Huawei i ZTE – sigurnosni rizik za SAD

poruka: 42
|
čitano: 6.665
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Huawei i ZTE – sigurnosni rizik za SAD".
14 godina
Re: Huawei i ZTE – sigurnosni rizik za SAD
Danyel kaže...
4NdR01D_M4573R kaže...
Jel onda moguce da nas spanjolske tajne sluzbe prate preko zvijezdine majoneze? Lako moguce! Vraski lako moguce! Recimo ubace u ulje neki kemijski agens kojim se lako na rengenu moze pratiti kuda se krece. Kad ti udje u probavni sustav odmah si na svim racunalima u madridu. Vide gdje tvoj feces izadje i onda ga analiziraju i u cas znaju sto si jeo i gdje najcesce kupujes. A da ne govorim sto se sve moze ubaciti u to ulje a sakriti istim kemijskim agensima od laboratorijskih istrazivanja. Znamo svi sto je spanjolska gripa. Ili spanjolske musice. Ljudi,pazite sto kupujete!

Zezancija je jedno, ali činjenice su drugo. U Španjolskoj je zabilježeno TROVANJE NJIHOVIM ULJEM, o čemu je nedavno bilo i na Tv-u... 

I sam sam kupio to smeće u Lidlu (neka akcija - 33kn litra), i bome sam skoro povratio od samo gutljaja,a tek ''miris'' po sapunu... Ko ne vjeruje, neka se sam uvjeri :-(( ne bih preporučio...

A onda sam pronašao Marinsko. Zvijezdino nisam htio (punjeno u EU) pa sam uzeo naše, dalmatinsko. I mogu ga svima preporučiti - izvrsno maslinovo ulje (djevičansko i extra djevičansko). Djevičansko im je također odlično i košta samo oko 50kn L, što je čak i jeftinije od smeća kojeg prodaje Zvijezda.

Večina proizvoda iz Lidl-a koje sam probao su daleko kvalitetniji i daleko jeftiniji nego domaći. Čak i to srpsko pivo koje se prodaje kao hrvatsko je bolje od večine pravih hrvatskih piva. Velebitsko je na razini Žuje zadnje 2 godine - frajer se polakomio pa povećao proizvodnju. Vukovarsko je jedino domaće koje liči na nešto. 

Što se tiče špijuniranja, zna se koliko sve američke kompanije skupljaju informacija o svim korisnicima-Google, Apple, Facebook. Svaki uređaj skuplja hrpetinu informacija o korisnicima. O kakvom špijuniranju onda oni govore? 

16 godina
neaktivan

Isto tako, većina proizvoda (stranih) koje sam probao u Lidlu su lošiji nego naši. Jeftiniji jesu, ali su SMEĆE.

Oprosti, ali ako je tebi u Lidlu i bolje onda nemaš ukusa... Ja sam ipak navikao na kvalitetu, koju naši evidentno posjeduju i za nju dobivaju nagrade diljem svijeta... 

Također, pročitaj malo bolje deklaracije stranih proizvoda pa usporedi s našima - vidjet ćeš da imaju puno više dodataka, aditiva, emulgatora od naših... Plus okus - od štapića, tjestenine pa do skupih vina i sireva te kulena - tu se ne mogu NIKAKO mjeriti s nama. probao sam mnogo toga stranog. Evo primjera: talijanska mortadela (i to ona bolja) ne može se mjeriti s Pikovom, njemačka gauda je kao žvaka u usporedbi s našom (bilo kojom), maslinovo ulje nema ni približne veze s našim, talijanska Barila je guma prema našoj Cetini, naš konzervirani gulaš je fantazija prema njemačkom, paštete također, a jogurti, kefiri da ne pričamo...

Imamo vrhunsku hranu, ali smo totalni kreteni kojima je sve strano bolje. Kompleks malog sluganskog naroda, što li...   

Lidlu svak a čast, i ja kupujem kod njih (ali uglavnom naše proizvode, koji su čak jeftiniji nego u Konzumu, LOOL)... A pivo... Sve naše je smeće, kemikalija. Kao i to srpsko. Svi ga samo štancaju, za mase.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
16 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
Danyel kaže...
Jest da kinesko nije kvalitetno ali oni rješenje svojih problema vide u masovnosti, kvantiteti...

Ajde molim te obrazloži tu tvrdnju. Pa ne govorimo o igračkama iz china shopa nego o elektroničkoj opremi.

Gledaš li Potrošački kod?

Ako ne, počni jer ćeš se tamo svaki tjedan nagledati ''finih'' kineskih proizvoda koji krše SVE europske i ekološke norme te se povlače s tržišta... Ne govorim samo o ''sve po 8'', ima tu i luksuzne robe.

Inače, radio sam u trgovini tehnike i prodavao Sony i Canon Hifi, videoopremu, dig. aparate i sl... I znam da je kvaliteta, čak i završne izrade, puno veća kod istih proizvoda made in EU ili Japan od onih kineskih.. pazi - govorim o ISTIM modelima! pa tako recimo linije Sony model RX50 koje su rađene u Francuskoj (koje su skuplje od kineskih) - od 55 koliko sam ih prodao, samo 2 ih je vraćeno na servis a od 80ikusur kineskih (isti model -RX50!) vraćeno ih je skoro četvrtina - 20 komada! Meni moja francuska RX50 i dan-danas uredno radi, a stara je dobrih 15 godina... 

Isto tako i moj tv - crt Sony made in Eu, star 10 godina, radi savršeno već 10. godinu... 

Kinesko jedino valja ako rade za neko veliko ime (Apple, Ati, Nvidia i sl.) i to uglavnom ako ih dobro KONTROLIRAJU. Još jedna potvrda: njemačka firma Classe radila je fenomenalne proizvode (imam ih već 10 godina i SVI rade!!) iako su ih radili u Kini, ALI tada su ih rigorozno testirali u Njemačkoj... Kad su ojačali, prestali su toliko kontrolirati proizvode i ode Classe u tri p... m.... Sad im skoro ništa ne valja.

Pa onda kineska obuća: da li si kad kupio njihove no name patike?... I nemoj, jer ćeš bezveze baciti 100 kuna...

Ukratko - da ja tebe pitam: zašto ih toliko braniš? 

Iz Hrvatske, s ljubavlju
17 godina
protjeran
Rugajte se Kinezima jer su oni izumili mnoge stvari koje danas uzimamo zdravo za gotovo.
If it can't be my design, this is my line.
14 godina
protjeran
Danyel kaže...

I sam sam kupio to smeće u Lidlu 

Kad govoris da kupujes samo hrvatsko i time podrzavas svoj narod, kaj onda radis u Lidlu??? Dobro znas da Lidle ima samo nebrendirana inozemna sranja?!

daniel
16 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...
Danyel kaže...

I sam sam kupio to smeće u Lidlu 

Kad govoris da kupujes samo hrvatsko i time podrzavas svoj narod, kaj onda radis u Lidlu??? Dobro znas da Lidle ima samo nebrendirana inozemna sranja?!

Pročitaj ponovno zašto idem u Lidl. Idem ja i u Konzum, Tommy, Studenac... Tamo gdje je neka akcija ili nešto povoljnije... ali pritom kupujem gotovo redovito NAŠE. 

I ne kupujem ''nebrendirana strana sranja'' već naše proizvode koji su jeftiniji nego npr. u Konzumu.

Konzum je u zadnje vrijeme poskupio.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
14 godina
Danyel kaže...

Isto tako, većina proizvoda (stranih) koje sam probao u Lidlu su lošiji nego naši. Jeftiniji jesu, ali su SMEĆE.

Oprosti, ali ako je tebi u Lidlu i bolje onda nemaš ukusa... Ja sam ipak navikao na kvalitetu, koju naši evidentno posjeduju i za nju dobivaju nagrade diljem svijeta... 

Također, pročitaj malo bolje deklaracije stranih proizvoda pa usporedi s našima - vidjet ćeš da imaju puno više dodataka, aditiva, emulgatora od naših... Plus okus - od štapića, tjestenine pa do skupih vina i sireva te kulena - tu se ne mogu NIKAKO mjeriti s nama. probao sam mnogo toga stranog. Evo primjera: talijanska mortadela (i to ona bolja) ne može se mjeriti s Pikovom, njemačka gauda je kao žvaka u usporedbi s našom (bilo kojom), maslinovo ulje nema ni približne veze s našim, talijanska Barila je guma prema našoj Cetini, naš konzervirani gulaš je fantazija prema njemačkom, paštete također, a jogurti, kefiri da ne pričamo...

Imamo vrhunsku hranu, ali smo totalni kreteni kojima je sve strano bolje. Kompleks malog sluganskog naroda, što li...   

Lidlu svak a čast, i ja kupujem kod njih (ali uglavnom naše proizvode, koji su čak jeftiniji nego u Konzumu, LOOL)... A pivo... Sve naše je smeće, kemikalija. Kao i to srpsko. Svi ga samo štancaju, za mase.

Probaj puding. 500ml mislim oko 6 kn, najbolji puding koji sam jeo u životu. Pomfri je isto tako finiji nego ledov, čokolade... 

12 godina
neaktivan
Chronosus kaže...

Probaj puding. 500ml mislim oko 6 kn, najbolji puding koji sam jeo u životu. Pomfri je isto tako finiji nego ledov, čokolade... 

Ja sam probao neki njihov puding od vanilije. Ne znam kak se zove, ali stvarno je odlican.

16 godina
neaktivan

Chronosus@

Ok, sve je to u redu, ali gle - taj ''ledov'' pomfrit nije Ledov već Belgijski, Nizozemski itd... Naše velike firme (uglavnom Todorićeve Zvijezda, Ledo i sl. plus Podravka) uglavnom prepakiravaju tuđe, strane proizvode... zato ja takve naše firme IZBJEGAVAM i zato ću se pridružiti prosvjedu protiv Todorićevih malverzacija 7.11. Imate i na fejsu grupu koja se okuplja.

meso je strano i samo se prepakirava, a u tome prednjači Lidl koji dovlači smeće iz Nizozemske (pročitajte na etiketi: sitnim slovima: proizvedeno u HR, a mjesto klanja Nizozemska LOOOL) bogtepita koliko staro pa odmrznuto... Užas.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
16 godina
neaktivan

E, i jpš nešto, zamislite - Podravka pored tona i tona NAŠIH rajčica pnama prodaje talijanske??? ha ha 

e jesmo zemlja debila

Iz Hrvatske, s ljubavlju
14 godina
protjeran
Huawei i ZTE – sigurnosni rizik za SAD

Hahaha..... pa mi odavno nismo proizvođaci, nego samo obicni skladistari i ansambleri (prepakiracivaci).

I sad ti kupuj "hrvatsko"??? Kad kupujem hrvatsko, 20% potpomazem radnika, a 80% punim đep nekom tajkunu na celu nadzornog. A kaje s onom vecinom seljaka i malih obrtnika koji padaju pored monopolistickih megakompanija??? Toliko o Hrvatskoj i hrvatskom!!!

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zato uglavnom kupujem provjereno naše - nađe se i naših koncentrata rajčice i pasirane, zatim maslinovo ulje od naših manjih zadruga (ili direkt od proizvođača, malih privatnika), Zdenkine i Milsove mliječne proizvode koji su izrazito kvalitetni (daleko ukusniji i zdraviji, prirodniji od Dukatovih i Vindijinih), zatim domaće (što manje prskano) povrće i voće od provjerenih prodavača, Belje i Pik, a dobro je i PPK (solidno, ali ajde...) mesno, ribe od Eve, Rovinja i Mardešića (Postira su smeće zadnje vrste)... Uglavnom, još uvijek se može nešto iskombinirati, da bude i zdravo i ukusno i ne skupo, samo treba zanti ŠTA se kupuje i gdje.  

Iz Hrvatske, s ljubavlju
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice