iPhone 6S ipak s 2 GB RAM-a

poruka: 54
|
čitano: 8.125
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPhone 6S ipak s 2 GB RAM-a".
14 godina
Re: iPhone 6S ipak s 2 GB RAM-a
Marko :D kaže...

Meni je sasvim svejedno koji OS koristim jer svi obavljaju istu funkciju. Prvenstveno pri kupovini gledam Android uređaje zbog cijene, ali kupio bih ja i iPhone da mu cijena nije prenapuhana (9 ili 10 tisuća kuna). WP mobitele mi nije mrsko kupiti, ali kod njih mi se ne sviđa to što imaju jako malo aplikacija.

U svakom slučaju, vi ste kolega malo prenapuhali cijelu priču. 

Navedite mi makar jednu opciju gdje iPhone 6 Plus, 64GB verzija košta 9000.00 kuna?! 

To vas pitam kao vlasnik jednog takvog, kojeg sam platio 1798.00 kuna na 12 rata i 2400.00 kuna otplate kroz račune! 

Uz dodatak, cijena je umanjena ta nekih 930.00 plus koju kunu, što daje nešto malo ukupno veću cijenu od 5100.00 kuna?!

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Meni je sasvim svejedno koji OS koristim jer svi obavljaju istu funkciju. Prvenstveno pri kupovini gledam Android uređaje zbog cijene, ali kupio bih ja i iPhone da mu cijena nije prenapuhana (9 ili 10 tisuća kuna). WP mobitele mi nije mrsko kupiti, ali kod njih mi se ne sviđa to što imaju jako malo aplikacija.

Navedite mi makar jednu opciju gdje iPhone 6 Plus, 64GB verzija košta 9000.00 kuna?! 

To vas pitam kao vlasnik jednog takvog, kojeg sam platio 1798.00 kuna na 12 rata i 2400.00 kuna otplate kroz račune! 

Uz dodatak, cijena je umanjena ta nekih 930.00 plus koju kunu, što daje nešto malo ukupno veću cijenu od 5100.00 kuna?!

Sjetite se samo cijene kada je stigao u Hrvatsku (u HG Spot), cijena mu je bila negdje oko 9.300,00 kn. O tome se čak pričalo i na televiziji.

14 godina

Kolega dragi Marko :D, kod njih je preko 8000.00 kuna pa čak i vrlo blizu 9000.00 kuna koštao iPhone 5S!!!! 

Koliko god uzeli sve moguće parametre u obzir, ta trgovina je tolika "pljačka i hajdučija" sa svojim cijenama, ali i to su mogli samo onaj prvi tjedan, eventualno dva tjedna! 

Način kako sam ja uzeo iPhone, stvarni je pokazatelj da se "može" relativno velike interne memorije uzeti glanjc novi iPhone. 

Stoga, slijedjeći moj must have gadget bi "mogao" biti recimo iPhone 7S, onaj mali, ali samo ako bude imao FullHD display i OIS stražnju kameru, još kada bi OIS bio sastavni dio prednje kamere, ja presretan! 

Kakva bi tek onda bila beštija iPhone 7S Plus, pitam te ja?!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ATJLučko kaže...

Kolega dragi Marko :D, kod njih je preko 8000.00 kuna pa čak i vrlo blizu 9000.00 kuna koštao iPhone 5S!!!! 

Koliko god uzeli sve moguće parametre u obzir, ta trgovina je tolika "pljačka i hajdučija" sa svojim cijenama, ali i to su mogli samo onaj prvi tjedan, eventualno dva tjedna! 

Način kako sam ja uzeo iPhone, stvarni je pokazatelj da se "može" relativno velike interne memorije uzeti glanjc novi iPhone. 

Stoga, slijedjeći moj must have gadget bi "mogao" biti recimo iPhone 7S, onaj mali, ali samo ako bude imao FullHD display i OIS stražnju kameru, još kada bi OIS bio sastavni dio prednje kamere, ja presretan! 

Kakva bi tek onda bila beštija iPhone 7S Plus, pitam te ja?!

Onakva kakva vec godinama postoji u Android svijetu... et' takva... dragi kolega Lucko :D 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
12 godina
ATJLučko kaže...

Sjetite se samo cijene kada je stigao u Hrvatsku (u HG Spot), cijena mu je bila negdje oko 9.300,00 kn. O tome se čak pričalo i na televiziji.

HGSpot je počeo prodavati iPhone prije nego službeni distributeri. Stavili su cijenu koju su htjeli. Čim je iPhone došao kod operatera cijena je pala na razinu konkurencije.

13 godina
southy kaže...

Ako je tebi biti IT Pro netko tko gubi vrijeme na to da kad kupi novi high end mobitel prvo mora promijeniti OS onda ne želim biti IT Pro. IT Pro ne znači instaliravati cijele dane softver koji ne radi i pokušavati natjerati da radi. Možda je to klincima zabavno, ali jednog dana kad ćeš biti zaposlen i trebati ostvariti neke rezultate svojim radom proći će te volja za takvim hakiranjima. Većina ljudi koje znam koristi iPhone zato jer se ne mora zezati s kojekakvim glupostima da im telefon normalno radi (nije da mislim reći da Android sam po sebi ne radi).

LOL

Pa upravo zato svi prelaze sa iOSa na Android: iOS moraš jailbrejkat da bi bio upotrebljiv, Android ima sve bez rootanja :D

svako svoj srecu ima:)

13 godina
Syke kaže...

HGSpot je počeo prodavati iPhone prije nego službeni distributeri. Stavili su cijenu koju su htjeli. Čim je iPhone došao kod operatera cijena je pala na razinu konkurencije.

svatko tko drzi do sebe niti ne ulazi a kamo li komentira nesto o toj propaloj i lopovskoj trgovini...

17 godina
neaktivan
malina22 kaže...
weedos kaže...
Brk kaže...
Imao sam smartphone od win CE, pa 5, onda presao na Android, te se vratio na win (lumia 920 tad na win8). Sad trenutno imam Prestigio 8400 na win 8.1 update 2 i lumiu 930. Prestigio jadnicak na 512MB RAM-a radi ko curica. Ni jedan Android s ti HW nije ni do koljena. Trenutno mi sluzi kao AP, a ovo pisem na 930. Star sam covjek.... 😁 Dakle poanta je SW rules 😊 Od kad nemam Android, su valjda napredovali? Rijesili se dalvika? Ipak na Android vise (odlucno mozda) nikad. A na iOS iz principa i suludih cijena.

Bilo bi žalosno da sučelje koje nalikuje slikovnici za dvogodišnjake šteka na bilo kakvom hardware-u.

Kakve veze ima izgled sa time sto si ti napisao...tako moze izgledati i android i to opet ne mjenja cinjenicu da ce stekati na istom hardweru. Na kraju krajeva ta slikovnica daje daleko bolji pregled informacija nego sto je ijedan android layout ikad davao. iOS i Windows su daleko bolje optimizirani os-evi od Androida i to je cinjenica. Izgled je subjektivan dojam i stvar ukusa a o ukusima se ne raspravlja.

Zamjerka Androidu je večinom ta što sučelje s vremenom postaje neresponzivno i "šteka", što ekipa eto ispravlja različitim custom UI-ovima. 

Windows UI je zahtjevan kao i flappy bird, mogla bi ga vrtjeti i crno-bijela nokia 3310 

17 godina
Silwncer kaže...

Windows 10 Mobile ima niže zahtjeve nego WP8,i ta "slikovnica" i iOS rade bolje nego Android. Ako nisi probao 10 Mobile skini Insider i 10512 build pa isprobaj,ali ipak lakše je laprdati i pričati neistinu i gluposti.

Normalno kad slanje SMSa i primanje poziva su jedine napredne opcije tog OS-a 

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
Svaki os ima mana, daleko od toga. Stvar je u tome da zbog marketinga ljudi kupuju nepotrebno skupe mobitele. Sta ce nekoj sponzorusi s6? Ionako kad vidis nekoga na ulici da vice na mob i najradije bi ga bacio o pod, 99% je samsung android.
A i svima je jasno ko ceka u redu za novi iphone i samsung, hipsteri i budale. Ljudi koji se razume u tehnologiju, barem po mome videnju, uglavnom imaju starije, jeftinije uredaje. Dosta ih je jos na dummyima, a nije stvar ni novca
...i tako dalje
15 godina
neaktivan
apoteka kaže...
Svaki os ima mana, daleko od toga. Stvar je u tome da zbog marketinga ljudi kupuju nepotrebno skupe mobitele. Sta ce nekoj sponzorusi s6? Ionako kad vidis nekoga na ulici da vice na mob i najradije bi ga bacio o pod, 99% je samsung android.
A i svima je jasno ko ceka u redu za novi iphone i samsung, hipsteri i budale. Ljudi koji se razume u tehnologiju, barem po mome videnju, uglavnom imaju starije, jeftinije uredaje. Dosta ih je jos na dummyima, a nije stvar ni novca

Apropo marketinga i Samsunga... Zanimljivo koliko je i Samsung dobio vjernih fanatika?!

Prije nekih mjesec dana moja nevjesta je razbila stari iP4S i pala je odluka da pređe na Android, što veći ekran jer bi joj služio i kao tablet.
Kao čovjek od struke, pronađem joj nekoliko odličnih phableta, cjenovno prihvatljivih i tehnološki dobrih uređaja... Na kineske i manje poznate brendove je samo odmahnula glavom. Između ostalih, našao sam u ovlašetnog zastupnika Sony Xperiu Z Ultra za razumnih 2,200kn (tj. 1,800 jer bi joj ga uzeo preko firme). Sve u svemu, odličan phablet, vodootporan i izrazito elegantan.  I njen odgovor je bio: "Pa neću valjda sa Applea preći na Sony?! Sve moje kolegice imaju Samsung":-) I na kraju kupi Samsung Note 4 na crno preko Njuškala, bez garancije za skoro duplo više novaca od onoga Sonya sa početka priče... i nakon niti 10 dana Note joj upadne u more, niti 20cm dubine, ali dovoljno da ode u vječna lovišta:-/ Nakon tog nezaboranog iskustva kupi polovni Note3...  Ali važno da je Samsung:-)
I da ne zaboravim, nevjesta je inače profesorica tjelesnoga, informatički potkovana toliko da joj je moj mlađi sin morao instalirati Facebook na mobitel jer ni to nije znala:-/ Što ti je dobar marketing...

16 godina
Lion King kaže...
Slažem se u svemu osim u ovome da iOS radi kako treba na 4S. Koliko ja znam iOS8 steka ko blesav na 4S. Mozda 9-ka popravi stvar jef su najavili optimizaciju iOS na WWDC-u.

Do pred koji tjedan bio vlasnik istog, mobitel je radi sasvim ok na iOS8. 4S se zapravo najviše usporio sa dolaskom iOS 7, na 5-ici i 6-ici je bio ludilo brz. Ali da je uređaj neupotrebljiv, nije, istina kad uzmeš u ruke bilo koji noviji iphone razlika se itekako osjeti, što je valjda i logično kada je svaki model iphona barem 50% jači od prethodne generacije.

Stoja
16 godina

https://www.svijet-medija.hr/art/mobitel-smartphone-samsung-galaxy-s6-edge-g925f-128gb-bijeli/64639

Cijene jesu sulude, ali iPhone nije ništa skuplji nego konkurencija. Danas gledam samo kineze, ima sasvim pristojnih mobitela za manje od 200 dolara(Meizu M2 Note, Xiaomi Redmi 2 Note...) ili čak OnePlus Two za 400.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 14:23 (power_user).
15 godina
neaktivan
power_user kaže...

Cijene jesu sulude, ali iPhone nije ništa skuplji nego konkurencija. Danas gledam samo kineze, ima sasvim pristojnih mobitela za manje od 200 dolara(Meizu M2 Note, Xiaomi Redmi 2 Note...) ili čak OnePlus Two za 400.

Upravo to! Za puno manje novaca se može kupiti odličan telefon, ali kako će brend ovce (isprika ovcama) staviti na stol svog omiljenog kafića tamo neki ZOPO ili Meizu? ;-)

15 godina

Ne znam u kojim se vi krugovima družite kada vam na svakoj kavi netko vadi mobitel na stol da ga gledate.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Kod mene u drustvu svi vade telefone na stol jer su preveliki da bi sjedili s njima u dzepu ali nikoga niti najmanje ne zanima ko ima koji telefon, to smo prerasli prije nekih petnaest godina. Osim toga svi neki k trkeljaju po tim telefonima tak da moraju biti vani na stolu jer se redovno prate mailovi ili ljudi primaju pozive. Tema sve vise i vise tone u offfffffftopic.

Klasika
16 godina

Ove priče da iP 4S leti su gluposti, Lumia 520 radi bolje od tog!?
Ne znam zašto se ovjde ljudi uopće prepiru, kao da nisu računalno obrazovani, opće poznata stvar je da je iOS odličan sustav, optimiziran, brz, bez puno propusta te s jednom bitnom stvari, isto radi s dvije aplikacije i sa 102 natočene na njega.
Android isto tako odličan sustav, zbog same svoje open source prirode ima dosta "kustomizacija" i takozvanih naprednih funkcija odnosno hrpe podesivih sitnica, ali sam kao sustav je dosta zahtjeva i za ozbiljniji rad ne preporučavam manje od 2 gb, radi i sa 1gb ali kako takav nikad neće ni blizu radi kao novi iphone, također ima i problema kada ga se natoči sa aplikacijama i nakon dužeg perioda korištenja što se donekle može popravit resetiranjem cijelom telefona pa sve ponovo u krug, ali generalno gledano, Androidu sa 2 gb rama se praktički nema što prigovoriti.
Windows Phone je također odlično optimiziran sustav sa sada već raznim profilom uređaja iako ga muči ne dovoljno ispolirano sučelje i manjak aplikacija, drugih problema zapravo nema, samo po meni kod WP fona nema smisla uzeti WP ako se kupuje high end mobitel jer će isti taj raditi i kao Lumia 520 koja košta oko 600 kn, mislim da su high end modeli od Android-a i Apple u velikoj prednosti!? 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Luciano kaže...

Back2Topic: Ne tako davno, većina vlasnika (ne i ja!) su branili male ekrane na iPhoneu riječima "nama ne treba tacna"... i dobili smo ih iPhone6+ ;-) iOS leti na 1Gb RAM-a, ali evo dolazi model sa 2Gb RAM-a?!
Činjenica je da obje platforme imaju svoje prednosti i svoje mane, i da svatko kupuje ono što prefrira.

Možda ovih 2 GB rama dolazi zbog iOS 10(X). S obzirom da je iOS 9 zapravo manja nadogradnja i više peglanja ispod haube, pretpostavljam da će iOS 10(X) biti ipak veća nadogradnja. Tko zna kaj pripremaju tada.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 21:34 (ROADRUNNER).
15 godina
neaktivan
ROADRUNNER kaže...

Možda ovih 2 GB rama dolazi zbog iOS 10(X). S obzirom da je iOS 9 zapravo manja nadogradnja i više peglanja ispod haube, pretpostavljam da će iOS 10(X) biti ipak veća nadogradnja. Tko zna kaj pripremaju tada.

Mislim da su prije u pitanju aplikacije koje su sve gladnije RAM-a i procesorske snage... da ne spominjem sve zahtjevnije igre.

16 godina
odjavljen
ukay1000 kaže...

Normalno kad slanje SMSa i primanje poziva su jedine napredne opcije tog OS-a 

A ovo može blebnuti netko tko je koristio WP/Win8.1 na mobitelu 4 i pol minute, dok je čekao da mama plati račun u T-Comu.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
12 godina
odjavljen

Ja mislim da trebaju ubaciti 12gb furyX 2666MHZ RAM, čisto da budemo sigurni da nešto ne štucne dok smo na Facebooku.

skOOrvy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
LudaRajcica kaže...
Syke kaže...

svatko tko drzi do sebe niti ne ulazi a kamo li komentira nesto o toj propaloj i lopovskoj trgovini...

Propali?

Prošle godine su imali 10 mil kuna više prihoda nego predhodne, duplo netto dobiti i manju zaduženost. O čemu ti pričaš?

Vidim i po tvojim drugim komentarima da je dosadno dok škola ne počne.

17 godina

It's simple. Svako uzima sebi ono što mu najviše odgovara.Kupite mobitel koji odgovara Vašim potrebama, a ne najnoviji model samo zbog imidža u društvu, jer ako Vam je to cilj, onda se nadam da Vam neću biti prijatelj u budućnosti.

Iphone možda je skuplji telefon nego ostala konkurencija, no svaka roba ima svoga kupca te to vrijedi i za mobitele s windowsima.

After Effects,Sony Vegas Pro i Nuke tutoriali na hrvatskom: http://www.youtube.com/user/AdobeTemplate

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice