Lumia 900 i službeno

poruka: 59
|
čitano: 6.064
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Lumia 900 i službeno".
16 godina
protjeran
Re: Lumia 900 i službeno
bnaci kaže...

Najmanje dvije jezgre su potrebne za 1080p snimanje. I androidov linux kernel jako dobro raspolaze s te dvije a bome i vise  {#}

Ovaj mob je zastario u samom startu. Nokia fanovi koji ce placati vise za slabije su sve rijedji...

Inace iza Nokia-e stoji cijela Evropa...

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
14 godina
neaktivan
bnaci kaže...

Najmanje dvije jezgre su potrebne za 1080p snimanje. I androidov linux kernel jako dobro raspolaze s te dvije a bome i vise {#}

Ovaj mob je zastario u samom startu. Nokia fanovi koji ce placati vise za slabije su sve rijedji...

Nisam Nokia fan, dapace imam vec drugi Android mobitel, ali kupovati mobitel zbog 1080p videa koji je besmislen sa optikom kakvu imaju mobiteli je glupost. Ako mobitel svoje funkcije dobro obavlja sa single coreom, a svi kazu da je WP7 fluidniji od Androida, a uz to i manje trosi bateriju onda dileme nema.

Jedino sto meni ovaj WP7 odvratno izgleda (koliko sam do sad uspio vidjeti) ali to je opet stvar ukusa.

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
bnaci kaže...

Najmanje dvije jezgre su potrebne za 1080p snimanje. I androidov linux kernel jako dobro raspolaze s te dvije a bome i vise {#}

Nisam Nokia fan, dapace imam vec drugi Android mobitel, ali kupovati mobitel zbog 1080p videa koji je besmislen sa optikom kakvu imaju mobiteli je glupost. Ako mobitel svoje funkcije dobro obavlja sa single coreom, a svi kazu da je WP7 fluidniji od Androida, a uz to i manje trosi bateriju onda dileme nema.

Jedino sto meni ovaj WP7 odvratno izgleda (koliko sam do sad uspio vidjeti) ali to je opet stvar ukusa.

na mobitelu je 1080p istoj kategoriji kao i dvije jezgre, marketing i prodaja

kod mene normalno radi.....
14 godina
neaktivan
Ja se mogu kladiti da bu cijena dva puta viša od mog live with walkman-a ,a ima samo veći ekran i bolju kameru za tri megapixela.
16 godina
protjeran
BlueMax kaže...
bnaci kaže...

MA sve to stoji, ali ako je ista cijena zasto ne bi uzeo mob sa duplo jezgri i duplo memorije?!

14 godina
neaktivan
bnaci kaže...

MA sve to stoji, ali ako je ista cijena zasto ne bi uzeo mob sa duplo jezgri i duplo memorije?!

Zato jer vjerovatno trosi vise struje i krace mu traje baterija nego kod slabijeg modela a to je jedna od najbitnijih stavki kod mobitela. Ako je WP7 napravljen tako da na slabijem hardwareu radi bolje nego Android na jacem onda broj jezgri i memorija gube smisao.

15 godina
protjeran

0 0 hvala 0
17 godina
Svi se protivnici visejezgrnih procesora usutkali, niko da dadne dokaza za ono sto tvrdi. Pogledajte fino u ovom pdfu pri dnu advantages of multicore pa cete vidjet da dobijate i na brzini i na potrosnji. Pa vi tvrdite i dalje da je to samo marketing.

I volio bih znati zasto u ovoj listi nema ni jednog jednojezgrnog procesora, i zasto se moj PC 2.5 Ghz sa jednom jezgrom vuce ko krepan u Win7 dok ga 2.2 Ghz sa 2 jezgre sa lakocom pokrece?

http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
14 godina
bnaci kaže...
BlueMax kaže...
bnaci kaže...

pa nemoj ni sad uzimati jos nikakav mobitel, sacekaj neki samsungov ili htc.ov mobitel sa quad core procesorom, ali opet mozda ti ni to ne bude dovoljno

meni je drago sto nokia ne ovisi o drugima, da ne moraju druge pratiti u stopu, kad je nokia izbacila monstrum od telefona, kao sto to danas redovno rade samsung i htc

Had a dream I was king, I woke up still king
15 godina
protjeran
Nokia ne ovisi o drugima?? Koja komedija, sta mislis zasto imaju single core nego zato sta microsoft tako diktira i zato sta ovise o njegovom os-u.
Nema sta, nokia fanboyi su iznimno lojalni..
16 godina
protjeran

Ma bah.. prepirati se oko nicega. Svaka roba ima svoga kupca a ovi ce definitivno naci par levata...

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 14:42 (bnaci).
16 godina
H4X0R kaže...
Svi se protivnici visejezgrnih procesora usutkali, niko da dadne dokaza za ono sto tvrdi. Pogledajte fino u ovom pdfu pri dnu advantages of multicore pa cete vidjet da dobijate i na brzini i na potrosnji. Pa vi tvrdite i dalje da je to samo marketing.

I volio bih znati zasto u ovoj listi nema ni jednog jednojezgrnog procesora, i zasto se moj PC 2.5 Ghz sa jednom jezgrom vuce ko krepan u Win7 dok ga 2.2 Ghz sa 2 jezgre sa lakocom pokrece?

http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

Znači, objasni mi po kojem to zakonu fizike jedna jezgra troši više od dvije? Kojem?

A ovaj pdf je u istom rangu ko i kad bi netko u AMD vs nVidia linkao pdf sa AMDovog site u kojem tvrde da je njihova grafička najbrža na tržištu. Mislim objektivnosti... Osim toga, najveća težina u tom pdfu se stavlja na kvalitetnije igre bla bla bla

Dual Core procevi su došli 2005 godine. Jedna od igara koja je izašla 2004 je HF2. Kad mobitelu dođu na onu razinu 

, onda možemo pričati o potrebi Dual-Core proceva u mobu, dotad...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 15:17 (Bukva).
17 godina
A hajd ti meni objasni zasto onda izvuce baterija u Nokije 5800 i u Galaxy S2 za manje od dana ako caprkas po njemu, a isto moze trajat na obadva 2-3 dana ako samo cekas pozive i saljes poruke? Mislim po tvom zakljucku, Nokia bi sa svojim jednojezgrnim procesorom trebala izdrzat bar 3x dulje nego S2 ili bilo koji duo.
16 godina

Slučajno imam 5800 i ona može izdržati do 5 dana bez punjenja ako sam samo na porukama i kojem razgovoru. Ako čeprkam po njoj izdrži preko dana, čak mogu reći i do dva dana (player cijelo vrijeme upaljen, kad sam u ZGu onda FM radio; od ostalog brza provjera nečega na netu, čitanje mailova, čitanje pdfova ako putujem). Zato i imam Nokiu i zato sam i žrtvovao support koji sam mogao imati od Android communityja zbog

• baterije
  • kvalitetnog hardvera koji je više puta opjevan na 9gagu
  • sasvim solidnog OSa (doduše danas je više nego zastario) sa pripadajućim marketplaceom na kojem izbor nije veliki, ali ima apsolutno sve što mi treba (office, pdf reader, znanstveni kalkulator, blic-to-lampa, maps, threaded view SMS, notes, aplikacija za crtkarenje, ZABA klijent).

Mobitel je star 2 godine i mislim (naravno ne mogu sa 100% sigurnošću tvrditi) u te dvije godine, osim pri critical updateovima, nije se javila potreba da ga ijednom resetiram. 

Ako netko proizvodi kvalitetne mobitele, onda to je Nokia. Doduše, Symbian je odavno pregažen vremenom, ali i dalje Nokia je vrh vrhova ako te ne pale igre na mobitelu. Kako će izgledati sa WP7, ne znam... Kad isprobam, onda mogu tek dati zaključak.

Doduše, ja imam malo "čudno" rangiranje kad su mobiteli u pitanju, jer prije iOSa i Androida mi dolaze WebOS i BB OS, but, hey... It's just my 2 cents...

Ne znam ok kuda si izvukao sad pak da ja tvrdim da svaka dodatna jezgra povećava potrošnju za 300%... 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 16:57 (Bukva).
15 godina
protjeran
Lumia 900 i službeno
Jako je neozbiljno nokiu 5800 spominjat kao primjer kvalitetne izrade. Skripi katastrofalno, prasina se skuplja ispod ekrana i ekranu se ljusti nekakav film koji je preko njega. Sve u svemu totalni srot. 5 dana samo poziva i poruka moze skoro svaki android ili iphone izdrzat, al onda to vise nije smartphone.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ansha kaže...
Nokia ne ovisi o drugima?? Koja komedija, sta mislis zasto imaju single core nego zato sta microsoft tako diktira i zato sta ovise o njegovom os-u.

Jadna Nokia. Gubi respekt i nemože "raširiti krila" jer MS diktira pravila igre. Žalosno. Bolje da je prihvatila android pa joj ne bi nitko diktirao što da radi i imali bi odriješene ruke u kreiranju tehničkih specifikacija mobitela. Još uvijek smatram da su Nokie hardwerski itekako dobro potkovane sa vrhunskim specifikacijama koje je upropastio symbian (u očima korisnika i "zastarjelosti") a sada ih koči MS. Smatram da MS previše voli "šefovati". ;)

JDM4LFE
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 21:13 (Shinichi).
14 godina
ansha kaže...

lol, a ne znas da nokia ima vise slobode kod wp7 os.a nego ostali, molim te, dosadilo je vise da ti stalno komentarises u vezi nokie, vecinu tvojih postova se odnosi protiv nokie

rekao si da 5800 xm nije hardverski kvalitetan mobitel, ti si sa tim sve rekao, uvlaci se prasina, wtf?

gdje ti drzis mobitel, da li si ga ustvari imao uopće.

15 godina
protjeran
Ma naravno da ima vise slobode, pa to se odma vidi kad im pogledas wp7 mobove LOL - slobode da napravi sareno kuciste :)). Koja odanost ccc..
I naravno da nisam imao 5800 jer ne kupujem s*anja, "srecu" posjedovat ga je imala jedna bliska mi osoba.
Ako ti je dosadilo citat moje komentare, onda me ignoriraj..
14 godina
neaktivan
ansha kaže...
Ma naravno da ima vise slobode, pa to se odma vidi kad im pogledas wp7 mobove LOL - slobode da napravi sareno kuciste :)). Koja odanost ccc..
I naravno da nisam imao 5800 jer ne kupujem s*anja, "srecu" posjedovat ga je imala jedna bliska mi osoba.

onda sigurno imas iPhone?

15 godina
protjeran
A kad je nazalost upravo on najbolji, cim dodje konkurentan android ili wp7 kupujem.
Kupio sam nedavno sgs2 na produzenju pretplate i odma ga prodao, jer ako je to najbolje sta android ima za ponudit trenutno, onda se moram jos strpit.
14 godina
BlueMax kaže...
ansha kaže...

onda sigurno imas iPhone?

da naravno, jer iphone ne skripi, ima bolje kuciste i naravno, ne ulazi prasina

hit me, lol

16 godina
neaktivan
ansha kaže...
A kad je nazalost upravo on najbolji, cim dodje konkurentan android ili wp7 kupujem.
Kupio sam nedavno sgs2 na produzenju pretplate i odma ga prodao, jer ako je to najbolje sta android ima za ponudit trenutno, onda se moram jos strpit.

iPhone najbolji? A po čemu to molim te? SGS2 ga razvaljuje u apsolutno svim tehničkim aspektima. Ne ulazim u dizajn - to je stvar ukusa. Ali ipak je iPhone ženski mobitel. {#} 

JDM4LFE
14 godina
neaktivan
Shinichi kaže...
ansha kaže...

iPhone najbolji? A po čemu to molim te? SGS2 ga razvaljuje u apsolutno svim tehničkim aspektima. Ne ulazim u dizajn - to je stvar ukusa. Ali ipak je iPhone ženski mobitel. {#} 

Nisam ja nikakvi apple fan ni nista, čak štoviše, upravo suprotno, ali daleko je SGS2 od Ip4s...

16 godina
neaktivan
blackjobmamba kaže...
Shinichi kaže...
ansha kaže...

Nisam ja nikakvi apple fan ni nista, čak štoviše, upravo suprotno, ali daleko je SGS2 od Ip4s...

Pa naravno. SGS2 je daleko ISPRED iPhone-a 4s. {#}

JDM4LFE
16 godina
protjeran
Bukva kaže...

Slučajno imam 5800 i ona može izdržati do 5 dana bez punjenja ako sam samo na porukama i kojem razgovoru. Ako čeprkam po njoj izdrži preko dana, čak mogu reći i do dva dana (player cijelo vrijeme upaljen, kad sam u ZGu onda FM radio; od ostalog brza provjera nečega na netu, čitanje mailova, čitanje pdfova ako putujem). Zato i imam Nokiu i zato sam i žrtvovao support koji sam mogao imati od Android communityja zbog

• baterije
  • sasvim solidnog OSa (doduše danas je više nego zastario) sa pripadajućim marketplaceom na kojem izbor nije veliki, ali ima apsolutno sve što mi treba (office, pdf reader, znanstveni kalkulator, blic-to-lampa, maps, threaded view SMS, notes, aplikacija za crtkarenje, ZABA klijent).

Mobitel je star 2 godine i mislim (naravno ne mogu sa 100% sigurnošću tvrditi) u te dvije godine, osim pri critical updateovima, nije se javila potreba da ga ijednom resetiram. 

Ako netko proizvodi kvalitetne mobitele, onda to je Nokia. Doduše, Symbian je odavno pregažen vremenom, ali i dalje Nokia je vrh vrhova ako te ne pale igre na mobitelu. Kako će izgledati sa WP7, ne znam... Kad isprobam, onda mogu tek dati zaključak.

Doduše, ja imam malo "čudno" rangiranje kad su mobiteli u pitanju, jer prije iOSa i Androida mi dolaze WebOS i BB OS, but, hey... It's just my 2 cents...

Ne znam ok kuda si izvukao sad pak da ja tvrdim da svaka dodatna jezgra povećava potrošnju za 300%... 

Nokia je i dalje vrh, a prije iOSa i androida je webOS od kojeg je i sam HP digao ruke prosle godine.... Ti uvijek nameljes gomilu gluposti...

14 godina
neaktivan
ansha kaže...

Nije žvaka...

Zanimljivo kako su danas najveci pobornici multicore mobitela upravo oni koji su do prije par mjeseci pricali kako je to totalno nepotrebno. Ali onda je Apple revolucionarno uveo dual core i svijet se promijenio na bolje (i na krace).

16 godina
bnaci kaže...

Nokia je i dalje vrh, a prije iOSa i androida je webOS od kojeg je i sam HP digao ruke prosle godine.... Ti uvijek nameljes gomilu gluposti...

I kakve sad to veze ima što je HP odustao od daljnjeg razvoja webOSa?

Taj OS je i dalje meni bolji od iOSa i Androida... I Valve trenutno ne razmišlja o novom HF, pa mi je to i dalje jedna od najboljih igara. Što, čim netko od nečega odustane to se odmah mora pobrisati iz svih užbenika povijesti? I onda ja trkeljam gomilu gluposti...

16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

• baterije

?? Pa te performanse baterije nisu ništa spektakularno. Pa novi smartphonei imaju još i bolje performanse baterije, da ne kažem i koliko veći izbor programa. Ne kužim zbog čega to posebno naglašavati? 

JDM4LFE
14 godina
protjeran
Lumia 900 i službeno

Čak Norisov kriptonit-to je sve kaj ću reći i koju ću poruku porat onim koji vide a nečuju,slušaju a nećuju

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 16:09 (roseman).
Moj PC  
3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice