Kraj podrške za Windowse 10 (1511) i Office 2007 (

poruka: 35
|
čitano: 6.051
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kraj podrške za Windowse 10 (1511) i Office 2007 (".
13 godina
Re: Kraj podrške za Windowse 10 (1511) i Office 20

Realna činjenica da su ga ukakili i više nego što treba.

Svaka akcija ima svoju reakciju.
11 godina

@Marko :D

Gle, Marko...kada ovako postaviš stvari, rađe bi ovu prvu soluciju koju mi nudiš.

Za licence preko Interneta nisam upoznat, al' svakako sam orijentiran na Win bazu kao OS. 

Ljudi ni ne shvaćaju koliko im Win platforma olakšava život, te stvari oko sebe uzimaju zdravo za gotovo. Tko ne želi plaćati išta Win, neka koristi nekaj drugo, ali najbezbolnije je meni kao korisniku za po doma i na jobu, Win OS.

Inače, ne ulazim u "religijske rasprave" između Win i navijača drugih OS, al' za mene je zasada Win kao OS prvi izbor.

Nisam ograničen, te tko zna možda pređem u bližoj ili pak daljnjoj budućnosti na neki drugi OS.

Zasada, MS rulz....

Inače za pet godina, 100 bucks više za MS nije mi prevelika cijena. Više se mora dati na mjesečnoj bazi po meni državi zato što imam dime TV....

To je za mene bacanje love.....

Za Bill G. i MS crew to mi se ne čini baš tako.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
14 godina
@marko tako svejedno sta bi ti ili ja htio, apsolutno je jasno da win 10 idu prema nekom obliku pretplate (slazem se sa hushom , 2018-20).
15 godina
neaktivan

Ja bih prije rekao da ako će i biti pretplate, da će ona biti samo za poslovne korisnike. Jednostavno nema smisla da to naprave za kućne korisnike jer će se svi masovno početi vraćati na Windows 7/8.1 koji su još uvijek podržani i pune su verzije. A pitanje je da li bi i poslovni korisnici napravili isto jer ih ništa ne obvezuje da se koristi najnovija verzija OS-a.

16 godina

poslovni su odavno na pretplati.. vlk/partner i sl. paketi (zbog razlike u cijeni pojedine licence) pa i država kao primjer s paušalom npr za školstvo kroz koje na kraju i student ima svoju licencu.

.. poslovni nisu samo 'mali' (kafići i sl.), zapravo to je za MS neprimjetan dio vs velikih-državnih.

tako da ovo je plan za male-kućne umjesto dosadašnjeg modela jednokratne prodaje licence koja tad nedefinirano traje uz promjenu same osnove naplate, tj naplatiti uslugu, free soft, eliminira svaku piratizaciju kao npr mobitel usluge-bon.. istovremeno i dobra stvar (ali više u interesu MSa, troška) je održavanje, eliminira verzije ili dosadašnji razlog... tko je kupio npr mso 2003-7-.. nije imao pravi razlog kupovati ponovo licencu dok mu stari radi a soft je vječan.. ovako imaš mso (bez verzije) i win.. - to je ono 'skrivenog' u najavi da je win-X posljednji win.. ostalo će samo biti nadogradnje :)

-nije šija nego vrat ili se pas posro.. :))

tak da, upravo su mali-kućni cilj ove promjene, zato i mjesečna pretplata (vs godišnja ili 4-godišnja).. što je naravno u svakoj pretplati opet skuplje nego na duži period kao npr bug pretplata... ili ako se upitaš što je do sad bila npr enterprise licenca, imat ćeš odgovor jel ovo nešto novo i prema kome se (kad do te promjene dođe) cilja. S druge strane, za sad, kućni ima free, gledaj to kao free-demo-period, kao da je parking besplatan, pa onda uvedu naplatu. Do tad možeš imati 'free' kao kućni, bez posebne brige.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.10.2017 19:48 (ihush).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice