iPhone 6 u komadima

poruka: 85
|
čitano: 9.687
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPhone 6 u komadima".
14 godina
odjavljen
Re: iPhone 6 u komadima
@Zuper

WP je optimiziraniji od iOS-a...al slazem se sa ostatkom
15 godina
MARKOZD15 kaže...
@Zuper

WP je optimiziraniji od iOS-a...al slazem se sa ostatkom

:) je moš mislit, al dobro, neka ti je optimiziraniji
15 godina
neaktivan
iPhone 6 u komadima

Zna netko odgovor na moje pitanje s prošle stranice? Ili je i tu odgovor "zato što je iPhone optimiziraniji" ili "aplikacije ne trebaju toliko RAM-a na iPhone-u"? ;) Što to točno znači i zašto je tako?

Ne provociram, stvarno me zanima, ako netko ima konkretne informacije ili link.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
iPhone 6 u komadima

Android is "multitasking" 100% of the time. Applications are free to expose their methods to other applications and launch intents to do work in other applications. Information can be shared back and forth easily.

Pros:
Extreme flexibility and ability to build upon features of other apps.

Cons:
Drain on battery live due to some applications and tasks never really going to sleep.  Not really used all that much due to lack of developer collaboration other than core apps by major publishers.  Can lead to one app crashing another app.

iOS sandboxes all applications. This means virtually no communication between applications except through specific channels that apple has allowed. This has expanded some in iOS 7.  iOS allows switching between applications and saving state, but other than "background tasks" there isn't a whole lot of multitasking to speak of from the user standpoint.

Pros:
Keeps things simple.  No apps causing other apps to crash (except for low memory conditions where the OS quits an app of course).  Apps always return to their expected state. Low battery usage, high security to prevent malware/viruses/etc.

Cons:
Prevents full creative freedom for devs s.  Need to reinvent the wheel for tasks already completed by others.  App can't access data from other apps except through strict channels like launching an app from your app with data.  No way to return data.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Taj sam tekst i ja pročitao baš jutros. Ali ja i dalje ne vidim tu neku prednost iOS-a, dapače. Ovaj "one app crashing another app" scenarij nisam nikad vidio, a koristim Android godinama. A ni drain on battery zbog multitaskinga nisam baš vidio. Ionako nema user inputa dok je aplikacija u pozadini tako da ne znam šta bi jadna radila u pozadini, i mislim da svaki sposobni programer koristi onPause i onStop metode da pusti resurse koji mu u pozadini ne trebaju.

A što se tiče općenitog korištenja, rade isto, ne? Kad dođe do situacije gdje uređaj ima premalo RAM-a za pokretanje aplikacije koju korisnik želi pokrenuti, jedna od starih se zatvara? 

Vezano za zadnji paragraf, ako mi je pretpostavka točna da su po tome isti, što se tiče količine RAM-a, koristi li stvarno iOS toliko manje memorije po aplikaciji da se telefon s 1 GiB RAM-a može danas smatrati high-endom? Vidim da se ljudi po forumima žale da im se na iPadima s 1 GiB aplikacije i tabovi u browseru često reloadaju pa zato pitam.

17 godina
iPhone 6 u komadima

Stvarno su mi glupe ove rasprave koje se temelje na hardverskim specifikacijama. Ako iOS i WP rade jednako dobro ili bolje sa 1GB nego Android sa 3GB da li to znači da svi trebaju imati 3GB ili da je Androidov model malo "rastrošan"? A što se tiče multitaskinga na iOS-u, isprva sam bio vrlo skeptičan jer to nije "pravi multitasking", no nijednom nisam primjetio da mi nešto ne radi kao očekivano. Servisi koji trebaju raditi rade, a potrebe da istovremeno imam na pola ekrana mail i web ili nešto treće nemam, a nisam ni upoznao nekoga kome to treba.

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Ne dolaze sa vise rama jer apple i ms ce u buducnosti moci ovcama uvalit dodatne rame kao feature. Npr lumia 1600 sa 1gb 600 eura, sa 2gb 800 eura. Kuzis? A google namjerno steka android da korisnici predju na ajfon ili lumiu sam kaj im to ne uspijeva. Duuuh.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
16 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
A google namjerno steka android da korisnici predju na ajfon ili lumiu sam kaj im to ne uspijeva.

{#}{#}{#}

Get a life ...

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2014 21:28 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
southy kaže...

Stvarno su mi glupe ove rasprave koje se temelje na hardverskim specifikacijama. Ako iOS i WP rade jednako dobro ili bolje sa 1GB nego Android sa 3GB da li to znači da svi trebaju imati 3GB ili da je Androidov model malo "rastrošan"? A što se tiče multitaskinga na iOS-u, isprva sam bio vrlo skeptičan jer to nije "pravi multitasking", no nijednom nisam primjetio da mi nešto ne radi kao očekivano. Servisi koji trebaju raditi rade, a potrebe da istovremeno imam na pola ekrana mail i web ili nešto treće nemam, a nisam ni upoznao nekoga kome to treba.

Ako misliš na mene, nisam mislio temeljiti raspravu na hardverskim specifikacijama, nego me zanima što u stvarnom svijetu znače ta hardverska ograničenja iPhonea. Kao što rekoh, vidim po forumima da se ljudi žale na 1 GiB RAM-a na iPadu Air jer im se aplikacije i tabovi reloadaju često, što je upravo razlog zbog kojeg se stavlja više RAM-a na mobilne uređaje. A zbog toga im se događa i da gube npr. forum post koji su pisali u nekom tabu i sl. stvari gdje aplikacija ne sprema ni u kakav cache upisane podatke, a sustav ugasi te aktivnosti.

Tako da mene ne zanimaju hardverske specifikacije per se, nego me zanima je li stvarno istina da aplikacije koriste upola manje RAM-a na iOS-u (tj. sad već trećinu jer su high-end Androidi počeli dolaziti s 3 GiB RAM-a). Npr. koliko RAM-a koristi Whatsapp na iOS-u, a koliko na Androidu, i to kad je u foregroundu i kad samo radi kao servis u pozadini, browser sa par otvorenih tabova, aplikacija za kameru itd., po kojim se pravilima gase aplikacije na jednom i drugom i kolika je šansa da ću izgubiti podatke iz aplikacije ako u međuvremenu moram upaliti još neku aplikaciju.

Jer ako će mi se na iPhoneu npr. dogoditi da pišem post (ili nešto bitnije) pola sata, onda moram skočiti pročitati poruku, pogledati nešto u drugom tabu u browseru, upaliti neku zahtjevniju aplikaciju koja će mi zauzeti parsto MiB RAM-a i nazvati nekoga da mu proslijedim tu informaciju, i kada se vratim u onaj prvi tab da on se reloada bez ikakvih upisanih podataka, onda taj multitasking ne funkcionira dobro. A ako nije istina da aplikacije koriste daleko manje RAM-a na iOS-u i da je manja šansa da će ih u međuvremenu sustav zatvoriti, prije će mi se dogoditi da na iPhoneu od 7000-10000 kn tako izgubim nešto na čemu sam radio nego na kineskom Androidu za 2000 kn koji ima 2 GiB RAM-a, što mi je malo smiješno.

Nikad ti se nije dogodilo da ti je zgodno npr. imati browser s jedne strane ekrana i neku aplikaciju za poruke ili nešto s druge? Teško mi je to povjerovati, ali ok.

17 godina

Da ne ulazim u nekakve tehnicke termine i pokusam ti objasniti kako ram funkcionira na obje platforme, s inzenjerske strane, nebi bilo dosta napisati jedan post, ali dat cu ti primjer iz stvarnog zivota kakva je stvarna potrosnja rama androida. Ti kazes da je za (kao i vecina) da je za android potrebno 3gb rama, a recimo ios radi i sa 1gb super. Netocno. Androidu ne treba 3 pa cak ni 2gb rama da radi super. 1gb mu je sasvim dovoljno. Razlog zasto neki pametni telefoni ima ju puno rama je zbog dodatnih servisa koje je proizvodjac ugradio u svoj uredjaj. Dat cu ti primjer Samsunga. S5 ima 2gb rama a, iako nisi nista instalirao, vec mu je nafilano oko 1GB. Zasto? Zbog svih tih servisa/aplikacija koje je samsung utrpao (u narodu poznat kao bloatware). Dok recimo Motorola Moto G radi savrseno i sa 1GB. Svaki vlasnik ce ti to potvrditi. Zasto? Jer ima cisti android, bez dodatnih djidja badja i slicno. Da li je potreban quad core soc? Ni to nije. Moto X radi super fluidno i sa dual core. Zasto se onda sve to utrpava u uredjaje (quad core, octa core 3, 4GB rama bla bla)? Zato jer bolje zvuci octa core nego dual, ne? Da li je to lose, to utrpavanje svega i svacega? Ja mislim da nije. Sve dok ne utjece na bateriju jako nek rade kaj hocu. Mozes i na iphonu i na bilokojem androidu u miru pisati text, neces ga dovoljno napisati da opteretis ram. Za tabove u browseru je druga prica.

Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 10:19 (ukay1000).
16 godina
iPhone 6 u komadima
Stigao u HR, 8500 kn u T-HT.

Bahahahahaha
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

8 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
Da ulazim i nekakve tehnicke termine i pokusam ti objasniti kako ram funkcionira na obje platforme, s inzenjerske strane, nebi bilo dosta napisati jedan post, ali dat cu ti primjer iz stvarnog zivota kakva je stvarna potrosnja rama androida. Ti kazes da je za (kao i vecina) da je za android potrebno 3gb rama, a recimo ios radi i sa 1gb super. Netocno. Androidu ne treba 3 pa cak ni 2gb rama da radi super. 1gb mu je sasvim dovoljno. Razlog zasto neki pametni telefoni ima puno rama je zbog dodatnih servisa koje je proizvodjac ugradio u svoj uredjaj. Dat cu ti primjer Samsunga. S5 ima 2gb rama a, iako nisi nista instalirao, vec mu je nafilano oko 1GB. Zasto? Zbog svih tih servisa/aplikacija koje je samsung utrpao (u narodu poznat kao bloatware). Dok recimo Motorola Moto G radi savrseno i sa 1GB. Svaki vlasnik ce ti to potvrditi. Zasto? Jer ima cisti android, bez dodatnih djidja badja i slicno. Da li je potreban quad core soc? Ni to nije. Moto X radi super fluidno i sa dual core. Zasto se onda sve to utrpava u uredjaje (quad core, octa core 3, 4GB rama bla bla)? Zato jer bolje zvuci octa core nego dual, ne? Da li je to lose, to utrpavanje svega i svacega? Ja mislim da nije. Sve dok ne utjece na bateriju jako nek rade kaj hocu. Mozes i na iphonu i na bilokojem androidu u miru pisati text, neces ga dovoljno napisati da opteretis ram. Za tabove u browseru je druga prica.

Ako si meni odgovarao (a tako kaže tipka "nadporuka" :D ), bojim se da si me krivo shvatio. Ne tvrdim ja da Androidu treba 2 ili 3 GiB RAM-a, baš naprotiv, sumnjam da iPhone može raditi isto što se tiče multitaskinga kao Android s dva ili tri puta više RAM-a. I pritom mislim primarno na vanilla Android bez Samsungovih ili HTC-ovih 74 beskorisne aplikacije, 40 nepotrebnih servisa koji se ne mogu isključiti i launchera koji sam zauzima pola gigabajta RAM-a.

I nije potrebno toliko RAM-a da bi se koristio mobitel, ali meni je iskreno zgodno pokrenuti aplikaciju neku koju sam koristio prije 24 sata i vidjeti da je još uvijek u RAM-u i da se ne treba ponovo pokretati, makar mi to stvarno značilo tek uštedu vremena od par sekundi.

Naravno da mogu u miru pisati tekst, uostalom poruke se na Androidu, ako se ne varam, u onStop metodi spremaju u draft (a valjda i na iPhoneu ima nešto slično) tako da nije problem ni ako se ugasi app, zato i pitam za situacije u kojima se ne spremaju podaci prije gašenja aktivnosti poput tabova u browseru.

I slobodno koristiš tehničke termine, ponešto sam i programskog koda napisao za Android aplikaciju koju sam pisao za završni rad na faksu tako da mislim da ću se uspjeti snaći ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 9:54 (Mirko935).
17 godina
Pisem preko tableta i mobilne verzije jer sam lijen pokrenut guzicu do kompa. Anyway, medju zadrtim jabucarima ce uvijek biti ona - androidu treba quad core i 3 gige rama da bi radio normalno, s obzirom na prosjecan IQ iphone korisnika, sve im je oprosteno.
15 godina
neaktivan

Naravno, ali vidim da svi oni, a pretpostavljam da ima i pokoji pametan u njihovim redovima, pišu o tome koliko bolje radi iPhone na istim i po nekim stvarima daleko lošijim specifikacijama pa me zanima kakva se to magija događa u Apple svijetu i ima li možda stvarno smisla da dam 4 puta više para za iPhone nego sam dao za svog Kineza s duplo više RAM-a nego na "najboljem mobitelu današnjice". :D

17 godina
kizo2703 kaže...
ukay1000 kaže...
A google namjerno steka android da korisnici predju na ajfon ili lumiu sam kaj im to ne uspijeva.

{#}{#}{#}

Get a life ...

Jos nisi skuzio... ili da ti nacrtam? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 10:26 (ukay1000).
11 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Taj sam tekst i ja pročitao baš jutros. Ali ja i dalje ne vidim tu neku prednost iOS-a, dapače. Ovaj "one app crashing another app" scenarij nisam nikad vidio, a koristim Android godinama. A ni drain on battery zbog multitaskinga nisam baš vidio. Ionako nema user inputa dok je aplikacija u pozadini tako da ne znam šta bi jadna radila u pozadini, i mislim da svaki sposobni programer koristi onPause i onStop metode da pusti resurse koji mu u pozadini ne trebaju.

A što se tiče općenitog korištenja, rade isto, ne? Kad dođe do situacije gdje uređaj ima premalo RAM-a za pokretanje aplikacije koju korisnik želi pokrenuti, jedna od starih se zatvara? 

Vezano za zadnji paragraf, ako mi je pretpostavka točna da su po tome isti, što se tiče količine RAM-a, koristi li stvarno iOS toliko manje memorije po aplikaciji da se telefon s 1 GiB RAM-a može danas smatrati high-endom? Vidim da se ljudi po forumima žale da im se na iPadima s 1 GiB aplikacije i tabovi u browseru često reloadaju pa zato pitam.

Ja nisam programer mobilnih aplikacija, ali imam iskustva sa korištenje obje platforme. Zadnjih 6 mjeseci imam LG G2 s kojim sam generalno vrlo zadovoljan. Osnovni razlog prelaska na Android platformu je bila veličina ekrana, iPhone mi je postao premali s obzirom na moj vid. Iphone sam koristio godinama...od verzije 3gs, preko 4s i na kraju neko krače vrijeme peticu. Iz praktičnog iskustva mogu potvrditi da iPhone 3GS sa 256 MB RAM radi neusporedivo bolje nego bilo koji Android sa sličnom specifikacijom. iPhone 4 sa 512 MB RAM, ista priča. Tih godina dok sam bio iPhone korisnik imao sam u obitelji i raznih Androida, iskreno to je neusporedivo. Kako to iPhone uspijeva, ne znam i nije mi ni bitno. Radi se o OS-u koji je po mom mišljenju ispoliran do najsitnijeg detalja i pravi ga je užitak koristiti. Usporedio bi ga s Nokiom davnih dana, sve je na svom mjestu i vrlo jednostavno. Ima svojih mana od koji hejteri narađe spominju "nedostatak slobode" i "nekako mi je prejednostavan", ali to ne mijenja na stvari, taj OS radi besprijekorno.

btw. Imam doma iPad i nikad mi se nije reloadala aplikacija ili tab u pregledniku. Možda nisam otvorio dovoljno aplikacija i tabova da doživim taj problem, ali evo to je moje korisničko iskustvo.

17 godina
Vidis ja sam imal i 4 i 4s i nisam bil zadoviljan kak rade. Fora je u tome kad ti se na iphone aplikacija srusi (bar tada) malo ti se na sekundu zacrni ekran i vrati te na homescreen. Nema nikakve poruke ko na androidu da je aplikacija prestala sa radom. Pametan marketinski trik kojim maskiraju toliko "stabilan" sustav. Spominjati iphone u kontekstu sa bilo kojim jeftinim android uredjajem je jadno, iz razloga jer svaki iphone koji je dosada izasel je kostal vise od android flagshipa za svoje vrijeme, a da ne spominjem one maskarade s tmobilom kaj smo imali (elita only). I da, jos jedan mit stvoren jabucara je da droidasi mrze iphone i misle da je smece. Niko nikoga ne mrzi i vecina smatra da su to vrhunski uredjaji, jer jesu, ali za tu lovu dobijes bolje i, kak je neko u nekoj temi napisal, odem se par put sprovesti. I jos jedna stvar kaj muci droidase je da jabucar ako zeli ostati na jabuci mora uzeti samo od jabuke, dok droidas moze birati izmedju nekoliko proizvodjaca koji radi vrhunske uredjaje. Dalje, apple je tvrtka koja uzasno prodaje muda pod bubrege i ta povezanost jabucara s jabukom je na nekakvoj fanaticnoj razini, upravo iz razloga jer puse apple lazi skoro svake godine. Znaci firma ti laze i pljuje u facu, a ti im nosis svoju lovu. Smatraju te najvecim debilom, opet im nosis svoju lovu. Predstave sat i kazu da je zumiranje na satu esencijalna stvar, ko da ces pokazivati slike na njemu dok ti je mob u dzepu! XD Naravno, prodat ce se u milijune itd. Zalosno, jako zalosno.
15 godina

Djelomično se slažem s tobom...ali uvijek ima neki ali...iako uvijek moram napomenuti da nisam Apple fan, iako nisam ni Android fan...

Osim ovoga što si naveo treba onda biti fer pa reći i da ti većina proizvođača flagshipa, a i jeftinijih androida "laže i pljuje u facu" sramotnim softverskim nadogradnjama samog androida. Kao i općenitom podrškom za bilo koji uređaj koji je stariji od valjda 6 mjeseci.

Kod Android flagshipova kojima je istekla garancija u pravilu nećeš vidjeti da se kupcu izlazi u susret, dok za Apple znamo da se uočeni problemi riješavaju na njihov trošak i na 3 generacije starim uređajima, odavno izašlima iz jamstva. A to ima svoju cijenu. Iako i to, moram priznat, nisam tako gledao pred par godina, ali čovjek s vremenom valjda postaje i ponešto pametniji pa gleda i na takve stvare. To je dodana vrijednost uređaja koje nema u niti jednim specifikacijama.

Naravno opet tu ima i problema, obično se najslabiji (najstariji) podržani uređaj za novi iOS pokaže još gorim nakon nadogradnje, kao što je bio 4 nakon nadogradnje na iOS7, i kao što je sada 4S nakon nadogradnje na iOS 8, ali onaj tko malo počeka da skupi reakcije će napraviti pravi korak. Tako da svaka ima svoj faktor.

što se tiče cijene to je dosta upitno opet zbog nekih primjera koje imam oko sebe...naime znam dosta ljudi koji imaju 3GS i 4, i rade im dobro kao i prvog dana, a znam i puno ljudi koji su imali primjeris Galaxy S2 i S3, ali ih više nemaju, većina razloga jer su im prespori postali, jer su im riknuli izvan jamstva, jer su imali problema sa touchem, sa tipkama, svašta...tako da većina onih koji su kupili 3GS ili 4 ih nisu bili prisiljeni mijenjati, dok većina koje je kupila S2 ili S3 su ih bili prisiljeni zamijeniti zbog raznih problema.

I opet dolazimo do oonga da svaki ima svoje prednosti i mane, i svatko bira za sebe.

Ja jednostavno ne kupujem u tom cjenovnom rangu da bi mi iPhone uopće bio opcija pa ne moram niti razmišljati o njemu kad biram za sebe. Za sad imam Androida, ali mislim da kad dođe vrijeme da ga zamijenim da ću isprobati WP. Iako vidjet ćemo kad dođe vrijeme.

11 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
Vidis ja sam imal i 4 i 4s i nisam bil zadoviljan kak rade. Fora je u tome kad ti se na iphone aplikacija srusi (bar tada) malo ti se na sekundu zacrni ekran i vrati te na homescreen. Nema nikakve poruke ko na androidu da je aplikacija prestala sa radom. Pametan marketinski trik kojim maskiraju toliko "stabilan" sustav. Spominjati iphone u kontekstu sa bilo kojim jeftinim android uredjajem je jadno, iz razloga jer svaki iphone koji je dosada izasel je kostal vise od android flagshipa za svoje vrijeme, a da ne spominjem one maskarade s tmobilom kaj smo imali (elita only). I da, jos jedan mit stvoren jabucara je da droidasi mrze iphone i misle da je smece. Niko nikoga ne mrzi i vecina smatra da su to vrhunski uredjaji, jer jesu, ali za tu lovu dobijes bolje i, kak je neko u nekoj temi napisal, odem se par put sprovesti. I jos jedna stvar kaj muci droidase je da jabucar ako zeli ostati na jabuci mora uzeti samo od jabuke, dok droidas moze birati izmedju nekoliko proizvodjaca koji radi vrhunske uredjaje. Dalje, apple je tvrtka koja uzasno prodaje muda pod bubrege i ta povezanost jabucara s jabukom je na nekakvoj fanaticnoj razini, upravo iz razloga jer puse apple lazi skoro svake godine. Znaci firma ti laze i pljuje u facu, a ti im nosis svoju lovu. Smatraju te najvecim debilom, opet im nosis svoju lovu. Predstave sat i kazu da je zumiranje na satu esencijalna stvar, ko da ces pokazivati slike na njemu dok ti je mob u dzepu! XD Naravno, prodat ce se u milijune itd. Zalosno, jako zalosno.

Malo offtopic ali samo da se referiram na rušenje, za vrijeme dok sam bio iPhone korisnik na prste jedne ruke bi mogao nabrojati rušenja aplikacija. Imao sam takvih problema na jailbrejkanim 3GS nakon instalacije nekih opskurnih hackova sa Cydie.

IOS je stabilan, bez znakova navodnika, mada vjerovatno ne postoji idealan OS koji se nikad ne ruši.

Android je također stabilan, ali to ne znači da se aplikacije tu i tamo ne ruše. Evo meni se danas dva puta srušio Firefox na G2.

btw. Bez ljutnje ali tvoj post nije izašao iz okvira tipičnog hejterskog pristupa, uz izražen trud oko objašnjavanja korisnicima iphona da su u stvari vrlo glupi. To više govori o tebi nego o njima. Nevjerojatno je kako u stvari iPhone hejteri prate sve detalje oko iPhona i Apple-a, to mi je potpuno nejasno i sigurno je materijal za dublju psihološku analizu.

17 godina
@miki.Ako ti neki proizvodjac nesto kaze pa naknadno prekrsi, to je laz i pljuvanje u facu. Svi znamo pricu o velicini ekrana appla jos od prije samo godinu dana, da bi sad vec sve to prekrsili. Ja ne znam ni jednog durgog proizvodjaca koji je rekao za neki uredjaj da ce imati podrsku i da je to prekrsio. I da je nije radio globalne reklame kako ce dati podrsku pa na kraju - sipak. Svaki proizvodjac ce besplatno pruzati podrsku za svoj proizvod ako dode do nekakvih kvarova koje korisnik moze resiti sam. Npr. Samsung jos uvijek daje upute kako i kaj napraviti ako ti zablokira samsung galaxy mini, a sto je jako star uredjaj. Bilo na mail, telefon ili forum... Svi ce ti odgovoriti. Sto se tice nadogradnje sw-a, evo frend ima 4s i razocaran je sa ios7 koji je dobio (a ios 8 da ne pricam), bolje da je ostal na starom. Znas onu staru "ne diraj ono kaj radi", a apple namjerno ubija te uredjaje. Uglavnom, svi ti entry level android uredjaji sluze bas tomu - entry level. Makar neki poput motorolinih ponekad mi se i ne cine kao "entry", vec funkcioniraju kao veliki. Takodjer, apple nema taj segment uredjaja i ne znamo tocno kaj bi bilo da imaju jer vidimo da najnoviji ios bas i ne radi najbolje na slabijem hwu, dok android postaje sve bolji i bolji upravo na slabijem - i to sa puno vise mogucnosti (opcenita kustomizacija i prilagodljivost).
15 godina

Loš ti je odgovor...

Što se veličine ekrana tiče - šta nije već neko vrijeme da se šuškalo kako će se izbacit modeli sa većim ekranom? barem koliko se ja sjećam.

Ali da, ono da ne treba veći kad su govorili to se sjećam, iako ne vidim kako je to pljuvanje u facu? pa dali su ljudima bolji izbor sada.

Ja znam da su za određene modele i Sony i Samsung i LG i nekoliko manjih koji nisu u ovom kontektsu bitni rekli neki meni osobno a neki mojim poznanicima osobno, a neke sam i na netu njihove vlastite objave pročitao da će imati podršku ili da se upravo radi na driverima za novi Android i na kraju se od toga odustalo, neki sa objašnjenjima, neki bez objašnjenja. Međutim bilo kako bilo činjenica je da malo koji Android uređaj koji kupiš dobiješ neku veću nadogradnju na njega, dok iOS ide dosta dugo.

Ovo za 4S i iOS7 - slažemn se donekle, većina mojih poznanika koji ga imaju me je nazvala prije, jer se ne kuže u te stvari, a ja im uvijek kažem sačekaj mjesec- dva pa kad vidimo reakcije ostalih. I nema problema. S tim da ih znam stvarno i dosta koji su se prebacili  sa 4S i nema nikakvih problema, ali istina je da znam i dvojcu koji su se prebacili i zažalili. S tim da jedan ima 4 a drugi 4S. ja osobno znam dvoje, naravno da ih ima još. Međutim većina meni osobno poznatih a koji su sa 4Som prešli na iOS7 su zadovoljni.

iOS8 ista šema, treba pričekati, kao usotalom što je trebalo pričekati i prelaskom sa xp na vistu, ili sa 7 na 8, i slično, kao što treba pričekati i ne kupiti najnoviji model auta kad izađe, nego pustiti ranoranioce da istestiraju sve što se događa u stvarnom korištenju...

Besplatno pružanje podrške za nešto što korisnik može popraviti sam - da (iako ne znam kakve to veze ima s mojim postom na kojeg odgovaraš), ali Apple (kao što sam naveo u postu ) za nekoliko godina stare uređaje mijenja baterije, punjače i slično - to od ostalih još nisam čuo.

Naravno sad u svjetlju najnovijih događanja nisam isto tako još čuo ni da se nekome novi mob savije u džepu i ostane tako, ili pukne. Na stranu što osobno mislim da se mobitel veličine iznad 3.5 ili 4" nema šta nosit u džepu uskih hlača, nit prednjem nit zadnjem, barem ne dok sjediš, ali svejedno ovo savijanje je po meni konstrukcijski problem, i stvano me zanima kako će se to riješiti. Onako glupo kao problem signala (futrolom i korisnici ne znaju držat mob) ili će napravit nešto konkretno. Sumnjam da u ovo slučaju nešto konkretno mogu napravit a da bude i jednostavno, ali nikad se nezna, velik je to tim ljudi, možda nešto smisle.

Ali da sam ga ja osobno kupio i da mi se to dogodilo i da mi kažu da ga krivo koristim i da mi ne žele vratit lovu za uređaj odmah bi kontaktirao Samsung da li me žele podržati u tužbi protiv Applea za taj slučaj tako da mi posude dio svog odvjetničkog tima, pa da iz toga izvučem ja neku lovu, a Apple još malo lošeg publiciteta.

Iako da kupim Samsung mobitel i da mi se isto dogodi napravio bi istu stvar samo obrnutim tokom.

Što se tiče Androida novih koji postaju sve bolji na slabijim uređajima - oni to i moraju jer je velika većina prodanih Androida u srednjoj klasi uređaja a ne u high endu. plus naravno ta srednja i slabija klasa napreduju, i ustavri su to prilično sposobni uređaji. U odnosu na srednju i slabu klasu od pred koju godinu. A što se tiče novih androida na njima...ima uređaja u sve tri klase koji su kupljeni pred manje od godinu dana i koji nikad neće vidjeti niti jednu nadogradnju, tako da to što Android novi radi odlično na slabijim uređajima...nema tim kupcima nikakve veze.

Iako je naravno pitanje i koliko je to kome bitno. Ali ako se govori o tjeranju kupaca na kupnju novog uređaja zbog novijeg sustava onda to svakako daleko više rade Androidaši nego Apple. jer Androidaši u velikom broju slučajeva jednostavno neće izdati novi update i aj bok. Dok Apple hoće, daje ti izbor, želiš ili ne. Pa ti biraj. Po meni je normalno da se počeka i vidi reakcije drugih pa onda staviš na svoj uređaj. Tako da je u mom slučaju Appleov odnos prema tome daleko bolji.

U slučaju onoga koji jedva čeka update pa instalira čim dođe nešto - njemu je pristup Androidaša daleko sigurnija opcija.

EDIT: i da...što se tiče prilagodljivosti - opet meni osobno - ne želim je. jedino što ja želim mijenjati u mobitelu je melodija i jačina zvona. Drugo ne. Ali to sam opet samo ja. Imam poznanike koji su nervozni ako ne mogu rootati mob. Ali to su oni. Nismo svi isti.

Opet nije ni u svakom slučaju tako. Primjerice ja bi volio na svoj mob stavit neki novi Android, ali ne zbog promjene, nego samo i isključivo zato jer kažu da baterija duže traje. Ali nije podržan, i nema ni custom romova za moj mob. A mene jedino smeta što se tu i tamo, 1-2 puta mjesečno zalomi neki dan kad moram mob punit prije nego idem spavat.

Najčešće ostane oko 30%, naravno nekad ostane i 10%, a nekad i 65%, ali većinom 30%. međutim zbog onih 1-2 dana mjesečno kad ga moram punit prije spavanja - zbog toga bi ga volio updateat.

EDIT2: možda bi ipak imao pretjeranu reakciju kod ovih problemasa saavijanjem, čini se da to nije niš novo...

Bilo je prisutna i kod serije 5, a i kod Sonya.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2014 8:25 (miki1981).
15 godina
iPhone 6 u komadima

Vezano za veličinu ekrana.

U potpunosti se slažem s mikiem.

Pa di je to prevara i pljuvanje u lice.

Ljudi su napkon napravili korak naprijed po tom pitanju.

Naravno, mislim na ovaj 4,7'', dok je ovaj 5,5'' IMHO nepotrebno lutanje ne znam ni jea gdje.

Što se problema sa Appleom i savjeta o nošenju njihovih uređaja tiče.

Pa kako bi trebali nosit mobitele, oko glave ?

Mislim ono, ''da takve uređaje ne bi trebali nosit u đepu''.

Nego gde?

Nešto morbidnije još nisam čuo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2014 9:58 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
NevjerovatnoPametan kaže...
Ja nisam programer mobilnih aplikacija, ali imam iskustva sa korištenje obje platforme. Zadnjih 6 mjeseci imam LG G2 s kojim sam generalno vrlo zadovoljan. Osnovni razlog prelaska na Android platformu je bila veličina ekrana, iPhone mi je postao premali s obzirom na moj vid. Iphone sam koristio godinama...od verzije 3gs, preko 4s i na kraju neko krače vrijeme peticu. Iz praktičnog iskustva mogu potvrditi da iPhone 3GS sa 256 MB RAM radi neusporedivo bolje nego bilo koji Android sa sličnom specifikacijom. iPhone 4 sa 512 MB RAM, ista priča. Tih godina dok sam bio iPhone korisnik imao sam u obitelji i raznih Androida, iskreno to je neusporedivo. Kako to iPhone uspijeva, ne znam i nije mi ni bitno. Radi se o OS-u koji je po mom mišljenju ispoliran do najsitnijeg detalja i pravi ga je užitak koristiti. Usporedio bi ga s Nokiom davnih dana, sve je na svom mjestu i vrlo jednostavno. Ima svojih mana od koji hejteri narađe spominju "nedostatak slobode" i "nekako mi je prejednostavan", ali to ne mijenja na stvari, taj OS radi besprijekorno.

btw. Imam doma iPad i nikad mi se nije reloadala aplikacija ili tab u pregledniku. Možda nisam otvorio dovoljno aplikacija i tabova da doživim taj problem, ali evo to je moje korisničko iskustvo.

Baš nikad ti se nije reloadala aplikacija ni tab? Valjda onda ne koristiš nikakve "teže" aplikacije jer vidim da je taj problem vrlo raširen, a kad o tome pričaju ljudi na "iForumima", onda vjerujem da su stvarno oveći problemi {#}. Ova tri linka sam našao u 2 minute, a na trećem ćeš vidjeti dolje još 5 topica iste tematike:

http://forums.imore.com/ios-7/269721-ios-7-apps-reset-refresh-themselves-lose-their-place-after-switching-back-them-3.html

http://www.digitaltrends.com/mobile/ipad-air-problems/

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1672010

Iz ovog mi se čini da ti uređaji imaju jako velikih problema sa premalom količinom RAM-a. Očito jako velik broj korisnika ima problema s tim, a RAM je toliko jeftin danas da stvarno ne mogu shvatiti škrtost Applea u vezi toga. Isto tako ne mogu shvatiti ove male rezolucije na iPhoneu 6 i 6 Plus, pogotovo prvom, ali većini Appleovih korisnika ionako ne smetaju takve stvari ako Tim Cook kaže da nisu bitne. Primjerice, mom frendu odjednom ne smeta mala rezolucija na 6-ici jer "ionako se ne vidi razlika", a kad je izlazio iPhone 4 i imao najveću gustoću po pikselu od tada aktualnih smartphonea je to bila najbitnija stvar na mobitelu.

Moje iskustvo s iPhoneima je valjda neobično negativno, ali ja sam vidio prilično rušenja aplikacija na tom telefonu iako ga nikad nisam sam posjedovao, znam dosta ljudi kojima je odlazila Home tipka i proximity senzor, a vidim i na internetu da se mnogim drugim ljudima prilično često događaju problemi i očito nije sve to tako savršeno i optimizirano kako Apple priča.

edit: Što se tiče veličine ekrana, sjetimo se ove reklame:

Ljudima su u zadnje dvije godine u prosjeku narasli prsti za inč pa sad više to nije savršena veličina ekrana ili je nešto drugo posrijedi? {#}

edit2: A što se tiče supporta, zašto su tako bitni updatei sustava? Ionako iOS kaska za Androidom već par godina po broju mogućnosti, tako da ja iskreno ne vidim preveliku razliku između ICS-a i KitKata i ne bih imao ništa protiv ni da mi je mobitel na ICS-u. Isti vrag. A ni fragmentiranost nije toliki problem koliko se priča jer većina bitnih API-a su nepromijenjeni i gotovo svaka aplikacija buildana za KitKat može raditi savršeno i na ICS-u.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2014 12:40 (Mirko935).
15 godina
zabranjeniples kaže...

Vezano za veličinu ekrana.

U potpunosti se slažem s mikiem.

Pa di je to prevara i pljuvanje u lice.

Ljudi su napkon napravili korak naprijed po tom pitanju.

Naravno, mislim na ovaj 4,7'', dok je ovaj 5,5'' IMHO nepotrebno lutanje ne znam ni jea gdje.

Što se problema sa Appleom i savjeta o nošenju njihovih uređaja tiče.

Pa kako bi trebali nosit mobitele, oko glave ?

Mislim ono, ''da takve uređaje ne bi trebali nosit u đepu''.

Nego gde?

Nešto morbidnije još nisam čuo.

Ma ja inače uvijek nosim mob u torbici ili u džepu ako nemam torbicu.

Međutim nkad u zadnjem džepu, to mi nikad nije jasno, ni novčanik ne nosim u zadnjem džepu, pa ne mogu normlano sjest od njega. A mob di ću stavit u zadnji džep, pa nema šanse da ga ne starem.

Inače znam i ja moj 4,3" Android držat u džepu, ali samo u širokim hlačama. Trapke i slično pa mob u džep, to nisam radio od kad sam smatrphone počeo koristit.

jednostavno mi je nekako logično da će se u džepu nešto loše dogodit mobitelu te veličine jer kad tad ću sjest s njim...

Ja sam na to mislio.

17 godina
Ja mislim da sam pobrkal mikija i mirkoja xD. Mislim da je kriv mobilni bug. Opet. Anyway, dok surfas na iphonu ili ipadu i napravis pinch to zoom i onda pomaknes stranicu, vidis da ju nadokrpava tj. vide se one prazne kocke kaj se nafilaju. Valjda se i na taj nacin malo dobije na ramima :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice