LG V20 je prvi smartphone s 32-bitnim Hi-Fi Quad D

poruka: 25
|
čitano: 2.758
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG V20 je prvi smartphone s 32-bitnim Hi-Fi Quad D".
17 godina

Kakve beskorisne bakanalije... "korisnicima ponuditi oštar i jasan zvuk" a sad je tup i nejasan? Pa zvuk ovisi o kvaliteti prijenosa, kvaliteti mikrofona i slušalice na koju se priča a danas su u smartphoneima
manji nego ikad. A ako misle na glazbu, onda pak debelo ovisi o slušalicama. Iako je sve skupa bezvezno s obzirom da se luša skompresirani dinamički normalizirani streaming, jutjub, empetrice ili razni sound cloudovi.
Ako pričaju o sound cancelingu, onda to sigurno nije hifi, niti oštar/jasan zvuk i netreba mu ništa što već telefoni nemaju.
Prije 2 godine su se u tom LG-u kleli u savinut ekran. Prije godinu u UHD ekran. Sve beskorisnije od beskorisnog. Niti jedne NOVE sposobnosti.
Kad je već tako dobar taj HIFI QUAD DAC, ja bih da posluži kao universal translator. Jel može to ? :) 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
8 1 hvala 2
14 godina

Donekle se slažem sa neslaganjem kolege, uz komentar iznad, ali bih ja ipak radije prvo skočio pa viknuo hop, odnosno, neka dođe taj mobilni gadget na tržište, pa i "te" slušalice, da ih netko relevantan testira, možda od "nas" ga osobno uzme, pa potvrdi "loš" status, ili pak demantira, obzirom bi moglo biti nešto i dobroga tu, na kraju krajeva?! 

ATJ Lučko
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Re: LG V20 je prvi smartphone s 32-bitnim Hi-Fi Qu
ATJLučko kaže...

Donekle se slažem sa neslaganjem kolege, uz komentar iznad, ali bih ja ipak radije prvo skočio pa viknuo hop, odnosno, neka dođe taj mobilni gadget na tržište, pa i "te" slušalice, da ih netko relevantan testira, možda od "nas" ga osobno uzme, pa potvrdi "loš" status, ili pak demantira, obzirom bi moglo biti nešto i dobroga tu, na kraju krajeva?! 

Nisu u pitanju slušalice nego "32-bitni Hi-Fi Quad DAC" na dolazećem LG V20 mobitelu. U prijevodu digitalno analogni konverter, mali komadić čipa koji obično proizvođači i vendori ne hvale po svojim štampanim pločicama mobitela. 
Osim ako nisu neka ezoterija za kućni HiFi (za koji to donekle i ima smisla). Evo ti ilustrativan primjer dotičnog u slici ispod. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2016 22:49 (overhaul).
16 godina

LG kupio 3 puta 1. zadnji i nikad više općenito razoćaran njima i njihovom muljanju

0 0 hvala 0
17 godina
jur kaže...

LG kupio 3 puta 1. zadnji i nikad više općenito razoćaran njima i njihovom muljanju

Da... neznam vjerojatno nije univerzalno, ali kolega na poslu uzeo LG V10 i nakon 2 mjeseca svako malo se ne želi upaliti ekran nakon nekorištenja.
Pa ga resetira. Ali eto brzo se diže nakon gašenja i paljenja. Zato je valjda flagship :)

14 godina
jur kaže...

Imam prijatelja, koji je imao LG G2, i prodao ga je jer je eto na težište došao LG G4! 

Uistinu, ne vjerujem da će ikada prežaliti prodaju onog prvog, a ovog drugog uredno ima i dan danas, a potruditi ću se da provjerim iz koje je serije, maaaaaaaakar, sumnjam malo da je iz onih kritičnih 505, 506 ili 507 i slično! 

BTW; o kakvom muljanju ovdje pričamo, ako može nekakvo pojašnjenje, objašnjenje molim lijepo?! 

overhaul kaže...
jur kaže...

Da... neznam vjerojatno nije univerzalno, ali kolega na poslu uzeo LG V10 i nakon 2 mjeseca svako malo se ne želi upaliti ekran nakon nekorištenja.
Pa ga resetira. Ali eto brzo se diže nakon gašenja i paljenja. Zato je valjda flagship :)

Osobno, privatno nisam nikada imao LG, ali upoznat sa gadgetima mojeg prijatelja, sve fercera samo tako, odnosno fenomenomenalno! 

Možda je tu u pitanju da on osobno nije heavy user, pa je zadovoljan sa gro aplikacija na mobu, plus neke osnovne sa strane, a niti ne kopa za nekim drugim postavkama, već fura sve original kak je out of the box! 

Iz nekih meni osobnih skromnih subjektivnih razloga, meni je LG V10 nešto kao Space Shuttle, ali ipak nisam bio sav "unutra" da ga piknem, ali zato model V20, ako dizajnom bude jednako sexy, kvalitetom identičan, opasno sam zabrinut koliko sam se napalio na njega ?! 

Isto tako, koliko sam god oduševljen V serijom, mogu kazati kako su mi G FLEX linija toliko odbojni, što je je! 

Jedino kod FLEX 2 modela mi se je dopadalo ona jaka crvena boja, tu im moram priznati da je dizajn bio odličan, pa kada bi V20 bio onako crven, može čak i plav, to bi bio moj izbor! 

ATJ Lučko
10 godina

imam note 4 i ima isto kao bolji audio  chip wolf nešto  i imam opcije za poboljsavanje zvuka  i   opciju "mekanog zvuka lampaškog pojačala" i po meni je to sve gimmick  eqvalajzera.Kao dobijes "mekši" bas al nema to veze sa nekim boljim zvukom pogotovo u slusalicama koje daju uz  mobitel.Test sam radio na svojem hifi sistemu  a i sam posjedujem externi dac 

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Također se pridružujem meh reakcijama. Digitalno-analogna pretvorba je samo dio lanca sustava za prijenos signala. Naravno, lijepo je vidjeti -120 dB THD-a, ali to pada u vodu kad će slušalice koje dođu u paketu s mobitelom unositi toliko šuma da će biti svejedno koristi li se 32-bitni, 24-bitni ili 16-bitni dac. Quad (iliti četveroizlazni) dac također nema smisla stavljati u mobitel ako će mobitel imati tradicionalni stereo jack (ili možda 4-pole jack) a pogotovo ne ako će se koristiti dvokanalne (stereo) slušalice i slušati stereo audio. Među audiofilima vlada neko mišljenje da je digitalno-analogna pretvorba od krucijalne važnosti u sustavu, a zapravo su digitalno-analogni pretvornici jedni od jednostavnijih ili barem jeftinijih dijelova sustava kad je riječ o obradi audio-signala u basebandu.

Međutim, ne čudi me da se oko tako nečega diže fama jer se s više bitova i više kanala, nemjerljivim epitetima kao približavanje iskustvu uživo smanjenje ambijentalne buke za 50% dižu nade da će se čuti rajske harpe, a zapravo će kvaliteta zvuka ljudskom uhu biti jednaka kao i sa bilokojim drugim današnjim komercijalnim dac-om. Možda se varam, možda će dijeliti i hi-fi pojačala i 2.1 audio sustav s mobitelom pa će cijela priča imati više smisla, samo ne znam kako će to stati u džep.

Do you understand life?! Do you?!
Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina

da kupujem mob to mi nije bas nesto presudno, ali mi je uvijek bolje da mob ima bolji cip za zvuk, ima puno razlike od mobitela do mobitela slusajuci flac na istim slusalicama..

tako da sto bolji cip to bolje, jer zasto ne

inace v serija od lg prva liga, mislim da cu slijedeci mob birati izmedu note7 i ovog

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

s7e npr ima solidan DAC a ne spominjese bas 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo jedan edukativni člančić...

The great audio myth: why you don’t need that 32-bit DAC

Valjda će u nekom trenu ti proizvođači početi nešto pametno smišljati umjesto da se razbacuju nebitnim brojkama :D

17 godina
Mirko935 kaže...

Valjda će u nekom trenu ti proizvođači početi nešto pametno smišljati umjesto da se razbacuju nebitnim brojkama :D

To je to. I pazi, ovdje pričamo o DAC-u u idealnim uvjetima, spojenom na osciloskop za kontrolu noise ratio a ne nekom spajanju na krljave in ear slušalice usred vožnje u autobusu.

"The ability to drive low impedance headphones, preserve a low noise floor from the DAC to the jack, and offer minimal distortion are much more important characteristics for smartphone audio than the theoretically supported bit-depth or sample rate"
No poznavajući marketing, slijedi 64 bitni DAC. Jer ako su 64 bitni PROwindouzi "bolji" od 32 bitnih HOME... pa svako želi imati na mobaću famozni natpis "professional". 
To danas i babi na plotu piše.

10 godina
overhaul kaže...
Mirko935 kaže...

To je to. I pazi, ovdje pričamo o DAC-u u idealnim uvjetima, spojenom na osciloskop za kontrolu noise ratio a ne nekom spajanju na krljave in ear slušalice usred vožnje u autobusu.

"The ability to drive low impedance headphones, preserve a low noise floor from the DAC to the jack, and offer minimal distortion are much more important characteristics for smartphone audio than the theoretically supported bit-depth or sample rate"
No poznavajući marketing, slijedi 64 bitni DAC. Jer ako su 64 bitni PROwindouzi "bolji" od 32 bitnih HOME... pa svako želi imati na mobaću famozni natpis "professional". 

pa i jesu ako cemo bit picajzle 

15 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Jep... Mislim, ne može škoditi, ali da je neka korist od samog DAC-a kako oni to marketinški prikazuju, nije. Pogotovo kad uzmemo u obzir što kažeš vožnju u autobusu itd. Jedva da ti u tim uvjetima treba 60 dB snr-a, a ne 120 :D Jedino što i ovaj priča u članku, ako uključivanje boljeg DAC-a znači da su više pazili i na druge stvari pa stavili bolji ostatak komponenti, pojačalo i šta već, onda je to sve skupa dobra stvar.

Kad smo već na digitalnom audiu i razbacivanju brojkama... :D Nedavno sam naišao na vrlo zanimljiv članak o 24 bit/192 kHz audiu, u kojem autor kaže da isti može zapravo puno više štetiti kvaliteti zvuka nego koristiti u odnosu na standardni 16 bit/44.1 kHz ili 48 kHz. Svakako "interesting read"...

24/192 Music Downloads are Very Silly Indeed

EDIT:

digitall kaže...
overhaul kaže..

pa i jesu ako cemo bit picajzle 

Naravno da jesu :) Ali koliko je to bitno prosječnom nepicajzla korisniku i koliko on to osjeti? Pogotovo recimo kod mobitela, ima li 64 bita uopće smisla na mobitelu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2016 12:35 (Mirko935).
10 godina
Mirko935 kaže...

Naravno da jesu :) Ali koliko je to bitno prosječnom nepicajzla korisniku i koliko on to osjeti? Pogotovo recimo kod mobitela, ima li 64 bita uopće smisla na mobitelu?

pa stvari idu prirodnim tokom, dakle 64bit je cisto normana stvar danas jer je vec sada neki standard 4 i 6gb rama u androidima (jer kod androida vrijedi sto vise to bolje), e sad da li je to potrebno ili ne, to ovisi od korisnika do korisnika, ali sve se svodi na to da mobiteli postaju ozbiljna racunala, tj. jos malo pa ce mob biti glavno i jedino racunalo u kuci koje se automatikom spoji na monitor/tv tipkonicu i ostalu periferiju..  nekima je vec danas glavno racunalo, a nekima sluzi da odgovore na poziv i nista vise..

tako da to pitanje ima li smisla na mobitelu ovo ili ono, nema pravog odgovora

15 godina
neaktivan
digitall kaže...

pa stvari idu prirodnim tokom, dakle 64bit je cisto normana stvar danas jer je vec sada neki standard 4 i 6gb rama u androidima (jer kod androida vrijedi sto vise to bolje), e sad da li je to potrebno ili ne, to ovisi od korisnika do korisnika, ali sve se svodi na to da mobiteli postaju ozbiljna racunala, tj. jos malo pa ce mob biti glavno i jedino racunalo u kuci koje se automatikom spoji na monitor/tv tipkonicu i ostalu periferiju..  nekima je vec danas glavno racunalo, a nekima sluzi da odgovore na poziv i nista vise..

RAM nije baš toliko tu bitan, ako mene pitaš. S PAE-om se može na 32-bitnom procesoru adresirati do 64 GB RAM-a, 4 po procesu, koliko ja znam. A na mobitelu neće preko toga vjerojatno još par godina, a 64-bitne procesore imamo već nekoliko. Jedino ako ima nekih relevantnih razlika u performansama.

Da se bar malo više potrude doći na funkcionalnost pravog računala... Meni nikad prežaljeni Windows Mobile 6 je više ličio na pravi OS nego ovi polusmart iOS-ovi i Androidi. Valjda će krenuti ozbiljnije prema tome kad izmuzu sve što se da s ovim brojkama i brojčicama. :D

10 godina
Mirko935 kaže...
digitall kaže...

RAM nije baš toliko tu bitan, ako mene pitaš. S PAE-om se može na 32-bitnom procesoru adresirati do 64 GB RAM-a, 4 po procesu, koliko ja znam. A na mobitelu neće preko toga vjerojatno još par godina, a 64-bitne procesore imamo već nekoliko. Jedino ako ima nekih relevantnih razlika u performansama.

Da se bar malo više potrude doći na funkcionalnost pravog računala... Meni nikad prežaljeni Windows Mobile 6 je više ličio na pravi OS nego ovi polusmart iOS-ovi i Androidi. Valjda će krenuti ozbiljnije prema tome kad izmuzu sve što se da s ovim brojkama i brojčicama. :D

funkcionalnost pravog racunala imas jedino u androidu zbog file menagera, ali opet nemas nista od toga ako nemas softver koji koristis na pravom racunalu, kao sto je kod mene slucaj (imam hrpetinu razvojnih alata na pc-u sto je nemoguce imati na bilo kojem mobilnom sistemu jos dugo)...

sto se tice androida ram je mozda i najbitnija stavka. da se nisam osobno uvjerio mozda nebi ni vjerovao. imao sam g3 sa 2gb ram i sa 3gb ram, dakle potpuno isti mob samo 1gb razlike, i ovaj sa 1gb vise rama je u svemu bio brzi, od benchmarka do najosnovnijih stvari, iako ram nije bio popunjen ni na jednom do kraja. kod androida je bolje da sto vise toga ucita u ram i tamo drzi, onda radi kao podmazano. 

evo ti primjer gdje mob sa 6gb rama ubije najbrzi mob sa 4gb rama

zato kazem ne treba se iscudavati 64bit sustavima na mobilnim uredajima, to je sasvim normalno (4 i 6gb rama), a sa danasnjim mogucnostima mob-a i potrebno i opravdano. osim za one kojima sluzi da ga koriste za razgovor.

winmo6 se sjecam i bio je ok, iako bugovit povremeno i daleko od glatkog koristenja prstima.. zato je i propao.

a mozes i android koristiti na desktop pc-u http://www.jide.com/remixos

ili mozes mob pretvorit u pc 

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2016 20:41 (digitall).
15 godina
neaktivan
digitall kaže...

funkcionalnost pravog racunala imas jedino u androidu zbog file menagera, ali opet nemas nista od toga ako nemas softver koji koristis na pravom racunalu, kao sto je kod mene slucaj (imam hrpetinu razvojnih alata na pc-u sto je nemoguce imati na bilo kojem mobilnom sistemu jos dugo)...

sto se tice androida ram je mozda i najbitnija stavka. da se nisam osobno uvjerio mozda nebi ni vjerovao. imao sam g3 sa 2gb ram i sa 3gb ram, dakle potpuno isti mob samo 1gb razlike, i ovaj sa 1gb vise rama je u svemu bio brzi, od benchmarka do najosnovnijih stvari, iako ram nije bio popunjen ni na jednom do kraja. kod androida je bolje da sto vise toga ucita u ram i tamo drzi, onda radi kao podmazano. 

evo ti primjer gdje mob sa 6gb rama ubije najbrzi mob sa 4gb rama

zato kazem ne treba se iscudavati 64bit sustavima na mobilnim uredajima, to je sasvim normalno (4 i 6gb rama), a sa danasnjim mogucnostima mob-a i potrebno i opravdano. osim za one kojima sluzi da ga koriste za razgovor.

winmo6 se sjecam i bio je ok, iako bugovit povremeno i daleko od glatkog koristenja prstima.. zato je i propao.

a mozes i android koristiti na desktop pc-u http://www.jide.com/remixos

ili mozes mob pretvorit u pc 

Slažem se ja s tobom u osnovi, ali ne mislim samo na file manager. Nego cjelokupni softver, sve je to jako ograničeno, koliko god možeš s rootom mijenjati ovo ili ono i pokretati svakakve "pametne" aplikacije i dalje to nije ni blizu PC-a. A vjerujem da bi bilo barem donekle moguće napraviti to malo ozbiljnije kad bi netko htio da bude moguće.

Ne mislim ja da je RAM nebitan, ali kao što rekoh, sa 32 bitnim OS-om se može adresirati 64 GB RAM-a, znači s te strane nema potrebe za 64 bitnim procesorom ni OS-om. Pa me zanima koja je druga prednost zbog koje još prije 3-4 godine prešlo na 64 bitne mobilne OS-ove.

Joj, što ja mrzim youtube testove i recenzije hahaha :D Kad moram dvije minute čekati da on ispriča priču umjesto da stavi dvije rečenice i graf koji pogledam u dvije sekunde :D

A i nije ti nešto pretjerano znanstven test :D Em ručno pokreće aplikacije, dakle može tu biti razlike, em ne znamo kolike su brzine RAM-a itd. Tako da je teško reći samo na temelju toga da je bolji zbog RAM-a. Ako ćemo biti picajzle :D

Jasno je meni zašto je Windows Mobile propao, upravo zbog toga što je bio prekompleksan prosječnom korisniku. Prosječnom korisniku treba nešto "gluplje", zato i ima toliko ljudi koji obožavaju iOS. Ima ajmo reći nekakve pameti u njemu, mogućnost pokretanja relativno jednostavnih aplikacija koje sasvim zadovoljavaju potrebe prosječnog "naprednijeg" korisnika mobitela, ali je u isto vrijeme jako jednostavan i zatvoren tako da ne možeš ništa fulati, sje*ati itd. Android je negdje na pola puta između toga i onoga što je bio WM, moje nekakvo polu-objektivno mišljenje.

edit: btw, brijem da smo se mrvicu odmakli od teme u off-topic vode

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2016 21:25 (Mirko935).
12 godina

Očekivana cijena?

Not funny dude
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

5.5k

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

i što da na kraju kupim; LG G3 kojeg mogu dobiti za 1200 kn (novo) ili Samsung Galaxy a5 2015 god (novo) 1100 kn Iskon.

UUU..pss

Ispričavam se.

Imao sam otvoreno nekoliko tabova na bug forumu pa sam upisao pod krivi podforum...

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2016 12:42 (Tony Marconi).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tony Marconi kaže...

i što da na kraju kupim; LG G3 kojeg mogu dobiti za 1200 kn (novo) ili Samsung Galaxy a5 2015 god (novo) 1100 kn Iskon.

Ti si malo fulao temu ili...? 

14 godina
Mirko935 kaže...
Tony Marconi kaže...

Ti si malo fulao temu ili...? 

Da malo????? 

Profulao kolega totalno drugu "utakmicu" !!!!! 

ATJ Lučko
17 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Osim za adresiranje više RAM-a, gledajući u niskoj razini, 64-bitna riječ se može koristiti za spremanje dva 32-bitna broja i skraćivanje vremena izvođenja operacija. Također se može koristiti i za efikasnije množenje i druge matematičke operacije za obradu slike (fotić, editor) i grafiku (igre). Naravno, za to treba biti izvedena podrška što pak ovisi o ARM-u koji piše SDK za svoje procesore i Google koji izrađuje OS baziran na tim procesorima.

Do you understand life?! Do you?!
15 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Osim za adresiranje više RAM-a, gledajući u niskoj razini, 64-bitna riječ se može koristiti za spremanje dva 32-bitna broja i skraćivanje vremena izvođenja operacija. Također se može koristiti i za efikasnije množenje i druge matematičke operacije za obradu slike (fotić, editor) i grafiku (igre). Naravno, za to treba biti izvedena podrška što pak ovisi o ARM-u koji piše SDK za svoje procesore i Google koji izrađuje OS baziran na tim procesorima.

Jasno... A kolike su razlike u stvarnom svijetu? Ajde za razna kodiranja na PC-u, kompleksniju matematiku i štajaznam. Ali na mobitelu gdje ti treba neki bezvezni filter za sliku triput dnevno i Candy Crush dok sereš na wc-u? I'm not convinced. :D

Naravno, logično je da će se prebaciti na 64 bita u nekom trenu. Ali to se marketinški toliko na sva zvona najavljivalo kao da će ti instant mobitel biti duplo brži nego na 32 bita. A to neće. Ako je brži 10 % u onih 5 % specifičnih aplikacija koje zaista znaju iskoristiti sve prednosti 64 bitnog procesora to je super. Ne znam ima li real-world testova gdje koji bi dokazali da sam u krivu. :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice