Mac App Store u pogonu

poruka: 66
|
čitano: 12.146
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mac App Store u pogonu".
17 godina
neaktivan
RE: Mac App Store u pogonu
facewithascar kaže...

OSX se moze instalirati na PC, cak i na AMD procesor. I sve to sljaka do prvog updatea kad prestane sljakati. Tad treba ponovno skinuti novu verziju Snow Leoparda napravljenu za procesor koji imas (Intel, AMD) i ponoviti cijelu pricu ponovno. Ja sam probao, imao neko vrijeme i na kraju odustao i kupio Maca i kao i forumasi gore, nisam pozalio niti trenutka. Jedino sto zalim je preslaba grafika i sto se ne mogu igrati. Zato si sve nesto razmisljam o PSX3 ili Xboxu.

Kak na Macu preslaba grafika? Zar ne rade svi pro grafičari na Macu?:D

15 godina
alen-c kaže...
bespa kaže...

Naravno da bi mogao, ali OS X nije jednostavno instalirati na običan PC. 

Jedan dio hardwera je rađen isključivo za potrebe appla i nema ga na tržištu (PRIMJER proc intel core 2 duo za MacBook na kojem tipkam je izrađen na tehnologiji od quada što mu je smanjilo jezgru i učinilo ga stabilnijim) Taj proc je intel radio samo za apple. Nešto slično je i sa ostalim hardwerom, sve su to "KAO" standardne PC komponente. OS X je pisan u C jeziku koji zahtjeva izuzetno poznavanje hardwera tako da OS komunicira sa hardwerom na izuzetno visokoj razini. Rezultat toga je taj da Apple računala debelo šiju PC (windows) jačih performansi naročito u obradi slike i zvuka. NAŽALOST kada pokušaš OS X instalirati na PC sretneš se sa svom mukom ovog svijeta. Potrebno je skinuti svu silu raznih dodataka osu koji će omogućiti prepoznavanje hardwera prilikom instalacije i nakon trista muka, ako uspiješ... to je to.

Mi pokušali u servisu, tjedan dana gombanja, pregledavanja tutorijala sa jubitoa izmišljanja bjesnih glista trista pokušaja i zaključak: "...ma nije apple tako skup..."

Uglavnom, ja na appleu provodim tri puta manje vremena nego što sam provodio na PCu a napravim više posla, Fotograf sam pa radim obradu fotki i videa, sviram pa volim miksati gitare i bubnjeve, sve to sam radio i na PCu ali ne sa toliko gušta. Naravno, neigram igre, za OS X ima valjda 3 igre pa ako si gamer odustani odmah.

Prvo da se malo pohvalim da je moja vijest {#}
Samo bih potvrdio u potpunosti tvoj post. Ja sam se prebacio na Apple prije 6mj. jer sam uspio dobit super cijenu za novi MBP a ionak sam kupovao novi laptop za fax pa mi se sve poklopilo. Pa reko ajmo probat šta je tolko posebno u tom "preskupom" Appleu. I mogu potvrdit da do sad nisam požalio ni dana ni kune placene za laptop. Baš što kažeš provodim duplo manje vremena za kompom a napravim duplo više posla. Da ne govorim da miš ne koristim, jednostavno nemam potrebe.

I zakljucak koji u potpunosti potpisujem "...ma nije apple tako skup..." {#}

Ugl.svakom bi preporucio umjesto gubljenja sata i sata na podešavanje windowsa ili instaliranja OS-a X na PC tih nekoliko dana odradit neki usputni posao i zaraditi za razliku između macbooka i obicnog laptopa {#}

A inace vezano uz samu vjest, instalirao sam App store jucer i odlicno funkcionira, nikakve greške nisam uocio. Odmah mi je registrirao vec instalirane ili kupljene aplikacija (iWork) i sad mogu preko 1 mjesta preuzet update za sve aplikacije na kompu - precool.

I instalirao sam par free izuzetno korisnih aplikacija - sve funkcionira jednostavno i brzo u par klikova. Apple stil {#}

dali ti ovo misliš ozbiljno ? duplo brže sam napravio posao sa apple kompjuterom,nemam probleme sa namještanjem i sl.

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
14 godina
tnakir kaže...

Citao sam na endgadgetu da je u prvih par sati umjesto mogucnosti kupnje javljao gresku.

Evo link: http://www.engadget.com/2011/01/06/mac-app-store-generating-error-messages-instead-of-app-purchases/

Čuj stari, ti stvarno imaš neki fetiš na taj apple...  Nadam se samo da te Microsoft za to i plaća {#}

Još nisam vidio ni čuo da netko toliko pljuje po nečemu, a sve bez razloga...

Znaš onu "Live and let live"

Tko voli nek izvoli...

15 godina
neaktivan
funat kaže...
facewithascar kaže...

OSX se moze instalirati na PC, cak i na AMD procesor. I sve to sljaka do prvog updatea kad prestane sljakati. Tad treba ponovno skinuti novu verziju Snow Leoparda napravljenu za procesor koji imas (Intel, AMD) i ponoviti cijelu pricu ponovno. Ja sam probao, imao neko vrijeme i na kraju odustao i kupio Maca i kao i forumasi gore, nisam pozalio niti trenutka. Jedino sto zalim je preslaba grafika i sto se ne mogu igrati. Zato si sve nesto razmisljam o PSX3 ili Xboxu.

I što se čudiš, večina lajavaca misli da je grafika FPS u njihovim igrama, CGI je daleko širiji pojam .

OnTopic, djelomično , da za Mac pojedini proizvođaći grafičkog HW-a se potrude stvar napraviti kako se spada, tako da recimo nVidia mobile graphics onboard nema veze pretjerano s PC verzijom, te recimo firmware pojedinih kartica ti je drugačiji za Mac nego za PC itd.

Da Mac je bolji od PC-a iz razloga što su sve komponente izbalansirane do savršenstva, a PC čast izuzetcima sklapaju svakojaki tipovi, i ono krivo uvriježeno mišljenje, PC može skolpit svatko, što nije istina, dobro napravljen PC što podrazumjeva izbalansirane komponente zahtjeva i znanja i novaca,a ne naoko nabacane komonente kako to većina ljudi radi, žalosno neki se nazivaju profesionalcima.

Pošto u sadašnje vrijeme HW -ski gledajuć Mac i PC se ne razlikuju pretjerano , slabo upućeni bi rekli pa Mac je u biti PC, ali nije , jer prema tome su i Mercedes i Zastava isto auti, jel tako, znaći koliko Mercedes ima sličnosti sa Zastavom toliko i Mac ima sličnosti sa PC-jem. Eto ovo mi je nekako najslikovitiji prikaz.

Što se tiće Mac Store-a , mislim da je to odlična stvar , istina jako slično nešto sam vidio na Ubuntu Linux sistemu i dopalo mi se, u svakom slučaju jedan novi korak u svijetu IT-a, ako MS napravi nešto slično tim bolje za nas korisnike.

I'm from Hollywood
15 godina
woodgamesfx kaže...
funat kaže...
facewithascar kaže...

I što se čudiš, večina lajavaca misli da je grafika FPS u njihovim igrama, CGI je daleko širiji pojam .

OnTopic, djelomično , da za Mac pojedini proizvođaći grafičkog HW-a se potrude stvar napraviti kako se spada, tako da recimo nVidia mobile graphics onboard nema veze pretjerano s PC verzijom, te recimo firmware pojedinih kartica ti je drugačiji za Mac nego za PC itd.

Da Mac je bolji od PC-a iz razloga što su sve komponente izbalansirane do savršenstva, a PC čast izuzetcima sklapaju svakojaki tipovi, i ono krivo uvriježeno mišljenje, PC može skolpit svatko, što nije istina, dobro napravljen PC što podrazumjeva izbalansirane komponente zahtjeva i znanja i novaca,a ne naoko nabacane komonente kako to većina ljudi radi, žalosno neki se nazivaju profesionalcima.

Pošto u sadašnje vrijeme HW -ski gledajuć Mac i PC se ne razlikuju pretjerano , slabo upućeni bi rekli pa Mac je u biti PC, ali nije , jer prema tome su i Mercedes i Zastava isto auti, jel tako, znaći koliko Mercedes ima sličnosti sa Zastavom toliko i Mac ima sličnosti sa PC-jem. Eto ovo mi je nekako najslikovitiji prikaz.

Što se tiće Mac Store-a , mislim da je to odlična stvar , istina jako slično nešto sam vidio na Ubuntu Linux sistemu i dopalo mi se, u svakom slučaju jedan novi korak u svijetu IT-a, ako MS napravi nešto slično tim bolje za nas korisnike.

pa ako je isti procesor,memorija,dvd,matična,ekran,grafička onda je mac jednak pc-u ili mislite da intelov procesor u macu i pc-u nije isti

15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

pa ako je isti procesor,memorija,dvd,matična,ekran,grafička onda je mac jednak pc-u ili mislite da intelov procesor u macu i pc-u nije isti

Frende ja sam se svakojakih PC-jeva nagledao u životu, ali da ti ilustiram, prije oko desetljeća, ja kupio svoj prvi Pentium, nije se imalo para pa kupio ja rabljeni, bio ti je to

GateWay 2000 konfiguracija P133, 16MB RAM-a, 850MB HDD ( kasnije pojačan na 2.1 GB ), a moj frend imao NoName P120 , 32MB RAM-a, 2.3 GB HDD i kaže on meni, joooj što češ s tim pa na tom nečeš moć pokrenut ništa, kad ono vidi vraga, ja na svom GateWay-u pokretao Win98SE bez problema, dok je na njegovom P120 NoName Win95 štekao ???? ja na svom GateWay-u imao ATX napajanje, ona na svom P120 AT, njemu P120 izgorio ubrzo, ja svoj GateWay prije par godina dao jednom klincu da se igra ( pokretao je GateWay StarCraft, Diablo , kasnije pojačan sa Voodoo 1 te Voodoo 2 i SW Racer  ) , stabilniji PC nisam više u životu imao nit vidio, s time si mogao raditi što "zamisliš". Da sada da zlobnici ne bi  rekli, pa OK možda je tvoj fred nOOb pa nema pojma pa si je zakrćio komp, e nije nOOb nego je lik od kojeg sam prve korake naučio vezane za PC, čovjek koji je izrastao uz C64, jahač useneta , surfao netom dok ljudi nisu imali pojma što je to "komjuter" a internet nešto za što su čuli na radiju ili  tv-u, bio recenzent za jedan IT časopis , bla, bla .... u prijevodu stara mrcina IT-a, danas je okorjeli igrač SC2 :)

I'm from Hollywood
17 godina
neaktivan
Mac App Store u pogonu

gle - istina je da loše izbalansirana konfa šteka. ali danas su standardi toliko ispeglani da ja ne vidim nikakvu razliku između svog slaganca doma i svih svojih HP-ova na poslu (a imam ih 4 - 2 laptopa, 2 desktopa - 4 OS-a: Win 7, Win 2008 R2, CentOS i Ubuntu 10.10).

Apple je običan kombinator baš kao i svi ostali - samo što ima svoj OS. That's all - ni više ni manje. Tu neko mistificiranje - poseban proc, posebna grafa i slične spike spadaju u običan kindergarten talk i urbane legende. Svako poboljšanje na Appleu rezultat je njihovih stručnjaka, a Intel, nVidia i ostali sigurno nemaju pametnija posla nego proizvodit "bolje" komponente samo za Apple. Apple ima dobar OS, to nitko ne spori. I to je sve što ima. Ispod je x86 PC. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
funat kaže...
alen-c kaže...

Nisi skužio na šta mislim, mislim da Apple bira tocno koje komponente ugrađuje u strojeve i cijele generacije strojeva im imaju više manje potpuno jednake komponente koje osiguravaju skoro pa savršen rad s OS X-om. Znaci godišnje oni npr.izbace 3-5 procesora (mislim ne oni, ali ih odaberu za svoje strojeve) 1 vrstu ram memorije i 1 vrstu diska itd.. I onda netreba sustav brinut s cim ima posla jer je sve više manje isto. A kod Windowsa AMD izbaci 20 procesora, Intel 30, 100 i više hard diskova, 100 vrta RAM-a itd. i onda bi trebao Windows dobro funkcionirat? Naravno da je to teško ili nemoguce i da se na tu prilagodbu troši dio resursa. Appleova zatvorenost je dvostruki mac - s jedne strane ti ne dopušta previše odabira, a s druge strane ti vecinom ponudi najbolje (il među boljima) što može i za to bar znaš da funkcionira skoro savršeno (skoro jer ništa u životu nije potpuno savršeno {#} ). I naravno da Apple sve to proizvodi, onda bi tek ispao smješna firma kad bi ko neki proizvodio sve od igle do lokomotive {#}

dakle rade isto što i Dell, HP i ostali. ja na poslu imam sve od HP-a i radi besprijekorno. Dakle u čem je ono Apple poseban?

Odkad to DELL i HP i ostala ekipa izrađuje svoje OS-ove (pritom ne mislim na web OS koji je HP kupio od Palma jer je to za sad iskljucivo za mobilne platforme)?

Bit ce da sam propustio nešto {#}

**** Sretna Nova godina!!!! **** Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
16 godina
alen-c kaže...

Odkad to DELL i HP i ostala ekipa izrađuje svoje OS-ove (pritom ne mislim na web OS koji je HP kupio od Palma jer je to za sad iskljucivo za mobilne platforme)?

Jesi ,očito si propustio!!

funat kaže...

...

Apple je običan kombinator baš kao i svi ostali - samo što ima svoj OS. That's all - ni više ni manje....

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
15 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...
blackalbum kaže...

Frende ja sam se svakojakih PC-jeva nagledao u životu, ali da ti ilustiram, prije oko desetljeća, ja kupio svoj prvi Pentium, nije se imalo para pa kupio ja rabljeni, bio ti je to

GateWay 2000 konfiguracija P133, 16MB RAM-a, 850MB HDD ( kasnije pojačan na 2.1 GB ), a moj frend imao NoName P120 , 32MB RAM-a, 2.3 GB HDD i kaže on meni, joooj što češ s tim pa na tom nečeš moć pokrenut ništa, kad ono vidi vraga, ja na svom GateWay-u pokretao Win98SE bez problema, dok je na njegovom P120 NoName Win95 štekao ???? ja na svom GateWay-u imao ATX napajanje, ona na svom P120 AT, njemu P120 izgorio ubrzo, ja svoj GateWay prije par godina dao jednom klincu da se igra ( pokretao je GateWay StarCraft, Diablo , kasnije pojačan sa Voodoo 1 te Voodoo 2 i SW Racer  ) , stabilniji PC nisam više u životu imao nit vidio, s time si mogao raditi što "zamisliš". Da sada da zlobnici ne bi  rekli, pa OK možda je tvoj fred nOOb pa nema pojma pa si je zakrćio komp, e nije nOOb nego je lik od kojeg sam prve korake naučio vezane za PC, čovjek koji je izrastao uz C64, jahač useneta , surfao netom dok ljudi nisu imali pojma što je to "komjuter" a internet nešto za što su čuli na radiju ili  tv-u, bio recenzent za jedan IT časopis , bla, bla .... u prijevodu stara mrcina IT-a, danas je okorjeli igrač SC2 :)

Dirljiva priča - koja je poanta?

Ł00dAcHaa mAweNa
15 godina
alen-c kaže...
funat kaže...
alen-c kaže...

Nisi skužio na šta mislim, mislim da Apple bira tocno koje komponente ugrađuje u strojeve i cijele generacije strojeva im imaju više manje potpuno jednake komponente koje osiguravaju skoro pa savršen rad s OS X-om. Znaci godišnje oni npr.izbace 3-5 procesora (mislim ne oni, ali ih odaberu za svoje strojeve) 1 vrstu ram memorije i 1 vrstu diska itd.. I onda netreba sustav brinut s cim ima posla jer je sve više manje isto. A kod Windowsa AMD izbaci 20 procesora, Intel 30, 100 i više hard diskova, 100 vrta RAM-a itd. i onda bi trebao Windows dobro funkcionirat? Naravno da je to teško ili nemoguce i da se na tu prilagodbu troši dio resursa. Appleova zatvorenost je dvostruki mac - s jedne strane ti ne dopušta previše odabira, a s druge strane ti vecinom ponudi najbolje (il među boljima) što može i za to bar znaš da funkcionira skoro savršeno (skoro jer ništa u životu nije potpuno savršeno {#} ). I naravno da Apple sve to proizvodi, onda bi tek ispao smješna firma kad bi ko neki proizvodio sve od igle do lokomotive {#}

dakle rade isto što i Dell, HP i ostali. ja na poslu imam sve od HP-a i radi besprijekorno. Dakle u čem je ono Apple poseban?

pa prema tvome ms radi bolji os jer ga mora optimizirati za milijun različitih kombinacija dok apple radi samo za 20-ak različitih kombinacija hardvera

15 godina
protjeran
alen-c kaže...
funat kaže...

nemoj tako - Apple ima poseban procesor Kor Dva Duo (TM) - napravljen samo za njih. I Apple ti je napisan u C-u!!! Tako da radi na visokoj razini s hardverom. Mi smrtnici koji nemamo para to ne razumijemo:D

Apple ima nešto što nema ni jedna druga firma u PC svijetu. Izrađuje i svoj soft i hardver tako da je komunikacija između tog dvoje na visokoj razini. I naravno da je tako nešto teško postici u Windows okružju. I naravno da im onda treba i manje snage za iste zadatke.

A Apple fura još Core 2 Duo samo na najmanjim prijenosnim uređajima (macbook air, macbook i macbook pro 13.3") i to iz prakticnog razloga što manje troše od i3 varijante i nemaju usranu intelovu integriranu grafiku nego dosta kvalitetniju GeForce 320M grafiku {#}

e da ti nešto pojasnim,ali fino...zamislimo HP uzme već ionako vrhunski Envy ili Elitebook,a i Pavilion je zvijerka i SAMO za te modele napravi Os..(nemoj misliti da ne može),samo za te modele prilagodi OS..ne znam zašto

Ejplaši stalno PC vezuju za Windowse..postoji i Linux na PC strojevim i laptalima..kad Linux instaliraš na HP laptop,isto dobiješ izuzetno visoki stupanj suradnje OS-a i hardware-a..stabilno je i munjevito...

konkretno na mom Pavilionu imam w7 i na sekundarnom hdd-u Mint...mint radi jako brzo,a w7 brzo i zadovoljan obima..

ali primjer,ja ipak želim za te novce,ne i3,nego i5 ili čak i7,ne što mi možda treba, nego hoću za tu cijenu(visoku) i visoke mogućnosti,pa taman ih i ne koristio,jer ja želim o tome odlučivati a ne Stivica..u tome je poanta..ja hoću z tu cijenu MOGUĆNOST da odabirem,a ne da me se uvjerava retrologikom i da mi se nameće..

št ose tiče nvidije gt 320m...imam je na slabijem dv7 s i3 procesorom..zadovoljan sa njom...ali to je tek druga stepenica po snazi i mogućnostima grafičke kartice za lap od nvidije..prva i najslabija low lewel je gt105m,koja je ono,eto da se widi slika na lcd-u...dakle,sve je to ok,ali ne nešto VUUUUUUU...!!!... i da...što se tiče grijanja i potrošnje i3 ili i5,zavisno od aktivnosti,tako se i jezgre aktiviraju ili deaktiviraju...

15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

dali ti ovo misliš ozbiljno ? duplo brže sam napravio posao sa apple kompjuterom,nemam probleme sa namještanjem i sl.

Da, mislim ozbiljno. Na Appleu pola funkcija je dostupno putem gesti, dakle neideš file pa rotate nego

samo okreneš prstima npr. Neideš svaki put mišem na tipku back neg pređeš s 3 prsta ulijevo,

neideš options pa zoom i tako sto puta nego prstima razvlacis sliku kolko te volja.. da nabrajam još?

Onda pola programa radi brže i bolje i jednostavnije na macu. Ne zamaraju te sa 100 sitnica ko na PC-u.

Evo primjera kad dobijem svježe instalirane Windowse s par programa to je kaos. Prvo moram podesit

start menu koji je pretrpan glupostima koje mi vecinom netrebaju (od helpa, programa za podešavanje

šta mi koji format otvara itd..) pa mi se stvori u taskbaru 100 ikona svega i svacega i sve mi to guši komp,

pa svakih malo moraš updateat antivirus, firewall, pa ti se nerjetko smrzne neki program pa niš ne raegira,

pa ti ostane smeca koliko oces u registrima i ostalim mjestima i vecina programa ostavlja previše smeca

koje oces neces moraš rucno cistit. Eto primjera ilustracije: dođem kod frendice i gledam radno okružje,

od prozora, taskbara, start menua, desktopa -na stotine ikona, tekstova menija svega i svacega, živi cušpajz.

Ja koji se kužim u kompove se izgubim u tom brdu nepotrebnih informacija, dijaloških okvira i ceg sve ne.

Da ne govorim da za iste stvari na 100 mjesta imaš za kliknuti. Kažem kaos...

A onda dođem na OS X, sve toliko jednostavno. Ja sam se u prvi mah prepao kad sam prešao s Windowsa.

Mislio sam šta je ovo, ovo je prejednostavno, ogoljeno, ništa nema. A onda skužiš da ima sve, ali sve šta ti

treba, a ono što rijetko kome treba tamo je gdje treba biti, negdje u pozadini i uvijek se može lako izvuci.

Ma šta da ti kažem nemože se sve to skupa opisati - mora se doživjeti. I da, još jednom, mislim ozbiljno

kad kažem da s Appleovim brže napravim posao jer sam koncentriran na ono bitno, a pola postavki skoro

da nisam diro - ne jer ih nemogu promjeniti, nego mi baš ovako paše kako je.

blackalbum kaže...

funat kaže...

gle - istina je da loše izbalansirana konfa šteka. ali danas su standardi toliko ispeglani da ja ne vidim nikakvu razliku između svog slaganca doma i svih svojih HP-ova na poslu (a imam ih 4 - 2 laptopa, 2 desktopa - 4 OS-a: Win 7, Win 2008 R2, CentOS i Ubuntu 10.10).

Apple je običan kombinator baš kao i svi ostali - samo što ima svoj OS. That's all - ni više ni manje. Tu neko mistificiranje - poseban proc, posebna grafa i slične spike spadaju u običan kindergarten talk i urbane legende. Svako poboljšanje na Appleu rezultat je njihovih stručnjaka, a Intel, nVidia i ostali sigurno nemaju pametnija posla nego proizvodit "bolje" komponente samo za Apple. Apple ima dobar OS, to nitko ne spori. I to je sve što ima. Ispod je x86 PC. 

Nerjetko mnoge tvornice imaju posebne linije za proizvodnju komponenata za Apple.

Jednostavno kada Apple sklopi s firmom ugovor o proizvodnji, plati malo više, ali i zahtjeva više.

Npr.lako ces dobit obican PC laptop kojem nije dobro zaljepljen neki dio plastike, ili nije kako spada

pofarban, ili plastika ima nekih nesavršenosti u obradi. Pa neki bolji, neki lošiji ekran.

Kod Applea ne. Svaki, ali baš svaki macbook je potpuno isti u izradi. Nema neke tockice na tom

aluminiju da bi se isticala, da bi uocio neku nepravlnost. Jednostavno završna obrada im je par klasa 

iznad skoro svih. I kako onda to objasniti? Naravno da to ne izrađuje Apple, nego one iste tvornice

koje proizvode i Forcebook sa škripavom plastikom. I odkud onda razlika? Apple je više platio 

i na proizvode za njih više paze i kontroliraju. Slicno je i s procesorima. Apple jednostavno kaže intelu

ocemo tu i tu kombinaciju za tolko i tolko para. Necete proizvodit? Ok postoji i AMD.

Istina je da je po specifikacijama to možda i isti proizvod, ali kladim se da se na Appleove komponete

ipak odnose s više pažnje i preciznosti..

**** Sretna Nova godina!!!! **** Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
15 godina

antivirus se sam updajte,kupiš za 150 kn pa si miran,a vjerovatno i ostali proizvođači hardvera kad sastavljau računalo od 18 000 kn traže da im bude kvalitetnije od nekog jeftinjaka od 3000 kn ili misliš da je to sve ista klasa,ja imam kopiju windowsa pa nisam osjetio nikavih problema u 10 mjeseci rada i malo eksperimentiram sa linuxima tako da ta tvrdnja da windowse stalno moraš podešavati ne stoji

15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

e da ti nešto pojasnim,ali fino...zamislimo HP uzme već ionako vrhunski Envy ili Elitebook,a i Pavilion je zvijerka i SAMO za te modele napravi Os..(nemoj misliti da ne može),samo za te modele prilagodi OS..ne znam zašto

Ejplaši stalno PC vezuju za Windowse..postoji i Linux na PC strojevim i laptalima..kad Linux instaliraš na HP laptop,isto dobiješ izuzetno visoki stupanj suradnje OS-a i hardware-a..stabilno je i munjevito...

konkretno na mom Pavilionu imam w7 i na sekundarnom hdd-u Mint...mint radi jako brzo,a w7 brzo i zadovoljan obima..

ali primjer,ja ipak želim za te novce,ne i3,nego i5 ili čak i7,ne što mi možda treba, nego hoću za tu cijenu(visoku) i visoke mogućnosti,pa taman ih i ne koristio,jer ja želim o tome odlučivati a ne Stivica..u tome je poanta..ja hoću z tu cijenu MOGUĆNOST da odabirem,a ne da me se uvjerava retrologikom i da mi se nameće..

št ose tiče nvidije gt 320m...imam je na slabijem dv7 s i3 procesorom..zadovoljan sa njom...ali to je tek druga stepenica po snazi i mogućnostima grafičke kartice za lap od nvidije..prva i najslabija low lewel je gt105m,koja je ono,eto da se widi slika na lcd-u...dakle,sve je to ok,ali ne nešto VUUUUUUU...!!!... i da...što se tiče grijanja i potrošnje i3 ili i5,zavisno od aktivnosti,tako se i jezgre aktiviraju ili deaktiviraju...

Onda da te pitam, a zašto HP ne napravi taj svoj OS? Ja da sam na njihovom mjestu i da mogu, napravio bi.

Ocito to nije samo tako {#}
Onda zašto isti taj Pavilion nemože izdržati s tim dobro prilagođenim Windowsima do 10h ko taj jadan ejpl? {#}
Prijenosnik nije prijenosnik ako je najjaci nego ako možeš raditi na putu. Mene 2-3sata snage ne uzbuđuje previše.

Al 10h normalnog rada, e to je vec nešto. Nekad nije sve imat baš najjacu mašinu, važno je i kako je balansirna.

Kako staviti i5 ili i7 u nešto velicine macbook serije s 11.6" ili 13.3" i tim dimenzijama a da se ne pregrije ili ne pojede

bateriju dok si reko keks? Treba racionalno koristi resurse. Ako ti to tako nije jasno eto ti primjera: šta ce mi na smartu

ili Toyoti IQ motor od Ferarija ili Mercedesa S klase? Pa jadan ce se raspasti koliko je mal, a i da ga staviš u te dimenzije

za vozaca nebi bilo mjesta. Želiš snagu? Ok uzmi 15" ili 17" macbook. Imat ce koju kilu više al ce ispunit tvoje hirove

za magicnim brojkama 5 i 7. To što ih 50 i više % vremena neces iskoristiti za radnje koje može core 2 duo ili i3

to je druga strana medalje. Ili ako ti ni to nije dost uzmi Mac Pro pa eto. Skupo je, ali eto želiš biti cool i imati najjacu 

pilu u selu, zaš nebi bila i najkvalitetnija? {#} Brojke ne znace puno dok ih ne staviš u kontekst.

Vidim baš danas neku jadnu curu, fura laptop od 3 kile, sa 17" ekranom i sa ultracool i7 procesorom za šta?

da bi išla na face {#} Umjesto da si uzme neki netbook ili sa core 2 duo procesorom i 15 ili 13.3" kralježnica bi joj bila 

zahvalna ako nitko drugi {#}

17 godina
neaktivan

jesi ga stvarno bas nasro (pardon na izrazu, ali je primjeren, barem ja mislim)

inace sam windows user od kad znam za sebe... i po meni je w7 preveliki korak za microsoft, jer je slicnija na neki način OSX-u...

imo sam priliku koristiti 2 ili 3 dana iMac... slažem se da je to savršenstvo... prevelika promjena kada pređeš s win na OSX ali ona pozitivna. Slažem se da kad jednom kupiš Mac da ga uvjek kupuješ jer stvarno je prema win savršen...

ali jesi ga nasro fkt onako pošteno... 

evo imam svoj acer aspire 5741G (koji košta 5000kn) več 6 mj. nijedanput mi se nije srušio win (veliki napredak..xD) niti sam imo problem s laptopom u smislu HW-a. Dizajn je čist uredu itd...

kužim da si mac user i ljubomoran sam iskreno... ali vjeruj nije više konkurencija (mislim na win) kao što je nekad bila (prije je bila za k****). 

Ovih 100 sitnica na desku itd... to možeš imati i ti, može svako ovisi o useru... evo ja imam na desku 2 ikonice... 2! ne 100!

nije raspašoj kao što si reko...

u svakom slučaju htio sam se izjasnit da si def pretjero... slažem se da je Mac bolji 10000 puta... ali pretjero si. Kao što rekoh nije Win što je nekad bio. (barem po meni)

znaš onu: sto ljudi sto čudi

15 godina

p.s. više volim ubuntu nego windowse samo me živcira par stvari,glasni ventilator i par sitnica

15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Jesi ,očito si propustio!!

I dalje mi nisi odgovorio.. Voliš inace spamati? {#}

blackalbum kaže...

pa prema tvome ms radi bolji os jer ga mora optimizirati za milijun različitih kombinacija dok apple radi samo za 20-ak različitih kombinacija hardvera

Ne radi nužno bolji OS, ali da im je teže mora se priznat. Tko zna kako bi ga radio samo za jednu vrstu hardvera. Isto tako neznamo kako bi Apple plivao na njihovom mjestu. Ali sami su si krivi. Nitko ih nije na to silio. Sami su birali. Na i dalje napominjem to što im je teže ne znaci da im je i OS bolji. Ta logika ti nije valjana {#}

blackalbum kaže...

antivirus se sam updajte,kupiš za 150 kn pa si miran,a vjerovatno i ostali proizvođači hardvera kad sastavljau računalo od 18 000 kn traže da im bude kvalitetnije od nekog jeftinjaka od 3000 kn ili misliš da je to sve ista klasa,ja imam kopiju windowsa pa nisam osjetio nikavih problema u 10 mjeseci rada i malo eksperimentiram sa linuxima tako da ta tvrdnja da windowse stalno moraš podešavati ne stoji

I to samostalno updejtanje cesto moraš potvrditi ili sl. a i kad to radi ili ti skenira komp, koristi ti dio resursi. I ostali kad sastave takvo racunalo naprave od toga takvo svjetsko cudo da im je nerjetko cijena veca od Applea. I još ih na kraju zeznu Windowsi jer nisu dovoljno prilagođeni tim racunalima koliko god skupa bila.. Ok možda i nemoraš stalno, ali s vremena na vrijeme ih doslovce trebaš održavati ako želiš da rade kao od 1.dana. A i podešavanja nema kraja na pocetku ako želiš da ti bar na nešto lice, a ne da ti stalno nude stotine funkcija koje ti netrebaju i nepotrebno zauzimaju prostor na ekranu. Kažem ti na Macu se ne bavim strojem nego se stroj bavi zadacima koje stavljam pred njega. Isto tako kako onda objasniti da prosjecna informaticki neuka osoba uspije par puta godišnje skroz srušiti i uništiti windowse svojim radnjama a na macu joj to baš i neide tako lako. Mac jednostavno ima sve funkcije kao i Windowsi, cak nekih i više ali su dobro upakirane. Tako je za one koji neznaju mnogo ful jednostavan a za one koji znaju dosta prilicno mocan alat...

15 godina
neaktivan
dominik kaže...

jesi ga stvarno bas nasro (pardon na izrazu, ali je primjeren, barem ja mislim)

inace sam windows user od kad znam za sebe... i po meni je w7 preveliki korak za microsoft, jer je slicnija na neki način OSX-u...

imo sam priliku koristiti 2 ili 3 dana iMac... slažem se da je to savršenstvo... prevelika promjena kada pređeš s win na OSX ali ona pozitivna. Slažem se da kad jednom kupiš Mac da ga uvjek kupuješ jer stvarno je prema win savršen...

ali jesi ga nasro fkt onako pošteno... 

evo imam svoj acer aspire 5741G (koji košta 5000kn) več 6 mj. nijedanput mi se nije srušio win (veliki napredak..xD) niti sam imo problem s laptopom u smislu HW-a. Dizajn je čist uredu itd...

kužim da si mac user i ljubomoran sam iskreno... ali vjeruj nije više konkurencija (mislim na win) kao što je nekad bila (prije je bila za k****). 

Ovih 100 sitnica na desku itd... to možeš imati i ti, može svako ovisi o useru... evo ja imam na desku 2 ikonice... 2! ne 100!

nije raspašoj kao što si reko...

u svakom slučaju htio sam se izjasnit da si def pretjero... slažem se da je Mac bolji 10000 puta... ali pretjero si. Kao što rekoh nije Win što je nekad bio. (barem po meni)

znaš onu: sto ljudi sto čudi

Govorim o onom što dobiješ nakon instalacije par programa. Npr.ako ces ko prosjecni korisnik instalirat na Windowse programe stiscuci samo next, 1.dobit ces precce i u startu i na desktopu i u quick lanchu i u task baru i neznam di sve ne 2.upisat ce ti u registre neka pravila za koja ni neznaš pa možeš imati frku kad makneš program 

3. dobit ceš bar jedan supercool toolbar u ekploreru pa ti pol ekrana nece prikazivat web stranicu neg toolbare 4.naravno da ces ti se taj program dizati sa svakim pokretanjem Windowsa makar ga netrebaš i da ce ti se Windowsi nakon nekog vremena dizati par minuta. 5.bit ces sretan ako u cijelom tom hapy mealu nisi dobio neki viru. 

Naravno da se tako šta nece desiti vecini ljudi na ovom forumu. Ali govorim o prosjecnim korisnicima. Svojim susjedima, rodbini i sl.

Imam i ja Windows 7 još od bete, nisam s kruške pao. Imam i više od godine originalne Windowse 7 nanovo instalirane. I mora im se priznat stabilnost veca nego nekad. Ali programi se i dalje tu i tamo ruše, lede i sl. I naravno da nakupe s vremenom smeca i kolko tolko se uspore. Kod Maca slicne stvari nisam primjetio. Mislim da sam više nego dovoljno koristio Windowse i Mac da neke stvari mogu objektivno zakljuciti. I istina da malo karikiram. Ali ti svi problemi na Windowsima postoje više ili manje izraženi. Još ako spomenem ona sranja koja uvaljuju proizvođaci racunala s Windowsima. E to je maslo za sebe. Nešto što bi trebalo koristiti a radi sve drugo...

Dao sam Windowsima i previše prilika da me probaju uvjeriti u suprotno ali ništa. Win 7 je daleko doguro i za korištenje je ok, ali i dalje tvrdim nema do OS X za sad ( i linuxa naravno)

15 godina
protjeran
alen-c kaže...
linuxjuzer kaže...

Onda da te pitam, a zašto HP ne napravi taj svoj OS? Ja da sam na njihovom mjestu i da mogu, napravio bi.

Ocito to nije samo tako {#}
Onda zašto isti taj Pavilion nemože izdržati s tim dobro prilagođenim Windowsima do 10h ko taj jadan ejpl? {#}
Prijenosnik nije prijenosnik ako je najjaci nego ako možeš raditi na putu. Mene 2-3sata snage ne uzbuđuje previše.

Al 10h normalnog rada, e to je vec nešto. Nekad nije sve imat baš najjacu mašinu, važno je i kako je balansirna.

Kako staviti i5 ili i7 u nešto velicine macbook serije s 11.6" ili 13.3" i tim dimenzijama a da se ne pregrije ili ne pojede

bateriju dok si reko keks? Treba racionalno koristi resurse. Ako ti to tako nije jasno eto ti primjera: šta ce mi na smartu

ili Toyoti IQ motor od Ferarija ili Mercedesa S klase? Pa jadan ce se raspasti koliko je mal, a i da ga staviš u te dimenzije

za vozaca nebi bilo mjesta. Želiš snagu? Ok uzmi 15" ili 17" macbook. Imat ce koju kilu više al ce ispunit tvoje hirove

za magicnim brojkama 5 i 7. To što ih 50 i više % vremena neces iskoristiti za radnje koje može core 2 duo ili i3

to je druga strana medalje. Ili ako ti ni to nije dost uzmi Mac Pro pa eto. Skupo je, ali eto želiš biti cool i imati najjacu 

pilu u selu, zaš nebi bila i najkvalitetnija? {#} Brojke ne znace puno dok ih ne staviš u kontekst.

Vidim baš danas neku jadnu curu, fura laptop od 3 kile, sa 17" ekranom i sa ultracool i7 procesorom za šta?

da bi išla na face {#} Umjesto da si uzme neki netbook ili sa core 2 duo procesorom i 15 ili 13.3" kralježnica bi joj bila 

zahvalna ako nitko drugi {#}

pa iz čistog razloga jer nije politika firme stvarati zatvoren sustav koji ne omogućava prilagođavanje sustava..uz to,HP ne cilja na istu klijentelu...dakle,ejpl je stvoren,uključi i radi...to je ok,pc je s druge strane izuzetno otvoren sustav i sklon osobnom sklapanju podešavanju islično...HP ne nameće svoj izbor..nego daje široku paletu proizvoda,koje onda korisnik sam do kraj sebi podesi...dakle, to je tehnika koja se prilagođava klijentu,a ne kao kod Ejpla,klijent mora papreno platiti i onda se prilagoditi sustavu...malo mi djeluje zastršujuće...

ok dv7 nii nije za nosanje,više je desktop replacement..

baterija je za nuždu ok,za šetanje po cijeli dan i modiranje,nije..

kuuul ne želim biti,za to mi nisu potrebne pomodne tehnikalije..{#}

a ostalo...ajde,uzet ću neku nabildanu curu kojoj 2,5 ili 3 kg nisu problem...{#}

15 godina
neaktivan
funat kaže...

U OS X-u.

17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

Pa odi onda i kupi apple matičnu ploču recimo?

A.
17 godina
neaktivan

hhahhah, thumb down na pitanje jel ista matična za mac i za pc. G5 je pred 7-8 godina imao apple ov dizajn matične sa bi directional busevima koji su radili na duplo većoj brzini nego bilo što u pc svijetu ... i današnje ploče su im remek djelo minjaturizacije i preciznosti. Da za njih ih izrađuju kinezi kao i za sve ostale, al dizajn nije kineski. Što bi trebali raditi svoje Hdiskove isto? 

A.
15 godina
artfull kaže...

hhahhah, thumb down na pitanje jel ista matična za mac i za pc. G5 je pred 7-8 godina imao apple ov dizajn matične sa bi directional busevima koji su radili na duplo većoj brzini nego bilo što u pc svijetu ... i današnje ploče su im remek djelo minjaturizacije i preciznosti. Da za njih ih izrađuju kinezi kao i za sve ostale, al dizajn nije kineski. Što bi trebali raditi svoje Hdiskove isto? 

prije 6-7 godina a danas

17 godina
neaktivan
Mac App Store u pogonu

i danas je dizajn njihov i poseban. najveća minjaturizacija i slično.

A.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mac App Store u pogonu

Naravno - i Kor Dva Duo je u Apple-u brži nego u Dellu ili HP-u. I RAM na istoj frekvi zapravo brže radi. I kućište je finijih rubova, nekako ljepše, nježnije boje. Ekrani su im toliko kvalitetni da Eizo pored njih izgleda kao upotrebljeni porno magazin. A ventilatori - oni imaju specijalnu tehnologiju ubijanja zvuka kontra frekvencijama (to je Apple patentirao još u 19. stoljeću). Apple - taj divni predmet želja.

edit:

dajem IBM ML 110, Dell Poweredge i HP EliteBook za jedan MacBook Air - anyone??? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 17:13 (funat).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac App Store u pogonu

Zaboravio sam reci da repositoryiji u Linuxu i ovo nije isto, to je samo slično, a opet toliko različito da se ne može usporediti. Repositoryji u Linuxu se mogu proizvoljno dodavati, neki se programi nalaze na jednom mjestu, neki na drugom. Neki repositoryji su kontrolirani od strane neke tvrtke ili grupice ljudi kojima vjerujes, a neki nisu. Ovo sto je Apple ponovno napravio (nakon iPhone/iPad platforme) je da je na jednom mjestu skupio sve programe. Da je sve te programe pregledao da korisnicima ne kradu podatke, da rade što su i napisali da rade i sl. Ista stvar se dogadja i kod Andrioda gdje je Google pogriješio što nije napravio samo jedan jedini Google App Store i zato će izgubiti na dulje staze od Apple/Microsofta (možda i HP-a).

Ovim Apple haterima bih samo rekao da su svi Apple loveri imali PC prije Maca, da su svi probali Windowse, neki i Linuxe i da su zaključili iz osobnog iskustva da je ovo najnaprednija platforma koja po meni osobno ima samo jednu manu - igre i igranje na kompu.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
facewithascar kaže...

Neki repositoryji su kontrolirani od strane neke tvrtke ili grupice ljudi kojima vjerujes, a neki nisu. Ovo sto je Apple ponovno napravio (nakon iPhone/iPad platforme) je da je na jednom mjestu skupio sve programe. Da je sve te programe pregledao da korisnicima ne kradu podatke, da rade što su i napisali da rade i sl. Ista stvar se dogadja i kod Andrioda gdje je Google pogriješio što nije napravio samo jedan jedini Google App Store i zato će izgubiti na dulje staze od Apple/Microsofta (možda i HP-a).

Drugim riječima ti zagovaraš kontrolu umjesto obrazovanja korisnika u 21. stoljeću? Ti daješ povjerenje PRIVATNOJ TVRTCI da umjesto tebe bira što ćeš staviti na svoje računalo za rad? Ti si za to da privatna firma FILTRIRA sadržaj koji možeš koristiti na računalu koje si platio? 

Well - pametnom dosta.

Neću uopće spomenuti da svaki korisnik ako želi biti siguran, može ići samo na SLUŽBENI Android market, samo u OVLAŠTENI servis mijenjati ulje na autu. MOŽE, ali NE MORA. Ako ti želiš da tebe tretiraju kao da imaš Downov sindrom, 46%+ korisnika koji su kupili Android u Americi to ne želi. A zamisli - ako je u Americi 46%, koliko je to onda u slobodnom svijetu?

15 godina
funat kaže...
facewithascar kaže...

Neki repositoryji su kontrolirani od strane neke tvrtke ili grupice ljudi kojima vjerujes, a neki nisu. Ovo sto je Apple ponovno napravio (nakon iPhone/iPad platforme) je da je na jednom mjestu skupio sve programe. Da je sve te programe pregledao da korisnicima ne kradu podatke, da rade što su i napisali da rade i sl. Ista stvar se dogadja i kod Andrioda gdje je Google pogriješio što nije napravio samo jedan jedini Google App Store i zato će izgubiti na dulje staze od Apple/Microsofta (možda i HP-a).

Drugim riječima ti zagovaraš kontrolu umjesto obrazovanja korisnika u 21. stoljeću? Ti daješ povjerenje PRIVATNOJ TVRTCI da umjesto tebe bira što ćeš staviti na svoje računalo za rad? Ti si za to da privatna firma FILTRIRA sadržaj koji možeš koristiti na računalu koje si platio? 

Well - pametnom dosta.

Neću uopće spomenuti da svaki korisnik ako želi biti siguran, može ići samo na SLUŽBENI Android market, samo u OVLAŠTENI servis mijenjati ulje na autu. MOŽE, ali NE MORA. Ako ti želiš da tebe tretiraju kao da imaš Downov sindrom, 46%+ korisnika koji su kupili Android u Americi to ne želi. A zamisli - ako je u Americi 46%, koliko je to onda u slobodnom svijetu?

ili za windowse odeš na download com i imaš milijune provjerenih programa za windowse,ali neki vole kad steve umjesto njih razmišlja jer steve je ipak zna što jednom korisniku treba bolje od samog korisnika i to ti još pošteno naplati

15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

pa iz čistog razloga jer nije politika firme stvarati zatvoren sustav koji ne omogućava prilagođavanje sustava..uz to,HP ne cilja na istu klijentelu...dakle,ejpl je stvoren,uključi i radi...to je ok,pc je s druge strane izuzetno otvoren sustav i sklon osobnom sklapanju podešavanju islično...HP ne nameće svoj izbor..nego daje široku paletu proizvoda,koje onda korisnik sam do kraj sebi podesi...dakle, to je tehnika koja se prilagođava klijentu,a ne kao kod Ejpla,klijent mora papreno platiti i onda se prilagoditi sustavu...malo mi djeluje zastršujuće...

ok dv7 nii nije za nosanje,više je desktop replacement..

baterija je za nuždu ok,za šetanje po cijeli dan i modiranje,nije..

kuuul ne želim biti,za to mi nisu potrebne pomodne tehnikalije..{#}

a ostalo...ajde,uzet ću neku nabildanu curu kojoj 2,5 ili 3 kg nisu problem...{#}

HP cilja bome i na istu klijentelu a to je pokazao svojim pokušajem u HP Envy.. U Apple nije politika da se

korisnik prilagođava sustavu. Jednostavno sve si možeš podesiti. Osim toga u startu je sustav balansiran

da odgovara nekih 80-90% korisnika. Naravno ovih 10-20% uvijek mogu imat linux ili Windows.

Eto cak i to možeš instalirat na njihova racunala - toliko o prilagodbi. Kod njih možeš imat tri potpuno 

razlicita OS-a a kod PC-a samo 2.

Ugl.nema smisla ovu temu bezveze komentirati ionak smo malo previše otišli od vijesti.

Nemora baš svaka tema na spomena Apple postat prepirka valjda {#}

Ugl.mislim da je ovaj store biti dobro prihvacen kao i mobilni i da ce pomoci Appleu u osvajanju 

veceg udjela u tržištu stolnih racunala i laptopa. Apple je razvio prebolesnu strategiju, fakat znaju 

šta rade. U zadnje vrijeme (4-6god) usmjerili su se na stvari za zabavu (iPod, iPhone, iPad...)

I kupci to kupuju ko ludi(npr.iPhone da želiš sad kupiti nemožeš do 5.mjeseca skoro kolke su liste).

Kad ljudi kupe iPhone sretni su jer se sretnu s necim što funkcionira gotovo savršeno iz prve ruke

(za te pare naravno da i treba). Ugl.jednostavnost Applea ih vecinom osvoji i svi zadovoljni. 

Sada kad je nakupio full golemu bazu iPhone(i slicnih uređaja) korisnika, sad ce kroz sljedece godine

paznju lagano prebacivati na segment laptopa i desktop racunala. Svoj OS vec sad nastoje prilagodit

da bude što slicniji iOS-u (OS X Lion je primjer) a App Store po uzoru na iPhoneov je samo pocetak.

Ugl.skužili ste poantu, plan im je ocito te se milljune korisnika usmjeriti i na svoj nekad bazicni

dio poslovanja -racunala. I to im dobro ide. Prodaja laptopa u T-mobile i Vip centrima potvrđuje

moja razmišljanja. Ako nastave takvim uspjehom, nebi me cudilo da pocnu uzimati sve veci dio kolaca

M$ i na desktop podrucju. Možete se sa svim ovdje navedenim slagati ili ne, ali ako malo bolje razmislite

skuzit cete što vam govorim. Osim toga, vrijeme na kraju uvijek pokaže najbolje {#}

I da, nisam do sada upoznao a ni cuo za osobu koja je koristila OS X i prešla na Windowse jer joj nije pasao.

Ok, možda i postoji ali takvi su rijetki. Ako i je neko otišao/vratio se na Win, onda je to najcesce ucinio:

A) firma, posao treba specificne aplikacije koje rade samo u Windows okružju
B) nije bilo love za Appleov stroj pa što je je, lakše je kupit osrednje PC racunalo/laptop

Ovo zadnje što si napisao bar me dobro nasmijalo,baš me zanima kako bi ta cura izgledala {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 19:43 (alen-c).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice