudrivati ? Ja po stoti puta pisem, kupi sto ti se svida, tvoj odabir. Niti nekoga ne silim da kupi mac. Neces nemoj, ako me tko pita ja cu mu rado prenjeti iskustvo, i pozitivno sto mi se svida, i sto mi se ne svida.

Ako si ti tako veliki pametni strojar, kupi sto ti odgovara, ja cu sebi sto meni.

nema tu sta ti se svida, tu se prica o POSLOVNOJ primjeni di je OSX beskoristan strojaru

14 godina
neaktivan

ja imam macbook pro,iphone3G i jos neke sitnice od apple i nikad se nisam pokajao sto sam kupio njihove proizvode.Sad cekam da izadje iphon5 i njega cu da kupim jer jednostavno znam da tako kupujem kvalitetan proizvod jer nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.{#}

15 godina
mapir kaže...
CroVandal kaže...

cudno kak jos nije flamewar poceo? Apple dobar za obicnog korisnika koji se neigra previse i zeli nesto jednostavno! U mom slucaj apple bi dosao u obzir samo kao prijenosno racunalo ako stolno nema sanse

Zar ti ovo na slici ispod izgleda kao nesto za nezahtjevnog korisnika?

obican korisnik vjerovatno nikad ne rastavlja kuciste tako da mu to nije bitno! bitan mu je dobar servis :-)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
mighty99 kaže...
B

Stvarno mrzim predrasude ali imam jednog strojara doma sa istim odnosom do tih stvari, pa sad vec razmisljam da li je to stvarno "bolest" svih sa strojarstva. Jedino da je taj strojar preko 60 godina pa sam mislio da je u tome "problem", a sad vidim da ocigledno nije :) Kad to cujem tlak mi naraste i poslao bih vas sve u 3PM, strojari.

Usput, svi ozbiljniji dizajn studiji koriste iskljucivo mac-ove.

Sighted but sightless - it is your gift and your curse.
16 godina
excellent kaže...

ja imam macbook pro,iphone3G i jos neke sitnice od apple i nikad se nisam pokajao sto sam kupio njihove proizvode.Sad cekam da izadje iphon5 i njega cu da kupim jer jednostavno znam da tako kupujem kvalitetan proizvod jer nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.{#}

Ja imam pc pod moj pc i sedmica radi bez greške od kad je izašla.

I nikad greške.

I nisam se nikad pokajao što nemam mac-a.

15 godina
neaktivan

sta ce ti MacBook kad igre izlaze godinu dana nakon sto igre izadju na Windowsu.

http://www.youtube.com/beleudovice

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
toTheCore kaže...
grimyHR kaže...
mighty99 kaže...
B

Stvarno mrzim predrasude ali imam jednog strojara doma sa istim odnosom do tih stvari, pa sad vec razmisljam da li je to stvarno "bolest" svih sa strojarstva. Jedino da je taj strojar preko 60 godina pa sam mislio da je u tome "problem", a sad vidim da ocigledno nije :) Kad to cujem tlak mi naraste i poslao bih vas sve u 3PM, strojari.

Nemoj tako po nama strojarima :)

16 godina
protjeran
toTheCore kaže...
grimyHR kaže...
mighty99 kaže...
B

a ti mi se pametan javio o predrasudama, a onda bubnuo sranje kako je bilo koji dizajn studio koji ne koristi mac neozbiljan... bravo pametnjakovicu

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice