ja sam instaliro noviji od ovog (betu) i odlican je brz,zauzima malo resursa,jednostavan i kaj ti vise treba
Chrome-u fali print preview i bilo bi dobro kada bi full screen mod bio sličan IE-u, znači da se može upisati nova adresa i odabrati drugi tab.
Chrome-u fali print preview i bilo bi dobro kada bi full screen mod bio sličan IE-u, znači da se može upisati nova adresa i odabrati drugi tab.
pa kako se nemoze odabrati drugi tab imas gore u ljevom kutu ekrana "+"kojim stavljas novi tab i netrebas pisat punu adresu u onu jedinu traku pises ko u google
Chrome je bezveze jer jedino s čim može konkurirati jest brzina, koja i nije najbrža od ostalih browsera na mnogim stranicama.
Za početak sučelje sa tabovima nije loše, dosta je jednostavnije od lisice, onda dalje....hm pa i nema dalje to je to. E sad što chrome nema da lisica ima.
Na lisici zumiranje radi besprijekorno, to nema niti jedan browser, pamti za svaku stranicu zaseban zoom i nakon restarta, svi elementi su bez greške i scrolanje ide glatko dok kod ostalih šteka. Kad radiš na velikom monitoru sa veliko rezom jako puno znači.
Dalje način na koji se rješavaju bookmarci na lisici 100x bolje rješeno, s time da je chromi ukrao onaj trik bookmarkiranja sa zvjezdicom od lisice.
Teme i pluginove mislim da nije vrijedno spominjati. Ostali browseri se mogu sakrit od njega što se tiče customiziranja sučelja i svega ostalog.
Privatnost isto tako ne treba spominjati, iako postoji private mod, više vjerujem lisici kad ukucavam šifre na stranicama i surfam okolo.
Neznam dali treba uopće spominjati ispravnost prikaza stranica?
Kad to sve bude chrome imao onda me zovite da razmislim o prelasku, lisica ostaje na tronu i dalje a sad u 6mj kad izađe verzija 3.5 mislim da i oni koji su sad na chromu se budu brzo vratili natrag.
Probajte u Chrome upisati about:memory ili pritisnite shift+esc. Pokazat će tablicu zauzeća memorije svih instaliranih browsera!
Chrome je bezveze jer jedino s čim može konkurirati jest brzina, koja i nije najbrža od ostalih browsera na mnogim stranicama.
Za početak sučelje sa tabovima nije loše, dosta je jednostavnije od lisice, onda dalje....hm pa i nema dalje to je to. E sad što chrome nema da lisica ima.
Na lisici zumiranje radi besprijekorno, to nema niti jedan browser, pamti za svaku stranicu zaseban zoom i nakon restarta, svi elementi su bez greške i scrolanje ide glatko dok kod ostalih šteka. Kad radiš na velikom monitoru sa veliko rezom jako puno znači.
Dalje način na koji se rješavaju bookmarci na lisici 100x bolje rješeno, s time da je chromi ukrao onaj trik bookmarkiranja sa zvjezdicom od lisice.
Teme i pluginove mislim da nije vrijedno spominjati. Ostali browseri se mogu sakrit od njega što se tiče customiziranja sučelja i svega ostalog.
Privatnost isto tako ne treba spominjati, iako postoji private mod, više vjerujem lisici kad ukucavam šifre na stranicama i surfam okolo.
Neznam dali treba uopće spominjati ispravnost prikaza stranica?
Kad to sve bude chrome imao onda me zovite da razmislim o prelasku, lisica ostaje na tronu i dalje a sad u 6mj kad izađe verzija 3.5 mislim da i oni koji su sad na chromu se budu brzo vratili natrag.
FF 3.5b4 ima 91-92 na acid3. Ako već računaš operu u alfi i safari u beti... onda nek bude i ff up 2 date.
Normalno IE van konkurencije.
FF 3.5b4 je zbog bugova neupotrebljiv, a Safari i Opera rade savršeno.
Čak i uz 91 glupost je reći da Chrome ima loš renderer kad je bolji. :)
success: 499; crashes: 0; crash dumps: 0; timeout: 1
Results for top 500 web sites without sandbox:
success: 463; crashes: 0; crash dumps: 0; timeout: 2
Results for extended list of web sites:
success: 99768; crashes: 3; crash dumps: 3; timeout: 463
success: 64643; crashes: 0; crash dumps: 0; timeout: 0

success: 499; crashes: 0; crash dumps: 0; timeout: 1
Results for top 500 web sites without sandbox:
success: 463; crashes: 0; crash dumps: 0; timeout: 2
Results for extended list of web sites:
success: 99768; crashes: 3; crash dumps: 3; timeout: 463
success: 64643; crashes: 0; crash dumps: 0; timeout: 0
chrome ne može da prikaže fino facebook samim time render mu ne radi najbolje i tačka ako ne vjerujete probajte isti slučaj je i sa Safarijem
chrome ne može da prikaže fino facebook samim time render mu ne radi najbolje i tačka ako ne vjerujete probajte isti slučaj je i sa Safarijem
Koristim Chrome već mjesecima. Prije toga sam koristio FF.

Tocno tako, inace Crome je skroz OK, na slabijim masinama se dobro vrti.
inace kodmene je na 2.0.172.30
Nije brži od Safarija i točka. Istina,ima Chrome svojih +eva, ali po meni, oni su vizualni, i ljudi koji ne traže neku funkciju(osim surfanja) za svoj browser, ne mogu bolje naći. Nadam se da će FF ispraviti leakove u memoriji, i da će serija 3.1, kad izađe iz bete, biti brža od Chroma.

jel chrome još uvijek ima onaj jedinstveni ID broj? znam da je to imao u početku, a ne znam jel ima još uvijek
Evo, nije mi vrag dao mira pa sam išao isprobati taj famozni još brži Chrome.
Moram priznati da su dojmovi stvarno pozitivni što se tiče sveukupnog izgleda samog preglednika i brzine prikazivanja stranica.
Jedna stvar mi stvarno fali, a to je RSS feed reader, pročitao sam negdje da je Google tu funkciju povezao direktno sa sign in-om na račun Gmaila, što mi se ne dopada.
Mislim da bi čitanje RSS feedova trebao biti sastavni dio browsera kao što je kod Opere.
Što se tiče kozumacije memorije, kod hladnog starta Chrome i Opera su tu negdje sa 31 vs. 34 Mb zauzeća, ali kod otvorenih 10 tabova Opera pobjeđuje sa 175 Mb vs. 200 Mb kod Chromea. Zasad ostajem na Operi, ali u budućnosti hmmmmm...
Evo i par slikica o potrošnji memorije: Hladni start i 10 tabova otvorenih
Što se tiče kozumacije memorije, kod hladnog starta
Hvala i tebi za info, malo sam se krivo izrazio ali nadam se da se kuži što sam htio reći
jel chrome još uvijek ima onaj jedinstveni ID broj? znam da je to imao u početku, a ne znam jel ima još uvijek