Microsoft kupio Nokiju za 7,2 mlrd USD

poruka: 126
|
čitano: 30.222
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft kupio Nokiju za 7,2 mlrd USD".
13 godina
neaktivan
Re: Microsoft kupio Nokiju za 7,2 mlrd USD
kizo2703 kaže...

Dakle ,još jedan koji nije pročitao članak:

''Devices and Services unutar Nokije je zadužen za dizajn i proizvodnju mobilnih telefona i smartfona te prateće usluge, a Nokiji je prošle godine generirao skoro 15 milijardi eura odnosno oko polovice ukupnog prometa. Dakle - u Microsoft odlazi praktički sve što se tiče Nokijinih mobilnih uređaja, uključujući mobitele za široke mase Asha, pametne telefone s Windows Phoneom Lumia i tako dalje.''

Procitao sam ja. Ali im je taj odjel generirao pola ukupnog prometa. A sta je sa drugom polovicom? NSN i HERE i ostalo. A to je samo promet, sta je sa dobiti? Taj odjel im je, i pored tolikog prometa, generirao gubitke. Dok je NSN u plusu...

Da, i sta ako su prodali odjel za proizvodnju mobitela? Ne mogu isto tako kupiti takav odjel od nekog manjeg proizvodjaca mobitela, kao npr. Jolla? Patente i dalje imaju...

16 godina
neaktivan
Bilal kaže...

Procitao sam ja. Ali im je taj odjel generirao pola ukupnog prometa. A sta je sa drugom polovicom? NSN i HERE i ostalo. A to je samo promet, sta je sa dobiti? Taj odjel im je, i pored tolikog prometa, generirao gubitke. Dok je NSN u plusu...

Da, i sta ako su prodali odjel za proizvodnju mobitela? Ne mogu isto tako kupiti takav odjel od nekog manjeg proizvodjaca mobitela, kao npr. Jolla? Patente i dalje imaju...

Sigurno jesi ,ali jesi li shvatio?

Cijela divizija ''Devices and services'' koja je zadužena za mobitele je sada u vlasništvu Microsofta ,s tim da svi ostali telefoni ,osim Lumia serije ,ostaju pod imenom Nokia.

Microsoft može koristiti ime Nokia na svim S30 i S40 uređajima slijedećih 10 godina, ali ne i na novim smartphoneima - dakle ,svi novi smartphone uređaji će nositi Microsoftov brand.

Mogu li kupiti nekoga? Možda i mogu ,jednog dana u budućnosti ,ali neće moći za te telefone upotrebljavati ime Nokia!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 21:33 (kizo2703).
15 godina

Propast zagarantirana!

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Bilal kaže...

Cijela divizija ''Devices and services'' koja je zadužena za mobitele je sada u vlasništvu Microsofta ,s tim da svi ostali telefoni ,osim Lumia serije ,ostaju pod imenom Nokia.

Mogu li kupiti nekoga? Možda i mogu ,jednog dana u budućnosti ,ali neće moći za te telefone upotrebljavati ime Nokia!

To znači da je korištenje "Nokia" za Lumije dozvoljeno samo Microsoftu ili to ne će nitko koristiti?

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
16 godina
neaktivan
Agonija je suviše dugo trajala.
Sada je okonćana.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
chutac kaže...

To znači da je korištenje "Nokia" za Lumije dozvoljeno samo Microsoftu ili to ne će nitko koristiti?

Microsoft može koristiti ime Nokia na svim S30 i S40 uređajima slijedećih 10 godina, ali ne i na novim smartphoneima - dakle svi novi smartphone uređaji će nositi Microsoftov brand.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 21:35 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Bilal kaže...

Microsoft može koristiti ime Nokia na svim S30 i S40 uređajima slijedećih 10 godina, ali ne i na novim smartphoneima - dakle ,svi novi smartphone uređaji će nositi Microsoftov brand.

Da, shvatio sam. Nisam nigdje ni napisao da odmah mogu to napraviti, a u buducnosti ce moci. MS je na odredjeno vrijeme kupio brand Nokia, a kasnije, sto da Nokia ponovo ne pocne proizvoditi mobitele. A do tada se mogu baviti mapama i unaprijedjivati ih...

16 godina
hrx kaže...
Memphis kaže...
Agent Rico kaže...

Microsoft Lumia?? Stvarno šteta... 

Znači nijedan budući smartphone neće nositi naziv "Nokia"? 

MS će radit telefone po licenci NOKIA narednih 10 godina!

MS može koristiti brand "Nokia" na mobilnim telefonima zasnovanima na Series 30 (obični mobilni telefoni) i Series 40 (Asha) sustavima slijedećih 10 godina. Ne smije koristiti brand na smartphoneima (Lumia) - dakle svi novi smartphonei će nositi brand "Microsoft".

Još nešto - Nokia ne smije koristiti brand "Nokia" na svojim mobilnim uređajima (ako se odluče za novi start) niti ga licencirati nekome drugome za upotrebu na njihovim mobilnim uređajima sve do 31. 12. 2015. godine.

Naravno, sve o čemu pričamo vrijedi ako se transakcija i obavi, a za to trebaju imati dopuštenje dioničara; cijena dionice je trenutno 45% viša nego što je bila jučer i kreće se oko 5,5 dolara. Svi oni koji su kupili dionice prošlo ljeto kada je cijena bila 1,7 dolara sigurno zadovoljno trljaju ruke.

pa naravno da ne smije koristit ime ako je MS za to platio ....

14 godina
neaktivan

to ne znaci da ga ms nece koristiti

jer valjda znaju sto znaci to ime

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Šteta što se ovo nije dogodilo prije. Poznavajući MS u svemu su na početku kasnili u odnosu na konkurenciju(tipično holivudski). Uglavnom biće zasigurno interesantnije na tržištu pametnih telefona.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne kužim oko čega se svi mi brineno

Je li IBM propao kada su ga kupili Kinezi?

Je li Volvo propao kada su ga kupili Kinezi?

Je li Range Rover propao kada su ga kupili Indijci?

Ova prodaja nužno ne mora značiti ništa loše za Nokiu ili Microsoft, činjenica je da im je oboma trebala, Nokia ima znanje, Microsoft ima novac. Jednostavno Win-Win situacija

4 0 hvala 0
16 godina
ELNinjo kaže...

Šteta što se ovo nije dogodilo prije. Poznavajući MS u svemu su na početku kasnili u odnosu na konkurenciju(tipično holivudski). Uglavnom biće zasigurno interesantnije na tržištu pametnih telefona.

Tak i treba ... nama korisnicima to ide na ruku ...

16 godina

Sve govori trenutni poredak proizvođača na smartfon tržištu:

Samsung, Apple, LG, Lenovo, ZTE, Sony, HTC, Nokia ......

Elop je Car! Ako ga postave na čelo MS-a za par godina možemo očekivati da MS cijeli ili parcijalno bude kupljen od neke  XY kompanije. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 14:00 (rmiculini).

0 0 hvala 0
16 godina

Eto baš čitam Reuters. Kad je Elop stigao u Nokiu tržišna vrijednost Nokie je bila 200 milijardi $, danas je 15. Microsoft je prije 10 godina (prije Balmera) bio negdje oko 500 sada je na 250.  Elop je zbilja odradio maestralan posao kojim zasljužuje CEO mjesto u MS-u

13 godina
neaktivan
rmiculini kaže...

Eto baš čitam Reuters. Kad je Elop stigao u Nokiu tržišna vrijednost Nokie je bila 200 milijardi $, danas je 15. Microsoft je prije 10 godina (prije Balmera) bio negdje oko 500 sada je na 250.  Elop je zbilja odradio maestralan posao kojim zasljužuje CEO mjesto u MS-u

Pa to je namjerno napravio Elop, kako bi Nokiu Microsoft mogao jeftinije kupiti, i naravno prvi kad imaju čovjeka iznutra.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
17 godina
protjeran
logik kaže...

Pa to je namjerno napravio Elop, kako bi Nokiu Microsoft mogao jeftinije kupiti, i naravno prvi kad imaju čovjeka iznutra.

Jedno je spustiti cijenu, a druga je stvar uništiti cijeli brand. Kupili su jedno veliko ništa i jedino što im zapravo vrijedi u cijeloj priči su mobilni patenti. A i tu debelo kasne za konkurencijom.

Preuzimanje Motorole je primjer kako se to radi. Google se nije zamarao Motorola brandom, već su mu bili bitni samo ključni mobilni patenti.

Glory Glory Man United
13 godina
neaktivan

Najgluplja mi je ova usporedba sa Skypeom i Motorolom. Pa Microsoft nije kupio citavu Nokiju, kao sto je kupio citav Skype, ili kao sto je Google kupio citavu Motorolu. Samo Nokijini patenti bi kostali vise od citave Motorole, a patenti su ostali u Nokiji. Od ove cijene samo na licenciranje patenata je otislo preko 2 milijarde $, a to je naravno samo na odredjeni period...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Bilal kaže...

Najgluplja mi je ova usporedba sa Skypeom i Motorolom. Pa Microsoft nije kupio citavu Nokiju, kao sto je kupio citav Skype, ili kao sto je Google kupio citavu Motorolu. Samo Nokijini patenti bi kostali vise od citave Motorole, a patenti su ostali u Nokiji. Od ove cijene samo na licenciranje patenata je otislo preko 2 milijarde $, a to je naravno samo na odredjeni period...

U cijeloj priči MS ispada najgluplji i najsporiji. Prvo je nepotrebno preplatio Skype, a drugo u slučaju Nokije je nepotrebno gubio vrijeme.

Glory Glory Man United
15 godina
memulica kaže...

U cijeloj priči MS ispada najgluplji i najsporiji. Prvo je nepotrebno preplatio Skype, a drugo u slučaju Nokije je nepotrebno gubio vrijeme.

U cijenu Skypea trebaš i uračunati veliki broj korisnika, nije Microsoft kupio samo program već i njih...

Swedish latin super funk.
17 godina
protjeran
sirka666 kaže...
memulica kaže...

U cijenu Skypea trebaš i uračunati veliki broj korisnika, nije Microsoft kupio samo program već i njih...

Zarađuje na Skype korisničkoj bazi? Ni Ballmer nebi bolje slaga {#}

Glory Glory Man United
15 godina

Bez korisnika Skype bi bio beskoristan, zar ne?

Swedish latin super funk.
16 godina

Oglasila se NOKIA i pojasnila situaciju vezano za prodaju MSu

Uglavnom 10 godina će se koristi brand NOKIA za Asha modele i ostale glupe telefone za smartphone će osmisliti novi brand, ista ekipa će radit telefone kao i do sada (u finskoj), glavni dizajner ostaje isti, Asha modeli bi trebali dobiti skydrive, office, xbox live te u tih 10 godina smatraju da će prestat postojati glupi telefoni odnosno planiraju ugasit proizvodnju istih.

17 godina
protjeran
sirka666 kaže...

Bez korisnika Skype bi bio beskoristan, zar ne?

Korisnička baza samo po sebi ne znači ništa, ako ne znaš kako na njoj zarađivati.

Pogledaj samo koliku korisničku bazu ima npr. Facebook i koje probleme imaju oko monetizacije.

Tako da do daljnjega od Skypea nema nekog profita za MS.

Glory Glory Man United
16 godina
neaktivan
Bilal kaže...

Nokia ce tek sad ici u plus. Dionice im skocile, rijesili se onoga sto im je donosilo gubitke, a ostalo samo ono sto im je donosilo dobit - NSN i HERE. Za nekoliko godina, kada MS bude izbacivao mobitele pod svojim imenom, Nokia, kao sto je vec neko spominjao, kupi npr. Jollu. Vrati svoje bivse radnike i nastave sa proizvodnjom mobitela...

Samo ti sanjaj. Skocice njima nesto. {#}

Ako koristim Linux, moj potpis je ovdje. Ako koristim Windows trenutno nemojte mi zamjeriti.
13 godina
neaktivan

Koji je tebi qrac? Citiras mi postove od prije mjesec dana i postavljas retardirane komentare...

0 2 hvala 0
12 godina
protjeran
Bilal kaže...

Koji je tebi qrac? Citiras mi postove od prije mjesec dana i postavljas retardirane komentare...

Samo te podsjeća, obzirom da u vašem MS stadu pamtite kao ribe ili muhe. Donedavno ste slavili rasprodane Surfejse i dominaciju Lumije nad iPhoneom u Kini! :-)

is.gd/filipvk1000 : -Da bar NEBUDE,bilo bi super VIDIT ali imam tako jak OSJEČAJ da će ovo LIČIT strašno na Android- is.gd/VelikiBrat -Ne znam, meni ovo očajno izgleda (VIZUALNO).-
12 godina
protjeran
Memphis kaže...

Oglasila se NOKIA i pojasnila situaciju vezano za prodaju MSu

Uglavnom 10 godina će se koristi brand NOKIA za Asha modele i ostale glupe telefone za smartphone će osmisliti novi brand, ista ekipa će radit telefone kao i do sada (u finskoj), glavni dizajner ostaje isti, Asha modeli bi trebali dobiti skydrive, office, xbox live te u tih 10 godina smatraju da će prestat postojati glupi telefoni odnosno planiraju ugasit proizvodnju istih.

A dotle će ostatak svijeta valjda čekati 10y kako bi se Mighty Microsoft pribrao konačno objedinio musaku od svojih poslovnih planova u kojima se pogubio. U tih 10 godina nitko se više neće sjećati Lumije ni Surface-a, kao ni onog prijašnjeg MS tableta (??!), Kin-telefona, MSN-a, Hotmaila, Zune-a itd.

Asha modeli koji se guraju na Indija cheapo tržište (i ovdje, ipak smo mi treći svijet) nikad neće imati xbox live jer neće imati ni Skype - prejadni su. Asha je okljaštreni Symbian, a WP da bi se pokrenuo u startu proizvodnja košta 70+$ - više nego li kompletan repertoar mobile-a u Asha kategoriji u Indiji.

is.gd/filipvk1000 : -Da bar NEBUDE,bilo bi super VIDIT ali imam tako jak OSJEČAJ da će ovo LIČIT strašno na Android- is.gd/VelikiBrat -Ne znam, meni ovo očajno izgleda (VIZUALNO).-
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 1:47 (C0rto).
14 godina
neaktivan
cortova histerija raste s udjelom wp-a
savjet - nemoj gledat statistiku za srednji istok
12 godina
protjeran
apoteka kaže...
cortova histerija raste s udjelom wp-a
savjet - nemoj gledat statistiku za srednji istok

Kojim udjelom? Pa riječ je o statističkoj pogrešci. Imaš 2 standarda: Android i iOS.

Dok se ne pojavi Tizen, još je nešto ostalo starih BB i ovih 7.5, 7.8, 8.0 i 8.1 nekompatibilnih egzotičnih uređaja.

Neće još dugo, već za Božić Tizen nam dolazi... koji će za razliku od onijeh navedenih vjerojatno moći vrtiti Android apps.

16 godina
neaktivan
C0rto kaže...

Neće još dugo, već za Božić Tizen nam dolazi... koji će za razliku od onijeh navedenih vjerojatno moći vrtiti Android apps.

Tizen? Aha ,to je ona (još jedna) kopija iOS-a?

Svakako ,preplavit će svijet.

Što i nije loše ,samo neka i radi barem kao iOS ,sa svojim updateima ,bez upliva proizvođača mobitela i njihovih piydarija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 14:45 (kizo2703).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice