Kinezi najavili vlastiti OS

poruka: 33
|
čitano: 3.037
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kinezi najavili vlastiti OS".
17 godina
protjeran
Re: Kinezi najavili vlastiti OS
rustweaver kaže...
memulica kaže...
A biće ono svemirci svakodnevno probijaju servere po svijetu, ko vrućim nožem kroz maslac.

A kakve to točno veze ima sa razvojem softvera? Kako te sposobnost traženja i iskorištavanja rupa u nečijem softveru, automatski čini veoma sposobnim u razvoju softvera? Objasni mi, jer bih zbilja htio podići svoje l33t developerske vještine na višu razinu. Pa ako je crackiranje pravi put... neću prezati ni pred čime... {#}

Ono, sposoban sam provaliti u NSA baze podataka - moj će novi softver za obradu slika sigurno biti genijalan i baciti photoshop na koljena.

Imaju sposobnije programere od NSA-e i ostalih protuobavještajnih službi u svijetu.

Sad žele napraviti vlastitit OS i to im neće bit problem, jer znanje i ljude imaju.

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
15 godina
neaktivan
memulica kaže...

Imaju sposobnije programere od NSA-e i ostalih protuobavještajnih službi u svijetu.

Mislim da imaju samo veće fanove. {#}

A C program is like a fast dance on a newly waxed dance floor by people carrying razors.
16 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Mislim da je danas nemoguće napraviti potpuno novi OS koji bi bio dovoljno kompatibilan (do upotrebljivosti) s većinom dosadašnjeg hardvera, softvera i standarda. Nitko ne bi desetljećima razvijao nešto toliko kompleksno kada već imamo Linux. Kinezi planiraju napraviti nešto na brzinu, jasno je da će to biti samo rebrandirana Linux distribucija. Samo će staviti neki wallpaper s kineskom zastavom, promijeniti boju ikona i ugraditi poseban firewall za cenzuru interneta i backdoor za lakšu kontrolu građana. Zakonom zabraniti sve osim tog OSa i svi politički problemi su riješeni i prije nego se pojave.

Već imaju nekoliko svojih Linux distri.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice