A valjda ce izaci i za symbian. Jedva cekam. DOduse N900 je sledeci mob u mom dzepu pa necu zaliti i ako ne izadje za symbian ;)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A valjda ce izaci i za symbian. Jedva cekam. DOduse N900 je sledeci mob u mom dzepu pa necu zaliti i ako ne izadje za symbian ;)
da ne vadim staru temu koliko sada dođe n900 nemogu si priuštiti mob ali me zanima :)
3200 kn novi
da ne vadim staru temu koliko sada dođe n900 nemogu si priuštiti mob ali me zanima :)
5300 kn u Mobisu otkljucan.
Da bar dodje u ponudu T scuma da si ga piknem na pretplatu...
Nadam se da će napravit i verziju za Windows Mobile.
5300 kn u Mobisu otkljucan.
Da bar dodje u ponudu T scuma da si ga piknem na pretplatu...
aha, bude sigurno, nemogu ga zakljucati...ne nadaj se previse.
Nadam se da će napravit i verziju za Windows Mobile.
Tristan Nitot president of Mozilla Europe has said that it's unlikely that an iPhone or a BlackBerry version will be released; citing Apple's non-compete application approval policies and BlackBerry's limited operating system as the reasons.[6] There are no plans to develop Firefox for the Symbian platform.[4]
Čini se da će Symbian ispušiti...
Nije ni bitno. N900 me ceka ;)
Kad vec pricamo o njemu cini li vam se puno mocnijom spravom od Iphonea? Ne pozivam na flame vec je iphone toliko popularan pa je logicno da ga treba neko skinuti sa nezasluzenog trona? Ima li koji mocniji uredjaj trenutno?
Nije ni bitno. N900 me ceka ;)
Kad vec pricamo o njemu cini li vam se puno mocnijom spravom od Iphonea? Ne pozivam na flame vec je iphone toliko popularan pa je logicno da ga treba neko skinuti sa nezasluzenog trona? Ima li koji mocniji uredjaj trenutno?
HD2, Nexus One.
Ipak, n900 tu ima svoje prednosti iako hardwareski slabiji.
I meni se ipak cini da pocinjes flame war jer ako smo zakljucili da su slabiji mobiteli od n900 bolji od iPhone-a, kako nebi n900 bio bolji? ;)
Mene jedino brine kakav je broj aplikacija dostupnih za Maemo.
Symbian ih ima more i brda i doline...
Ma ne ozivam na flame. Izbacite iphone iz jednacine. Ima li iko ovdje N900 jer mezanimaju utisci iz prve ruke. A stose tice aplikacija znas i sam da kod nokie dobijes manje vise sve sto ti treba out the box.
Tu ima nekih komentara na N900: http://www.gsmarena.com/nokia_n900-reviews-2917.php
Iz prve ruke...
Druzim se sa njim 2 tjedna i prezadovoljan sam. Iako naprava nije za svakog i zahtjeva dosta privikavanja i kopanja za podesit ju kako hoces. Npr, MMS jos nije sluzbeno podrzan, al se da naljepit gore (tako kazu). Od audio i video formata, je podrzano valjda sve sto ti padne napamet, a i ako nije, codeci se lako nakaleme. Podrzava sve IM protokole s kojima radim, neke odma, neke nakon instalacije i dobra mu je integracija u sam Conversation programom.
Rad sa WiFiem je lak i intuitivan i nisam za sad vidio nikakve probleme. Ima zadovoljavajucu podrsku za Exchange, al tu se recimo vidi da je malo ne-poliran. Da mu podesis koje mape zelis sinhronizirati, a koje ne, moras malo pokopat i nac program koji to radi, a ne nalazi se u defaultnim repositoryima programa.
Remote desktop i VNC radi izvrsno, PPTP VPN nije podrzan, ali su pametni ljudi vec napisali kako ga naknadno ubacit, pa i to radi iako nece preko GUIa, vec se iz terminala pokrece. Naprava je bazirana na Linuxu, sto mu daje ok bazu programa koji se moraju samo donekle doraditi da rade, pa ima svega i svacega.
Radi Flash, radi JavaScript i ima AdBlocker. Meni osobno fali neki malo jaci Calendar, al se nadam da ce se pojavit nesto skorije.
Koristio sam Windows Mobile telefone od 2005, imao sam i iPhone koji sam nakon 2 mjeseca dao zeni i vratio se na WM. Sada sam na ovoj bestiji i mislim da cu se zadrzat. Iako, da ponovo napomenem, stvarno nije za svakog. Treba probat negdje ako mozes i vidjet dal je to ono sto zelis i sto ti treba.
Nadam se da sam pomogo
ako je dobar mislim da bi na blackberryu bio koristan, symbian ima dobar predinstalirani, mozes i operu, nije mi velika potreba za ffom, a na wm ce valjda doc tak da su mogli ipak napravit za vise platformi. a nakon ipada appleu se sve raspada pa tako i iphone zastarijeva
@IvoMajstore - Super, hvala na informacijama, ovo je korisnije sto puta nego bilo kakav review na gsmareni ili slično.
Sad sam siguran da se N900 neću ni približit, ako je slučajno i dobijem kakvim slučajem, prodat ću je neraspakiranu :)
Znači, ostaje mi još android za isprobat, moraću pot hitno ubost nešto, po mogućnosti Droida ...
pozdrav
Ako je dobijes javi mi se ;)
Al da ne otpakujes da ne ostaju otisci na tom blagu ;)
Zasto sam sumnjo da ce doci i na symbian. Preveliko je to trziste ;)
@IvoMajstore - Super, hvala na informacijama, ovo je korisnije sto puta nego bilo kakav review na gsmareni ili slično.
Sad sam siguran da se N900 neću ni približit, ako je slučajno i dobijem kakvim slučajem, prodat ću je neraspakiranu :)
Znači, ostaje mi još android za isprobat, moraću pot hitno ubost nešto, po mogućnosti Droida ...
pozdrav
Ajde da sam nekom i na taj nacin pomogo ;)
Jasno mi je da se uredaj nece svakom svidjet i da ima uzu biranu publiku, al ja sam jedan od tih uzih :)
I ja. Sto mocniji to bolji. Sminka me ne intresuje.
Važna vijest za sve korisnike symbiana! LINK
Najlijepša ti dala.