Hoće li Vessel zgaziti YouTube?

poruka: 42
|
čitano: 7.931
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoće li Vessel zgaziti YouTube?".
14 godina
Re: Hoće li Vessel zgaziti YouTube?
axos kaže...
mislav_01 kaže...

Moj najdraži "content creator" je npr. Sony music ili WB itd. Pitanje je bilo dali će se takav sadržaj pojaviljivat i na vesselu kao na YT, ili će biti vessel biti rezerviran samo sadržaj koji kreiraju "manje poznate" osobe tipa streameri sa twitcha i ostali?

Tvoji "content creatori" ne rade svoje uradtke da bi ih stavili samo na youtube, oni imaju prodaju cdova, dvdova, kino projekcije, ide im sadrzaj na tv. Mislim da tih velikih igraca nece biti. Ostali kontent kreatori rade uradke samo za youtube. Znaci digne se i odradi X sati posla da bi stavio na youtube. Njima Vessel odgovara. Koliko vidim Vessel nije namjenjen streamerima s Twitcha.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 13:38 (Zajeb).
14 godina
Zajeb kaže...

Tvoji "content creatori" ne rade svoje uradtke da bi ih stavili samo na youtube, oni imaju prodaju cdova, dvdova, kino projekcije, ide im sadrzaj na tv. Mislim da tih velikih igraca nece biti. Ostali kontent kreatori rade uradke samo za youtube. Znaci digne se i odradi X sati posla da bi stavio na youtube. Njima Vessel odgovara. Koliko vidim Vessel nije namjenjen streamerima s Twitcha.

Kako ne? Pa stavljaju spotove i trailere na yt. Primarni cilj toga naravno nije izravna zarada od YT nego promocija. Strimeri dosta svojih materjala editiraju pa stave na yt, mogli bi tako koristiti i vessel. Prema ovome mi izgleda da vessel nije zamjena za yt nego samo platforma za prebjeg malog broja ljudi koji rade specijalizirane videe. Iskreno ne vidim budućnost ovog servisa osim ako ljudi koji stvaraju takav sadržaj ne prebjegnu do takve mjere da na YT ostane bez takvog sadržaja gotovo u potpunosti. A to je gotovo nemoguće.

17 godina
neaktivan

Mislim da nece takvog contenta biti niti mislim da mali (iako im se subscriberi mjere u milijonima), kako ti kazes, content creatori to ni ne zele. Ovo je skoro, u nedostatku bolje usporedbe, netflix za jutubere. Imas svoje glavne likove i pratiš što objavljuju usput ih podupireš pokojom kintom mjesecno. Da youtube nije sada poceo traziti novce i od invideo sponzora, a ne samo od svog reklamnog sistema ovog prebjega ne bi ni bilo. Vecina vecih tech tubera se financira na invideo sponzore jer adsence revenue uz google cut, cut neke kuce ako su dio te % ljudi sa adblockom nije dostatan - navodno.

Sa zadnjom recenicom si pogodio bit, ako ne pređe barem 50% mojih subscriptioned jutubera na vesl ja necu placati radi 7 dana ranije da vidim video. To je onaj paradox ne idem na vesl jer nema contenta, a nema contenta jer ne ide nitko na vesl. ŠTo se tice streamera, zašto ne? Ja pogledam WAN show i tech syndicate arhivirano najutubu jer radi vremenske razlike ne mogu live gledat, to mogu i na vesl staviti. 

Konretno na primjeru Linusa njihova ideja je da tamo placas 3$/m i imaš 7 dana ranije video ali nakon toga sve dođe na jutub. Mislim da je to fer i cist OK. Meni je 85% interakcije sa jutubom razni jutuberi i dokumentarci, ostalo je kad mi netko nešto linka pa odeš vidjeti. Ali u postotku, content koji pratim je iskljucivo "nezavisne" produkcije. Uglavnom ovo mi se cini kao nadopuna postojecih servsa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 14:36 (mislav_01).
15 godina

Jedina sansa ovog servisa je da vecina, ili bar sto vise jakih youtube kanala pocne sadrzaj objavljivati i na ovo cudo, ocito im i jeste cilj postici upravo bar po ovome sto ce npr 7 dana ranije biti objavljeni ovdje nego na youtubeu.

Ipak, to ne moze ni u kojem slucaju znaciti da ce vlasnici kanala u potpunosti napustiti youtube, jer kakva god da je zarada, ipak je zarada, a ako se moze zaraditi na dva fronta, sto da ne, jel tako?

Vessel moze rasti, i sigurno hoce, youtube prestici sigurno nece, bar ne u skorijoj buducnosti. Neka alternativa.

You better run, you better take cover!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

znači, to nije ovo: https://www.youtube.com/watch?v=2o-5kp17RAc 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vijest je netočno napisana. Reklame će se prikazivati i premium korisnicima samo što će se kod besplatnog korištenja video prikazivati 3 dana kasnije.

Nitko nikada neće zgaziti YouTube. YouTube stvara gubitke koje samo Google može priuštiti! Na YouTube sa SVAKIH 60 SEKUNDI PREBACI 300 SATI VIDEOZAPISA a skoro sav taj materijal ostaje zauvijek pohranjen na Googleovim serverima!

Osim ogromnog kapaciteta za pohranu video sadržaja, YouTube generira ogroman promet (pregledavanje video sadržaja). YouTube još uvijek nije profitabilan!

Kada su u pitanju besplatne usluge, Google je oduvijek bio darežljiv i zato je postao toliko velik. Sada kada je velik, može si priuštiti i gubitke tako da mu skoro nitko ne može konkurirati.

Vassel je dobar za youtubere a štetan za korisnike. Youtuberi koji potpišu ugovor će i dalje objavljivati besplatan sadržaj kao i do sada ali 3 dana kasnije. Ako želite gledati odmah kao do sada, platite! Vasel je loša kopija YouTubea. Glavna razlika je što YouTube sve korisnike tretira jednako a Vassel na neki način ucjenjuje korisnike da bi izvukli novac. Vassel je osmišljen da bi preoteo popularne youtubere i naplatio pretplatu. Ne znam kako misli pridobiti korisnike da plaćaju nešto što su oduvijek dobivali besplatno. Kako glup naslov!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dobro je još ga nisu blokirali na poslu hahaha sviđa mi se

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

samo se registriram i imam godinu dana free ii moram slijediti neku proceduru?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Ljudi se počinju malo preser*****  kako imaju premium, a neće podijeliti s drugima link.... voila! https://www.vessel.com/linustech  traje još 18 sati

www.mmo-balkan.com
14 godina
neaktivan

No zanimljivo ovo je prva stranica koju sam vidio da koristi onu novu foru umjesto recaptcha da bi dokazao da nisi bot prilikom registracije

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

zbog LTTa sigurno ne bi otvarao account.

isto tak mogu pogledat tv prodaju, bez sign up-a

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
2fast4u kaže...

samo se registriram i imam godinu dana free ii moram slijediti neku proceduru?

Moraš se registirati preko linka od nekoga tko postavlja video materijale, i tu u roku od 72 sata nakon što on objavi prvi video.

TheThing kaže...

Ljudi se počinju malo preser*****  kako imaju premium, a neće podijeliti s drugima link.... voila! https://www.vessel.com/linustech  traje još 18 sati

Ja sam poslao hrpi ljudi te linkove preko pp-a, nije baš da je to tajno. GLupo je recimo staviti link od LTT-a, jer dio tih novaca ide njima, a nebi ih ovako javno reklamirao, neznam dali je i dopušteno 

nex987 kaže...

No zanimljivo ovo je prva stranica koju sam vidio da koristi onu novu foru umjesto recaptcha da bi dokazao da nisi bot prilikom registracije

Zippyshare ih koristi več neko vrijeme, ali su brutalne definitivno. Onak samo klikneš da nisi robot i bok 

nixass kaže...

zbog LTTa sigurno ne bi otvarao account.

isto tak mogu pogledat tv prodaju, bez sign up-a

Imaš pravo, besplatan acc je uglavnom jako teško otvoriti. Pogotovo što ako se stvarno pojavi nešto što bi pogledao, nećeš moći kasnije jer će se plaćati.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice