Najdraži gost

poruka: 108
|
čitano: 12.610
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Najdraži gost".
17 godina
neaktivan
Najdraži gost

Većina stvari se može tumačiti na više načina, pa tako i korisnost Ive Josipovića na pozicijji predsjednika države. Ako uvažimo činjenicu da Hrvatska po Ustavu ima predsjednika i da su direktni troškovi njegovog ureda više-manje unaprijed određeni, možemo zaključiti da bismo taj trošak imali u svakom slučaju, jer proizlazi iz Ustava, a ne iz činjenice da je Josipović presjednik. S druge strane da nemamo Josipovića imali bismo Bandića (ušao u drugi krug), ili nekog od ostalih visiokopozicioniranih kandidata: Andriju Hrebranga ili Nadana Vidoševića(!). Možemo dakle birati ili da uopće nemamo predsjednika (što povlači malo veće posljedice nego što se na prvi pogled čini) ili da od gomile šugavih izaberemo najmanje šugavog. Kada vidim tri imena koja su se plasirala neposredno iza Josipovića, on odjednom djeluje poput spasitelja. Hvala ti, hvala, Kuhana Pileća Nogo što si se kandidirao!

Što se članka tiče, kako je uloga predsjednika u RH uglavnom simbolična, upravo davanje (simbolične) podrške onima koji nešto rade je ono što predsjednik može učiniti da promovira određene vrijednosti. Ne može donositi zakone, ne može ukidati poreze i namete, ne može smanjivati kamate i otvarati poduzetničke zone, može se samo slikati s nekim i dati mu podršku. Nije li onda bolje da se slika s IT startupom, nego recimo Zdravkom Mamićem?

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Najdraži gost
Visak kaže...

Što se članka tiče, kako je uloga predsjednika u RH uglavnom simbolična, upravo davanje (simbolične) podrške onima koji nešto rade je ono što predsjednik može učiniti da promovira određene vrijednosti. Ne može donositi zakone, ne može ukidati poreze i namete, ne može smanjivati kamate i otvarati poduzetničke zone, može se samo slikati s nekim i dati mu podršku. Nije li onda bolje da se slika s IT startupom, nego recimo Zdravkom Mamićem?

Ali Predsjednik mora formalno utjecati nad onime čime predsjeda.

IT je svjetski alat koji nikada (ili je bio kratko u samim počecima) više neće biti lokalni alat, kao što je to poljoprivreda, teška industrija, građevina ili turizam.

I dok kaos vlada svim tim industrijama, od ubojstava, krađi, malverzacija, krađi, ekoloških katastrofi, krađi, zataškavanja, krađi, i krađi koliko je pimjereno da Predsjednik takve države sudjeluje u razglašavanju nečega u što on i sav njegov doprinos (ili neodgovornost) neće imati utjecaja.

Meni je osobno i jadno da uopće jedna privatna tvrtka traži PR/marketing od političara. Pogotovo kompanije koje od svih političkih odluka nemaju nikakve ni koristi ni nekih kataklizmičkih udaraca (osim poreza koje imaju sve firme) jer se njih tiče samo dostupnost Interneta i to da mogu kupiti računalo.

Njih se ne dotiču naftna politika, poticaji, gospodarski planovi, urbanistički planovi, gradnja infrstrukture, pa čak ni izbori.

A sve su to mjesta u kojima Predsjednik u radu sa Vladom MORA uvoditi reda.

Ovo bi trebao biti polusatni obilazak biračkog tijela, nakon posjeta nekoj obitelji, ako ostane vremena nakon što pod obavezno posjeti Split i Županiju i natjera lokalne političare da srede sr*anje veličine Mosora koje se nadvilo nad Gradom u vrijeme Keruma, a koje sad nova Vlast u sprezi sa HDZom nema sposobnosti riješiti.

Ili da malo propita kako se u Omišu može stvoriti 33 milijuna kuna duga na gradskom računu.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
neaktivan
muffin2 kaže...

Aha, znači on nije okupator, nego samo svojevoljno radi za te okupatore i od njih prima naredbe i plaću. U najboljem slučaju radi se o kolaboracionistu. Znači, s njim je OK surađivati a s njegovim šefovima (koji zapravo i donose sve važne odluke) nije? Pa dajte nam, molim vas, ti ili Oleg, recite ima li ta vaša ideologija možda neka pisana pravila o tome s kime smijemo surađivati a s kime ne, ili vi jednostavno ta pravila izvlačite iz glave (da ne kažem iz dupeta) onda kad vam zatrebaju ili odgovaraju

Ne znam zašto napadaš po osnovama koje i sam znaš da ne drže vodu.

Da svijet nije crno - bijel, i idoitski je u tnačine zahtijevati principjelnost. No ona tu nije u fokusu.

Ne razlikuješ političke funkcije koje su neposredno izabrane  od stručnih pozicija u regulaciji tržišta, koje moraju postojati kako bi svi učesnici na tržištu imali jednaka prava.  To, slažemo se, koristi i toj tvrtci. Kao što Plivi djelomično koristi što postoji Regulacija tržišta ljekovima kako joj neke patvorine ne bi poremetile tržište.

Kako bi eventualni privatno-financirani oblik takvih agencija bio visoko-koruptivan one moraju biti po kapom zakonodavca.

Njegov šef nije Josipović, njegovi šefovi su Sudovi koji pozitivnom ocjenom potvrđuju Zakon i propis donešen u Saboru, te kao takav ne ovisi o političkim promjenama Vlasti, pa tako ni o Josipoviću i njegovom reizboru.

Na kraju, svaka tvrtka koja se natječe na tržištu mora poznavati propise tog tržišta, a kako ih bolje upoznati nego u direktnoj komunikaciji sa regulatorom. Ukoliko tvrtka ocjeni da su praivla štetna ima pravo ili se ne natjecati, ili lobiranjem utjecati na promjenu Zakonodavca. U suštini mogu se mjenjati samo inteziteti propisa, jer bi neke drastične promjene već bile ocjenjene neustavnim ili protvinima pravima građana, pa je ovdje "okupator" samo termin nadjenut Vlasti koja nema sposobnosti pratiti gušeći tempo državnog gospodarstva, jer ne mjenja zastarjele propise, ne provodi zakone, ne regulira dodjelu poticaja niti kontrolira njihovo korištenje, i ponavljam najbitnije - ne provodi zakone.

muffin2 kaže...
A odgovor je jednostavan: ako političari već iskorištavaju njih, zašto i oni ne bi iskoristili te političare za malo promocije. Nadam se da ćeš jednog dana i ti imati neku svoju firmu sa zaposlenima i neki svoj proizvod koji pokušavaš prodati, jer onda ćeš vjerojatno shvatiti o čemu pričam. Ovako, bojim se da je sav moj trud uzaludan...

Ukoliko netko izjavi kako politika guši gospodarstvo i ima objektivne argumente koji daju težinu toj izjavi, koliko mu pozitivnog marketinga donosi pojavljivanje sa tim istim političarima?

Ovdje to nije slučaj jer niti jedna politička odluka Ive Josipovića neće utjecti na rad spomenute tvrtke, osim ako Vlada koju on podržava promjeni uvjete na tržištu providera pa monopolizira tržište i ograniči pristup internetu.

Samim time je pojavljivanje Josipovića krajnje nepotrebno, jer ga isotvremeno nema tamo gdje je potrebno, u osudi gospodarskog kriminala, u urgiranju provođenja zakona, u poboljšavanju političke slike države kako bi potaknula i privukla investitiore u sektorima koji su vitalni za razvoj Države.

Andorid Aplikacija je 564. na listi prioriteta, spomenimo samo da je u njegovom presjedanju 13 visokih dužnosnika završilo iza rešetaka.

Naglasak na podebljano - ovo je paradoks debilnih razmjera.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Ovo bi trebao biti polusatni obilazak biračkog tijela, nakon posjeta nekoj obitelji, ako ostane vremena nakon što pod obavezno posjeti Split i Županiju i natjera lokalne političare da srede sr*anje veličine Mosora koje se nadvilo nad Gradom u vrijeme Keruma, a koje sad nova Vlast u sprezi sa HDZom nema sposobnosti riješiti.

Ili da malo propita kako se u Omišu može stvoriti 33 milijuna kuna duga na gradskom računu.

Ovo je tipičan stav ljudi koje ne zanima kako politički sustav funkcionira, nego bi htjeli da im netko rješava probleme pošto se njima samima ne da time baviti. Predsjednikova uloga nije da propituje dug u nekom gradu, time se treba baviti netko drugi, prije svega birači. Keruma su birali Splićani, a znalo se tada dobro tko je Kerum. Škarićić je bio gradonačelnik 18 godina. Ej, 18 godina! I sada je Josipović kriv što su Omiš i Split u govnima? Nisu nialo krivi oni koji su ih birali? Josipović za ove četri godine nije napravio neka velika govna (a nije u poziciji da popravlja tuđa), pa je neumjesno kriviti njega a ne na Keruma i Škaričića. I prije svega one koji su ih doveli i održavali na vlasti.

Suludo je izjednačavati nekoga tko je napravio veliku štetu s nekim tko nije napravio štetu, ali ne uspijeva sanirati štetu ovog prvog. To naprosto nisu iste kategorije. A trend je da se ovi drugi čak i više demoniziraju od prvih.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
17 godina
Najdraži gost

Muffin počet ću te brisati jer trollaš, a tekst na koji reagiraš uopće nisi pročitao.

Da te podsjetim, u njemu piše i ovo: "Ako se nekim čudom neki projekt uspije probiti kroz šumu birokratske nesposobnosti, bahatosti i lijenosti te tako dobiti neku državnu potporu ili pomoć, to je isključivo zahvaljujući trudu anonimnih pojedinaca u državnim institucijama koji nas razumiju i trude se"

Dakle u državnim institucijama postoje i "anonimni pojedinci" (iako je anonimno možda teška riječ, bolje bi bilo da stoji "manje poznati pojedinci") koji rade OK, na mjesto su došli po stručnim a ne političkim kanalima, i vrlo su rijetko u svjetlu reflektora. Čovjek, kojeg spominješ, a koji je bio gost na Bug konferenciji spada u ovu skupinu, a ne u skupinu uhljeba tipa Josipović, Baldasar, Merzel, župan Komadina i ostali, koji se samo naslikavaju, nisu stručni za ništa, a zanimaju ih samo privilegije, skupi uredi i grijana sjedala u audiju.

Ne da mi se gubiti vikend da objašnjavam ovako očite stvari koje pišu u tekstu, pa ću te ubuduće, ako nastaviš trolati, brisati.

Pročitajte tnakirov post par stavki iznad ovog, on vam je sve rekao.

Nevjerojatno je koliko ljudi dragovoljno sudjeluje u ovom nepravednom sistemu i uopće ne žele da ga promjene, već samo da i svoje dupe smjeste negdje, makar na dan-dva. Mladim ljudima koji se s time ne slažu zaista je najbolji dugoročni plan da pobjegnu iz ove zemlje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 16:36 (Zli Luđak).

0 5 hvala 0
11 godina
neaktivan
wyks kaže...

...stručnih pozicija u regulaciji tržišta, koje moraju postojati kako bi svi učesnici na tržištu imali jednaka prava.  

LOL, ne znam zašto ja uopće raspravljam s tobom, pa tvoja mišljenja se razlikuju od Olegovih još više nego moja. {#}

I nisam znao da je Josipović taj koji guši hrvatsko gospodarstvo, ja bih prije bio odabrao Linića, ali da, siguran sam da si u pravu, ipak su svi ti političari isti. Osim onih koju dođu Bugovcima u posjet, oni su OK, jer oni su 'stručni', 'nužni' i 'korisni'. I, u pravi si, zašto da se ponašamo kao odrasli ljudi i pokušamo razgovarati sa tim političarima, kad nam je jednostavnije ponašati se kao mala djeca, naduriti se na njih jer su zločesti i onda se pravit da ne postoje. To 100% rješava sve probleme, rekao mi je moj nećak! {#}

17 godina
neaktivan

Ne vidim izjednačavanje. Dapače. Predsjednik je po prisegi i zakonski odgovorniji čaln Države nego što je to običan građanin.

Istina je da su birači indirektno krivi. No birači ne mogu direktno utjecati na manje odluke (primjerice da je na vrtićku kuhinju u mojoj općini nenamjenski potrošeno više novaca nego što su neki 4/5 * hoteli potrošili na svoju kuhinju), niti uvijek imaju uvid u takve dokumente. Ni to nije uvijek isključivo loše jer ne može veliki projekt ovisiti o mišljenju onih koji niti poznaju tematiku niti ih ona interesira. Ja ne zahtijevam da se meni netko očituje o smjeru naftovoda, očekujem da netko drugi to učini. Bože moj, da oko svega moram razmišljati, kao odgovorni birč, ili bih se ubio ili bi mi pukla glava.

Zato i živimo u Državi, kako bi se u dobroj vjeri odgovornost prorjedila i vrjednim naporima si olakšali život. Na kraju krajeva kao građanin nisi ni dužan, i imaš punu slobodu, opravdavati ako biraš ili podupireš zločinca, dok god to činiš u uvjetima privatne slobode, ili ako zakonom nije izričito zabranjeno (fašizam)

No Predsjednik priseže da će poštivati Zakone Države, da će ustrajati na njihovom provođenju i da će svojim odlukama održavati kulturu slobode i demokracije. To jest u suštini tek govorništvo, jer ovlasti praktički i nema, no u ovom slučaju je i govorništvo podbacilo. Istina je da se u usko konkrenim slučajevima ne očekuje njihovo posebno izdvajanje (zato recimo možemo izbaciti Omiš iz priče) no Splitsko Dalmatinska Županija upravlj iz drugog po veličini grada, koji je u problemima. Kome drugome da službene dužnosti pomažu ili da ukazuju da je pomoć potrebna?

Paralela sa policijom, ako jedna policijska postaja djeluje protiv svojih građana, čija je dužnost rješavanja problema? Građana, specifično nekog Marka Markovića - birača? Ili je to dužnost Ravnatelja, Ministra, Premijera?

Marko Marković nema odgovrnost - osim duševne - reagirati, niti mu je to posao za koji je plaćen. Javna odgovornost je dužnost, plaćena ne samo novcem već i povjerenjem, dok je neodgovornost kažnjiva zakonom.

Marko Marković je legalno nevin, čak i ako 18 godina bira Vlast koja gomila gradski dug, dok je Gradonačelnik kazneno odgovoran, kao i Župan, jer iz tog Grada dobivaju ne samo plaću nego i porez. Ako su sve karike u lancu zakazale Predsjednik ima ovlasti i dužnost reagirati. Jer Predsjeda i Omišanima i Splitsko-Dalmatnskom županijom - neovisno o Izboru Marka Markovića i Boška Boškovića.

Ti, primjerce ako si Generalni menađer Koka Kole za Balkan, i ako ti Hrvatski ogranak ne donosi profit, a ti godinama znaš za gubitke i ne učiniš ništa, i ti ćeš odgovarati, nejvjerojatnije otkazom.

Zašto onda u političkom smislu nemamo te odgovornosti?

11 godina
neaktivan
Zli Luđak kaže...

Mladim ljudima koji se s time ne slažu zaista je najbolji dugoročni plan da pobjegnu iz ove zemlje.

Ako s ničim drugim, onda se barem s ovim tvojim mišljenjem u potpunosti slažem. I nećeš trebat ništa brisat, obećajem da ovo moj zadnji post na ovom 'forumu'. Živjela sloboda govora.

Edit: nakratko kršim obećanje jer sam upravo vidio da si jedan moj post već obrisao. E moj Oleže, ako ne možeš podnijet malo kritike, možda ne bi trebao pisat ovakve članke. A o tome tko je ovdje bio prvotni trol neka ljudi sami odluče, bez tvojih moderatorskih intervencija...

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 19:05 (muffin2).
12 godina
protjeran
muffin2 kaže...
Zli Luđak kaže...

Mladim ljudima koji se s time ne slažu zaista je najbolji dugoročni plan da pobjegnu iz ove zemlje.

Ako s ničim drugim, onda se barem s ovim tvojim mišljenjem u potpunosti slažem. I nećeš trebat ništa brisat, obećajem da ovo moj zadnji post na ovom 'forumu'. Živjela sloboda govora.

Pod ovim accountom možda, a po količini trolanja, izvrtanja, bahatosti i vrijeđanja koje si iskazao jako podsjećaš na jednog drugog forumaša.  {#}

17 godina
muffin2 kaže...
Zli Luđak kaže...

Sloboda govora je jedno, a trolanje kojim ljudima oduzimaš vrijeme je nešto drugo. Što se mene tiče misli što god hoćeš, ali ako napadaš straw man argumentom na koji ti je odgovoreno VEĆ u izvornom tekstu, onda to znači da ili nisi pročitao tekst, ili ga ne razumiješ. Ni jedno ni drugo nisu problem ove diskusije pa prvo to riješi i onda slobodiziraj govor koliko hočeš.

17 godina
neaktivan
Najdraži gost

ne kužim zakaj nitko ne zove Bozanića da blagoslovi softver, ako već John Josephing može biti kum mačićima susjedovovog mjaukača. osim toga, ignoriraju Bandića (a.k.a. Mikija) kao moralnu dijagonalu Grude-Zagreb {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Zli Luđak kaže...

Sloboda govora je jedno, a trolanje kojim ljudima oduzimaš vrijeme je nešto drugo. Što se mene tiče misli što god hoćeš, ali ako napadaš straw man argumentom na koji ti je odgovoreno VEĆ u izvornom tekstu, onda to znači da ili nisi pročitao tekst, ili ga ne razumiješ. Ni jedno ni drugo nisu problem ove diskusije pa prvo to riješi i onda slobodiziraj govor koliko hočeš.

Ajd, kad me već vučeš za jezik, odgovorit ću ti još i na ovaj post. Neću se previše trudit jer znam da ćeš mi samo opet obrisat post ako ponovo pogodim neki živac.

Pročitao sam i razumio cijeli članak. Moji komentari na koje se ti ovdje referenciraš se ne odnose na sam članak nego na tvoj bizaran post o okupatorima i suradnji s njima. Samo sam se nadovezao na tu tvoju analogiju kako bih ti pokazao koliko je besmislena i neprimjerena. Jer svi mi na neki način, direktno ili indirektno, surađujemo s tim okupatorom, pa čak i ti. I nećemo ništa postići ako se počnemo međusobno prozivati zbog toga.

Slažem se da se treba borit protiv ovakvog sistema, al ja se više zalažem za neku aktivniju vrstu borbe. Za razliku od tipične hrvatske 'borbe za promjene': kukanje po kafićima i po internetu. Sorry kaj ti to moram reć, al ovaj tvoj članak više spada pod ovo drugo.

I, molim te, učini uslugu svim čitateljima ovog 'vodećeg IT portala' i makni politiku s njega. Za to postoje prikladnija mjesta.

Over and out.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 11:05 (muffin2).
13 godina
neaktivan
Najdraži gost

Kad se u Hrvatskoj na bilo kojem mjestu zapocne prica o politici nastane mega rasprava.

To vidimo iz prilozenog: Citano-2260 puta, Poruka-113

Moje misljenje je da ova stranica i ovaj forum nisu mjesto za ovakve rasprave. Clanak je bio osobni stav jednog novinara, ali je mjesto za objavu bilo pogresno.

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Najdraži gost

Clanak je na mjestu. Predsjednik je u ovoj ulozi posve beskoristan. Bez problema bi se njegove ovlasti mogle prebacit na premijera i pojedine ministre. 
Mislim da nije autor htio reci da smo mogli odabrat boljeg predsjednika. Vec da bi tu funkciju trebalo ukinut u potpunosti.
Sto se vladajuce i oporbene stranke tice tu smo stvarno mogli bolje. Nikad necu moci shvatiti mozak covjeka koji zaokruzuje hdz i sdp na izborima. Stvarno nikad.  "Zaokruzit cu sdp da hdz ne dobije izbore" je zapravo "beeeee beeee" od ovce.

0 1 hvala 0
16 godina
Najdraži gost

Od kako je Njofra prdnuo u čabar, predsjednička stolica se (mozda na svu srecu) pretvorila u fikus poziciju.

Malo rukovanja, tu i tamo ugostiti nekog padobranca koji je iz EU sletio mlažnjakom u Zg, malo šišanja ovaca i vrpci Banskim škarama, malo iskazivanja zadovoljstva ili pak zabrinutosti radi neke situacije, malo slikanja/kissing ugly babies i plaća ide ma divota.

Sa blaženim izrazom lica, njeznim glasom prozbori; why cant we just all get along! Meni je lik kralj, dugo u ovim krajevima ga narodu nije zavukao jedan poput njega onako na finjaka-školski :)

Savršen el presidente za jednu Hrvatsku koja sa nalazi tu di jest.

Sjetih se ove katastrofe, trebali bi snimit novi spot samo sa Josifesom :)

Bosanci su ih skinuli do jaja

Dobar tekst Zlog Luđaka :)

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Najdraži gost

kad smo već pri politici, Rvacka je trebala biti kraljevina a ne graševina. {#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Najdraži gost

Što se politike tiče, samo nek' je kruha i igara...

za gomilu ispranih mozgova koji razdragano plješću "svojim" pobjednicima...

Pogledajte što se  zapravo događa kad gomili date pravo odlučivanja između dobrog ili lošeg.

Show počinje na 7:10 min

0 1 hvala 0
17 godina
It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice