kad san savjetova nekima da ne kupuju kod njih,eto ga to je to adio hg
Zasto adio? Stecaj nije zatvarenje .. nego i nova mogucnost rada uz dobar plan.
Prodaja i rad ide i dalje po proglasenju stecajnog upravitelja .. otvara se novi ziro racun bez utega starih dugovanja .. = ziva kemija :)
Prešla baba s kolačima :D
Zasto adio? Stecaj nije zatvarenje .. nego i nova mogucnost rada uz dobar plan.
Prodaja i rad ide i dalje po proglasenju stecajnog upravitelja .. otvara se novi ziro racun bez utega starih dugovanja .. = ziva kemija :)
propustili su oni svoje mogučnosti,prošla baba s kolačima
A da oni jednostavno odustanu od svega... neka to šta imaju rasprodaju, jer očito je da im ne ide i da su ljudi izgubili povjerenje.
Da nije bilo vas dragih forumaša,grdno bih se prevario i kupio neko sranje od kompjutera u HG SPOT dućanu.Hvala svima koji su mi rekli za LINKS :)
A da oni jednostavno odustanu od svega... neka to šta imaju rasprodaju, jer očito je da im ne ide i da su ljudi izgubili povjerenje.
Ako nas povijest nešto uči... sada će napraviti redizajn weba u ružniji i nastaviti pričati "pa mi sve radimo baš kako treba, stvarno neobično da nam ne ide...".
Lijepo su se nakrali. Od stečajne mase nema ništa kad im je kapital negativan. Tehnomax u blokadi?, Konikom se nudi na prodaju.
HGSpot....RIP.
HGSpot....RIP.
ma ne zaslužuju ni saučešće
Lako za HG, ali što će se zbiti s Bugovim nagradnim natječajem u sastavljanju PC-a ?
Ako to propadne, to je tek katastrofa za Hrvatsku, pa i regiju ;-)
Mi moze netko tocno objasniti sto pravno znaci da je firma u stecaju? Kakva su joj prava i obaveze u tom stanju?
Lako za HG, ali što će se zbiti s Bugovim nagradnim natječajem u sastavljanju PC-a ?
pa nije to bugov nagradni natjecaj..bug je samo trebao biti medijski sponzor
Mi moze netko tocno objasniti sto pravno znaci da je firma u stecaju? Kakva su joj prava i obaveze u tom stanju?
to znači da će se dugovanja HG-a prislino naplatiti, ne mora značiti gašenje firme, no često znači budući da se radi o financijskom slomu
Ovisno koji ce se pokrenut .. ima stecaj s preustrojem (pokusaj daljnjeg rada i izlazak iz dubioza) i stecaj s likvidacijom - namirenje drzave, radnika i vjerovnika (ako im se ima sto za dat) uz rasprodaju imovine i totalno gasenje.
Prava i obveze ovise o izboru stecaja koji ce stecajni upravitelj imenovan od trgovackog suda pokrenut u dogovoru s vjerovnicima.
koliko sam informiran hg-spot je uzimao hardware od dobavljaca i prodavao ga,a novac je uplacivao bankama a ne dobavljacima hardwera kako je bilo dogovoreno i sto je normalno. dobavljacima je prekipjelo i poceli su traziti svoje, i hg spot je morao pokrenuti stecaj
HGSpot....RIP.
ma ne zaslužuju ni saučešće
Nije saučešće nego sućut
Ovisno koji ce se pokrenut .. ima stecaj s preustrojem (pokusaj daljnjeg rada i izlazak iz dubioza) i stecaj s likvidacijom - namirenje drzave, radnika i vjerovnika (ako im se ima sto za dat) uz rasprodaju imovine i totalno gasenje.
Prava i obveze ovise o izboru stecaja koji ce stecajni upravitelj imenovan od trgovackog suda pokrenut u dogovoru s vjerovnicima.
prema informacijama s neta ovdje se radi o odnosu microlinea (vjerovnik) i hgspota
@deus ex imas na wikipediji o stecaju ako te bas zanima

Sud otvara stečaj, imenuje stečajnog upravitelja, saziva skupštinu vjerovnika...............,od svega ništa jer nema stečajne mase, troškove vođenja stečajnog postupka nem tko pokriti itd.
@deus ex imas na wikipediji o stecaju ako te bas zanima
nema od prodaje ništa dok se situacija ne riješi
Kao da je to bitno u cijeloj toj priči, natječaj nije trebao biti ni objavljen
Pošto je HGS izašao na burzu kao d.d. mislim da će stečaj ići na nešto drukčiji način, a iz stečajne mase će se naravno namiriti logikom stvari prvo vjerovnici (hvala na ispravci kolegi). Da li će rastamburati i razhebati sve, što mi se čini nekako najlogičnije obzirom na poslovne rezultate posljednjih godina, ili će se ići na kompletan preustroj samog poduzeća, vjerojatno dijelom ovisi i o dogovoru s upravom. Zgodno bi bilo da je primjerice uprava HGS-a najveći dioničar, pa da vidimo hehe tzv. moralni hazard na djelu, rasturiti firmu iznutra, namiriti se ako je moguće iz stečajne mase i opet win-win situacija kako god okreneš.
Tu je ipak jedan malecki problem, Zaba. Među tri najveća dioničara i vjerojatno najveći vjerovnik. Fail-fail situacija. Jedna banka takvog renomea, u biti već godinama najjača banka u Hrvatskoj si neće dopustiti neozbiljnost u ovoj situaciji.
Ako zaista dođe do stečaja HGS-a mislim da će to značiti i njegovo gašenje.
Evo malo ne tako davnih aktualnosti, i imenom i prezimenom najveći dioničar.
Ako netko ima viška para i ne zna šta će s njima, sad je vrijeme za kupnju HGS-ovih dionica, čista lutrija, a uz malo insiderskih informacija mislim da će biti ekipe koja će masno zaraditi ukoliko firma stane na noge iz svog ovog sranja i dionica se vrati iznad 30kn.
Nadam se da stečaj neće utjecati na primanja svima nam drage Ane Matić, koja radi besprijekoran posao online PR-a tvrtke na Bugovom forumu.
tebe bi trebalo staviti u PR,ako misliš da je to zanimljiv i zahvalan posao...no ne brini,dok god te mama i tata hrane i cipelice ti oblače,neš razloga za brigu...
Kada se otvori stečaj nema više razgovora sa upravom, nema trgovanja na burzi.
Ako netko ima viška para i ne zna šta će s njima, sad je vrijeme za kupnju HGS-ovih dionica, čista lutrija, a uz malo insiderskih informacija mislim da će biti ekipe koja će masno zaraditi ukoliko firma stane na noge iz svog ovog sranja i dionica se vrati iznad 30kn.
uh, to je malo prevelik rizik za ovu situaciju - kao što si i sam rekao čista lutrija
uh, to je malo prevelik rizik za ovu situaciju - kao što si i sam rekao čista lutrija
Joj pusti me ja već razmišljam, kako onaj kaže karirani zeleni inspektor, ime mu zaboravio...u crtiću, kombiniram!
istom sam napravio prometa oko 100K kuna ( prije 3-4 godine ) i nije mi žao jer su imali najbolju ponudu cjene i kvalitete opreme.
HGSpot respect !
Joj pusti me ja već razmišljam, kako onaj kaže karirani zeleni inspektor, ime mu zaboravio...u crtiću, kombiniram!
ja sam isto to pomišljao, ali ipak ne hvala! (tko ne riskira ne profitira :)) go thedream)
mislim da je vrijeme za to bilo kod prvog preustroja, pa prodaja prije koji mjesec)