Jobsove o Flashu

poruka: 41
|
čitano: 5.793
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jobsove o Flashu".
17 godina
protjeran
RE: Jobsove o Flashu
facewithascar kaže...
SasaFrr kaže...

Nema baš sve puno smisla jer koliko znam Adobe ne radi smartphone?:)

Možda Apple radi na nekoj svojoj verziji flasha pa kad ima Adobe, Microsoft se gura, što nebi imali i oni.

Bolje tako nego unapređivati starinski HTML i DOM raditi na obogaćivanju istih.

Priznam mu zalaganje za HTML 5.

Vidis to ti je dobra ideja. Mozda bi Adobe trebao napraviti smartphone bez OS-a, samo flash? Pa onda sve aplikacije neka se pisu samo u flashu.

U novom Symbian^3 aplikacije osim u Qt-u možeš raditi i u Flash-u tako da..

http://www.biskero.org/symbian3-will-introduce-flash-lite-4-support-in-wrt-4742

a koliko vidim može i u HTML-u

http://www.symbian.org/news-and-media/2010/04/29/anyone-who-can-create-webpage-can-now-create-app-symbian3

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 11:10 (Mayo).
17 godina
facewithascar kaže...

Vidis to ti je dobra ideja. Mozda bi Adobe trebao napraviti smartphone bez OS-a, samo flash? Pa onda sve aplikacije neka se pisu samo u flashu.

Prilično sam siguran da bi Adobe dionice skočile u kratkom roku samo već na neki "rumor". Ali ovo bi bilo definitivno zanimljivo Cool

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...

Ali ajde ti meni reci, za neke aplikacije sto cu raditi jer ne zelim onu jednostavnost (graficka i slicno) jave, html 5 mi ne moze to napraviti niti četvrtinu... ostaje mi silverlight i flash... Ima li sto drugo sto rabi vektorsko crtanje a da je rasireno...

O cemu pricas tocno?

Prvo, Java nema veze s Javascriptom koji se izvrsava lokalno u browseru.

Drugo, vecina ozbiljnih online aplikacija (ukljucujuci GMail) su napravljeni uz pomoc Google Web Toolkita, koji je javascript upogonjen.

Trece, cisto da ti razbijem taj mit 'jednostavnosti' a da niti ne linkam GWT... evo alternative: http://demo.sproutcore.com/sample_controls/

Da... a ja se ne bavim u slobodno vrijeme sa time pa ne znam :O :O :O :O :O :O

Prvo i prvo ne podrzava vektorsko crtanje tako da mi za aplikacije tipa igre ne moze nikako posluziti... A 99% racunala ima instaliran flash... tako da je flash danas izbor no. 1... i bit ce jos nekoliko godina dok se ne poprave neke stvari...

In Control
17 godina
neaktivan
Mayo kaže...

Flash vs. HTML5

HTML 5 neće biti prihvatljiv do minimalno 2013.  a za multimediju ga čeka vrlo dug i trnovit put  a za punokrvnost će mu trebati još 7 do 10 godina. Dok Theora postane standard trebati će minimalno dvije godine a H.264 nije u interesu content providera jer licence nisu jeftine.

Slazem se sa tobom :)

In Control
16 godina
protjeran
bubbach kaže...

Salu na stranu. Apple takve stvari kompenzira daleko boljom izvedbom sveg ostalog. A kad to stavis u kontekst "viseg cilja".. mislim da nitko vise niti ne razmislja o podrsci za flash. Dokazat cu ti. Reci mi jedan uredjaj koji je stvarna konkurencija iPadu. Uzmi u obzir display, OS, UI, vijek baterije, touchscreen, disk. Rekoh, tko jos misli na flash?

konkurencija mu je svaki drugi tablet sa smartphone os-om, posto su svi tableti sa desktop os-om klasa iznad, a bome imaju i vise diskovnog prostora, ima ih sa diskovima do 500gb, i imaju definitivno mocniji i bolji os

i btw touchscreen na ipadu/iphoneu nije nista posebno, pogotovo ne po osjetljivosti, jer ako to nisi znao cak i na prastarim windows mobile uredajima sa rezistivnim ekranima se osjetljivost da nariktati do te mjere da je dovoljan najmanji doticaj za reagiranje, znaci mozes nariktati osjetljivost koja ti pase, a ako se ne varam to na ipadu/iphoneu ne mozes, nego ako ti se nesvida kako je cika stevo odredio, mozes se j****

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
Jobsove o Flashu

HTML5 nikad neće moći zamijeniti Flash jer nikad neće sadržavati te funkcionalnosti i mogućnosti. Cijela buka je nastala samo zbog mogućnosti korištenja video zapisa u HTML5, no priča je mnogo šira. Što se mene tiče dobro je raditi po standardima, ali ne možeš mikser mijenjati žlicom. Mislim da će Jobsova licemjernosti izaći na vidjelo kad se pojavi Silverlight za iPhone/iPad.

Inače koristim iPhone i rado bi kupio iPad ako bi bio po normalnoj cijeni, ali mislim da Apple previše kenja oko Flasha. Tako da ću vjerojatno pronaći neku tablet alternativu na Androidu... I vjerujem da nisam jedini koji tako razmišlja, a Apple nek dalje filozofira o HTML5 i Flashu

There's no business like showbusiness
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jobsove o Flashu

jedino što je loše kod flasha je da ga uvijek moraš nadograđivat skoro svaki mjesec nova verzija

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
voyager kaže...

jedino što je loše kod flasha je da ga uvijek moraš nadograđivat skoro svaki mjesec nova verzija

Pa šta je loše u tome?

Ima koliko 1MB veličine?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
voyager kaže...

Pa šta je loše u tome?

Ima koliko 1MB veličine?

Zapravo 2 :) :)

jer moras jednom skidati za internet explorer, drugi puta za ostale browsere :) :) :)

In Control
17 godina
neaktivan
Mayo kaže...

Flash vs. HTML5

HTML 5 neće biti prihvatljiv do minimalno 2013.  a za multimediju ga čeka vrlo dug i trnovit put  a za punokrvnost će mu trebati još 7 do 10 godina. Dok Theora postane standard trebati će minimalno dvije godine a H.264 nije u interesu content providera jer licence nisu jeftine.

http://gizmodo.com/5528936/the-h264-encoding-boom

dogodine u ovo vrijeme će biti zanimljivo pogledati neki graf o upotrebi flash pluginova vs HTML5 ...

A.
17 godina
artfull kaže...
Mayo kaže...

Flash vs. HTML5

http://gizmodo.com/5528936/the-h264-encoding-boom

dogodine u ovo vrijeme će biti zanimljivo pogledati neki graf o upotrebi flash pluginova vs HTML5 ...

Flash podrzava H264 codec vec dosta vremena... 

Pricas kao da je izmisljen novi codec.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice