rofl to se moglo na sonyericsson dummyima davnih dana
doduse preko kabela ili bt, al sve se moglo osim poziva
symbian je takoder imao 3rd party aplikacija s tim mogucnostima
i meni je cudno zasto android/wp to nemaju, al postojalo je to i prije
Ma ima, ali je komplicirano do bola i mislim da cak nije ni outofthebox.
Ta Picasa jos nekak ok radi, ali nije to ni blizu Photo Streamu od Applea i sl.
Ja skinem fotke s DSLRa u Lightroom na Macbook, kad zavrsim taj katalog on meni ima postavljeno da te fotke idu automatski na PhotoStream i iste sekunde se radi bg sync na iPhone/iPad itd.
I onda u originalnoj Gallery aplikaciji imam sve tocno navedeno za svaku sliku na tom Photo Stream tabu i potpuno jednak prikaz fotografija.
A ostalo isto vrhunski radi, kalendari, dokumenti etc.
Sad zasto Google ima milijun aplikacija za sve to i zasto su to uopce aplikacije a ne dio sistema, ne znam.
(Keep, Play Music, Play Newsstand, GMail, Google Calendar etc.)
Forsiraju silnu upotrebu tih Gappsa i cak mi je mozda drago, ali dajte integrirajte to zajedno onda.
To je Play Store backup, ali ja ne pricam o backupanju nego o direktnoj sinkronizaciji sa svim uredajima koje trenutno koristim.
Od svih tih Googleovih servisa, samo mi Play Music radi kako spada.
Nije play store backup.
Pričao je o ovom, radi puno bolje od standardnog googleovog backupa.
slazem se, google bi trebao napraviti bolji posao
s druge strane, vecina tih opcija je totalno nepotrebno
npr sms i pozivi na kompu, pogotovo bez alternativa
kao skype whatsapp i sl. - beskorisno
sink. kontakata, kalendara, slika, biljeski je korisno
al to imaju svi, bilo 1st ili 3rd party
gdje je bolje izvedeno je subjektivno
iako nema sumnje da je apple to ispolirao bolje od androida
slazem se, google bi trebao napraviti bolji posao
s druge strane, vecina tih opcija je totalno nepotrebno
npr sms i pozivi na kompu, pogotovo bez alternativa
kao skype whatsapp i sl. - beskorisno
sink. kontakata, kalendara, slika, biljeski je korisno
al to imaju svi, bilo 1st ili 3rd party
gdje je bolje izvedeno je subjektivno
iako nema sumnje da je apple to ispolirao bolje od androida
Ne kužim, kako misliš "bez alternativa"? Inače, nimalo beskorisno, no naravno, ovisi o potrebama pojedinog korisnika. Meni su te stvari itekako zgodne.
dao sam ti primjer whatsappa (i slicnih), po mom iskustvu vise koristenog nego sms
imace je ios imao losiju integraciju 3rd party aplikacija od konkurencije
mislim da sam vidio da su nesto poceli sad u osmici... opet kaskaju
dao sam ti primjer whatsappa (i slicnih), po mom iskustvu vise koristenog nego sms
imace je ios imao losiju integraciju 3rd party aplikacija od konkurencije
mislim da sam vidio da su nesto poceli sad u osmici... opet kaskaju
Kako misliš "lošiju integraciju"? WhatsApp više od SMS-a? LOL?
niste me shvatili, nema veze
shvatit cete u ios9
Tako je, Google ima nešto, radi OK, ali nije dovoljno dobar kao iCloud.
Tako da svaka čast Appleu za taj iCloud, definitivno najbolje iskustvo sa cloud servisom do sada.
Kad sam prodao M7, kupio sam M8 i backup je vratio poruke, popis poziva, postavke, lozinke, postavke homescreena...
Slike ionak nemam složene za backup.
Znači kako sam ostavio M7 tako sam dobio M8.
To je pohvalno. (zaista jest - jel' to baš HTC-ova usluga? Ili nešto od Googleovog servisa? Jer, ovih dana se mislim između G3, M8 i S5)
Ali! Jesu li ti tako SMS sinkronizirane na laptopu, desktop, skupa sa slikama, kontaktima u adresaru, kalendarom, a možeš se i javiti na desktopu i ne tražiti telefon po kući kad te zovu ili ti stigne sms?
HTC backup.
SMS da, kontakti i kalendar da. Pozive nisam probao, slike da.
wyks kaže...
"Edge, ne moram ja ništa shvatiti kad je njegova tvrdnja neshvatljiva.
Ako kolega PICART kaže da iOS kaska za drugima, a za konkurenta koji ima 75% tržišta kaže da je smeće, za kime se onda kaska?
WP8 ima manji udio od oba spomenuta OSa, znači za njim isto ne kaska, kao i zbog činjenice da i sam WP8 tek sad ulazi u zrelu fazu.
Tako da bih molio da me izostavite iz svoje kretenske i neplodonosne, djetinjaste i nepotrebne rasprave čiji je OS bolji, jer ako znate čitati, neigdje u mom postu ne piše koji OS jest bolji.
No ako je, po tvrdnji @PICARTA konkurent smeće, za kime se onda kaska? Za GooPhoneom? PolyStationom?
Ustvari uopće me ne zanima, već me zanima kako netko izjavi takvu paradoksalnu rečenicu. Kao da imaš štand sa 75 crvenih jabuka, 17 zelenih i 8 šarenih, neoznačenih. I kažeš da su crvene smeće, ali da Zelene ipak kaskaju. Po kojem kriteriju? Zašto, kako, gdje?"
Baš si isfrustriran :) Toliko epiteta nekom dati...
Odgovorio sam već: kaska tehnološki.
A to što je nešto najprodavanije ne znaći da je nužno i najbolje.
Ponavljam, nešto što se predstavlja od Appla kao tehnloško čudo je dobar marketing, a ne realnost.
Android (Samsung) najveći dio prodaje ima u srednjem i najjeftinijem segmentu. Svaka baba i njen brat, kad uđu u trgovinu telekoma, uzmu jeftini Android (najčešće Samsung). Razlog tome je namjerna saturacija tržišta takvim uređajima. Unatoč tome, zarada na softveru na iOS platformi konstantno je bitno veća s malim udjelom tržišta koji ima, nego na Androidu s premoćnim udjelom, što opet dovoljno govori o ekosustavima i korisnicima tih platformi.
Galaxy S serija propada, HTC M8 ga jede u svakom pogledu, zivim u NJ i pricao sam sa bivsim kolegom koji sad radi u poslovnici Verizona, tvrdi da daleko najbolje ide 5S...
Zato gledamo globalno i svjesni smo da gledamo globalno.
To je vrlo jednostavna stvar mogućnosti tržišta; Ameru je svaki iPhone $199 (1100kn) i fućka im se te nemaju potrebu kupovati uvozne alternative, kao što je obrnuto s Korejcima koji imaju dva nacionalna proizvođača Androida. Amerima je $199 efektivno daleko manje nego nama, jer im je životni standard 2-5 puta bolji. Da samo prepoloviš tu cifru, imaš 500-tinjak kuna, iznos za koji bi i kod nas dobar dio kupio iPhone bez puno razmišljanja.
Galaxy S serija propada, HTC M8 ga jede u svakom pogledu, zivim u NJ i pricao sam sa bivsim kolegom koji sad radi u poslovnici Verizona, tvrdi da daleko najbolje ide 5S...
?
M8 jede S5 da, osim u kameri though...
Dobro si argumentirao svoj post...
Izrada je daleko bolja, UI takoder, softverska podrska je brza/bolja, baterija, user-exp i performanse
Jedina prednost S5 je ekran, kamera i u tome sto je vec upgrade na S4 nego M8 vs m7
Istina, ali da kupujem ne bih uzeo ni jedan osim G3/N5/G2
+1
Imam dosta istomišljenika kojima je M8 ružan uređaj. Meni je osobno M7 puno ljepši, no to su stvari ukusa.
Izrada je daleko bolja, UI takoder, softverska podrska je brza/bolja, baterija, user-exp i performanse
Jedina prednost S5 je ekran, kamera i u tome sto je vec upgrade na S4 nego M8 vs m7
Softverska podrška bolja? Aham, how yes no. Previše si subjektivnih stvari naveo. I baterija nije bolja na Oneu, već je podjednaka.
Ako ćemo pošteno, onda možemo ovako.
S5 - ukupno manje dimenzije, lakši, vodootporan, čitač otiska, bolji ekran, USB 3.0, izmjenjiva baterija, bolja kamera, bolja vidljivost na suncu.
M8 - Kvalitetnija izrada, bolji zvučnici i audio output, ima radio.
E sad ja ne vidim baš da je M8 bolji od S5, a kamoli da ga gazi. Inače nisam ničiji fan, ali stvari treba realno sagledati.
IPS je bolji od amoleda.
Normalno da je, zato se cijela industrija televizora okređe OLED-u.......
To je to, idem si kupit telefon, uđem u Samsung dućan i umjesto telefona uzmem neki 40" smart tv... to je ionako isti vrag, oboje su smart, kaj ne?
IPS je bolji od amoleda.
Normalno da je, zato se cijela industrija televizora okređe OLED-u.......
To je to, idem si kupit telefon, uđem u Samsung dućan i umjesto telefona uzmem neki 40" smart tv... to je ionako isti vrag, oboje su smart, kaj ne?
Čemu stati na tome,kupi smart kuću.