Još brži Chrome

poruka: 91
|
čitano: 20.263
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Još brži Chrome".
16 godina
protjeran
Još brži Chrome

ja sam instaliro noviji od ovog (betu) i odlican je brz,zauzima malo resursa,jednostavan i kaj ti vise treba 

amd-ati
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Još brži Chrome

Chrome-u fali print preview i bilo bi dobro kada bi full screen mod bio sličan IE-u, znači da se može upisati nova adresa i odabrati drugi tab.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Još brži Chrome
the_tux kaže...

Chrome-u fali print preview i bilo bi dobro kada bi full screen mod bio sličan IE-u, znači da se može upisati nova adresa i odabrati drugi tab.

Bolje da bude kao u FF-u nego u IE
Don't worry Cartman. There are no stupid answers, just stupid people.
17 godina
protjeran
Moljac kaže...
the_tux kaže...

Bolje da bude kao u FF-u nego u IE
 FF i IE imaju isti full screen mod. IE-ov mi je za mrvicu bolji. Jer skrola samo gornji dio (autohide) sa tabovima, dok kod FF-a gornji dio tilta otvorenu stranicu.
16 godina
protjeran
Još brži Chrome

pa kako se nemoze odabrati drugi tab imas gore u ljevom kutu ekrana "+"kojim stavljas novi tab i netrebas pisat punu adresu u onu jedinu traku pises ko u google

amd-ati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Još brži Chrome

Chrome je bezveze jer jedino s čim može konkurirati jest brzina, koja i nije najbrža od ostalih browsera na mnogim stranicama.

Za početak sučelje sa tabovima nije loše, dosta je jednostavnije od lisice, onda dalje....hm pa i nema dalje to je to. E sad što chrome nema da lisica ima.

Na lisici zumiranje radi besprijekorno, to nema niti jedan browser, pamti za svaku stranicu zaseban zoom i nakon restarta, svi elementi su bez greške i scrolanje ide glatko dok kod ostalih šteka. Kad radiš na velikom monitoru sa veliko rezom jako puno znači.

Dalje način na koji se rješavaju bookmarci na lisici 100x bolje rješeno, s time da je chromi ukrao onaj trik bookmarkiranja sa zvjezdicom od lisice.

Teme i pluginove mislim da nije vrijedno spominjati. Ostali browseri se mogu sakrit od njega što se tiče customiziranja sučelja i svega ostalog.

Privatnost isto tako ne treba spominjati, iako postoji private mod, više vjerujem lisici kad ukucavam šifre na stranicama i surfam okolo.

Neznam dali treba uopće spominjati ispravnost prikaza stranica?

Kad to sve bude chrome imao onda me zovite da razmislim o prelasku, lisica ostaje na tronu i dalje a sad u 6mj kad izađe verzija 3.5 mislim da i oni koji su sad na chromu se budu brzo vratili natrag.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Još brži Chrome

Probajte u Chrome upisati about:memory  ili pritisnite shift+esc. Pokazat će tablicu zauzeća memorije svih instaliranih browsera!  Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
comrad132 kaže...

Chrome je bezveze jer jedino s čim može konkurirati jest brzina, koja i nije najbrža od ostalih browsera na mnogim stranicama.

Za početak sučelje sa tabovima nije loše, dosta je jednostavnije od lisice, onda dalje....hm pa i nema dalje to je to. E sad što chrome nema da lisica ima.

Na lisici zumiranje radi besprijekorno, to nema niti jedan browser, pamti za svaku stranicu zaseban zoom i nakon restarta, svi elementi su bez greške i scrolanje ide glatko dok kod ostalih šteka. Kad radiš na velikom monitoru sa veliko rezom jako puno znači.

Dalje način na koji se rješavaju bookmarci na lisici 100x bolje rješeno, s time da je chromi ukrao onaj trik bookmarkiranja sa zvjezdicom od lisice.

Teme i pluginove mislim da nije vrijedno spominjati. Ostali browseri se mogu sakrit od njega što se tiče customiziranja sučelja i svega ostalog.

Privatnost isto tako ne treba spominjati, iako postoji private mod, više vjerujem lisici kad ukucavam šifre na stranicama i surfam okolo.

Neznam dali treba uopće spominjati ispravnost prikaza stranica?

Kad to sve bude chrome imao onda me zovite da razmislim o prelasku, lisica ostaje na tronu i dalje a sad u 6mj kad izađe verzija 3.5 mislim da i oni koji su sad na chromu se budu brzo vratili natrag.

Sve ok, ali meni niti jedan browser ne trza. Provjeri si grafičku...
Ali čekaj, o kakvom ti prikazu govoriš? Firefox je IZA Chromea po ispravnosti prikaza. Dapače, Firefox je drugi po govnavosti prikaza.
Opera 10 i Safari 4 prolaze Acid3 apsolutno savršeno bez greške, Chrome odmah iza s manjom greškom s linkanjem, a Firefox zaostaje drastičnih 70/100 iza njih, a potom IE8 s katastrofalnih 15/100.
Tako da, ako ćemo o ispravnosti prikaza stranica, da itekako treba spominjati jer je tu Firefox drugo smeće iza IE-a.
16 godina
neaktivan
Još brži Chrome

FF 3.5b4 ima 91-92 na acid3. Ako već računaš operu u alfi i safari u beti... onda nek bude i ff up 2 date.

Normalno IE van konkurencije.

Fala ti majko što nisam gejmer!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

FF 3.5b4 je zbog bugova neupotrebljiv, a Safari i Opera rade savršeno.

Čak i uz 91 glupost je reći da Chrome ima loš renderer kad je bolji. :)

16 godina
protjeran
naxeem kaže...

a meni taj ff normalno radi vratio sam se na njega jer se chrome beta neprestano rusi aff radi bez greske
amd-ati http://demigodmp.blogspot.com/
16 godina
protjeran
hrvatskafarkasevec kaže...
naxeem kaže...

a meni taj ff normalno radi vratio sam se na njega jer se chrome beta neprestano rusi a ff radi bez greske

17 godina
protjeran
naxeem kaže...

a meni taj ff normalno radi vratio sam se na njega jer se chrome beta neprestano rusi aff radi bez greske
Koristim Chrome 2.x dakle betu jer je brža od 1.x, ruši mi se vrlo rijetko, ni više ni manje od Opere 9.x ili FF 3.x. Safari betu nisam previše koristio (niti mi se oni novi debeli tabovi sviđaju, osim što je zgodna ona fora u stilu ekstenzije cooliris za Firefox) pa neznam kako se ponaša.
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Nešto stvarno nije u redu ako ti se toliko ruši. Ne znam dali pratiš razvoj Chrome-a ali posebna se pažnja pridodaje njegovoj stabilnosti. Pogledaj samo Distributed Reliability Testing.
Results for top 500 web sites:
success: 499; crashes: 0; crash dumps: 0; timeout: 1

Results for top 500 web sites without sandbox:
success: 463; crashes: 0; crash dumps: 0; timeout: 2

Results for extended list of web sites:
success: 99768; crashes: 3; crash dumps: 3; timeout: 463

Results for automated UI test:
success: 64643; crashes: 0; crash dumps: 0; timeout: 0
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 23:41 (DragonShit).
16 godina
neaktivan
the_tux kaže...
naxeem kaže...

Koristim Chrome 2.x dakle betu jer je brža od 1.x, ruši mi se vrlo rijetko, ni više ni manje od Opere 9.x ili FF 3.x. Safari betu nisam previše koristio (niti mi se oni novi debeli tabovi sviđaju, osim što je zgodna ona fora u stilu ekstenzije cooliris za Firefox) pa neznam kako se ponaša.
  Chrome 2 je izašao iz bete! Posljednja stabilna verzija je 2.0.172.28  Belji se
16 godina
protjeran
DragonShit kaže...
naxeem kaže...

Nešto stvarno nije u redu ako ti se toliko ruši. Ne znam dali pratiš razvoj Chrome-a ali posebna se pažnja pridodaje njegovoj stabilnosti. Pogledaj samo Distributed Reliability Testing.
Results for top 500 web sites:
success: 499; crashes: 0; crash dumps: 0; timeout: 1

Results for top 500 web sites without sandbox:
success: 463; crashes: 0; crash dumps: 0; timeout: 2

Results for extended list of web sites:
success: 99768; crashes: 3; crash dumps: 3; timeout: 463

Results for automated UI test:
success: 64643; crashes: 0; crash dumps: 0; timeout: 0
 e da krivo sam reko mislim da mi se rusi shockwave player kad hocu video gledat i onda se on cjeli rusi tak da.... aovaj stable verzija je uredu
17 godina
neaktivan
Još brži Chrome

chrome ne može da prikaže fino facebook samim time render mu ne radi najbolje i tačka ako ne vjerujete probajte isti slučaj je i sa Safarijem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
neron kaže...

chrome ne može da prikaže fino facebook samim time render mu ne radi najbolje i tačka ako ne vjerujete probajte isti slučaj je i sa Safarijem

WTF?! Facebook? Kome je za bilo što u životu mjerilo Facebook?
Ako Safari (i Chrome i Opera 10) nešto ne prikazuju dobro, to znači da je problem u webu, a nikako u browseru jer je webkit apsolutno najbolji dostupan.
I ako nemaš pojma što znači "renderer" i kako radi, nemoj koristiti tu riječ. Zvuči... djetinjasto.
16 godina
neaktivan
Još brži Chrome

Koristim Chrome već mjesecima. Prije toga sam koristio FF.

Rijetko koji potpis je zanimljiv.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
DragonShit kaže...
the_tux kaže...
naxeem kaže...

Ja sam bio na beta channelu (Google Chrome Channel Changer 2.0) pa nisam ni vidio da je 2.x izašao iz bete.Smijeh
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
DragonShit kaže...
 Ja sam bio na beta channelu (Google Chrome Channel Changer 2.0) pa nisam ni vidio da je 2.x izašao iz bete.Smijeh
Zato se i zove BETA CHANNEL. - Chrome 2 je izašao iz bete i posljednji je, kao što je rečeno, 2.0.172.28. 
Ako si na beta channelu, logično je da imaš bete na izbor i to iz serije 2.
17 godina
protjeran
Još brži Chrome

Tocno tako, inace Crome je skroz OK, na slabijim masinama se dobro vrti.

inace kodmene je na 2.0.172.30

Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 11:29 (bestia).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Još brži Chrome

Nije brži od Safarija i točka. Istina,ima Chrome svojih +eva, ali po meni, oni su vizualni, i ljudi koji ne traže neku funkciju(osim surfanja) za svoj browser, ne mogu bolje naći. Nadam se da će FF ispraviti leakove u memoriji, i da će serija 3.1, kad izađe iz bete, biti brža od Chroma.

Nemoguće je čovjeka naučiti onome što misli da već zna. Što tiši postaneš,to uspiješ više čut.

0 0 hvala 0
17 godina
neron kaže...

safari vrhunski otvara facebook, jedini problem je s Operom, ali ne zato sto je ona kriva nego upravo facebook
DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!
17 godina
protjeran
naxeem kaže...
the_tux kaže...
DragonShit kaže...
Zato se i zove BETA CHANNEL. - Chrome 2 je izašao iz bete i posljednji je, kao što je rečeno, 2.0.172.28. 
Ako si na beta channelu, logično je da imaš bete na izbor i to iz serije 2.
 Na BETA CHANNELU mi je Chrome bio 2.0.172.30, a ta verzija je sada i na stableu.
EDIT:
Stabilna verzija Chrome-a je 2.0.172.28. ali se meni prikazivala 2.0.172.30 iako sam se prebacio na stable channel.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 9:58 (the_tux).
16 godina
neaktivan
Još brži Chrome

jel chrome još uvijek ima onaj jedinstveni ID broj? znam da je to imao u početku, a ne znam jel ima još uvijek

Bubamara na steroidima.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Još brži Chrome

Evo, nije mi vrag dao mira pa sam išao isprobati taj famozni još brži Chrome.

Moram priznati da su dojmovi stvarno pozitivni što se tiče sveukupnog izgleda samog preglednika i brzine prikazivanja stranica.

Jedna stvar mi stvarno fali, a to je RSS feed reader, pročitao sam negdje da je Google tu funkciju povezao direktno sa sign in-om na račun Gmaila, što mi se ne dopada.

Mislim da bi čitanje RSS feedova trebao biti sastavni dio browsera kao što je kod Opere.

Što se tiče kozumacije memorije, kod hladnog starta Chrome i Opera su tu negdje sa 31 vs. 34 Mb zauzeća, ali kod otvorenih 10 tabova Opera pobjeđuje sa 175 Mb vs. 200 Mb kod Chromea. Zasad ostajem na Operi, ali u budućnosti hmmmmm...

Evo i par slikica o potrošnji memorije: Hladni start   i   10 tabova otvorenih

A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The_Goc kaže...

Što se tiče kozumacije memorije, kod hladnog starta

Thnx za info.
Inače, izraz "hladni start" se u ovoj kategoriji koristi da bi označio vrijeme podizanja browsera (ili bilo koje aplikacije), a ne zauzeće memorije. Jedno je uspoređivati aplikacije po hladnom startu i po toplom startanju (kad su već korištene pa isključene, pa opet podizanje), a sasvim drugo koliko zauzimaju radne memorije tijekom svoje aktivnosti kroz vrijeme.
Satan has been the best friend the church has ever had, as he has kept it in business all these years.
16 godina
neaktivan

Hvala i tebi za info, malo sam se krivo izrazio ali nadam se da se kuži što sam htio reći  Osmijeh

A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...

jel chrome još uvijek ima onaj jedinstveni ID broj? znam da je to imao u početku, a ne znam jel ima još uvijek

jel tko zna odgovor na ovo pitanje?
Bubamara na steroidima.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice