Kako dobro zaraditi rudarenjem i ulaganjem u kript

poruka: 12
|
čitano: 3.540
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kako dobro zaraditi rudarenjem i ulaganjem u kript".
17 godina

Stručnjak za Bitcoine Matej kaže, da Bitcoin vrijedi između 3 i 4.000 dolara, a zadnjih tjedan dana Bitcoin vrijedi stalno preko 4.000 dolara. Vidim koliko prati kriptovalute...

Nakamuro Satoshi - to novo ime za izumitelja? Nakamoto, Nakimato sve je to isto jel tako?... to kad kaže englez idem u Rovinj u Srbiju, nećemo se ljutiti sve je to isto zar ne...

Bitcoini se rudare GPU-ima?? prvo to kaže, onda ASIC majnerima.

Kasnije kaže isplatite si 40% hardvera zatim ga prodate i onda imate dobivate čistu zaradu od mininga, jel netko sluša ove nebuloze lika? Ako sam prodao hardver kako pobogu mogu dalje zarađivati ako je PRODAN???

Naša porezna oporezuje kriptovalute i ako se zarađuje moraš prijaviti, izdana je uputa od Porezne uprave kako se oporezuje, Matej očito nisi u toku ničega oko kriptovaluta.

SAVJET: Tko ulazi u kriptovalute NE gledajte ovaj video, savjeti su koma, krivi i nerazumljivi.

Više je Dragan znao nego Matej the Stručnjak...

21 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

Ovo na kraju o novčanicama je najveća glupost ikad. To se radi najmerno jer bi onda digitalni novac bez novčanica bio imaginaran. Ako imaš dug samo otpišeš par nula. Krediti bi bili imaginarni. Inflacija se ne bi mogla kontrolirati jer nitko nebi znao koliko novaca ima na tržištu države bi mogle plasirat beskonačnu količinu novaca.

0 1 hvala 0
16 godina

.. zašto (ooo, zašto..) ne pozovu stučnjake, iz monitora.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

7 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kako dobro zaraditi rudarenjem i ulaganjem u k
ihush kaže...

.. zašto (ooo, zašto..) ne pozovu stučnjake, iz monitora.. :)

Put iz Bangladeša je skup, a treba i viza.

17 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Ovo na kraju o novčanicama je najveća glupost ikad. To se radi najmerno jer bi onda digitalni novac bez novčanica bio imaginaran. Ako imaš dug samo otpišeš par nula. Krediti bi bili imaginarni. Inflacija se ne bi mogla kontrolirati jer nitko nebi znao koliko novaca ima na tržištu države bi mogle plasirat beskonačnu količinu novaca.

To se sve može i sada. U većini zemalja (tako i u Hrvatskoj) vrijednost valute ne ovisi o količini novčanica u opticaju. Valjda ne vjeruješ da postoje novčanice za sve depozite u bankama?

15 godina
neaktivan

Bok makopos!

Prije svega, hvala na komentaru!

Nakamuro, umjesto Nakomoto, je bio moj lapsus, ja se ispričavam zbog toga, pripisao bi to maloj tremi. :)

Emisija je snimana 15.9. i mislio sam da će kasnije vjerojatno biti konfuzije oko toga budući da je puštena 4 tjedna poslije, a u svijetu kriptovaluta u takvom roku se sve okrene naglavačke. Taj tjedan, a i onaj prije i poslije njega, cijena BTC-a se kretala od kakvih 3000$ (taj veći dip je čak bio na datum snimanja emisije) do 4000$, a to je bilo za vrijeme FUD-a oko Kine, zbog čega sam i rekao ugrubo od 3000 do 4000, odnosno između te dvije brojke.

Priča oko rudarenja (7:35) je malo imala nespretnu konotaciju budući da je Petric spomenuo kupnju Bitcoin u sklopu pitanja oko rudarenja, a ja sam generalno krenuo pričati o tome što zapravo predstavlja čin rudarenja. Nakon short brakea smo dalje krenuli s pričom oko rudarenja (9:35) i odmah sam rekao da se BTC kao takav ne može rudariti klasičnim hardverom (9:45), već ASIC-ovima. Looking back, trebao sam spomenuti ASIC-ove u startu, a ne kasnije, a u pokušaju da ne kompliciram previše (ipak je išlo na javnu televiziju) dobio sam pomalo kontra efekt. Emisija je snimana "u šusu", bez rezanja i ponavljanja, pa je ovaj redoslijed odgovora bio malo nespretan.

Što se tiče prodaje hardvera, mislim da si me krivo shvatio. Cilj mi je bio napomenuti da treba imati također na umu da jednom kada završite s rudarenjem, nakon tih recimo 6-12 mjeseci, ili jednostavno želite staviti next gen GPU koji u međuvremenu dođe, da tu vrijednost također uračunate / odbite od ukupnog uloga. Znači, fiktivno si u glavi držite da od recimo 15k kuna uloga na hardver, kasnije ga možete prodati za 50-60% njegove originalne plaćene vrijednosti, odnosno da trebate provotno izrudariti tih 40-50% vrijednosti toga uloga da bi faktički nakon toga sve što izrudarite bio "čisti profit". Kako god da bilo, taj hardver neće ići u smeće, neku vrijednost će imati i ona se amortizira. Sve zapravo ovisi kako si to postavite u glavi. Ako ti više odgovara, slobodno si zaračunaš da prvo isplatiš svih 100% vrijednosti uloga rudarenje i da onda tek nakon tog sve ostalo percipiraš kao "čisti profit".

O oporezivanju sam također pričao (13:30), te sam rekao da se transakcija, uplata koju zaprimite na svoj privatni račun, recimo putem SEPA-a naloga s Coinbasea, oporezuje kao i svaka druga financijska transakcija, odnosno temeljem zakona o porezu drugog dohotka po direktivi kojeg je Europski sud donio na upit švedskog vrhovnog suda (http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?docid=170305&doclang=EN)

Inače, ja se osobno ne smatram stručnjakom, mislim da je takvo što preegotriperski za dodijeliti si, prije svega jer je ovo ipak "samonaučna" industrija. Volim se baviti ovime iz čistog entuzijazma i znatiželje, a kao i svi ostali učim nešto novo iz dana u dan i ne smatram da apsolutno sve znam.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 22:29 (MajstorFantach).
12 godina

Jbg znas kaki su smokljani sa bug recenziraju svaku rijec...ja sam te skuzio i dobar je intervju...pozz

3 0 hvala 1
17 godina
MajstorFantach kaže...

Znači, fiktivno si u glavi držite da od recimo 15k kuna uloga na hardver, kasnije ga možete prodati za 50-60% njegove originalne plaćene vrijednosti, odnosno da trebate provotno izrudariti tih 40-50% vrijednosti toga uloga da bi faktički nakon toga sve što izrudarite bio "čisti profit".

Cime, krampom mozda ?

OK ako se ucis ali ovo su nebuloze nizjih razreda osnovne skole.

Ako sam ulozio 15k, izrudario 50% tj. 7.5K i hardver prodao za 50% tj. 7.5K onda sam na nuli i sve sto izrudarim hardverom kojega vise nemam je cisti profit ?!?

Ne da nisi strucnjak nego nemas blage veze, pises u stilu tipa... "nesto sam nacuo tam neko rudari nest...." 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 5:08 (spaljeni).
17 godina
spaljeni kaže...
MajstorFantach kaže...

Znači, fiktivno si u glavi držite da od recimo 15k kuna uloga na hardver, kasnije ga možete prodati za 50-60% njegove originalne plaćene vrijednosti, odnosno da trebate provotno izrudariti tih 40-50% vrijednosti toga uloga da bi faktički nakon toga sve što izrudarite bio "čisti profit".

Cime, krampom mozda ?

OK ako se ucis ali ovo su nebuloze nizjih razreda osnovne skole.

Ako sam ulozio 15k, izrudario 50% tj. 7.5K i hardver prodao za 50% tj. 7.5K onda sam na nuli i sve sto izrudarim hardverom kojega vise nemam je cisti profit ?!?

Ne da nisi strucnjak nego nemas blage veze, pises u stilu tipa... "nesto sam nacuo tam neko rudari nest...." 

Ako planiras rudariti godinu dana s postojecim HWom, startas u 1. mjesecu s ulozenih 15k kuna, do 6. si isplatio 7.5k kuna (50%), nakon toga ti ide čista zarada jer češ taj HW za 6 mjeseci prodati i podmiriti tih 7.5k razlike koja ti je ostala. Kuzis sada bolje ili ti fakat treba nacrtati?

16 godina

Tko garantira da ces hardver za 12 mjeseci moci prodati za 50% cijene?

Lack of money is the root of all evil. George Bernard Shaw

0 0 hvala 0
17 godina

A tko ti garantira da ces biti ziv?

Pa valjda kreces s nekom pocetnom pretpostavkom...

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
9 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Igranje sa kriptovalutama je isto kao i igranje sa dionicama. Tko hoce nek proba.

5 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice