Isprobali smo HTC One M9

poruka: 79
|
čitano: 13.291
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Isprobali smo HTC One M9".
16 godina
Re: Isprobali smo HTC One M9
sudy_freak kaže...
Tonči kaže...
4mal kaže...

nije lose ali jos su tu lg g4 , z5 i s6 u igri ....

G4... mogao bi zapaprit, Z4 također, ali S6 nema što pokazat, osim ako nekim čudom nisu prešli na stock Android. :)

S6 je znatno unaprijeđenje u odnosu na HTC M7 - M8 - M9.
Ovo je jedan te isti uređaj.

S6 je napravio dobar iskorak.
Čekamo G4 da vidimo što će donijeti.

Razočaran sam ovim.

Meni isto nije jasno, pa M8 i M9 su isti kao M7. Praktički isto kučište s izmjenjenim hardverom. Najgore od svega je što još uvijek nisu riješili crni rub oko ekrana. M7 i M8 su imali fizičke tipka, pa se to nekako i dalo objasniti, ali M9 nema.

Isto tako, zvučnici zauzimaju puno prostora, pa u konačnici uređaj s 5" ekranom je veći od nekih s jednakim i većim ekranima.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2015 20:55 (mind_challenge).
15 godina
Tonči kaže...
4mal kaže...

G4... mogao bi zapaprit, Z4 također, ali S6 nema što pokazat, osim ako nekim čudom nisu prešli na stock Android. :)

nije mi samsung nešto ali... po čemu je s6 lošiji od m9?

Potpis!
16 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
sudy_freak kaže...
Tonči kaže...
4mal kaže...

S6 je znatno unaprijeđenje u odnosu na HTC M7 - M8 - M9.
Ovo je jedan te isti uređaj.

S6 je napravio dobar iskorak.
Čekamo G4 da vidimo što će donijeti.

Razočaran sam ovim.

Meni isto nije jasno, pa M8 i M9 su isti kao M7. Praktički isto kučište s izmjenjenim hardverom. Najgore od svega je što još uvijek nisu riješili crni rub oko ekrana. M7 i M8 su imali fizičke tipka, pa se to nekako i dalo objasniti, ali M9 nema.

Isto tako, zvučnici zauzimaju puno prostora, pa u konačnici uređaj s 5" ekranom je veći od nekih s jednakim i većim ekranima.

nema ni m8 nikakve tipke i to je po meni kao vlasniku m8ice najveći fail na mobu

16 godina
odjavljen
Ezio kaže...
Tonči kaže...
4mal kaže...

nije mi samsung nešto ali... po čemu je s6 lošiji od m9?

Baš zato što je Samsung, odnosno što je na TouchWiz skinu. To je definicija smeća. :)

Da, M9 nije velika promjena u odnosu na M8, ali ni ne mora biti. Svi koji ga kritiziraju to čine jer "nije ništa novo" - pa ni ne mora biti novo. Zašto bi bilo novo? Ovaj je brži, trajniji i to je to. Samsungu treba novo jer je loš. Xperiji Z2 ne treba novo osim dizajna, M8 ne treba osim kamere i baterije, G3 ne treba osim brzine. S5 treba novi skin/čisti Android, ali S6 je opet failao tu gdje je trebao biti "nov". 

17 godina
midzan21 kaže...

Znači, da ako imate M7 vrijedi napraviti upgrade zbog kamere i specsa...

Ne vrijedi. M7 je i dalje mobitel koji se moze nositi sa konkurencijom. A sada specifikacije na papiru... to je druga prica...

Rvat katolik!
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
midzan21 kaže...

Ne vrijedi. M7 je i dalje mobitel koji se moze nositi sa konkurencijom. A sada specifikacije na papiru... to je druga prica...

Osh kupit M9?

17 godina
BlueMax kaže...
tnakir kaže...
midzan21 kaže...

Osh kupit M9?

:) Ne pada mi na pamet mijenjati mob koji savrseno odradjuje sve sto postavim pred njega...

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2015 9:51 (tnakir).
14 godina
neaktivan
Isprobali smo HTC One M9

Osim ako je taj zadatak fotografiranje necega. Aj nemoj zezat, ti i ja uvijek imamo isti mobitel.

0 1 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...

Osim ako je taj zadatak fotografiranje necega. Aj nemoj zezat, ti i ja uvijek imamo isti mobitel.

Pa fotke su mi ok na M7. Ono sran.je sa pink slikama sam rijesio. U slucaju losih svjetlosnih uvjeta ni moj SLR ne fotka dobro bez stativa (visok ISO no no)... Pretplata mi istice za koji mjesec, ali zbilja nemam namjeru mijenjat mob, ovo je prvi mob sa kojim sam u potpunosti zadovoljan (nakon svih ajfona windows fona i slicno).

Rvat katolik!
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
BlueMax kaže...

Pa fotke su mi ok na M7. Ono sran.je sa pink slikama sam rijesio. U slucaju losih svjetlosnih uvjeta ni moj SLR ne fotka dobro bez stativa (visok ISO no no)... Pretplata mi istice za koji mjesec, ali zbilja nemam namjeru mijenjat mob, ovo je prvi mob sa kojim sam u potpunosti zadovoljan (nakon svih ajfona windows fona i slicno).

Slicno i kod mene samo mi se nije dalo zahebavat sa pink sr*njem. Istekla obiteljska pretplata na mob, poslovna, maxtv, adsl, telefon... dobra osnova za pregovaranje samo mi se cini da su telekomi dosta skrti u zadnje vrijeme pa me isto dodje kupiti otkljucan mobitel vani ili se kod nas vezati 24 mjeseca. Ranije sam imao broj nekakve "vip sluzbe za korisnike" s kojima si doslovno ko na trznici mogao pregovarati. Prijetio bi im da cu, osim sto cu ja prijeci u kod konkurencije, natjerati mater, brata i svakoga koga poznajem da ih odhebe. I nisam se salio. Takvi razgovori zavrsili bi sa flagshipom za par kuna.

Sad zovem taj broj - birali ste broj koji se ne koristi :(

A povrat poreza ce stici taman kad se cijena malo unormali pa ga tu mogu zamraciti od zene :)))

16 godina
odjavljen

Uopće se ne isplati kupovati u operatera - oderu te, a uvale ti bloat i sim lock.

17 godina
Tonči kaže...

Uopće se ne isplati kupovati u operatera - oderu te, a uvale ti bloat i sim lock.

Ma ok, ja sam navikao tako kupovati. Na pretplati cu ostati uzeo ili ne novi mobitel (iako je pretplata postala skuplja od prepaida, ali mi se ne da zayebavati sa bonovima). A mobitel na pretplatu izadje nesto jeftinije (iako i dalje preskupo u odnosu na cijene vani).

Takodjer mi je tlaka postala lovati svaki novi flasgship koji izleti, jer zapravo, kada pogledas, zadnje dvije tri generacije flagshipa nisu nista novo ni bitno donijele da bih mijenjao stari mob. Mob mi sluzi primarno za pozive, mailove i pristup netu, svaki flagship star dvije tri godine bi mi bio ok za ono sto meni treba.

A sad hoce li moj mob biti prvi na nekom benchmarku ili ne, ili hoce li imati 10 ili 12Mpx, savrseno me zaboli mrkva. Fluidan je, brz, radi ono sto mi je potrebno, jos uvijek dobiva updateove (iako ni oni nisu toliko bitni jer mi 5.0 i nije donio nekakvo znatno ubrzanje, eventualno malo bolji battery life). Meni ok.

Rvat katolik!
14 godina
Isprobali smo HTC One M9

Imam M7. Priznajem da je mob legendaran, pa isuse dobio je lollipoop, nakon, hmm koliko je ono star? Dokaz je da HTC prave savršene telefone i cinjenica, da moj M7 s lollipopom podere S4 u daily usage jer je daleko bolje izveden... Najvise mi se svidja M7, pa M9. NEkako vise ga preveriram kockastijeg kao sto je M7 neko zaobljenog jako po rubovima i stanjenog kao M8. No i dalje, samsung se može sramit krajem ovakvog telefona kao sto je M9

sup bro?
Moj PC  
2 4 hvala 0
17 godina
Isprobali smo HTC One M9

HTC je tek nedavno poceo drzati duzi support za svoje mobitele. Prije par godina (Desire i Legend) nije bila ovakva prica...

Sto se Samsunga tice, njega zakopava Touchwiz koji je zesce smece.

Rvat katolik!

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

HTC je tek nedavno poceo drzati duzi support za svoje mobitele. Prije par godina (Desire i Legend) nije bila ovakva prica...

Zašto je touchwiz žešće smeće? Imaš koji argument?

Priče o lagu mi ne trebaš govoriti, imam note 3 koji kraj Onea od starog (M8) radi ko podmazan, rekao bih jednako dobro.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
16 godina
odjavljen
explorer 4 kaže...
tnakir kaže...

Zašto je touchwiz žešće smeće? Imaš koji argument?

Priče o lagu mi ne trebaš govoriti, imam note 3 koji kraj Onea od starog (M8) radi ko podmazan, rekao bih jednako dobro.

Evo ti tu novi S6 sa famoznim procom. I unatoc tom, cak i kroz samo sucelje lag je prisutan, kao i u app draweru.

TW nije samo bloatware, meni osobno je to oznaka sa smece od softwarea. Ponavljam - meni osobno.

14 godina
Edge kaže...
Ajar kaže...

(Lollipoo) 

Malo se nezahvalno smijati takvoj maloj greskici koju je autor vjerojatno napravio s ciljem da sto brze prenese vijest.

Tj. bezobrazno je uociti pa to javno prenijeti da u vecem tekstu koji ima cca 1000 slova jedno slovo krivo. Sve bi bilo u redu da si jos u komentaru i prokomentirao malo novi flagship (pa bi ajde ispalo simpaticno), a ovak ispada "kak si glup napiso si lolipoo umjesto lollipop", a trud za cijeli clanak ko *ebe.

Generalno da, ali obzirom da znamo da je članak pisao Petric, koji nije izdržao da ne stavi napomenu:

One M9 po mnogim kriterijima smartfon koji nudi najveći osjećaj premium klase –kada je riječ o uređajima s Android OS-om.

jer naime ništa se ne može mjeriti s premium osjećajem iP. Osim što može. Pa ono, ostaje mogućnost da taj tipfeler i nije tipfeler.

Kao vlasnik M8, moram reći da me živcira što su prešli na 20mpix stražnju kameru. Idealno bi bilo 6-7 ultrapixel nazad i ovih 4 naprijed.

Ostalo je thumbs up.

14 godina
neaktivan
Isprobali smo HTC One M9

verge short review na youtubeu je istaknuo da je kamera dosta losa (puno šuma i loša u uvjetima slabog osvjetljenja). oni bi mogli biti malo biased, ali ako je kamera zbilja ispod prosjeka, to je fakat razočaranje. btw obrub oko ekrana je malo predebeo (npr. naspram LG-a)

let's put a smile on that face
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Isprobali smo HTC One M9

Ljudi su se žalili na ultrapixele koji su bili super kod mračnih uvjeta, samo zato jer ima 4mp.

sad ima 20 mp ali lošije slike u mračnijim uvjetima, i opet nije dobro :-D

Iako u htcu vele da je to testni softver tako da budu možda bolje slike kasnije 

hobi:moj-android.net

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Isprobali smo HTC One M9

Meni je žao UP kamere, bila je super. Šteta što su u ovome podišli masama koja ne razlikuje piksel od objektiva, a želi još, još...

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
whysoserious kaže...

verge short review na youtubeu je istaknuo da je kamera dosta losa (puno šuma i loša u uvjetima slabog osvjetljenja). oni bi mogli biti malo biased, ali ako je kamera zbilja ispod prosjeka, to je fakat razočaranje. btw obrub oko ekrana je malo predebeo (npr. naspram LG-a)

Verge je ubijek pljucao po HTC-u, ne valja im UltraPixel, ne valja im 20 MP.

Inače tih 20Mp je Tshibinih, nije kao 13, 16 ili 20 MP Sony u konkurenata. Toshiba je barem pola koraka ispred kvalitativno. Ali kažem vjerojatno će većina recenzenata popljuvati HTC.

14 godina
neaktivan
Isprobali smo HTC One M9

Meni je M9 mrak ali ipak M8 mi se cini kao pametnija kupnja.

Kad na lolipopu M8 radi brze od misli.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Isprobali smo HTC One M9

Potvrđeno je da se M8 skoro povlači iz prodaje, a mijenja ga M8s sa Snapdragon 615 SoC-om. Cijena 500 eura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
BMK kaže...

Kojom logikom?

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
BMK kaže...

Kojom logikom?

Vjerovatno je mislio na to da će oba raditi isto s tim da će cijena M8 pasti dodatno i da će biti najmanje 150€ jeftiniji. Ko nije entuzijasta i ko nema parana bacanje  i kome "imam najnoviji telefon" ne znači ništa, prethodne generacije flagship telefona (S4,S5,G2,M7,Z,Z1,Z2,L1520,L920....) su bestbuy definitivno.Sve je "tu negdje" sa ovim najnovijim a razlike u cijenama su drastične.

Jedino kod iPhonea to nije slučaj jer su veliki ekrani predstavljeni tek u zadnjoj generaciji pa ko želi iOS na velikom ekranu nema izbora.

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Meni je žao UP kamere, bila je super. Šteta što su u ovome podišli masama koja ne razlikuje piksel od objektiva, a želi još, još...

UP kamera je jos uvijek tu samo sa druge strane. Po meni odlicna stvar jer za video call i selfije i nije potrebna kvaliteta. Nek nastave razvoj pa ako naprave dobru kameru slobodno nek je vrate natrag. Mene ova na M/ i M8 nikako nije odusevljavala a pod tim ne mislim na rezoluciju. Nek naprave pravi senzor sa onolikim fizickim pixelima ja sretan. Dok je to 13mpix senzor koji se softverski pretvara u 4mpix, to nista ne valja.

14 godina
odjavljen
nsoul kaže...

Ljudi su se žalili na ultrapixele koji su bili super kod mračnih uvjeta, samo zato jer ima 4mp.

sad ima 20 mp ali lošije slike u mračnijim uvjetima, i opet nije dobro :-D

Iako u htcu vele da je to testni softver tako da budu možda bolje slike kasnije 

Smetala mi je UP kamera, ali mi i ova smeta, malo su pretjerali sa rezolucijom, toliko MP na tako mal senzor, ne može izaći na dobro. Tu Apple rastura, nisam ljubitelj te firme ali njihovi potezi oko senzora/softvera kamere su odlični. 8MP sa fizički većim pikselima (manjima od M8, veći od S5/Z3), OIS (na 6+), te fantastična obrada slike. Što dobijemo? Možda najpouzdanija kamera u svim uvjetima, dok ne ubrajamo Lumie..

17 godina
neaktivan
Sheldon Cooper Ph.D kaže...

Vjerovatno je mislio na to da će oba raditi isto s tim da će cijena M8 pasti dodatno i da će biti najmanje 150€ jeftiniji. Ko nije entuzijasta i ko nema parana bacanje  i kome "imam najnoviji telefon" ne znači ništa, prethodne generacije flagship telefona (S4,S5,G2,M7,Z,Z1,Z2,L1520,L920....) su bestbuy definitivno.Sve je "tu negdje" sa ovim najnovijim a razlike u cijenama su drastične.

Jedino kod iPhonea to nije slučaj jer su veliki ekrani predstavljeni tek u zadnjoj generaciji pa ko želi iOS na velikom ekranu nema izbora.

Samo da i je mislio na to mu je logika pogrešna kada će M8 biti dobavljiv kao nov do max do ljeta osim ako nisu neki okolni kanali.

BlueMax kaže...

UP kamera je jos uvijek tu samo sa druge strane. Po meni odlicna stvar jer za video call i selfije i nije potrebna kvaliteta. Nek nastave razvoj pa ako naprave dobru kameru slobodno nek je vrate natrag. Mene ova na M/ i M8 nikako nije odusevljavala a pod tim ne mislim na rezoluciju. Nek naprave pravi senzor sa onolikim fizickim pixelima ja sretan. Dok je to 13mpix senzor koji se softverski pretvara u 4mpix, to nista ne valja.

Odakle ti da je pretvarala 13 MP u 4 MP?

Ono što bi ja voli vidjeti u mobitelima je 1/1.7" senzor sa kakvih 12 MP ali sumnjam da ćemo taj film gledati, marketinški neisplativo pus bi tržište P&S bilo poharano.

14 godina
neaktivan
Bara kaže...
whysoserious kaže...

Verge je ubijek pljucao po HTC-u, ne valja im UltraPixel, ne valja im 20 MP.

Inače tih 20Mp je Tshibinih, nije kao 13, 16 ili 20 MP Sony u konkurenata. Toshiba je barem pola koraka ispred kvalitativno. Ali kažem vjerojatno će većina recenzenata popljuvati HTC.

Toshiba pola koraka ispred Sonyja? Da mi je znati na cemu temeljis ovaj zakljucak. 

17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Toshiba pola koraka ispred Sonyja? Da mi je znati na cemu temeljis ovaj zakljucak. 

Ako si gledao ozbiljni sentore. Pri tome mislim na APS-C DSLR-a tu je Toshiba sa zadnjom generacijom bila ispred Sonya. Desilo se to da je Nikon za APS-C jedno vrijeme otkantao skroz Sony i koristio ili svoje ili Toshibine senzore. To je generacije 24 MP senzora. Ali općenito Toshiba ima napredniju tehnologiju, Sony još nije bio prešao na to.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice