Konzum pokreće mobilnu mrežu

poruka: 92
|
čitano: 20.157
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Konzum pokreće mobilnu mrežu".
16 godina
Re: Konzum pokreće mobilnu mrežu
U3PM kaže...

Kupi 20 dekagrama K Plus parizera,K Plus jogurt i K Plus kruh i dobiješ 10 gratis sms poruka na Jing ili Kmobile.

Ma ne može ova država napredovati kad ovaj ima prste u svemu!

Pa dobro ja stvarno ne razumijem sta vas smeta. Najnormalnija stvar je u Europi da postoje tako jeftine sim kartice dostupne u svakom ducanu. Dodje turist, kupi i telefonira za 2 min. Imaju veliku mogucnost distribucije, zasto ju ne bi koristili? Kome steti - nikome.

15 godina
neaktivan

Smeta mi pohlepa Todorića koji žele sve,a s tim uništava mala i srednja poduzeća.Uništava državu,jer uvozi skoro sve.

U3PM

10 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

Niti ja ne razumijem što ste se nabrusili. Tako razmišlja pravi poduzetnik. Ako imaš koncern sa preko 35.000 zaposlenih, naravno da ti je u interesu da ti isti ljudi troše unutar tvojih tvrtki - namirnice u Konzumu, od idućeg mjeseca i gorivo, sad još i mobiteli... Svaka čast. {#}

6 1 hvala 0
15 godina
protjeran

tako se unistava konkurencija koja nije ni priblizno jaka da bilo mogla radit slicnu stvar, a to posljedicno brise radna mjesta i nije dobro za ekonomiju neke drzave. đuro iz kvartovskog ducana nece moci ponuditi 10dkg parizera i 10sms-ova i propast ce.

poduzetnicki je to genijalna ideja, socijalno, a bome i trzisno jako losa, jer u konacnici dovodi do nestanka konkurencije i podizanja cijena.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo kako su to napravili Indijci po pitanju kojekakvih Todorića i ultramegasupermarketa:

http://www.dw.de/dw/article/0,,15587003,00.html

Bolje je da lova ostane u državi te ravnomjernije raspoređena nego da se gomila na jednom mjestu i to obično u inozemstvu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 16:28 (Beopan).
15 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Dragon23288 kaže...

Zato sto ne. Zar ti nije dovoljno sto su sve oko tebe reklame i marketing, u gotovo svemu sto vidis i sto cujes tjera te se da nesto kupis ; sto si i sam samo samo potrosna roba/proizvod nekome ; zar nije to dosta nego da mi i na mobitel salju reklame i poruke? Kako bi bilo da mi se usele u kucu?

Za nekoliko lipa jeftiniju poruku ili poziv..

U USA možeš dobiti besplatni komp pod uvjetom da ti on dnevno vrti 20ak minuta reklama. Ja sam za.

Neka, hvala, ja ću radije kupiti.

13 godina
odjavljen
Dragon23288 kaže...

Dobro,kupi-tvoj izbor.

A i ne kužim što se buniš kada te nitko ne tjera da koristiš tu mrežu.

SK crew
14 godina
protjeran
Ezio kaže...

Mobilna mreža, benzinske crpke...todorić se raspištoljio.

Da, kao i TUŠ u Sloveniji, kojeg sada nema nigdje

17 godina

Ništa od toga, nema jinga

0 0 hvala 0
14 godina
Ezio kaže...

Mobilna mreža, benzinske crpke...todorić se raspištoljio.

tko visoko leti, nisko pada

16 godina
neaktivan

Nevjerojatan lik.. Gdje je kraj toj pohlepi?

14 godina
protjeran
bed kaže...

Kad nestane politickog pokrica...

Nije da sam protiv konkurencije, ali korporativizam je poceo i kod nas uzimat maha i to u svakom slucaju nije pozitivno,

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 17:07 (Bugzapper).
16 godina
neaktivan

Ja sam na BonBonu i brojevi na bonbonu zapocinju sa 0977

Kako ce onda konzum koristiti taj predbroj???
Mozda nesto tipa: 09771112233

{#} 

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb:Hvalaili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post sadrzaja Hvala
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

kaj vi brijete, svaka konkurencija je dobro dosla

mozda bas ova ekipa kaj popusi otkaz u HT-u se zaposli u Konzumu

mogli bi se vi organizirati pa blokirat ceste jer Todoric zeli imat svoju mobilnu mrezu!

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran
ivanec kaže...

mogli bi se vi organizirati pa blokirat ceste jer Todoric zeli imat svoju mobilnu mrezu!

Da virtualna mreza ce zaposlit gro ljudi, jer Todoric je lik koji je socijalno osvijesten i ne zivi u tamo nekom dvorcu.

14 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Dragon23288 kaže...

Dobro,kupi-tvoj izbor.

A i ne kužim što se buniš kada te nitko ne tjera da koristiš tu mrežu.

Slažem se. Jing će vrlo vjerojatno bombardirati s reklamama, a cijene će zato biti super povoljne. Konzumu nije cilj zaraditi na mobitelima nego dobiti platformu za reklamiranje. Onome kome to ne smeta će imati odličan izbor, jeftine razgovore plus reklame. I ja ću kao Dragon radije kupiti VIP ili T-com, ali me apsolutno ne smeta i potpuno razumijem ljude koji će uzeti Jing.

bed kaže...

Ti fakat nisi normalan. Kad firma raste onda je to pohlepa? Kad tebi plaća raste je li i to onda pohlepa?

16 godina
Bugzapper kaže...
ivanec kaže...

Da virtualna mreza ce zaposlit gro ljudi, jer Todoric je lik koji je socijalno osvijesten i ne zivi u tamo nekom dvorcu.

gle, rođo, svakakvih poduzetnika ima.

neki zive na pantovcaku neki u dvorcu

neki ne placaju poreze

ucjenjuju drzavu

i koje kakve price postoje

al ja jos nisam cuo da je neko iz Todoricevog poduzeca dobio otkaz ili da nije dobio placu par mjeseci.

Jebes ga, rođo, moj direktor svaki dan drzi propovjedi u crkvi al mu ljudi svaka 3 mj potpisuju ugovor na 3 mj.

i tako 20 god, a placa je isto tako bibliska, puna odricanja i vjera u to da je zagrobni zivot obecana zemlja za siromake

živio rođo!

17 godina
neaktivan
bruno1024 kaže...

tako se unistava konkurencija koja nije ni priblizno jaka da bilo mogla radit slicnu stvar, a to posljedicno brise radna mjesta i nije dobro za ekonomiju neke drzave. đuro iz kvartovskog ducana nece moci ponuditi 10dkg parizera i 10sms-ova i propast ce.

poduzetnicki je to genijalna ideja, socijalno, a bome i trzisno jako losa, jer u konacnici dovodi do nestanka konkurencije i podizanja cijena.

:facepalm:
Uspoređuješ kruške i jabuke.

15 godina
neaktivan
vrucajanjetina kaže...
U3PM kaže...

Kupi 20 dekagrama K Plus parizera,K Plus jogurt i K Plus kruh i dobiješ 10 gratis sms poruka na Jing ili Kmobile.

Ma ne može ova država napredovati kad ovaj ima prste u svemu!

Pa dobro ja stvarno ne razumijem sta vas smeta. Najnormalnija stvar je u Europi da postoje tako jeftine sim kartice dostupne u svakom ducanu. Dodje turist, kupi i telefonira za 2 min. Imaju veliku mogucnost distribucije, zasto ju ne bi koristili? Kome steti - nikome.

Ne razumijem kakve to ima veze s jingom? I bez jinga imaš već sad jeftine kartice dostupne u svakom dućanu.

14 godina
macak kaže...

Niti ja ne razumijem što ste se nabrusili. Tako razmišlja pravi poduzetnik. Ako imaš koncern sa preko 35.000 zaposlenih, naravno da ti je u interesu da ti isti ljudi troše unutar tvojih tvrtki - namirnice u Konzumu, od idućeg mjeseca i gorivo, sad još i mobiteli... Svaka čast. {#}

Pravi poduzetnik?!...lopov ništ drugo!! Isti je ko i ovaj Splitski Serum...

13 godina
protjeran

Mah ne svidja mi se Konzum, budem ja sacekal Lidl.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

zivio t-com i vremena kad je sim kartica kostala 400 kn, a minuta prema drugim mrezama   4 kn

amd 7750, 2 gb ram kingmax, m52l-s3p, 8400 gs

2 0 hvala 0
16 godina

Treba pozdraviti bilo kojeg novog operatera na tržištu, jer na hrvatskom tržištu trenutno ne posluje dovoljan broj operatera

Dokaz za to su trenutne cijene usluga i abnormalan profit koje telekomunikacijske tvrtke ostvaruju, sve zbog karteliziranja i nedostatka prave konkurencije.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Još prije cca 4 godine je ovo trebalo započeti s radom, pod nazivom K MOBILE. Kao partner se spominjao i EPH... Ako koga zanima: http://lmgtfy.com/?q=%22k+mobile%22+%2Bsite%3Ahr

Slično ima Teco u UK, Aldi u Njemačkoj...

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
drpetric kaže...
MVNO je po definiciji third-party operater dok su BonBon i Tomato in-house brandovi, dakle Jing je prvi hrvatski MVNO!

i tele2 i bonbon i tomato sami sebe smatraju MVNO tako da ipak nije istina da je ovo prvi slučaj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 22:40 (sasa).
17 godina
neaktivan
vlad0 kaže...

Koji k... Što je sljedeće? IT? Molim vas kilu bijelog, 20 deka parizera i može 1 shared web server - moram neke stranice popodne nabaciti... {#}

oni su kupili IT tvrtku pred koju godinu.

bilo im je to jeftinije nego plačati nabavku i održavanje cijelog sustava vanjskim tvrtkama.

i onda su otkupili neku firmu.

14 godina

tele2? zar nemaju oni vlastitu infrastrukturu? kao što je petric rekao, bonbon i tomato su u vlasništvu vipa i tcoma te stoga nisu virtualni operatori, već brandovi pokrenuti od strane postojećih operatora.

pretpostavljam da se ne zna koji tip mvno-a će biti Jing? nekak pretpostavljam da bu tip 1 obzirom da je najsigurnije i da ide preko bonbona?

16 godina
odjavljen

Tele2 ima svoju infrastrukturu a rupe u pokrivenosti krpaju nacionalnim roamingom. Od t-mobilea (ili vipa, više ni dragi bog ne zna tko se tu na koga spaja) koriste samo bazne stanice, ništa drugo.

[edit] a što se tiče ove ludorije od mreže - krasno. Samo nam fali još koja mreža, još više ljudi u x različitih mreža, preskupi pozivi van mreže i stvaranje najgore tržišne strukture (gore i od monopola, njega se može barem zakonom držati pod kakvom-takvom kontrolom) - monoplističke konkurencije. Nekoliko srednje jakih ponuđača sa ponudom tako namještenom da gubite kamo god krenuli.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 0:16 (Sum_of_all_fears).
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Tele2 ima svoju infrastrukturu a rupe u pokrivenosti krpaju nacionalnim roamingom. Od t-mobilea (ili vipa, više ni dragi bog ne zna tko se tu na koga spaja) koriste samo bazne stanice, ništa drugo.

Ali imaju i svoje odašiljače? Jer tehnički, ako koriste samo bazne stanice od tmobilea opet bi spadali pod mvno. mvno-i mogu imati svoju infrastrukturu u jezgrenom djelu mreže.

16 godina
odjavljen

Nekad davno sam imao Tele2 broj i na nekim mjestima u Rijeci i ZGu je pokazivalo samo Tele2 kao naziv mreže (tamo je radio i 3G) dok je drugdje pisalo Tele2 i ispod T-mobile i 3G nije radio, samo GPRS/EDGE. Dakle, ili sam naletio na bazne stanice koje ne šalju ime kako treba ili imaju baš svoje odašiljače. Mislim da imaju svoje.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice