obična šminka niš drugo. za te pare složiš duplo bolji komp... čak i kod nas.
Uber mac za filmofile sa uber HD rezolucijom a nisu stavili Bluray nego "Super"drive
Ali ovo ostalo stvarno lijepo zvuci
inace bi se slozio, ali u ovoj konfiguraciji se dobije nevjerovatno kvalitetan monitor, IPS matrica LED backlight. Inace bi toliko kostao samo monitor, pa se moze reci da je kompjuter zakacen za monitor kao gratis.
inace bi se slozio, ali u ovoj konfiguraciji se dobije nevjerovatno kvalitetan monitor, IPS matrica LED backlight. Inace bi toliko kostao samo monitor, pa se moze reci da je kompjuter zakacen za monitor kao gratis.
zaboravio sam na 27" monitor al ipak, na takvo računalo staviti core duo i 4850 je bezvezarija. a i onaj miš i tipkovnica su čista šminka. da se zasebno prodaju i da nemaju logo applea nebi ih niko kupio da su neznam kolko jeftini.
4850 je sasvim dovoljna za funkcije za koje je model zamišljen. To nije gamerska mašina; da jest, imala bi neku SLI varijantu, jer ne znam koja grafička bi mogla izvući neku modernu igru u nativnoj rezoluciji ovog čudovišta.
I da, one priče o sklapanju boljih mašina za te novce padaju u vodu. 27" monitor s ovom matricom je na cijeni od oko 7-8 tisuća kuna, te nam ostaje oko 5-6 tisuća kuna za dodati hardver i OPERATIVNI SUSTAV koji mnogi zaboravljaju jer je naravno kod nas windowsi ne kupuju. Još tome dodajte i iLife paket koji dođe s njim i zaista dobijete usporedive cijene.
I da, Apcom, zastupnik Apple-a za našu regiju je spustio cijene novih modela za otprilike 10%, što na cifre po kojim se ova računala prodaju nije nikako zanemarivo.
Ne želim ulaziti u rasprave "što je bolje", ali činjenica jest da ovo nije gamerska mašina. Ono što ovo jest je multimedijalna beštija koja će, nadam se, progurati ekrane ove dijagonale i na PC tržište.
Trebaš uspoređivati iste proizvode. Dakle, PC ugrađen u monitor treba usporediti sa iMac-om. Teško da ćeš naći takav PC bolji, a za tu lovu.
I koliko je meni poznato, ovakav monitor se jos nemoze niti kupiti zasebno, pod nekim drugim brandom!
Ja sam neki dan kupio novu mašinu sa praktički istim komponentama: Grafička HD 4670 ULTRA (pasivno hladjenje), četverojezgreni Core i5 750 hlađen sa SCYTHE katana 3, 4GB DDR3 RAM-a proširivo do 16GB, terabajtnim diskom (2x500GB spojeno u brzi RAID0, testovi čitanja mi idu do 194MB/s), DVDRW, čitač kartica, i Coolermaster Centurion 590 kućište - sve skupa za 5500kn sa PDV-om. Fali samo monitor, a on sigurno ne bude koštao još 10 000 kn. Recimo, ciljam ovaj sa e-IPS matricom: DELL 2209 WA
koji košta oko 2 200kn. Jest da je "samo" 22 inča a ne 27, ali je bome zvijer, a sve skupa za relativno male novce.Miješaš kruške i jabuke. All-in-one računalo nije ista vrsta računala kao ono koje je u kućištu odvojenom od monitora.
Isto tako, 27" ekran nije 22" ekran. Pretpostavljam da taj Dell ima onaj standardni omjer stranica (16:9) ako se ne varam, dok iMac ima "filmski" format ekrana.
I naravno, nisi računao cijenu windowsa koje sigurno nisi dobio s računalom obzirom da si ga sam slagao i office paketa za koji pretpostavljam da ga također imaš.
Savjet: malo pažljivije čitaj članak - cijena je 1700 dolara:
Zanimljivo je da čitav 27-inčni iMac stoji 100 dolara (u SAD-u, naravno) manje od samoga 30-inčnog HD Cinema Displaya - 1700 dolara.
Miješaš kruške i jabuke. All-in-one računalo nije ista vrsta računala kao ono koje je u kućištu odvojenom od monitora.
Isto tako, 27" ekran nije 22" ekran. Pretpostavljam da taj Dell ima onaj standardni omjer stranica (16:9) ako se ne varam, dok iMac ima "filmski" format ekrana.
Zar ovaj iMac nije 16:9? Definitvno nije 21:9.
Zar ovaj iMac nije 16:9? Definitvno nije 21:9.
Dell 2209 WA - 16:10 - 1680x1050
30" HD Cinema Display - 16:10 - 2560x1600
27" iMac - 16:9 - 2560x1440
Imaš pravo, malo sam pomiješao lončiće. Standardni lcdi imaju aspect ratio 16:10, dok je na iMacu 16:9.
Cijena iMaca sa 27 inča kreće od $1,699.00 za slabiji model. To i nije neka razlika, samo 1 dolar :)
Pretpostavljam da se radi o tipfeleru pošto stranica koja se nalazi u članku pruža iste informacije kao i službeni Apple.
Uz ovoliki monitor i rezu stvarno mu fali Blu Ray iako nije da se mogu pohvaliti kolekcijom istih :P
Dobra stvar je što se sad na iMac monitor može priključiti vanjski uređaj poput Blu Raya. Al to nije baš All in one koji je i cilj ovog setapa.
O monitoru koji dolazi s njim su već ispjevani hvalospjevi a zanimljivo je takav nije ni postojao do sada i da ga LG napravio specijalno za iMac.
Očito su isposlovali bolesno nisku cijenu i naručili miljune komada kad su ga uspijeli dobiti za ovako nisku cijenu.
Samo 100 dolara?
ja ne kuzim cemu tolika briga oko bluraya .. za PC ga se moze kupiti .. i tko ga ima? 0,5% PC usera .. bluray pisac 0,0001% .. ja ne znam sta ce mi bluray .. imam PS3 vec milijun godina .. digao sam samo jedan film da vidim kako to izgleda i vise niti jedan (niti ih ima u videoklubovima) .. svi mi skidamo HD torrente .. i gledamo near bluray quality preko racunala .. ne kuzim sta bi s blurayom na racunalu .. gledao !? .. ili przio 3 komada godisnje na super skupe medije .. cemu bluray?
Zbog toga što kad raširiš DVD film preko ovolike reze to izgleda grozno :)
Uz ovoliki monitor i rezu stvarno mu fali Blu Ray iako nije da se mogu pohvaliti kolekcijom istih :P
Dobra stvar je što se sad na iMac monitor može priključiti vanjski uređaj poput Blu Raya. Al to nije baš All in one koji je i cilj ovog setapa.
O monitoru koji dolazi s njim su već ispjevani hvalospjevi a zanimljivo je takav nije ni postojao do sada i da ga LG napravio specijalno za iMac.
Očito su isposlovali bolesno nisku cijenu i naručili miljune komada kad su ga uspijeli dobiti za ovako nisku cijenu.
Ne vjerujem da je napravljen specijalno za iMac. Vjerovatno je Apple onom investicijom osigurao ekskluzivu na nekoliko mjeseci.
novi monitor su morali napravit mrak jer je prosli bio jako problematican (od toga da je bio pre svjetli, do toga da je ljeva strana ekrana bila svjetlija od desne)
a sto se plave zrake tice to ima nesto sa politikom firme jer oni jos smatraju da je standard ne definiran
Ja ovo za 100$ još ne kužim. Znam gledao sam na stranicama Applea i sam App store i cijena je ne znam tačno ali sigurno oko 1700$ i ima neka mislim jeftinija varijanta. 100$ mi je nemoguće i za Amere.
Ja ovo za 100$ još ne kužim. Znam gledao sam na stranicama Applea i sam App store i cijena je ne znam tačno ali sigurno oko 1700$ i ima neka mislim jeftinija varijanta. 100$ mi je nemoguće i za Amere.
A LOL, pa ne piše da dođe 100$, nego 100$ manje od 30-inčnog HD Cinema Displaya.
ja ne kuzim cemu tolika briga oko bluraya .. za PC ga se moze kupiti .. i tko ga ima? 0,5% PC usera .. bluray pisac 0,0001% .. ja ne znam sta ce mi bluray .. imam PS3 vec milijun godina .. digao sam samo jedan film da vidim kako to izgleda i vise niti jedan (niti ih ima u videoklubovima) .. svi mi skidamo HD torrente .. i gledamo near bluray quality preko racunala .. ne kuzim sta bi s blurayom na racunalu .. gledao !? .. ili przio 3 komada godisnje na super skupe medije .. cemu bluray?
Kad tad će, kad padnu cijene, bluray zamjeniti dvd. Takav je omjer bio i kad je dvd izašao, a bili su in cd-ovi, a vidi danas. To je jednostavno tako..
I što misliš, otkud ti hd torenti? Netko tko ima bluray je to presnimio. Da svi imaju takvu logiku, ne bi imago gdje skinuti hd film..
Naravno da bi gledao bluray, snimao medije na računalu, a kad padnu cijene, svi će.. Međutim, problem je s politikom sony-ja jer duplikacija diskova nije poput dvd-a. Dok si za dvd izdanje platio prava na film za određenu regiju (nezavisni izdavači), mogao si ga štampati u koliko hoćeš primjeraka. Kod bluray-a kad napraviš master za duplikaciju, trebaš slati zahtjev u agenciju za aacs, gdje ti oni generiraju šifre i svaki je disk numeriran i plaća se po komadu.. Uz visoke cijene štampe/medija, hd sadržaja, i male potražnje, a cijena za aacs je paprena, ne može niti biti većeg prodora na tržište. Ali je hollywood prihvatio format i neminovno je zaživio. A kad će kod nas? Vjerovatno kad se pojave kineski playeri u npr. Pevecu po 299kn.
di si Pevec baš naša 0_o
I ne nije ista situacija kao sa VHS -> DVD prijelazom jer se ovo sad događa u vrijeme širokopojasnog interneta pa je u Americi bolje zaživjela ponuda HD filmova preko boxsetova i online shopova nego preko BR medija.
A idalje je PS3 najprodavaniji BR player.
"Zanimljivo je da čitav 27-inčni iMac stoji 100 dolara (u SAD-u, naravno) manje od samoga 30-inčnog HD Cinema Displaya -1700 dolara." Sto ti nije jasno
nema sanse da bluray zamjeni DVD .. opticki medij je mrtav .. distribucija je digitalna online ..
nema sanse da bluray zamjeni DVD .. opticki medij je mrtav .. distribucija je digitalna online ..
A di ćeš to držati? Treba onda se HDD-a nakupovati
U iMac može 2 TB disk!
U iMac može 2 TB disk!
Govorim općenito na mr.ezrider-ovu tvrdnju da je optički medij mrtav i da je digitalna distribucija budućnost. Ako nema optičkih medija da to negdje pohraniš jedino što ti ostaje je brisanje materijala ili skladištenje na HDD-e. Otuda moj komentar da će se samo umjesto blu-ray diskovima morati opskrbiti harddiskovima tj. zamijeniti jedno s drugim