GeForce GTX 550 Ti na 4 GB

poruka: 57
|
čitano: 5.335
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "GeForce GTX 550 Ti na 4 GB".
14 godina
odjavljen

na ovoj grafičkoj je dosta 1gb, a ono 4gb{#}

nepotrebno preseravanje

3 1 hvala 0
16 godina
protjeran

Ovo je zaista pretjerivanje. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ajd OK sto ljudi misle da memorija ima ikakve veze s grafickim performansama, pa kazu imam 1 GB grafu mogu li igrati nove igre.

Ali problem se javlja kad im nemozes objasnit' jer su glupi i tvrdoglavi i onda ti kazu nemas ti pojma, i pocnu ti pricati kao: pa zdrav razum moze skontati da je bolje vece i slicne nebuloze....ali nemoze on da skonta da tu postoji DDR i megaherzi i jos stosta. {#}

Nisam ni ja neki znalac, ali opet to mi vadi zivce samo tako....

I failed in some subjects in exam, but my friend passed in all. Now he is an engineer in Microsoft and I am the owner of Microsoft. Bill Gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: GeForce GTX 550 Ti na 4 GB
nick54312 kaže...

Možda zvuči glupo ali dobar je to potez..

Npr svi moji frendovi iz škole se pale na gigabajte, nema veze koja je grafička, koji cooler, koja marka uvijek kažu imam grafičku od 512MB moram preć na 1GB grafičku pa će mi sve letit.

Tko god da spomene grafičku napomene samo gigabajte, znači imam procesor od 2.1 GHz (jučer sam ga nabrijo preko nekog programa, prije je bio na 2.0),  2GB rama, 1GB grafičku..

Onda kad sam ja imao 2GB grafčku svi su se čudili, ali im je bila pre skupa (jednom nije pa je i ošla :)

A da sad vide 4GB grafičku za neke male pare pa poludili bi i ništa drugo nebi gledali/kupovali.

Ova će se grafička jako dobro prodavat, već vidim one njubine po onim novinama što prodavaju kompove, u kompove do 2,3,4,5k kn sve ista grafička i samo će napomenut "Nvidia 4GB" LOL

ja odem kod tih ljudi i onda ih ponižavam sa svojom hd2600xt...doslovno

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
16 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

na ovoj grafičkoj je dosta 1gb, a ono 4gb{#}

nepotrebno preseravanje

tako ti je mene jedan dečko ubjeđivao da njegova sa GF gt330 jača od moje GF GTX260 jer on ima gigabajt, a ja 896 mb {#}

15 godina

Mislite da neće neki ovo kupiti? Koliko ljudi misli da performanse ovise o memoriji.

I sad neki lik koji se ne kuži sebi kupuje grafu i naravno umjesto npr. 6950, gtx 570 itd. kupi ovu od 4gb.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.8.2011 20:01 (dv14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dv14 kaže...

Mislite da neće neki ovo kupiti? Koliko ljudi misle da memorija ovisi o performansama.

I sad neki lik koji se ne kuži sebi kupuje grafu i naravno umjesto npr. 6950, gta 570 itd. kupi ovu od 4gb.

{#}

GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
17 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Mislite da neće neki ovo kupiti? Koliko ljudi misle da memorija ovisi o performansama.

I sad neki lik koji se ne kuži sebi kupuje grafu i naravno umjesto npr. 6950, gta 570 itd. kupi ovu od 4gb.

Valjda performanse o memoriji? Kako bi mogle ne ovisiti... s istim GPU-om, bolje će performanse imati grafička s 1 GB brze memorije, nego ona s 512 kB spore. {#}

16 godina
power_user kaže...

Sad kada GTX550 4GB bude bolja od GTX590 s 3GB. Jedva čekam objašnjavanje tvrdoglavima{#}

Pa kako ne bi bila bolja, vidiš da ima 4 GB memorije?

4 GB čovječe!!! {#}

Naravno da će se to prodavati, kad "stručnjaci" vide da na kutiji masnim slovima piše "4 GB" - must have....

dv14 kaže...

LOL, valjda hoćeš reći "performanse ovise o memoriji"?

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Takve dvije u SLI + Adobe Premier // Afterefects + CUDA = super ubrzanje kod renderiranja.

Može se iskoristiti sigurno, bitna je ideja.

Nekad su pričali da više od 2MB neće biti potrebno za računalo - bili su u krivu.

Intel je govorio da su 64 bitni procesori nepotrebi kranjem korisniku, jer ih ne može iskoristiti,

nego da su dobri samo za radne stanice - bili su u krivu, Athlon 64 je rulao, i natjerao Intela da napravi svoj 64 bitni CPU.

Done, opet "rekla-kazala" i "ja mislim" informacije. Zbunjujes djecicu po forumu. Ni After effects niti bilo koja druga aplikacija iz CS4/CS5 Adobe paketa, a ni niti jedna druga aplikacija (koliko ja znam, to znaci 99,9%) nema podrsku za SLI. Multi GPU sustavi u profesionalnoj primjeni izvode se na Quadro/Tesla GPU-ima i to su vecinom neki proracuni koji su daleko od nas "obicnih" korisnika.

Ova kartica je nista drugo nego nepotrebno krcanje jeftine elektronike u cilju zavaravanja kupaca koji pojma nemaju sta kupuju i koji misle da je kolicina RAM-a osnovna stvar kod odabira kartice. 

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Done, opet "rekla-kazala" i "ja mislim" informacije. Zbunjujes djecicu po forumu. Ni After effects niti bilo koja druga aplikacija iz CS4/CS5 Adobe paketa, a ni niti jedna druga aplikacija (koliko ja znam, to znaci 99,9%) nema podrsku za SLI. Multi GPU sustavi u profesionalnoj primjeni izvode se na Quadro/Tesla GPU-ima i to su vecinom neki proracuni koji su daleko od nas "obicnih" korisnika.

Ova kartica je nista drugo nego nepotrebno krcanje jeftine elektronike u cilju zavaravanja kupaca koji pojma nemaju sta kupuju i koji misle da je kolicina RAM-a osnovna stvar kod odabira kartice. 

Baš to. Mislio sam to već napomenuti ali nisam bio 100% ziher pa sam čekao da neki iskusniji forumaš potvrdi moje teze.

Ajde da su stavili 4GB na GTX580 (opet je diskutabilno bi li imala koristi od toga) ali na GTX550 Ti 4GB videomemorije je ništa drugo nego MARKETINŠKI TRIK.

14 godina
neaktivan

Istina, postoje glasine da ce u slijedecem major updateu (cs6) postojati podrska za multi GPU. Ljudi kad vide da negdje pise CUDA i kad na drugom mjestu procitaju da Adobe CS5 za render koristi CUDA tehnologiju odmah pomisle "to je to", puknem 2x550Ti u SLI i imam zvijer. 550Ti uopce nije podrzana kartica od strane CS5 paketa, dapace nije ni 560GT/Ti nego tek 570 GT.

Ako nekoga zanima vise informacija ima tu:http://www.adobe.com/products/premiere/tech-specs.html

Dakle GT 550Ti je neupotrebljiva kartica za CS5 GPU render a GT 550Ti SLI su dvije neupotrebljive kartice za CS5 render.

2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
BlueMax kaže...

Ne zna koristiti SLI - za sada!

A vjerovatno hoće s vremenom, nekim patchom ili updateom.

Sotware mora pratiti hardware. Zamisli da CS4/5 ne može prepoznatii i iskoristiti 4 jezgre. Drama zar ne?

Po tome bi mogli reći "kupi si dual core" jer ti quad core, hexa core, octa core nikad neće koristiti.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan

Kupovina hardwarea za "neizvjesnu buducnost" najcesce donosi promasaj. Kupovina ove kartice takodjer.

4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
BlueMax kaže...

Kupovina hardwarea za "neizvjesnu buducnost" najcesce donosi promasaj. Kupovina ove kartice takodjer.

OK, onda najbolje staviti 60486 i raditi na tome, jer to će uvjek biti podržano od strane softwarea.

(Nasa ih je otkupljivala, fino rade u svemiru i u bilo kojim uvjetima)

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Ne zna koristiti SLI - za sada!

A vjerovatno hoće s vremenom, nekim patchom ili updateom.

Sotware mora pratiti hardware. Zamisli da CS4/5 ne može prepoznatii i iskoristiti 4 jezgre. Drama zar ne?

Po tome bi mogli reći "kupi si dual core" jer ti quad core, hexa core, octa core nikad neće koristiti.

Sve je to diskutabilno. CS5 može a i ne mora u neko skorije vrijeme prepoznati SLI. Naravno da ne bi imali ništa protiv kada bi SLI donio boost u aplikacijama takvog tipa ali tvoj se post bazira na pretpostavkama a ne činjenicama.

Usporedba multi GPU sistema i broja procesorskih jezgara nije najzahvalnija. Jedno je standard, a drugo luksuz koji si rijetki mogu priuštiti, barem je tako kod nas.

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
BlueMax kaže...

OK, onda najbolje staviti 60486 i raditi na tome, jer to će uvjek biti podržano od strane softwarea.

(Nasa ih je otkupljivala, fino rade u svemiru i u bilo kojim uvjetima)

Je, ali ovo ti je ko da na tog 486 DX2 stavis 16GB RAM-a. nepotrebno onda, besmisleno sad.

17 godina
Ciljaju na tržište glupana koji pate na brojke a ne kuže kca. Trenutno memorija ne košta ništa a glupani je budu platili tak da pametan potez u cilju prodavanja muda pod bubrege.
15 godina
neaktivan

Ovo će biti hit za budale kao što je moj komšija. Pola dana sam mu objašnjavo da je njegova 9800gtx bolja od Gt210 1GB, a brani se argumentom obije imaju GDDR3. A posjeduje monitor 17,,

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://randomcontrol.com/arion

http://www.refractivesoftware.com/

to su softwarei koji koriste GPU i trebaju puno memorije, tj. čim više moguće, a nisu neki softveri za lude znanstvenike koji se skrivaju negde u arei 51.

postoje ljudi koji i rade na kompjuterima a ne da se samo igraju.

jedino kod ove kartive ne znam kolko je taj sami procesor dobar.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Radim sa Arionom. Takodjer program je specifican po tome da za render iskoristava kompletan hardware koji ima na raspolaganju tako da ako ukljucis 4 nvidija graficke kartice iskoristice ih sve 4 no kartice se samo ubodu. ne spajaju se SLI mostom niti rade u SLI-ju. Za render mu je najbitniji broj CUDA jezgri koje ima na raspolaganju. Koliko god 550Ti kartica spojio uvijek ces imat manjak jezgri a visak memorije.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

znaci treba cekati gf 580 sa 4gb memorije.

14 godina
neaktivan

zeko, bolje je i ovo nego 4850 {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Takve dvije u SLI + Adobe Premier // Afterefects + CUDA = super ubrzanje kod renderiranja.

Može se iskoristiti sigurno, bitna je ideja.

Nekad su pričali da više od 2MB neće biti potrebno za računalo - bili su u krivu.

Intel je govorio da su 64 bitni procesori nepotrebi kranjem korisniku, jer ih ne može iskoristiti,

nego da su dobri samo za radne stanice - bili su u krivu, Athlon 64 je rulao, i natjerao Intela da napravi svoj 64 bitni CPU.

SLI ne pomaže za Adobe jer nema podrške ali bi bilo bolje da su stavili 2GB ali GDDR5 a ne DDR3

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Istina, postoje glasine da ce u slijedecem major updateu (cs6) postojati podrska za multi GPU. Ljudi kad vide da negdje pise CUDA i kad na drugom mjestu procitaju da Adobe CS5 za render koristi CUDA tehnologiju odmah pomisle "to je to", puknem 2x550Ti u SLI i imam zvijer. 550Ti uopce nije podrzana kartica od strane CS5 paketa, dapace nije ni 560GT/Ti nego tek 570 GT.

Ako nekoga zanima vise informacija ima tu:http://www.adobe.com/products/premiere/tech-specs.html

Dakle GT 550Ti je neupotrebljiva kartica za CS5 GPU render a GT 550Ti SLI su dvije neupotrebljive kartice za CS5 render.

adobe nije testirao na ostalim grafičkama pa nisu stavili na popis ali nije istina da ne radi

prije sam imao GT440 sa 1 GB DDR3, a sad GTX550 Ti sa 1 GB DDR5 i ne primječujem neke promjene u performansama iako ima duplo više Cuda Coresa..

14 godina
neaktivan

Razlike nema jer ti render obavlja procesor.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ne razumijem?!

u premieru sam aktivirao opciju "Mercury Playback Engine GPU Accelerator" i na timelineu je sve žuto osim nekih stvari koje cuda ne podržava

jel ima nešto još što treba?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice